واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تحزب در جامعه از نگاه قرآن/11عضو كميسيون ماده 10 احزاب:حركت در مسير ولايت فقيه شاخصي براي تميز احزاب حق از باطل است
گروه سياسي: عضو كميسيون ماده 10 احزاب ولايت فقيه و حركت در مسير حاكم اسلامي را معيار و شاخصي براي تميز احزاب حق از احزاب باطل بيان كرد.
حميدرضا فولادگر، عضو كميسيون ماده 10 احزاب در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با بيان اينكه در فرهنگ قرآن حزب واژه نادرست و ناپسندي نيست، گفت: مطابق آيات قرآن، جمعيت و حزبي كه مصداق حزبالله باشد و در جهت تعالي و تقرب به خدا حركت كند، قابل قبول و پسنديده است و در مقابل حزب شيطان قرار دارد؛ «إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»، «فَإِنَّ حِزْبَ اللّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ»
وي افزود: در فرهنگ قرآني مبنا اين است كه كار خدايي است يا شيطاني و اصولا نفس حزب نفي نشده بلكه جهتگيري مهم است و بدين شكل برداشت ميشود كه حزب وسيلهاي است كه اگر در راه تقرب خدا مورد استفاده قرار گرفت، قابل قبول و پذيرفته است.
نماينده مردم اصفهان در مجلس درباره جايگاه احزاب در جامعه مبتني بر ولايت فقيه با حاكم اسلام تصريح كرد: در جامه ولايي در حقيقت ولايت فقيه را هم به عنوان سند مشروعيت نظام است و هم از بعد قانوني و حقوقي با اختياراتي كه در قانون اساسي براي ولي فقيه ترسيم شده، مبناي قانوني بودن مصوبات نيز است و هر سه قوه از لحاظ مشروعيت قانوني به رهبري نظام وابستهاند.
فولادگر تأكيد كرد: از لحاظ اعتقادي احزابي كه مصداق حزبالله هستند با توجه به اينكه در عصر غيبت فقيه حاكم محل مراجعه است بايد در جهت منويات رهبر جامعه اسلامي حركت كنند و اين مسئله خود شاخصي براي تميز احزاب حق از احزاب باطل است.
عضو ناظر مجلس در كميسيون ماده 10 احزاب با مروري بر روند فعاليت احزاب در كشور توضيحاتي درباره علت عدم موفقيت تحزب در جامعه ارائه كرد و گفت: حزب جمهوري اسلامي كه در سالهاي آغازين انقلاب تشكيل شد نمونه بارزي از احزاب موفق در كشور بود و در آن دوران كه هنور وارد اختلافات نشده بود نقش مثبتي در جهت مقابله با احزاب انحرافي و ايجاد تشكلي از نيروهاي وفادار و معتقد به ولايت فقيه ايفا كرد و بعدها نيز با شهادت دبيران و برخي از اعضاي مؤثر آن حقانيت آن ثابت شد البته در سالهاي بعد نيز احزابي بودند كه در جهت وحدت ملي حركت كردهاند.
وي وابستگي احزاب را يكي از دلايل ناموفقبودن آنها در جامعه دانست و از حزب توده به عنوان نمونهاي از اين احزاب ياد كرد و افزود: اين وابستگي به بيگانگان باعث شده اين قبيل احزاب از سوي ملت در طول سالها طرد شوند.
اين نماينده مجلس هشتم تأكيد كرد: از طرفي برخي احزاب هرچند به بيگانگان وابسته نبودهاند ولي به دليل اينكه در مسير الهي حركت نكرده، متخلق به اخلاق الهي نبوده و در واقع در آنها حزبمحوري جايگزين حقمحوري شده با وجود اينكه در مقاطعي بروز و ظهوري داشتهاند، ولي بعدها افول كرده و اعتماد مردم را از دست دادهاند.
اين عضو كميسيون ماده 10 احزاب در بخش ديگري از اين گفتوگو درباره اين نظر كه گفته ميشود در ديدگاه و نظريات امام (ره) و مقام معظم رهبري تبليغ چنداني از تحزب وجود ندارد اظهار كرد: اين امر تاحدي ناشي از عملكرد احزاب است و ما حتي در همان سالهاي آغاز انقلاب سخني از حضرت امام (ره) درباره حزب جمهوري اسلامي به اين مضمون كه اين حزب آمال انبيا را محقق كند، داريم و يا در برخي از اطلاعيههاي خود به احزاب و تشكلهاي مختلف اشاره ميكردند و حتي در برخي از اين گروهها نماينده نيز داشتند.
وي يادآور شد: با توجه به مطالب فوق بايد گفت كه ايشان و مقام معظم رهبري با اصل احزاب مشكلي نداشته و ندارند و عملكرد برخي احزاب بوده كه باعث تشتت در جامعه شده است.
فولادگر در ادامه با اشاره به حضور خود در كميسيون ماده 10 احزاب تصريح كرد: طي جلساتي كه داشتهايم به اين نتيجه رسيدهايم كه قانون احزاب (مصوب سال 1360) در موقع خود و براساس ضرورتهاي اول انقلاب، خوب بوده ولي در دروان حاضر نياز به اصلاحاتي دارد و بايد بهروز شود كه اين كار در دستور كميسيون قرار گرفته تا يا دولت لايحه ارائه كند، يا نمايندگان مجلس بتوانند طرحي را مطرح كنند.
اين نماينده مجلس هشتم با تأكيد بر اينكه وزارت كشور ميتواند متولي تغيير قانون احزاب باشد اظهار كرد: به نظر ميرسد بايد مسير تشكيل حزب در جامعه شفافتر شود؛ چرا كه ما در دورهاي شاهد تكثر و تعددي در اين زمينه بوديم كه در جهت افزايش مشاركت عمومي و تقويت بعد مردمسالاري ديني مؤثر بود ولي بسياري از اين احزاب عملا به شوراي مركزي و هيئت مؤسس خود محدود شدند، بنابراين بايد در نحوه تشكيل احزاب دقت بيشتري شود تا هر حزبي عقبهاي داشته باشد و هر گروه كوچكي با يك اساسنامه مدعي تشكيل حزب نباشد.
فولادگر در پايان نظارت بر عملكرد احزاب مختلف را در كشور به ويژه در مسائل مالي و منابع درآمد آنها از جمله دستوركارهاي كميسيون ماده 10 احزاب بيان كرد.
شنبه|ا|3|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]