واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهي به انديشهها و ديدگاههاي "شيخ عيسي قاسم" رهبر شيعيان بحرين
خبرگزاري فارس: "شيخ عيسي احمد قاسم" را بايد از جمله با نفوذترين و برجستهترين روحانيون بحرين برشمرد، ويژگيهايي چون تقوي، پرهيزگاري، علم، دانش در كنار تواضع و فروتني به او جايگاه بيهمتايي در ميان مردم بحرين بخشيده است.
به گزارش فارس، در جزيره بحرين حدود 15 حزب از جريانهاي و ديدگاههاي مختلف مذهبي و سياسي از جمله شيعي، سني، مليگرا، سكولار، بعثي و غيره فعاليت ميكنند؛ در اين ميان "مجلس علماي شيعي بحرين" از جمله تشكلهاي سازمان يافته و منسجم اين كشور به شمار ميآيد كه "شيخ عيسي احمد قاسم" رياست آن را برعهده دارد.
شيخ عيسي قاسم كيست
آيت الله العظمي شيخ "عيسي احمد قاسم الدرازي البحراني" از برجستهترين علما و رهبران سياسي بحرين است كه در روستاي "الدراز"، اطراف "منامه"، پايتخت بحرين ديده به جهان گشود و تحصيلات مقدماتي خود را همان روستاي محل تولد خود به پايان رساند.
شيخ پس از آن به تحصيل ديني اهتمام ورزيد و در دهه 60 با حضور در محضر شيخ "علوي الغريفي" پاي در راه كسب علوم ديني گذاشت تا پس از آن راهي نجف اشرف شود و تحصيلات خود را در رشتههاي مختلف علوم ديني از جمله فقه ادامه دهد. وي در طول تحصيل خود در نجف اشرف از محضر شهيد "محمد باقر صدر" بهره جست.
آغاز فعاليت سياسي
شكلگيري پارلمان بحرين مهمترين هدف آن تدوين قانوني اساسي جديد براي اين كشور عنوان شده بود، مردم اين كشور را واداشت تا از شيخ قاسم بخواهند با بازگشت به ميهن خود كانديداي پارلمان كند و عملا نيز شيخ عيسي با كسب بالاترين آرا به پارلمان بحرين راه يافت.
وي در كنار جريان اسلامگراي پارلمان نقش مهمي در تدوين مواد و بندهاي اسلامي در قانون اساسي بحرين ايفا كرد.
در سال 1971 رهبر شيعيان بحرين خود را كانديداي نمايندگي مجلس ملي اين كشور كرد و با كسب آراي لازم به اين مجلس راه يافت و تا زمان انحلال اين مجلس با اخلاص و وفاداري هرآنچه در توان داشت، به مردم بحرين خدمت كرد. در همين سال بود كه جمعيت "بيداري اسلامي بحرين" را در كنار ديگر روحانيون و فعالان بحريني تاسيس كرد.
حضور در شهر مقدس قم
ابتداي دهه نود راهي شهر مقدس قم شد و تا 8 مارس 2001 تحصيلات حوزوي و علوم ديني خود را در محضر اساتيد بزرگوار و گرانقدري چون آيت الله "كاظم حائري" و آيت الله "فاضل لنكراني" ادامه داد.
پس از آن دوباره راهي وطن شد تا رسالت تدريس و آگاهي و بيداري مردم نسبت به ظلم وستم خاندان آلخليفه را با برگزاري جلسات ديني و اقامه نماز جمعه برعهده گيرد.
ويژگيهاي فردي شيخ عيسي قاسم
تقوي و پرهيزگاري در كنار علم و دانش بيكران موجب شده تا وي جايگاه بسيار با نفوذي در ميان مردم بحرين پيدا كند و به جرات بتوان گفت، محبوبترين روحاني شيعي بحرين ميان مردم اين كشور باشد.
شيخ عيسي قاسم از ميان مردم برخاست به همين دليل اين مردم بودند كه به وي اين جايگاه رفيع را بخشيدند. وي شهرت و معروفيت خود را از طريق رسانههاي وابسته به رژيم و خشنود كردن رژيم به دست نيآورد، به همين دليل شيعيان بحرين همواره مطيع و فرمانبر او هستند.
كساني كه سخنرانيهاي شيخ را دنبال يا گوش كرده باشند، به خوبي ميدانند، زبان وي زبان حال مردم است و هيچگاه كسي موفق نشده، او را از گفتن حق يا حقيقت يا دفاع از آن بازدارد.
نقش شيخ عيسي قاسم در انقلاب مردمي 14 فوريه
با آغاز قيام مردمي مسالمتآميز بحرين در 14 فوريه سال 2011 شيخ عيسي قاسم، رهبر معنوي جنبش الوفاق بحرين، از جمله جنبشهاي معارض بحريني رهبري و هدايت اعتراضهاي مسالمتآميز مردم اين كشور نسبت به ظلم و ستم آلخليفه و مطالبه حقوق برحقشان را برعهده گرفت.
شيخ با هوش و ذكاوت خود در طول اين يكسال تمام ترفندهاي آلخليفه براي غلبه و تحريف انقلاب را نقش بر آب ساخت؛ در واقع هرگاه آلخليفه با ترفند و توطئهاي خواست با فريب مردم و به بهانه انجام مذاكرات و گفتگو با معارضان آتش قيام آنها را فروبنشاند، شيخ عيسي قاسم در كنار ديگر علماي اين كشور با روشنگريهاي خويش اين ترفند آل خيلفه را نقش برآب ساخت.
وي همواره با تاكيد بر ادامه انقلاب مردمي بحرين بر تحقق خواستهها و مطالبات برحق مردم اين كشور با تكيه بر شيوههاي مسالمتآميز بودن و عدم روي آوردن به خشونت تاكيد داشته است.
انتهاي پيام/++
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]