تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى بهشت درى است‏بنام (ريان) كه از آن فقط روزه داران وارد مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816899590




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كرسي‌هاي زنان در مجلس افزايش يابد


واضح آرشیو وب فارسی:جهان نیوز: كرسي‌هاي زنان در مجلس افزايش يابد
اهداف كميته زنان شامل افزايش مشاركت زنان در بحث‌هاي سياسي و اجتماعي است كه هم در عرصه داخلي و هم در عرصه بين‌الملل تاثيرگذار است.
تهران امروز- هدف ديگر اين است كه كانديداهاي خانمي كه صلاحيت ‌و سابقه مثبتي دارند و اين انگيزه را براي حضور در مجلس دارند به جبهه متحد اصولگرايان معرفي كنيم تا در مجلس آينده تعداد بيشتري از كرسي‌هاي مجلس را خانم‌ها در اختيار داشته باشند. به هيچ وجه اين 8 نفرخانم از 290 نفر نماينده شايسته نيست

در يك صبح نسبتا سرد زمستاني مهمان خانم دكتر زهره الهيان از نمايندگان مجلس هشتم در دفتر جبهه متحد اصولگرايان بودم و در همان بدو ورود با استقبال گرم وي رو‌به‌رو شدم و در مدت 2 ساعت گفت‌وگوي تقريبا مفصلي كه با وي در حوزه‌هاي مختلف داشتم نكته قابل توجه اين بود كه دكتر الهيان با سعه صدر و با دقت به تمام سوالاتم پاسخ مي‌داد و حتي در جايي كه احساس مي‌كرد كه شايد پاسخ سوالش باعث سوءتفاهم شود با جواب‌هاي هوشمندانه غافلگيرم مي‌كرد.

زهره الهيان از همان اوايل انقلاب و در بدو ورود به دانشگاه علوم پزشكي تهران وارد حوزه سياست شد و فعاليت خود را از انجمن اسلامي دانشگاه آغاز كرد و با فرمان حضرت امام (ره) مبني بر تشكيل بسيج دانشجويي وارد تشكيلات بسيج دانشجويي شد و مسئوليت بخش خواهران را به عهده گرفت و حتي پس از فارغ التحصيلي هم در اين سازمان فعاليت داشت و به دعوت اصولگرايان در انتخابات مجلس هشتم نامزد شد و به مجلس راه يافت. در ذيل متن گفت‌وگو با دكتر الهيان را بخوانيد.

خانم الهيان، اولين چيزي كه در بررسي عملكرد مجلس جلب توجه مي‌كند تعداد كم كرسي‌هايي است كه زنان به خود اختصاص داده اند؟ آيا اين مسئله در پيگيري حقوق زنان در مجلس تاثيرگذار است؟

ببينيد در مجلس هشتم از بين 290 نماينده فقط 8 كرسي متعلق به زنان است. با توجه به اينكه حوزه زنان گسترده و مرتبط با 50 درصد جمعيت كشور است قطعا 8 نفر براي انجام حركت جدي و قانونگذاري در حوزه زنان اصلا مناسب نيست.

شما به عنوان يكي از اين 8 نفر با چه انگيزه‌اي وارد مجلس شديد و ارزيابي‌تان از عملكرد خودتان چيست؟

از همان ابتدا انگيزه ورود بنده به مجلس، دفاع از حقوق زنان بود. براي همين در همان ابتداي كانديداتوري، همراه با تعدادي تصميم گرفتيم خلأهاي قانوني در بحث خانواده و زنان را بررسي كنيم. حوزه كاري خودم را در 2 حوزه تعريف كردم. يكي در حوزه زنان كه نتيجه آن، بررسي خلأهاي قانون در بحث خانواده و زنان بود و ديگري بررسي و ارتباط با مردم و پيدا كردن مشكلات اساسي آنها. در اين زمينه مصاحبه‌هايي با انديشمندان و صاحب نظران حوزه زنان داشتيم و با كمك آنها محورهاي آينده كاري جمع را به‌ دست آورديم. چند محور‌هم در قالب نظرسنجي‌هايي كه داشتيم به‌ دست آمد.مجموعه اين‌ها را با ديد كلي‌اي كه خودمان كه از جامعه زنان داشتيم تلفيق كرديم و قرار بر اين شد اين محورها را دنبال كنيم. در طول اين مدت علاوه بر بحث‌هاي قانونگذاري در حوزه زنان، در حوزه حقوق بشر و سازمانهاي مردم نهاد، فعاليت‌هايمان را متمركز كرديم. چون اين حوزه‌اي مشترك حساب مي‌شود و به دليل سياه نمايي غربي‌ها در اين خصوص احساس نياز جدي به حضور زنان در عرصه بين‌الملل داشتيم.

لطفا براي ما درباره لايحه حمايت از خانواده بگوييد. سرانجام مواد جنجال برانگيز آن چه شد؟

حدود 3 ، 2 سال درباره اين لايحه كار شد. اين لايحه نكات مثبت و فراواني در حوزه حمايت از خانواده دارد كه به جز 3 ماده همه موارد آن به تصويب رسيد. در اين لايحه محورهاي مهمي در حمايت از زنان در قانون گنجانده شد و اعتقاد ما براين بود تا امروز به زنان در دادگاه‌هاي خانواده ظلم مي‌شد كه با تصويب آن خلأهاي قانوني از اين دست برطرف شد. اين لايحه بيشتر به صورت شكلي به دعاوي خانوادگي مي‌پردازد و توجه بيشتري به رفع مهجوريت خانم‌ها دارد. البته يكي دو مورد هم بود كه جنجال برانگيز و سياسي شد و اساس لايحه حمايت از خانواده را زير سوال برد كه به جهت حساسيت برانگيزبودن و اينكه اختلاف نظرهاي متفاوتي وجود داشت اين مواد ‌شامل‌ بحث ازدواج مجدد و ديگري مهريه بود. خود ما نمايندگان زن هم اعتقاد داشتيم در بحث ازدواج مجدد در قانون جوري بيايد كه محدود شود به موارد استثنايي و شروط متعددي در اين ماده گنجانده شود كه اولا ازدواج مجدد با اجازه دادگاه باشد و ثانيا با اجازه همسر اول و ثالثا در يكسري شرايط خاص مثل زنداني بودن همسر يا احيانا اعتياد و داشتن بيماري صعب العلاج كه راه درمان نداشته باشد. البته بازهم اين لايحه در كميسيون قضايي و توسط مسئولين دولتي و ديگر نمايندگان مجلس و ان جي اوهاي حمايت از خانواده و حتي برخي نمايندگان ادوار مجلس بررسي شد ولي متاسفانه باز هم شاهد يك جنجال آفريني خاص بوديم به ويژه از سوي رسانه‌هاي خارجي كه بنا داشتند، وضعيت زن ايراني را اسفبار جلوه دهند و اين طور در رسانه‌هايشان مطرح مي‌كردند كه قانوني در ايران در حال تصويب است كه اجازه اختيار كردن 4 همسر را به مرد مي‌دهد. در واقع بعد از آنكه از اين ماده لايحه سوءاستفاده‌هاي سياسي و تبليغاتي شد، اين 2 ماده از اين لايحه حذف شدند و فقط يك ماده از لايحه مانده كه ان‌شاءلله به‌زودي بررسي و در همين مجلس اين لايحه به تصويب مي‌رسد.

طرح عفاف و حجاب هم سروصداي زيادي برپا كرد؟ در اين طرح مجلس چه مطالباتي از دستگاه‌هاي اجرايي داشت و پيشرفت اين طرح به چه ميزان بود؟

طرح عفاف و حجاب در واقع يك مصوبه از سوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي است كه در واقع به منزله قانون است و دستگاه‌ها مي‌بايست آن را به اجرا دربياور ند كه

متاسفانه‌خيلي‌جدي‌گرفته شد.‌

يك بخش شايد به خاطرديدگاه‌هايي كه در دولت وجود داردجلوي آن گرفته شد. با توجه به رويكرد كاملا فرهنگي ‌اي كه طرح دارد وظايفي براي دستگاه‌هاي در نظرگرفته شد كه غالبا وظايف فرهنگ‌سازي است و اين مايه تعجب است كه چرا با عزم جدي از سوي دولتمردان پيگيري نشد درحالي‌كه اين طرح فقط كاركرد سلبي نداشت بلكه برنامه‌ريزي فرهنگسازي شيوه‌هاي تبليغي و مجموعا تدوين شيوه‌هاي اسلام براي طرح عفاف و حجاب بودواز دولت اصولگرا اين انتظار مي‌رفت كه توجه بيشتري به اين مقوله داشته باشد و متاسفانه همان طور كه بحث فرهنگ در اين دولت مظلوم واقع شده است اين طرح نيز به همان صورت است. مجلس به شدت پيگير اين طرح بود و جلسات متعددي باوزرا در بخشهاي فراكسيوني برگزار شد تا اين مطالبه مردم كه از نمايندگان مي‌خواستند براي جلوگيري از گسترش فرهنگ غرب و ترويج لاابالي گري فرهنگي و... برنامه‌ريزي و حركتي صورت بگيرد. همين باعث شد تا مجلس يك فشاري بر دستگاه‌هاي اجرايي داشته باشدمثلا جلسات متعددي با وزيركشورو وزارت ارشاد داشتيم و حتي اين طرح در كميسيون روحانيون مجلس و حتي در حضور رئيس‌جمهور هم مطرح شد و مجموع اينها باعث شد يك تحركاتي در دولت صورت بگيرد و سوالاتي از وزير علوم پرسيديم. درباره وضعيت عفاف و حجاب در دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها تلاش داشتيم مسئولين را متوجه اين امر كنيم كه اين طرح بايد در اولويت باشد چون از دغدغه‌هاي مردم است. در خوابگاه‌ها معضلاتي داشتيم مخصوصا آنهايي كه خصوصي ‌و واگذار شدند گزارشاتي داشتيم كه دانشجويان دختر و پسر در يك طبقه باهم زندگي مي‌كنند. اينها هشدارها و زنگ خطرهايي بود كه مردم مطالبه داشتند. به هرحال جلسات خوبي برگزار شد اما كافي نيست و تا يك عزم جدي در سطح هيات دولت با محوريت شخص رئيس‌جمهور نباشد حركت جدي اتفاق نمي‌افتد.

نظرشمادرباره دانشگاه‌هاي تك جنسيتي چيست؟

اين طرح مدتي مطرح بود و سروصداهايي ايجاد كرد. ما بايد براي دخترانمان فرصت‌هاي خاص ايجاد كنيم درواقع دانشگاه‌ها يا مراكز آموزشي ايجاد كنيم تا خانمها بتوانند به راحتي در اين مراكز تحصيل كنند. بايد به صورت تخصصي رشته‌هايي را به اين دانشگاه‌ها يا مراكز تخصيص بدهيم و سطح علمي اين دانشگاه‌ها را بالا ببريم. ما در اين زمينه نمونه‌هاي موفقي داشتيم مثل دانشگاه‌هاي الزهرا و امام صادق(ع).

مهم‌ترين اقدامات مجلس هشتم در حوزه زنان چه بود؟

در مجلس چند طرح كلان داشتيم كه به تصويب رسيد و براي خانمها خيلي خوب بود. يكي از مهم‌ترين آنها بحث ارث بود كه تا قبل از تصويب در مجلس هشتم خانم‌ها فقط از بنا ارث مي‌بردند. مثلا شما مي‌ديديد در روستاها خانواده‌اي چندين هكتار زمين و يك خانه كاهگلي هم دارد بعد از فوت شوهر، زن خانواده تنها از بناي آن خانه ارث ميبرد و از زمين هيچ ارثي نمي‌برد با وجود اينكه در روستاها خانم‌ها همپاي آقايان و حتي در برخي موارد بيشتراز آقايان، فعاليت‌هاي كشاورزي و... دارند و اين به نوعي ظلم محسوب مي‌شد تا اينكه با بررسيهايي كه شد و استفتايي كه از مقام معظم رهبري صورت گرفت اين طرح در مجلس تصويب شد و خانم‌ها هم از عرصه(زمين) و هم از اعيان(بنا) ارث مي‌برند. طرح ديگري كه به تصويب رسيد بحث ديه خانم‌ها بود كه اگر خانمي در اثر قتل عمد فوت مي‌كرد يك بند به بندهاي مجازات اسلامي اضافه شد تا مابقي ديه يك زن توسط دولت پرداخت شود و خانواده زن مي‌توانند تقاضاي قصاص كنند.

عمده مراجعات مردمي به شما براي چه كاري است و چه مشكلاتي در اولويت قراردارد؟

بيشتر خانم‌ها اولين مسئله‌اي كه برايشان اولويت دارد و دغدغه دارند مسائل معيشتي و بيمه است. در كنارش موضوعاتي چون بحث اشتغال بانوان هم هست.

شما در كميته بانوان جبهه متحد اصولگرا عضويت داريد. در اين كميته چه اهدافي را دنبال مي‌كنيد؟

اهداف كميته زنان شامل افزايش مشاركت زنان در بحثهاي سياسي و اجتماعي است كه هم در عرصه داخلي و هم در عرصه بين‌الملل تاثيرگذار است. هدف ديگر اين است كه كانديداهاي خانمي كه صلاحيت ‌ و سابقه مثبتي دارند و اين انگيزه را براي حضور در مجلس دارند به جبهه متحد اصولگرايان معرفي كنيم تا در مجلس آينده تعداد بيشتري از كرسيهاي مجلس را خانم‌ها در اختيار داشته باشند. به هيچ وجه اين 8 نفرخانم از 290 نفر نماينده شايسته نيست.

هدف بعدي اين است كه خلأهاي قانوني در حوزه زنان و خانواده را بررسي و قوانين متناسب با آنها رابتوانيم پيش‌بيني كنيم. همچنين به دنبال جريان‌سازي در حوزه زنان هستيم. بايد نگاه اصولگرايان به زن و خانواده را تبيين كنيم كه اين برگرفته از نگاه اسلام به جايگاه زن در خانواده و جامعه اسلامي است.

از نظر اجرايي تا به حال چه اقداماتي انجام داده ايد؟

در استانهاي مختلف دست به كارشديم تا گزينه‌هاي مطلوب را به بزرگان جبهه متحد معرفي كنيم. از بزرگان جبهه متحد مي‌خواهيم تا حمايت از خانم‌هاي انقلابي و متعهد و توانمند را يكي از اولويت‌هاي خود قرار دهند چون خانم‌ها در شرايط حاضر در فرصت برابري با آقايان نيستند. براي اين مقصود مي‌توان با مصاحبه‌ها، بولتن‌ها، سخنراني‌ها، سايت‌هاي تخصصي ويژه بانوان و همچنين ارتباطات چهره به چهره، اين فضاسازي‌ها را انجام داد. هرچه برنامه‌ريزي بهتر و دقيق‌تري داشته باشيم انتخابات پرشكوه‌تري در پيش داريم.

پيش‌بيني شما از تعداد كرسي‌هايي كه زنان به خود اختصاص خواهند داد چيست؟

تلاشمان براين است كه تعداد كرسيهاي زنان در مجلس را افزايش دهيم البته براي ما هم حضور كمي مهم است هم كيفي. در برخي كشورها قوانيني تصويب كردند و تعداد مشخصي از كرسيهاي مجلس را به خانم‌ها اختصاص دادند، ما درايران اين شرايط را نداريم پس هيچ ضمانتي براي تعداد تصاحب كرسيها توسط خانمها وجود ندارد.

چرا خانمها با توجه به اينكه نيمي از جامعه را تشكيل مي‌دهند و تاثيرگذاري زيادي مي‌توانند در نتيجه آرا‌ داشته باشند، كمتر به نمايندگان زن راي مي‌دهند؟

اين مسئله مي‌تواند چند علت داشته باشد. يكي اينكه برخي خانم‌هاي توانمند شايد خيلي انگيزه براي اينگونه رقابت‌ها نداشته باشند و شايد با روحيات آنها سازگار نباشد و ديگر اينكه كار براي خانم‌هايي كه به طور مستقل از شهرهاي كوچك كانديدا مي‌شوند بسيار سخت است و اگر در ليست احزاب و گروهي باشند كارشان راحتتر مي‌شود.در اينجا اين احزاب هستند كه بايد از اين خانمها حمايت كنند.

دليل ديگر اين است كه فرهنگ حضور و مشاركت خانم‌ها هنوز در جامعه جانيفتاده است و اين چيزي نيست كه به صورت چكشي بخواهد حل شود و نياز به فرهنگ‌سازي

دارد. مثلا در شوراي شهر خانم‌ها حضور موفق دارند.

در خيلي از شهرها و شهرستان‌ها و بعضا حتي آقايان مي‌آيند و مي‌گويند اين خانم به اندازه 10 نفر از آقايان فعاليت مي‌كند و مسئولانه كار مي‌كند. ‌اين فرهنگ در شوراها جا افتاده اما در مجلس آنچنان كه شايسته هست هنوز جا نيفتاده است. بگذاريد مثالي براي شما بزنم. در همين مركز پژوهش‌هاي مجلس، طرح‌ها و پروژه‌هايي كه در حوزه زنان به آنجا مي‌رود و كارشناسان مركز بايد نظر بدهند، نوع نگاه، نگاهي نيست كه متناسب با مطالبات مقام معظم رهبري و با انديشه حضرت امام(ره) در حوزه زنان باشد. كاملا نگاه سنتي و مردسالارانه است و نمود آن را در تحقيقاتي كه نتيجه آن را به ما مي‌دهند مي‌بينيم. اين نمودي از يك جامعه است و مي‌بايست براي اصلاح آن كار شود.

به نظر شما متوسط حقوق يك خانواده در ماه چقدر بايد باشد؟

سوال سختي پرسيديد! من تا قبل از ورود به مجلس خريد مي‌رفتم ولي الان فرصت چنداني ندارم فقط گاهي براي بررسي قيمت كالاها و اجناس ضروري براي آنكه در مجلس بتوانيم از اين بابت هم تصميمات لازم را داشته باشيم و اطلاع از وضعيت معيشتي مردم داشته باشيم پرس و جوهاي ميداني دارم. گاهي ممكن است در تاكسي يا مترو باشم و با آنها مواجه شوم. در جواب شما كه يك خانواده يك نفره چه ميزان درآمد داشته باشد بستگي به شرايط خانواده دارد اما به نظر من حداقل 5/ 1 ميليون در ماه براي خانواده‌اي كه مستاجر هستند.

شما ماهانه چقدر حقوق مي‌گيريد؟

بين يك ميليون و چهارصد هزار تومان تا يك ميليون و هشتصد هزار تومان كه هزينه وام از اين مبلغ كم مي‌شود.

خانم دكتر، يارانه مي‌گيريد يا نه؟

نه، نمي‌گيرم چون خود را مستحق دريافت يارانه نمي‌دانم.

نظرتان درباره پرداخت نقدي يارانه‌ها چيست؟

به‌طور كلي اجراي طرح هدفمندي يك ضرورت بود و بالاخره در نحوه اجرا اختلاف‌نظرهايي هست.

خودپرداخت نقدي با توجه به قيمت حامل‌هاي انرژي و آب و برق يك ضرورت بود ولي ساير ابعاد اين طرح مثل بحث حمايت معيشتي در قالب بيمه‌ها و تامين اجتماعي و اينها و همچنين بحث بسته‌هاي حمايتي از توليدكنندگان مباحثي است كه با دولت اختلاف‌نظر داريم.

خانم دكتر، شما اخبار را از كدام منابع دريافت مي‌كنيد؟

صدا و سيما، رسانه‌هاي مكتوب و سايت‌ها را رصد مي‌كنم. البته جلسات منظمي هم با برخي افراد در حوزه‌هاي مختلف داريم كه كمك مي‌كنند.

دوشنبه|ا|19|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جهان نیوز]
[مشاهده در: www.jahannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن