واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /همايش بررسي آثار بحران جهاني در كشورهاي خاورميانه و CIS/ رييس سازمان بنادر عنوان كرد: كاهش آسيبها با استفاده از الگوهاي بومي وشناخت تحولات منطقه وجهان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: راه و ساختمان
رييس سازمان بنادر و دريانوردي، بحران اقتصادي غرب را بسيار جدي دانست و اظهار كرد: بايد ضمن چشماني باز به تحولات اقتصادي جهان به دنبال سياستهاي مبتني بر حفظ و حراست از منافع ملي خود باشيم و هرچه الگوهاي بومي همراه با شناخت عميق از تحولات منطقه و جهان داشته باشيم، از اين جريانها و آثار سوء اقتصادي اين بحران كمتر آسيب خواهيم ديد.
به گزارش خبرنگار راه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، علي طاهري مطلق - معاون وزير راه و ترابري - امروز درنخستين همايش بينالمللي بررسي آثار بحران جهاني و راهكارهاي مقابله با آن در كشورهاي خاورميانه و CIS اظهار كرد: بحران مالي و اعتباري كه در حال حاضر كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه با آن روبهرو هستند، ابعاد و تبعات بسيار گستردهاي را در خود نهفته است؛ به گونهاي كه براساس گزارش 2008 صندوق بينالمللي پول (IMF)، تجربه يك چنين بحران مالي از سال 1929 تاكنون حتي در خلال سالهاي جنگ جهاني دوم نيز كه رشد توليد ناخالص جهاني به صفر رسيده بود، بيسابقه است.
وي افزود: اين موضوع آن زمان ابعاد پيچيدهتري پيدا ميكند كه معدل تحليلها و ارزيابيهاي منتشره از سوي كارشناسان اقتصادي، اثرات مرتبط به اين بحران را حداقل تا پايان سال جاري ميلادي با خصلتي گسترش يابنده ادامه دار ميدانند. ايستايي بلند مدت بحران و پيشبيني چهار تا هشت ساله جهت بازگشت به شرايط پيش از نقطه سقوط ، از ديگر چالشهاي پيش روي بسياري از كشورهاي جهان است.
طاهري تصريح كرد: در بخش حمل و نقل به دليل وابستگي شديد و دو سويه آن با ميزان رشد اقتصادي هم اكنون شاهد بروز بسياري از معضلات از جمله كاهش كرايههاي حمل و نقل، كاهش ميزان تقاضا جهت جابهجايي كالا، لغو سفارشهاي ساخت شناور و امثال آن شده است.
به گفته وي در حال حاضر آنچه كه ضرورت برنامهريزي و ارائه راهكارهايي را به ويژه در كشورهاي خاورميانه و حوزه CIS بيش از گذشته حائز اهميت ساخته، اقتصاد عمدتا تك محصولي و وابسته به نفت اين كشورها و امتزاج نادرست اجرايي اقتصادهاي آنها در اقتصاد جهاني است.
معاون وزير راه و ترابري ادامه داد: همبستگي و تعامل مثبت ميان افزايش درآمدهاي نفتي و افزايش ميزان واردات اين كشورها طي سالهاي اخير، خود مويد كاهش ميزان واردات در اثرات كاهش درآمدهاي نفتي خواهد بود. از سوي ديگر نيز كاهش قيمتهاي جهاني بسياري از كالاها و خدمات باعث شد كه بسياري از صنايع پايه كشورهاي عضو از جمله پتروشيمي و معادن و فلزات (به دليل كاهش شديد تقاضا و به تبع آن حاشيه سود حاصل از آن) براي كاهش ميزان توليد و كاهش صادرات محصولات نهايي خود اقدام كنند؛ به طوريكه صنايع پتروشيمي به منظورمقابله با اثار اين بحران و كاهش هزينهها بيش از 50 درصد فرآوردههاي خود را كاهش دادهاند.
به گفته وي صنعت كشتيراني امروز دچار چند چالش اساسي بوده است. مشكل اول ناشي از كمبود كالا و كاهش شديد تقاضا در كشورهاي مصرف كننده مواد خام و مصرفي و مشكل بعدي معضل ظرفيت موجود كشتيهاي ساخته شده بهويژه سفارشهاي ساخت كشتي طي دو سال گذشته و در دوران طلايي رونق بازار است؛ چالش مهم بعدي برگرفته از عدم تمايل موسسات و نهادهاي اعتباري و مالي جهت اعطاي وام و تسهيلات در بخش حمل و نقل دريايي آن هم به دليل دور نمايي تيره و مبهم اين بخش ارزيابي ميشود. اين موارد تنها برخي از اثرگذارترين چالشهاي فراروي صنعت حمل و نقل دريايي بوده كه در گذشته هر يك از آنها با ابعادي بسيار محدودتر باعث بروز چالشهايي اساسي در حمل و نقل دريايي شده است.
رييس سازمان بنادر و دريانوردي از آثار و تبعات ناشي از اين معضلات را كاهش شاخص كالاهاي فله خشك بالتيك و كاهش نرخ كرايههاي حمل و نقل كانتينري عنوان كرد.
طاهري خاطرنشان كرد: ما در كشورمان داراي امتيازات نسبي درخشاني هستيم كه با استفاده از آنها ميتوانيم كنترل بهتري بر بحرانها داشته باشيم. همچنين پيشرفتهاي علمي و فني و استقلال كشور فرصتي ناب و منحصر به فرد است كه هيچكدام از كشورهاي منطقه و يا خليج فارس در اختيار ندارند كه هوشمندانه شرايط بحران را به فرصتي طلايي براي ايجاد تعاملات و همكاريهاي منطقهاي در جهت پيشرفت كشور تبديل خواهند كرد.
يکشنبه|ا|4|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]