تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):على پيشواى مؤمنان و ثروت پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850828905




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به‌كارگيري تجهيزات بدون توجه به پشتيباني فرهنگ


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به‌كارگيري تجهيزات بدون توجه به پشتيباني فرهنگ
خبرگزاري فارس: هوشمندسازي مدارس نيازمند تغيير در پارادايم‌هاي آموزش و پرورش در نظام آموزش رسمي كشور است و تنها با ايجاد رقابت بين مديران براي خريد يك‌سري تجهيزات گران‌قيمت صورت نمي‌گيرد.


به گزارش خبرگزاري فارس از قم، جهان امروز در حوزه‌هاي‌ مختلف به سمت تغييرات جدي نيل مي‌كند كه ضرورت رصد اين تغييرات و بررسي آنها به دليل جلوگيري از عقب­ماندگي بر كسي پوشيده نيست.
در دوره جديد قدرت از حوزه سخت به حوزه نرم منتقل شده و اكثر مشاغل نيز در اين عرصه تعريف مي‌شوند. يكي از اين عرصه‌ها، فناوري‌هاي فرهنگي است.
فناوري فرهنگي به خانواده‌اي از فناوري‌ها گفته مي‌شود كه شالوده‌ي صنايع فرهنگي را مي‌سازند و هدف غايي آنها، اعتلاي حيات روحاني و پالايش روحي بشر است.

* فناوري‌هاي فرهنگي اشتغال‌زا و خلاقانه هستند
از مزيت‌هاي‌ فناوري‌هاي‌ فرهنگي خلاق بودن، توسعه‌گرا بودن و بسيار اشتغالزا بودن آنها است. براساس آمارهاي مطرح شده، ميزان سرمايه‌گذاري لازم براي ايجاد يك شغل مستقيم در صنايعي نظير پتروشيمي، سيمان و حتي خودروسازي، به بيش از صدها ميليون تومان مي‌رسد در حالي كه در صنايع فرهنگي اين مبلغ به طور ميانگين كمتر از 50 ميليون تومان برآورد مي‌شود.
با توجه به اينكه دولت در تلاش و تكاپو براي ايجاد شغل در مدت زمان كوتاهي براي جوانان عمدتا تحصيل كرده است، ورود به عرصه توسعه صنايع فرهنگي (و صنايع خلاق) مي‌تواند به عنوان يك هدف راهبردي مطرح شود. صنعتي كه در عين ميزان سرمايه‌گذاري اندك، تعداد شغل زيادي را براي متخصصين (و نه كارگر يا كارمند ساده) تامين خواهد كرد و علاوه بر رشد درآمد سرانه كشور، بستر توسعه فرهنگي را در كشور گسترش خواهد داد و موجبات ترويج فرهنگ اسلامي ايراني را در سطح بين‌الملل فراهم خواهد آورد.

*« smartschool » چيست؟
يكي از صنايعي كه مصداق اين تعريف به شمار مي‌آيد، توسعه «مدارس هوشمند» يا «smartschool» است. توسعه اين مدارس از چند بخش قابل بررسي است؛ يكي اينكه بر اساس تغييرات دنياي امروز آموزش فرزندان با اين وسايل مي‌تواند تاثير مثبتي بر آماده‌سازي آنها در رويارويي با جهان به اصطلاح هوشمند باشد.
مدرسه هوشمند بر اساس تعريف مدرسه‌اي است كه تمام فرايندهاي آموزش، ارزشيابي و نظارت در آن به كمك رايانه انجام مي‌شود. در چنين مدرسه‌اي قاعدتا محتواي درسي بايد الكترونيكي و كنترل و مديريت نيز بر اساس رايانه انجام گيرد.
مدرسه هوشمند به ابزارهايي مانند تجهيزات سخت‌افزاري، تجهيزات شبكه، پهناي باند متناسب براي شبكه، نرم‌افزارهاي پايه، نرم‌افزارهاي آموزشي چند رسانه‌اي، نرم‌افزارهاي ساخت محتواي دروس، نرم‌افزارهاي كاربردي و نرم افزار اتوماسيون اداري نياز دارد كه تامين همه آنها نيازمند بودجه نسبتا زيادي است.
اما به نظر مي‌رسد مهم‌تر از تمام اين وسايل، ايجاد زيرساخت‌هاي‌ ارتباطي، توليد محتواي مناسب براي دروس الكترونيكي و فرهنگ‌سازي مناسب براي والدين و فرهنگيان است. در اين زمينه در كشورهاي مختلف چند وقتي است كه اين مقوله در سيستم آموزش و پرورش به صورت جدي دنبال مي‌شود.
در كشور ما نيز زمزمه‌هايي از طرف مسئولان آموزش و پرورش در كشور و استان شنيده مي‌شود اما در اين زمينه مانند ايجاد هر تحول بنيادين ديگري حساسيت‌هايي وجود دارد كه اگر از سمت متوليان امر ديده نشود، به انحراف در مسير منجر خواهد شد.
نكته مهم در اين زمينه افزايش راندمان تدريس در استفاده از اين تجهيزات است، چراكه طبق مطالعات در فرايند يادگيري، بينايي 70 درصد موثر است و شنوايي در كنار حس‌هاي‌ ديگر حدود 30 درصد را تشكيل مي‌دهد. در سيستم سنتي آموزش تنها شنوايي در فرايند يادگيري دخيل است ولي در آموزش با ابزار جديد، بينايي فرد به طور گسترده درگير يادگيري مي‌شود.
در عين حال نقاط منفي مانند افزايش فشار مالي بر خانواده‌ها براي پرداخت كمك هزينه مالي به مدارس، جدا شدن دانش­آموزان از كتاب، ضعيف شدن ارتباطات خانوادگي به علت سرگرمي‌هاي‌ مداوم فرزندان با رايانه و تغيير فرهنگ گفتاري و رفتاري به صورت غير‌قابل اجتناب و از دست رفتن قسمتي از سرمايه‌هاي‌ اجتماعي جامعه، در اين مدل از مديريت مدارس وجود دارد كه ضرورت مطالعه و دقت فراوان براي تقليل اين تاثيرات منفي را روشن مي‌سازد.

* وضعيت هوشمند سازي مدارس در ايران
مشاهده مي‌شود در كشورهايي كه اين روند از سوي دولت پيش گرفته شده است يك برنامه‌ريزي سنگين و طولاني مدت براي درست انجام شدن اين موضوع انجام مي‌گيرد اما در كشور ما آنچه به طور جدي دنبال مي‌شود تشويق مديران مدارس به خريد اين اقلام است. به طور معمول كشور ما در زمينه فرهنگ­سازي شايد غير از برگزاري نشست و همايش و حداكثر برگزاري دوره ICDL اتفاق ديگري نيفتاده باشد.
تجارب كشورهاي ديگر نشان مي‌دهد كه آنها ابتدا «توليد محتواي ديجيتال» و «دسترسي برخط به محتوا» را در اولويت قرار داده‌اند و نه خريد و نصب سخت‌افزارهاي گران‌قيمتي نظير smart board (تخته هوشمند).
مدرسه هوشمند يك مفهوم جامع است و با تامين تعدادي سخت‌افزار به دست نخواهد آمد و يكي از ساد‌ه‌ترين شاخصه‌هاي‌ اين مدارس، ميزان استفاده از اين سخت افزارهاست. اهميت ندادن به توليد محتواي الكترونيكي سبب استفاده نشدن از سخت افزارها خواهد شد.
غالبا از مسئولان اين عرصه در آموزش و پرورش شنيده مي‌شود كه با راه‌اندازي اين سيستم در مدارس، معلمان خود به توليد محتواي آموزشي خواهند پرداخت كه البته اين موضوع بعيد به نظر مي‌رسد كه واقع بينانه باشد.
مفهوم جامع‌تري كه در اين حوزه كار برد دارد، يادگيري الكترونيك است كه مفهومي فراتر از مطالبي است كه در بالا ذكر شد. كاركردهايي كه يادگيري الكترونيك را در جايگاه رفيع قرار مي‌دهد، كاركردهايي است كه موجب تغيير در پارادايم‌ها و مدل‌هاي آموزش مي‌شود. اين كاركردها در واقع دخيل كردن عواطف، روحيات و مدل‌هاي رفتاري در نحوه تدريس و آموزش است كه اين موضوع آنطور كه روشن است به توجه ويژه به توليد محتوا نياز دارد در حالي كه آنچه امروز از مسئولين در زمينه توليد محتواي الكترونيك توسط معلمان شنيده مي‌شود، ثابت مي‌كند اين نگاه به انحراف جدي دچار شده است.
بايد در نظر داشت كه راه اندازي چرخه توليد محتواي الكترونيكي آموزشي در كشور، نيازمند شركت‌هاي‌ توانمند و زيرساخت‌هاي‌ فناوري و تعيين استانداردهاي لازم است و معلمان با وجود مشغله فراوان در امر تدريس و ديگر مشكلات صنفي، بعيد به نظر مي‌رسد كه در اين زمينه ظرفيت‌هاي‌ لازم را داشته باشند.

* وضعيت هوشمند‌سازي مدارس در استان قم
از دو سال پيش زمزمه‌هاي‌ هوشمند‌سازي مدارس استان قم به صور جدي شنيده مي‌شد كه در اين زمينه مدارسي مانند مدرسه راهنمايي شاهد حضرت رقيه(س) پيش‌رو بودند.
اين مدرسه كه به 15 كارگاه آموزشي مجهز است، دانش‌آموز براي هر درس به كارگاه مخصوص به آن درس مي‌رود و معلم با بهره‌گيري از سيستم ديتا پروژكتور به تدريس مباحث كتاب درسي مي‌پردازد.
تمام كارگاه‌ها به وسيله رايانه به شبكه و سيستم مركزي متصل مي‌شوند و همچنين داراي امكان اتصال به اينترنت به وسيله ADSL هستند كه البته تدريس به صورت هوشمند بيشتر با استفاده از امكانات برخي نرم‌افزارهاي كمك آموزشي موجود در بازار اتفاق مي‌افتد.
نيمي از دانش‌آموزان اين مدرسه داراي توان استفاده از يارانه براي تهيه خلاصه دروس به صورت پاورپوينت هستند.
مدير اين مدرسه در توضيح فوايد اجراي اين طرح در اين مدرسه مي‌گويد: در كلاس هوشمند، دانش‌آموز در حين تدريس معلم چرت نمي‌زند و خميازه نمي‌كشد!
وي با اشاره ارتقاي معدل دانش‌آموزان پس از اجراي اين طرح افزود: در مدرسه هوشمند دانش‌آموز تنها نظاره‌گر تدريس معلم نيست بلكه او نيز با توليد محتوا و تحقيق آنلاين به معلم خود كمك مي‌كند.

*مدرسه هوشمند تنها در اخبار اتفاق افتاده است
مدرسه ديگري كه به عنوان مدرسه فعال در اين زمينه در استان قم معرفي مي‌شود، دبيرستان پسرانه مهديه است كه توسط مهدي عالمي مديريت مي‌شود.
به گفته عالمي در سال گذشته بيش از 60 درصد اين مدرسه به تجهيزات هوشمند‌سازي مجهز شده است و به همت مدير براي معلمان در اين زمينه كلاس‌هاي آموزشي برگزار شد و 10 دستگاه رايانه همراه نيز براي دبيران خريداري شده است.
وي معتقد است كه هوشمند‌سازي مدارس در حال حاضر تنها در نشريات و اخبار اتفاق افتاده است و در صحنه عمل هنوز خبري از تمهيدات نرم‌افزاري و سخت‌افزاري ضروري در اين زمينه نيست.
آموزش و پرورش در اين زمينه هنوز به خوبي وارد نشده است و از آنجا كه تا به حال ابلاغيه‌اي وجود نداشته است، فعاليت‌هاي‌ مدارس تا امروز تقريبا خودجوش بوده است.
وي با اشاره به اينكه هنوز بسياري از معلمان و مسئولان آموزش و پروش به اين نتيجه نرسيده‌اند كه هوشمند‌سازي يك تحول مفيد در مدارس است، افزود: بايد ابتدا فرهنگ‌سازي در اين زمينه صورت بگيرد و يك تغيير رويكرد در تمام مسئولان و دبيران در اين زمينه اتفاق بيفتد، تا بتوان به اجراي درست اين طرح اميدوار بود.
مدير دبيرستان مهديه در توضيح تاثير هوشمند‌سازي در بهبود راندمان آموزش در مدارس گفت: از زمان به‌كارگيري اين روش در دبيرستان مهديه ميزان پذيرش دانش‌آموزان در دانشگاه 15 درصد نسبت به سال گذشته رشد كرده و در قبولي امتحانات خرداد در رشته علوم انساني نيز 100 درصد رشد وجود داشته است.
وي همچنين مسائلي مانند تراكم دانش‌آموزان در مدارس و دو شيفت بودن بسياري از مدارس را از موانع گسترش مدارس هوشمند مي‌داند.

*تجهيزات جديد هوشمند سازي مدارس استان قم در راه است
معاون آموزش متوسطه اداره‌كل آموزش و پرورش استان قم از ايجاد تحولات در زمينه هوشمند‌سازي مدارس در استان قم در آينده نزديك صحبت كرد و در اين زمينه خبرهاي خوبي براي استان داشت.
اكبر حيدري با اشاره به اهميت هوشمند‌سازي مدارس در سند تحول آموزش و پرورش گفت: استان قم نيز مانند ديگر استان‌ها از زمان ابلاغ سياست‌هاي وزارتخانه آموزش و پرورش با تشكيل كار گروه‌هاي تخصصي آغاز به كار در اين زمينه كرده است كه با اختصاص 2 ميليارد بودجه از وزارت آموزش و پرورش كه حدود 500 ميليون تومان آن محقق شده است، اين امر در سال جاري تسريع خواهد شد.
اكبري همچنين از برگزاري جلسات توجيهي، جشنواره‌هاي توليد محتواي الكترونيك و جشنواره روش‌هاي فعال تدريس به منظور ترويج فرهنگ استفاده از ابزار نوين براي آموزش خبر داد و افزود: بسياري از همكاران ما در اين زمينه مشتاق بوده و خود را براي تجهيز مدارس به اين وسايل آماده كرده‌اند.
با توجه به صحبت‌هاي مسئولان آموزش و پرورش استان بايد خود را براي ورود سيل‌آساي تجهيزاتي مانند تخته هوشمند و ديتا پروژكتور به استان آماده كنيم كه اميدواريم خريد اين تجهيزات گران‌قيمت همراه با مطالعه عميق بر چگونگي اجراي درست اين طرح در استان صورت بگيرد و راه‌هاي كنترل تهديدات اين مسئله و اهميت توجه به بخش نرم‌افزاري اين طرح مورد توجه مسئولان قرار گرفته باشد.
==============
گزارش از زينب آخوندي
==============
انتهاي پيام/ج10

شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن