واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: ساماندهي نظام خيرين سلامت براي حمايت از بيماران نيازمند
وزير بهداشت اعلام كرد:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: وزير بهداشت گفت: حمايت از بيماران نيازمند در سيستم دولتي به علت ديوان سالاري و بوروكراسي حاكم بر آن مشكل است به همين علت بايد نظام خيرين سلامت براي حمايت از اين افراد در كشور ساماندهي شود.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "كامران باقري لنكراني" در سومين اجلاس مجمع خيرين سلامت، افرود: از ابتدا كه مجمع خيرين سلامت كشور تشكيل شد، تاكيد كردم كه اين مجمع ماهيت غير دولتي داشته باشد، اكنون هم اين تاكيد و دغدغه را دارم، زيرا اگر اين سيستم، دولتي شد، ديوان سالاري و بوركراسي اداري كارايي آن را از بين ميبرد.
وي ادامه داد: هدف از تشكيل مجمع خيرين سلامت، توان افزايي افراد خير براي كمك به نظام سلامت، حمايت از بيماران نيازمند، ايجاد مراكز بهداشتي، درماني و انجام خدمات خيرانه براي ارتقاء سطح سلامت مردم است كه با وجود پيشرفتهاي بزرگي كه در نظام سلامت كشور طي 30 سال گذشته رخ داده است به شدت به آن نيازمنديم.
وزير بهداشت گفت: پيش از انقلاب استان سيستان و بلوچستان حتي يك مركز تسهيلات زايماني هم نداشت، در سال 71 دو مركز زايماني در اين استان تاسيس شد، در سال 84 تعداد اين مراكز به 19مركز رسيد اما امروز 59 مركز زايمان مناسب در اين استان فعال است و به همين علت شاخصهاي مرگ و مير مادران و نوزادان در اين استان به شدت كاهش يافته است، حتي مرگ و مير نوزادان زير يكماه و زير يكسال نيز حدود 36 درصد در اين استان كاهش يافته است.
لنكراني افزود: مجمع خيرين سلامت فقط براي بيمارستان سازي تاسيس نشده است بلكه ميتواند در حوزههاي ديگري از جمله آموزش و تامين منابع انساني براي ارتقاي خدمات سلامت در اقصي نقاط كشور همكاري كند، گاهي يك فعاليت كوچك مانند تربيت 15ماماي روستايي نقش بسيار مهم و موثرتري در بهبود شاخصهاي سلامت يك منطقه دارد كه صرف ميلياردها تومان براي ساخت يك بيمارستان ندارد.
وزير بهداشت گفت: كار بزرگ خيرين سلامت اين است كه به شكل زيبا و بدون منت به بيماران نيازمند كمك كنند، در سيستم دولتي ديوان سالاري اداري خود به خود شرايطي را به وجود ميآورد كه حمايت از بيمار يا تخفيف دادن به او براي هزينه درماني به نوعي با تحقير همراه مي شود اما سيستم خيرين سلامت بدون اين مشكل ميتواند به بيماران نيازمند كمك كند.
باقري لنكراني افزود: در واقع اصلاح نظام اداري حذف نظام اداري است، ديوان سالاري و كاغذ بازي در ذات نظام اداري است بنابراين بايد به دنبال سيستم ديگري باشيم كه دولتي و اداري نباشد و بتواند با حفظ كرامت به نيازمندان كمك كند.
وي گفت: اگر مجمع خيرين سلامت تشكيل نميشد، كسي هم انتظار خدماتي از آن را نداشت اما امروز كه پرچم آن بلند شده است ديگر وظيفه ما سنگين است و بايد همگي براي موفقيت آن تلاش كنيم، چون اگر انتظارات مردم را برآورده نكند و مردم نااميد شوند كار خيلي مشكلتر ميشود.
باقري لنكراني ادامه داد: در نظام دولتي سال گذشته 75 ميليارد تومان و امسال نيز 50 ميليارد تومان براي كمك به بيماران نيازمند در اختيار داشتيم و بايد ببينيم سال آينده چقدر اعتبار براي اين كار در اختياز وزارت بهداشت قرار ميگيرد، طي اين 2 سال با استفاده از اين اعتبار خدمات 5 نوع سرطان شامل پروستات، خون، لنفاوي، سرطان كلون و سرطان سينه براي بيماران نيازمند در 30 مركز درماني تحت حمايت دولتي قرار گرفت و براي بيماران مراجعه كننده به اين مراكز تخفيفهاي قابل توجهي در نظر گرفته شد.
وي گفت: علاوه بر آن خدمات ديگري مانند تعويض مفصل كه هر كدام از آن 7 ميليون تومان قيمت دارد يا خدمات جراحي دندان براي بيماران تالاسمي تحت پوشش حمايتي وزارت بهداشت قرار گرفت.
وزير بهداشت افزود: اكنون مجمع خيرين سلامت پروژههاي بيمارستاني زيادي را در كشور در دست ساخت دارد، از جمله بيمارستان سيدالشهدا در اصفهان يا بيمارستان امام حسين (ع) در اين شهر كه سال آينده به بهرهبرداري ميرسند، هيئت امناي ارزي نيز براي كمك به بيماران نيازمند اعتباراتي در اختيار دارد كه از جمله براي كاشت حلزون شنوايي هزينه ميشود.
وي گفت: نكته مهمي كه در انجام برنامههاي سلامت توسط افراد خير بايد مد نظر قرار گيرد رعايت استانداردهاست، همين الان 5 بيمارستان خيريه در كشور داريم كه به علت رعايت نكردن اصول استاندارد و به خاطر اينكه اسم آن خيريه بود اما رسم آن خيريه نبود اكنون تعطيل شدهاند و هزار كارمند آنها بلاتكليف ماندهاند.
وزير بهداشت افزود: موارد متعددي هم بوده است كه يك بيمارستان خيريه بدون رعايت اصول استاندارد يك بيمارستان ساخته شده و بعد به وزارت بهداشت فشار وارد شده كه حتماً مجوز داشته شود، اما به اندازه ساخت يك بيمارستان كامل هزينه اصلاح فيزيكي آن ساختمان شده تا بشود از آن به عنوان يك بيمارستان بهرهبرداري كرد.
وي گفت: با اين وجود خدمات خيرين سلامت نبايد محدود به بيمارستان سازي شود، ما در عرصههاي زياد ديگري نيازمند خدمات خيرين سلامت هستيم، نمونه بارز آن تلاش براي كاهش صدمات ناشي از تصادفات رانندگي است كه سالانه 400 هزار نفر در كشور به علت آن آسيب مي بينند.
انتهاي پيام//
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]