تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بنده اى نيست كه به خداوند خوش گمان باشد مگر آن كه خداوند نيز طبق همان گمان با او ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829813608




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رييس كل سازمان نظام پرستاري: پرستاران ايراني نيز اجازه تجويز دارو داشته باشند بيمار محوري در نظام سلامت ايران جايگزين سلامت محوري شده است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس كل سازمان نظام پرستاري: پرستاران ايراني نيز اجازه تجويز دارو داشته باشند بيمار محوري در نظام سلامت ايران جايگزين سلامت محوري شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - عمومي

رييس كل سازمان نظام پرستاري گفت: پرستاران در كشورهاي مختلف دنيا مانند آمريكا، انگليس و استراليا اجازه تجويز دارو دارند كه لازم است در ايران نيز پرستاران اجازه تجويز دارو پيدا كنند كه اين كار باعث افزايش اثربخشي مي‌شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، غضنفر ميرزابيگي در سومين همايش انجمن پرستاري كه امروز در بيمارستان امام خميني (ره) برگزار شد با بيان اين مطلب افزود: پزشكي، پرستاري، مامايي، خدمات پشتيباني و اداري از مشاغل فعال در نظام سلامت هستند اما چرا پرستاران را برجسته نمي‌كنيم و عنواني مانند حاكميت باليني را مطرح مي‌كنيم. اين كار باعث مي‌شود خدمات به اسم گروه ديگري تمام شود در حالي كه اين خدمات به دست پرستاران انجام مي‌شود.

وي اظهار كرد: پرستاران در نظام سلامت در چهار قالب آنچه بوده‌ايم، وضعيت بين گذشته و حال، آنچه هستيم و آنچه بايد باشيم قابل بررسي هستند. در گذشته پرستاري ريشه‌هاي عميقي از نظر تاريخي و ديني دارد، اين جايگاه بايد پاس داشته شود اما در فاصله گذشته و حال اتفاقاتي افتاد كه ارزشها كمرنگ‌تر شد و اين وضعيت خطرناك است.

وي تاكيد كرد: متاسفانه اتفاقاتي افتاد كه باعث تغيير نگاه از سلامت محوري به تجهيزات محوري و دارو محوري شد و در حال حاضر پزشكان متخصص در صدر امور قرار گرفته‌اند كه نتيجه اين وضعيت بيمار محوري به جاي سلامت محوري است و هزينه فايده به جاي هزينه اثربخشي اهميت پيدا كرده است.

وي طرح خودگرداني بيمارستان‌ها، خصوصي سازي و بيمارستان‌هاي هيئت امنايي را با نگاه كنوني از ديگر آسيب‌ها در اين زمينه عنوان كرد و افزود: اگر طرح هيات امنايي شدن بيمارستان‌ها اجرايي شود كف كارانه پزشكان از 20 ميليون تومان به 50 ميليون تومان افزايش پيدا مي‌كند و مشكلات ما بيشتر مي‌شود.

رييس كل سازمان نظام پرستاري درباره وضعيت كنوني پرستاران اظهار كرد: هشت هزار نفر در اين رشته فارغ التحصيل شده‌اند و وضعيت ما از نظر آموزش و پژوهش خوب است اما بايد به اين مساله توجه كرد كه آموزش‌ها چقدر با واقعيت‌هاي پرستاري همخواني دارد.

ميرزابيگي تصريح كرد: ارزش‌هاي عوض شده در دنيا به بن بست رسيده است بنابراين در آمريكا بحث مراقبت‌هاي مديريت شده و نجات بيمارستان‌ها مطرح شده است و در طرح نجات پرستاران بسياري از خدمات به پرستاران واگذار شده است كه در نتيجه اين كار سالانه بين هفت تا 9 ميليون دلار صرفه جويي اقتصادي مي‌شود.

به گزارش ايسنا، وي تاكيد كرد: نظام سلامت ما پرخرج و ناعادلانه است و پرستاران بر سر اين دو راهي قرار دارند كه آيا وظيفه انساني خود را انجام دهند يا از هم تيمي‌هاي خود در نظام سلامت الگو بگيرند.

وي افزود: لازم است نتايج كارهاي انجام شده مانند اعمال جراحي مثل پيوندهاي عضو سنجيده شود چرا كه در كشورهاي پيشرفته 30 درصد از هزينه‌هاي نظام سلامت صرف خدمات شكست خورده مي‌شود و در اين شرايط لازم است وضعيت ايران نيز در اين زمينه بررسي شود.

وي با بيان اينكه بايد به دنبال نجات مردم از نيازهاي القايي باشيم، اظهار كرد: متاسفانه پزشكان بر اساس دفترچه بيمه پول مي‌گيرند و ممكن است برخي از آنان براي دريافت پول بي‌جهت آزمايش‌هايي مانند MRI و CTscan‌ را براي بيماران تجويز كنند. اين كار از مصاديق نيازهاي القايي است كه در حال حاضر به شدت در كشور ديده مي‌شود. در اين شرايط لازم است مردم از هزينه‌هاي فاجعه بار نظام سلامت نجات پيدا كنند.

رييس كل سازمان نظام پرستاري تاكيد كرد: لازم است ارزشهاي معنوي و انساني برجسته‌تر شود و رقابتي براي ارزش‌ آفريني ايجاد شود.

ميرزابيگي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود درباره راهكارهاي دستيابي به پرستاري حرفه‌اي اظهار كرد: تمام اعضاي تيم نظام سلامت ارزشمند هستند البته تنها هفت درصد از آنان را پزشكان تشكيل مي‌دهند و 60 درصد از تيم نظام سلامت متشكل از پرستاران است. حال اين پرسش مطرح مي‌شود كه آيا مي‌توان بدون توجه به نظرات پرستاران براي نظام سلامت سياست گذاري كرد و آنان را در طرح‌هاي مختلف دخالت نداد.

وي با بيان اينكه لازم است واقعيت‌هاي پرستاري را جدي بگيريم، گفت: در دانشكده‌ها و آموزش پرستاران بايد از واقعيت‌هاي بالين غفلت نكنيم.

ميرزابيگي با اشاره به ضرورت اصلاح نظام پرداخت به پرستاران اظهار كرد: در كل دنيا حدود 16 نظام پرداخت وجود دارد كه يكي از آنها مبتني بر نظام كارانه است. در حال حاضر كه طرح هيات امنايي شدن بيمارستان‌ها اجرايي نشده است كارانه پزشكان به 250 و تا 300 ميليون تومان هم مي‌رسد اما كارانه پرستاران از 50 هزار تومان تا 260 هزار تومان است.

وي افزود: چگونه است كه براي پرستاران كه بخش عمده‌اي از نظام سلامت را تشكيل مي‌دهند مقررات زيادي گذاشته مي‌شود ولي براي پزشكان مقررات كمتري وضع مي‌شود. بنابراين لازم است اين وضعيت اصلاح شود.

ميرزابيگي با اشاره به حضور پرستاران در زمينه تجويز دارو گفت: پرستاران در كشورهاي مختلف دنيا مانند آمريكا، انگليس و استراليا اجازه تجويز دارو دارند و حتي در انگلستان به آنان نسخه نويسي آموزش داده مي‌شود به گونه‌اي كه در سال 2005 اجازه تجويز250 قلم دارو را داشتند. در اين شرايط لازم است پرستاران در ايران نيز اجازه تجويز دارو پيدا كنند چرا كه اين كار باعث افزايش اثربخشي مي‌شود.

وي با تاكيد بر ضرورت حضور پرستاران در عرصه تلفيق نظام سلامت با فناوري‌هاي جديد اظهار كرد: لازم است پرستاران پيش از آن كه گروه‌هاي ديگر براي آنان تصميم بگيرند در زمينه‌هايي مانند تله مديسين فعال شوند.

وي خطاب به استاندار تهران كه در جلسه حضور داشت، اظهار كرد: در حالي كه قانون ارتقاي بهره وري در بسياري از دانشكده‌هاي كشور اجرا شده است از شما مي‌خواهيم كه در زمينه اجراي اين قانون در دانشگاه‌هاي علوم پزشكي شهر تهران مساعدت كنيد.

انتهاي پيام

يکشنبه|ا|18|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن