واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير بنياد تازهتاسيس تعزيه: اين بنياد، سازماني مردم نهاد است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - تئاتر
مدير بنياد تعزيه اعلام كرد: اين بنياد به عنوان سازمان مردم نهاد،تلقي ميشود.
حسن محمدباقر به خبرنگار بخش تئاتر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: راهاندازي اين بنياد در استانداري تهران و وزارت كشور پيگيري شده و در تلاش هستيم مراحل ثبت ملي آن را طي كنيم.
وي در پاسخ به اين پرسش كه اين بنياد زير نظر چه مرجعي فعاليت ميكند؟ توضيح داد: ما نهادي مردمي هستيم كه از حمايتهاي تمام ادارات،سازمانها و نهادهايي كه با مسايل مذهبي مرتبط هستند بهرهمند ميشويم،ضمن اينكه شهرداري هم جزء حاميان ماست.
محمدباقر با بيان اينكه بنياد تعزيه فعاليتهاي ملياش را آغاز كرده،اضافه كرد: از آنجا كه تعزيه در جاي جاي كشور وجود دارد ما فعاليتمان را در شهرستانها آغاز كردهايم، چرا كه تهران در مقايسه با ديگر شهرها به لحاظ تعزيه چندان غني نيست.
مدير بنياد تعزيه درباره همكاري اين بنياد با سازمان ميراث فرهنگي توضيح داد: همكاري با اين سازمان را در الويت كاريمان گذاشتهايم به ويژه براي كارهاي برون مرزي حتما با ميراث مشاركت خواهيم كرد.
محمدباقر درباره عدم اطلاع انجمن تعزيه از راهاندازي بنياد تعزيه گفت: قرار نيست با انجمن تعزيه در اين مورد هماهنگ كنيم. كار ما اصلاً موازي كاري با آنها نيست.آنها در اين مدت نتوانستهاند كار زيادي كنند فقط عضوگيري كردهاند.
وي در عين حال گفت:به هر حال هر تشكلي وظيفه خود را دارد، ما از همه دوستان دعوت كردهايم، گروههاي مختلف را از كل ايران دعوت كرديم كه متاسفانه انجمن تعزيه جزء مدعويني بودند كه حضور پيدا نكردند.
محمدباقر با تشريح فعاليتهاي بنياد تعزيه خاطرنشان كرد:ما در تعزيه و آيين دغدغه داريم. ويژگي خاصي كه ما داريم تامين حوزه و كتابخانه تخصصي تعزيه است و در اين رهگذر از كمك تمام دوستاني كه ميتوانند ياري كنند،استقبال ميكنيم.
وي با اشاره به راهاندازي موزه تعزيه با حمايت شهرداري منطقه 17 ادامه داد: شهرداري اين منطقه ساختماني را در اختيار بنياد گذاشته كه بيش از 200 متر آن را به موزه اختصاص دادهايم،در حال حاضر زيرساختهايش انجام شده، لوازم و ادوات خريداري و شناسنامهدار شده، عكسها گردآوري شده است، بنابراين اميدواريم به زودي اين موزه تاسيس شود.
مدير بنياد تعزيه مهمترين رويكرد اين بنياد را پژوهش دانست و تصريح كرد: مهمترين فعاليت ما پژوهشي و علمي است،بيشتر ميخواهيم در بررسي نسخههيا خطي، روايات، تامين مقالات علمي، برگزاري سمينارهاي تخصصي و ... فعاليت كنيم و در همين راستا شوراي عالي پژوهش را به عنوان راس بنياد گذاشتهايم كه مباحث علمي در اين شورا پيگيري ميشود، ضمن اينكه مركز اسناد هم براي نگهداري متون براي استفاده عموم و به ويژه دانشجويان فعال خواهد بود.
وي در پاسخ به اين نظريه كه گفته ميشود فعاليتهاي اين بنياد بيشتر جنبه تبليغاتي دارد، توضيح داد: نظر دوستان و منتقدان براي ما محترم است اما به هرحال ما كارمان را شروع و يك سري از استادان بزرگ تعزيه را دعوت كردهايم. در نخستين گام ساختمان گرفتهايم و موزه و كتابخانه را هم راهاندازي ميكنيم اما با اين حال هميشه منتقداني هستند كه انتقاد كنند.
حسن محمدباقر در پايان صحبتش با ايسنا با اشاره به ساماندهي گروههاي تعزيه عنوان كرد: بخشي را ويژه پيشكسوتان، گروههاي محلي، حاميان مردمي و ... اختصاص دادهايم و از تمام حاميان گوناگون ميخواهيم كه ما را حمايت كنند.
انتهاي پيام
شنبه|ا|17|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]