واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نظام كنوني آموزش و پرورش كهنه و وارداتي است
كرمان - معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش، گفت: نظام كنوني آموزش و پرورش، كهنه و وارداتي است و وزارت آموزش و پرورش درصدد است، براساس فرمايش رهبري در راستاي ايجاد تحول بنيادين گام هاي اساسي بردارد.
به گزارش خبرنگار ايرنا، "ابراهيم سحرخيز" روز يكشنبه در آيين خداحافظي مديركل سابق آموزش و پرورش استان كرمان و معرفي سرپرست جديد اين اداره كل، افزود: وظيفه آموزش و پرورش، تربيت انسان با اخلاق، با ايمان و توانمند با نگاهي جهاني و ملي و در تراز و معيار اسلامي براي رسيدن به حيات طيبه است.
وي اظهار داشت: آموزش و پرورش امروزي ما فاقد فلسفه معين و مشخص مبتني بر قوانين اسلامي و فاقد بهره وري و اثربخشي مورد انتظار است.
معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش، خروجي هاي نيروي انساني آموزش و پرورش را در حد تراز و انتظار نظام جمهوري اسلامي ندانست و تصريح كرد: اين نظام آموزشي، نظامي وارداتي، كهنه و تقليدي است.
وي همچنين با اشاره به تدوين سند ملي تحول بنيادين در آموزش و پرورش، اظهار داشت: ساختار جديد اين نظام به عنوان نخستين گام در راستاي اجراي سند تحول آموزش و پرورش از سال تحصيلي آينده اجرا مي شود.
سحر خيز، تاكيد كرد: آموزش و پرورش بايد نظامي مبتني بر فرهنگ غني، فلسفه و رهنامه اسلامي و برگرفته از سنت و سيره ائمه اطهار و پيامبر عظيم الاشان اسلام (ص) باشد.
وي با بيان اينكه تلاش مسوولان از سال 1368 بر تغيير نظام آموزشي قرار گرفت، افزود: تغيير نظام آموزشي در اين دولت با حمايت هاي رهبر معظم انقلاب اسلامي منجر به آماده شدن سند تحول آموزش و پرورش شد.
سحرخيز، با اشاره به رونمايي سند ملي آموزش و پرورش، گفت: اين سند حاصل تلاش بيش از 500 كارشناس و پژوهشگر دانشگاه و حوزه هاي علميه است.
وي ادامه داد: نقشه جامع علمي كشور، برنامه پنجم توسعه و سياست هاي ابلاغي رهبر معظم انقلاب اسلامي اسنادي هستند كه همگرايي و همخواني خوبي با سند تحول آموزش و پرورش دارند.
معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش، تصريح كرد: سند تحول بنيادين آموزش و پرورش، توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي و بعد از 22 نشست در صحن علني اين شورا، مصوب شده است.
وي با بيان اينكه سند تحول بنيادين آموزش و پرورش وجاهت قانوني بالايي دارد، تصريح كرد: اجراي ساختار جديد نظام آموزش و پرورش، نخستين گام در اجراي اين سند است.
وي نظام جديد آموزشي را 6-3-3 اعلام كرد و گفت: دانش آموزان در اين نظام شش سال دوره ابتدايي و شش سال دوره متوسطه را مي گذارنند كه سه سال به دوره متوسطه اول و سه سال دوره متوسطه دوم تقسيم مي شود.
سحرخيز، با اشاره به اين كه در طرح6-3-3 يك سال به دوره ابتدايي اضافه مي شود، اظهار داشت: 123 كشور در دنيا نظام ابتدايي شش ساله دارند.
وي اظهار داشت: در نگاه مبتني بر ديدگاه اسلامي و فكري، بهترين مجال براي تربيت آدمي و شكل گرفتن شخصيت و ثبات عادات مثبت و پسنديده، دوره ابتدايي است.
معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش، افزود: نقش پذيري انسان در دوره ابتدايي بسيار بيشتر از ساير دوره ها است.
وي به پوشش 100 درصدي آموزش در دوره ابتدايي اشاره كرد و گفت: آموزش در دوره ابتدايي ماندگارتر و تاثيرگذارتر است و نگاه معلمان در دوره ابتدايي، نگاهي توام با محبت و مهرورزي است و آغوش معلم متفاوت از آغوش مادر و پدر نيست.
سحرخيز، با بيان اينكه پايه ششم از جنس ابتدايي با يك معلم و مطابق با ساعات ابتدايي است، افزود: دو درس كار و فناوري و تفكر و پژوهش از سال آينده به دروس ابتدايي اضافه خواهند شد.
وي همچنين با بيان اينكه در سند ملي تحول بنيادين در آموزش و پرورش، هشت حوزه براي يادگيري ترسيم شده، گفت: كار و فناوري، تفكر، علوم، فرهنگ و هنر رياضي از جمله اين محورها هستند.
وي تصريح كرد: هر سال در دو پايه تحصيلي، كتاب ها و محتواي آموزشي با نگاه اسلامي شدن تعليم و تربيت، تغيير خواهد كرد.
سحرخيز، ادامه داد: بعد از شش سال كتاب هاي جديد درسي با تغيير در آموزش و رويكرد در مدارس تدريس خواهند شد و بعد از شش سال دوره پيش دانشگاهي حذف خواهد شد.
وي اصل، پايه، ريشه و مبنا را در تحول آموزشي، تغيير معلمان عنوان كرد و اظهار داشت: اگر معلم تغيير نكند، انجام اين اقدامات اتلاف منابع است.
وي گفت: نگاه ما در تربيت، معلم محوري است و به خدمت گرفتن فناوري هاي نوين در راستاي توانمند كردن معلمان است.
سحرخيز، تاكيد كرد: معلم بايد با به كارگيري شيوه هاي جذاب، قوي و مفيد و با مشاركت دانش آموزان كلاس را اداره كند.
وي افزود: ما مدير مدرسه اي را كه به جزييات بپردازد و در پيچ و خم اداره مدرسه مانده باشد، نمي خواهيم.
سحرخيز تاكيد كرد: سند تحول آموزش و پرورش به دنبال حجيم كردن كتاب هاي درسي نيست و حجم كتاب ها در اين سند در حال كاسته شدن است.
معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش، اظهار داشت: امروز نهضت قرآني به اشارت رهبر معظم انقلاب اسلامي در آموزش و پرورش شكل گرفته است و دو ميليون نفر حفظ قرآن را در كشور آغاز كرده اند.
وي همچنين ساختار مديريت آموزش و پرورش استان كرمان را مطلوب ارزيابي كرد و اظهار داشت: به كارگيري نيروهاي جوان و متخصص و نيروهاي با تجربه از جمله مزيت ساختاري اين اداره كل است.
در اين آيين، از خدمات "احمد فتحي" مديركل پيشين آموزش و پرورش استان كرمان تقدير و "ابراهيم شيخ بهايي" به عنوان سرپرست اين اداره كل معرفي شد.ك/2
7433/9025/2624/330
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30754919
يکشنبه|ا|18|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]