واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: اعلام راهبرد دفاعي جديد آمريكا؛ كاخ سفيد ديگر توان نبرد ندارد
بخش سياسي خارجي:اعلام راهبرد دفاعي جديد ايالات متحده به خوبي نشان داد كه كاخ سفيد نه تنها توان به راه انداختن جنگي ديگر در نظام بين الملل را ندارد،بلكه به دليل درگيري در دو جنگ افغانستان و عراق به شدت فرسوده و ناتوان شده است.اين احساس ناتواني در سند راهبرد امنيت ملي جديد آمريكا به خوبي قابل مشاهده است .
رئيسجمهور آمريكا در اعلام راهبرد جديد دفاعي كشورش اعتراف كرده است كه پس از يك دهه مشاركت در جنگهاي عراق و افغانستان، آمريكا ديگر منابع لازم براي راهاندازي جنگهاي خارجي را ندارد.به گزارش روزنامه انگليسي "اينديپندنت"، "باراك اوباما" رئيسجمهوري آمريكا در صدد است تا 500 هزار نيروي نظامي خود را كاهش دهد و تأكيد كرده است كه ديگر توان راه اندازي دو جنگ همزمان همچون جنگ عراق و افغانستان را ندارد.اوباما هشدار داد كه تعداد نظاميان آمريكايي كه تاكنون وظيفه تأمين امنيت كشور را برعهده داشته است، بايد كاهش پيدا كند و وي مجبور است اولويتهاي جديدي را براي پنتاگون براي يك دهه آينده تعيين كند. رئيسجمهوري آمريكا در سخنراني خود اعتراف كرده است كه كشورش پس از مشاركت يك دههاي در جنگ عراق و افغانستان، ديگر منابع كافي براي راه اندازي جنگ هاي خارجي را ندارد.
وي ادامه داد كه آمريكا از اين پس به جاي شركت در مبارزات خارجي، 500 هزار تن از نيروهاي نظامي خود را كاهش ميدهد و بر مبارزه با تروريسم متمركز شده تا با چالشهاي جديدي كه از جانب كشورهاي آسيايي چون چين متوجه آمريكا است مواجه شود.
بر اساس راهبرد جديد دفاعي آمريكا، واشنگتن خواستار مقابله با چالشهاي احتمالي كه از سوي ايران و چين كه قدرت رو به رشد هوايي و دريايي دارند، ميشود و اين در حالي است كه اين راهبرد نظامي از كمپينهاي مبارزه با شورشيان كه نيازمند نيروهاي زميني بسيار زيادي است، تغيير رويكرد داده است.
از آنجاييكه دولت اوباما آماده مي شود تا 450 ميليارد دلار از بودجه دفاعي آمريكا را طي 10 سال آينده كاهش دهد، "بازبيني راهبرد دفاعي" قرار است رويكردي را در يك فضاي كم هزينه براي ارتش آمريكا تعيين كند.
يكي از مقامات دفاعي آمريكا در حالي كه نخواست نامش فاش شود به خبرگزاري فرانسه اعلام كرد، اين بازبيني راهبرد دفاعي آمريكا به دنبال يك نيروي كوچك اما در عين حال چابك است كه بتواند نقش نظامي آمريكا در آسيا را گسترش دهد و در عين حال حضور دريايي آمريكا در خاورميانه را نيز حفظ كند.با اين حال اظهارات اوباما و واقعيات جاري در آمريكا نشان مي دهد كه ايالات متحده عملا با ارتشي فرسوده و تواني از دست رفته روبه روست كه احياي آن زمانبر و حتي در مواردي ناممن خواهد بود.
همچنين روزنامه گاردين در يادداشتي با اشاره به انقلابهاي منطقه، اذعان كرد كه سلاحهاي آمريكا ديگر در خاورميانه تعيين كننده نيست. روزنامه گاردين انگليس اذعان داشت كه تحولات منطقه ثابت كرد، از اين پس آمريكا نميتواند با كمكهاي نظامي، همپيمانان وفاداري در منطقه داشته و آينده جهان عرب را تعيين كند.گاردين نمونه كامل اين مسئله را مصر دانست كه آمريكا در طول 4 دهه در حفظ توازن قوا و تامين مصالحش در خاورميانه، به اين كشور اعتماد كرده و مصر نيز در دوره انور سادات و حسني مبارك به خوبي توانست از صلح با رژيم صهيونيستي در منطقه حفاظت كند.در همين زمينه گاردين تاكيد كرد كه نفوذ آمريكا پس از انقلابهاي منطقه به شدت در خاورميانه كاهش يافته است.
اين روزنامه با اشاره به كاهش نفوذ آمريكا پس از انقلابهاي اخير منطقه و افزايش همزمان نفوذ تركيه در منطقه، تاكيد كرد كه آمريكا از اين پس نميتواند براي نفوذ در خاورميانه به كمكهاي نظامياش، تكيه كند.
در اين مقاله به قلم ليود گاردنر آمده است:
پس از آغاز انقلاب هاي مردمي و پس از انقلاب مردم تونس، اركان نظام مبارك به لرزه درآمده و ارتش مصر به سبب وجود روابط شديد با آمريكا، در دوراهي قرار گرفته بود. انتخابات اخير در مصر، نگراني آمريكا از به قدرت رسيدن اسلامگرايان افراطي در مصر را افزايش داده و اين نشانه واضحي بر كاهش نفوذ آمريكا در مصر و ديگر كشورهاي منطقه است.سئوالهاي زيادي درباره نقش آمريكا در حمايت از نظام هاي فاسد خاورميانه مطرح ميشود و اين در حالي است كه واشنگتن بايد به جاي گفتگو با حكام اين كشورها با ملت ها گفتگو كند."
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]