واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: طراحي پوستر تئاتر ايران در قالب كتاب منتشر ميشود
هنر > جشنواره - همشهري آنلاين:
كتاب بخش آثار منتخب پوستر سيامين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر، نگاهي تاريخ نگارانه بر طراحي پوستر تئاتر ايران خواهد داشت.
به گزارش همشهري آنلاين، سيد ابراهيم حسيني، گفت:كتاب آثار منتخب بخش مسابقه پوستر در ايام برگزاري جشنواره توزيع خواهد شد.
در اين كتاب علاوه بر آثار بخش مسابقه، فصلي نيز به مرور طراحي پوستر تئاتر ايران اختصاص خواهد يافت كه جنبه تاريخ نگاري دارد. همچنين در صورت توافق، در بخشي نيز به مرور تاريخچه دوره هاي گذشته مسابقه پوستر جشنواره تئاتر فجر خواهيم پرداخت.
وي از دشواريهاي داوران، در انتخاب نمايشهايي با دو پوستر خبر داد و گفت: در مورد برخي پوسترهايي كه به مرحله نهايي انتخاب راه يافته بودند، متوجه شديم كه نمايش مورد نظر، پوستر ديگري هم دارد.
حسيني ادامه داد: براي حل شدن اين مشكل، ناچار شديم از كارگردان نمايش ها بخواهيم پوستر اصلي را معرفي كنند. نكته تاسف بار اين است كه در بعضي موارد پوستر بهتر از نظر داوران، پوستري بود كه بعد از سفارش و اجرا از سوي كارگردان رد شده بود.
مدير بخش مسابقه پوستر توضيح داد: گمان ميكنم اين هشداري است براي گروههاي نمايشي كه در انتخاب طراح پوستر نمايش خود دقت بيشتري كنند.
زيرا بهترين پوستر، كاري است كه گرافيست آن در جريان تمام مراحل اجرا باشد.
او با اشاره به اين كه در چينش داوران تلاش شد، سليقه سه نسل از هنرمندان گرافيك ايران لحاظ شود، تاكيد كرد: امسال مشاهده شد كه حدود 6 نفر از گرافيستهاي برجسته كشور كاري براي شركت در مسابقه نفرستاده بودند.
دليل اين موضوع نيز اين بود كه هيچكس در طول يك سال گذشته به اين دوستان سفارشي نداده بود.
اين هنرمند، درباره پوسترهاي نمايش هاي تك اجرايي نيز گفت: برخي پوسترها براي نمايشهاي تك اجرايي بودند.
پوستر اين نمايشها كه عموما براي اجراهاي جشنواره آماده ميشوند، از فيلترهاي خاص پوستر در كشور ما عبور نكرده اند و به اين نتيجه رسيديم كه در سالهاي آينده در صورت نياز اين بخش را به صورت جدا بررسي كنيم.
حسيني، در ادامه به پوسترهاي بخش سمينارها و جشنواره ها اشاره اي كرد و گفت: اين گروه از آثار ارزش ويژهاي برايمان دارند، زيرا بدون شك نگاه موشكافانه به آنها، در آينده، مديران و برگزاركنندگان سمينارها و جشنواره هاي تئاتر را به توجه ويژه در بخش طراحي پوستر جلب خواهد كرد.
وي تقليد برخي طراحان از نمونههاي خارجي پوستر تئاتر را يكي از ضعفهاي اين دسته از پوسترها دانست و گفت: اين موضوع از چشم داوران دور نماند و در داوري مورد توجه قرار گرفت.
بر آن هستيم كه حتي نمايشنامههاي خارجي، بايد در بازتاب گرافيكي خود در كشور ما رنگ و بوي بومي بگيرند تا مخاطب ايراني بتواند با آن ارتباط برقرار كند.
او استفاده درست طراحان ايراني از رايانه به عنوان يك ابزار كار را از نكات اميدواركننده اين دوره از مسابقه پوستر جشنواره سيام تئاتر فجر دانست و تصريح كرد: خوشبختانه رايانه در كنار ديگر بخشهاي گرافيكي مورد استفاده بيشتر طراحان ما است.
از طريق بررسي پوسترهاي رسيده به دبيرخانه به راحتي ميتوان روند تلاش و ترقي طراحان تئاتر كشور را مشاهده و بررسي كرد.
حسيني درباره ديده نشدن پوستر تئاتر در كشور ما هشدار داد: متاسفانه پوسترهاي خوبي ديديم كه در طول سال به خوبي ديده نشده اند.
حتي ميبينيم كه پوستر تئاتر، بيش از سيصد عدد تكثير نميشود. درواقع ما هنوز چاپ افست پوستر نداريم.
اين در حالي است كه بسياري از طراحان ما با علاقه و زحمت براي تئاتر پوستر طراحي ميكنند.
كتاب فروشي و كافه محل مناسبي براي نصب پوستر تئاتر نيست و نهادهاي مربوطه بايد به فكر محلهاي دائم براي نصب پوستر باشند.
حسيني با اشاره به اين كه حاصل كار اين بخش از جشنواره در آينده به عنوان سندي مورد وثوق در اختيار محققان تئاتر قرار ميگيرد، درباره مطالبات خود به عنوان يك طراح پوستر تئاتر گفت: مديركل هنرهاي تجسمي وزارت فرهنگ و ارشاد نيز لازم است وارد عمل شده و از طراحان پوستر تئاتر و نيز بخش مسابقه طراحي پوستر جشنواره تئاتر حمايت كند تا بتوانيم شاهد شكوفايي اين بخش باشيم.
مرحله انتخاب آثار مسابقه پوستر سيامين جشنواره تئاتر فجر در حالي به پايان رسيد كه داوران از ميان 172 اثر رسيده به اين جشنواره، توانستند در مجموع 43 اثر را براي شركت در جشنواره انتخاب كنند.
سيامين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر به دبيري رحمت اميني از تاريخ 5 تا 22 بهمن سال جاري برگزار ميشود.
علاقمندان براي دريافت اطلاعات بيشتر ميتوانند به سايت جشنواره تئاتر فجر www.fitf.ir مراجعه كنند.
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]