واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: رنگارنگ
محمد جعفري
مقايسه منفي!
مقايسهها بسيار مشكلزاست، گاهي سبب كينه و دشمني بين فرد مقايسه شونده با مقايسه شده ، ميشود. در اينجا دانش آموز احساس ميكند كه شكست خورده و حقير شده است و همين سبب ميشود كه ديگر به خواست مربي و يا والدين پاسخ مثبت ندهد، به انجام تكليف و درس بيعلاقه شود و به انجام ندادن تكليف، جلب توجه كرده و يا تلافي نمايد. اين شيوه در بين دانشآموزان كم نيست و نمونههاي بسياري دارد. احساس حقارت، يعني اينكه ضعيف هستم، كم كم موجب ترس او شده و در نتيجه باعث ميشود در كلاس فعال نباشد،از پاسخ دادن طفره برود و حتي اگر چيزي را ميداند، نگويد و يا آهسته بگويد و احساس كند لياقت ندارد،در حالي كه نبايد او را با ديگران مقايسه كنيم و نبايد انگ و برچسب ضعف و سستي را بر وي بگذاريم. بايد او را با نقاط مثبت و قوتش آشنا كرده و به قابليتهاي خودش آگاه كنيم تا رشد و علاقه به پيشرفت بيشتر در او پيدا شود. بايد به او دلگرمي بدهيم كه در عمل و كار، خود را ببيند و اشكالات خود را رفع نمايد. اگر بگوييم ضعيف هستي ديگر در هيچ درسي خود را توانا نميبيند.
تربيت برتر- رضا فرهاديان
سرزنشهاي مكرر
همه كودكان زمينه پيشرفت دارند ولي اينكه چرا بعضي از آنها پيشرفت نمي كنند، به لحاظ تذكرها، سرزنشها ومقايسههاي اطرافيان در محيط مدرسه و خانه است، زيرا آنان در اين موقعيت ها در خويش احساس خوبي به خود پيدا نميكنند و كم كم باورشان ميآيد كه نميتوانند خطاهاي خود را جبران كنند و توانايي پيشرفت را ندارند. تصور كنيد زماني كه به جاي سرزنش و تذكرهاي مكرر اشتباهات شما، مرتب از جنبههاي مثبت و خوب كارها و رفتار شما تعريف و تمجيد كنند، در اين صورت احساس ميكنيد كه براي شما ارزش قائلند و مورد قبول واقع شدهايد.
تربيت برتر- رضا فرهاديان
افكار
وقتي فكري داريد به شكافي كه جلوي آن فكر است بخزيد و آگاهي خودتان را درست بر آن خلأ بگذاريد. استفان وينسكي، در آگاهي كوانتوم در مورد فضاي بين افكارشما ميگويد: تجربه فضاي بين افكارمان به ناچار منجر به رها شدن تمام محدوديتهايي كه براي چيزها، نظريهها، افراد و از اين قبيل قائل بوديم، ميشود. وقتي محدوديتها رها شوند سطح آسايش ما زياد ميگردد. فضاي باز بين افكارتان شكافي است كه وراي قدرت ذهني و فيزيكي شما قرار دارد و در آنجاست كه شما رحمت معنويت را تجربه ميكنيد. وقتي شما هشياري خويش را با هدف متوجه آنجا كنيد، احساس راحتي زيادي خواهيد كرد. وقتي به يك فكر باز ميگرديد، اين برگشت بياختيار خودتان را مورد داوري قرار ندهيد. خيلي آرام و جدي به شكاف بين اين فكر و فكر ديگر برگرديد.
خود مقدس شما- دكتر وين داير- ترجمه ناهيد ايراننژاد
روزي
ميگويند شخصي به كوه رفته بود و سالها مشغول رياضت و عبادت بود. خداوند هم روزي او را هر روز ميرساند. يك وقت به عنوان امتحان، خداوند يك شبانهروز به او چيزي نرساند. عابد ناراحت شد و درصدد برآمد چيزي براي خوردن پيدا كند. به همين جهت به چادرهايي كه در تپه مجاور بود رفت و كمي از آنها نان گرفت و برگشت. اما سگ صاحب چادر او را تعقيب ميكرد و قصد حمله داشت. عابد هرچه به او نهيب ميزد فايده نداشت. بالاخره عاجز شد و گفت اي پست فطرت مگر من به جز يك تكه نان از صاحب تو گرفتهام؟سگ به زبان آمد و گفت: پست فطرت تويي نه من. من سالهاست در خانه اين مرد پاسباني ميدهم اگر تكه نان خشكي يا مشتي استخوان به من بدهد يا ندهد هرگز جاي ديگري نميروم ولي تو يك شبانهروز، روزيات را خداوند نرساند، آمدي و از صاحب من كه كافر است نان خواستي!
شيخ بهائي- محسن دامادي
دلگرمي
بچه هميشه به وجود پدر و مادر دلگرم است و از جدايي وحشت دارد. هيچگاه از مرگ خودتان با او صحبت نكنيد، زيرا اسباب نگراني و وحشت او ميشود. اگر بيمار شديد،دم از مرگ نزنيد، بلكه بچههاي خودتان را اميدوار و دلگرم سازيد. اگر ناچاريد مدتي بچهها را تنها بگذاريد و دور از آنها زندگي كنيد، قبلا آنها را آماده و دلگرم سازيد و سپس به مسافرت برويد.
تربيت- آيتالله ابراهيماميني
تامين پتاسيم
مواد معدنياي كه در كدو وجود دارد باعث شده است كه اين سبزي در شستشوي خون و سلولهاي بدن نقش بس شگرفي داشته باشد. چون روزانه در حدود 4 گرم از پتاسيم بدن به وسيله سلولهاي پوست دفع ميشود و از اين لحاظ كه كدو داراي مقدار قابل توجهي پتاسيم است، به خوبي ميتواند كمبود پتاسيم بدن را تامين ودر فعاليت سلولهاي بدن و قدرت شستشوي خون به وسيله كليه موثر باشد. از طرفي نيز وجود اين املاح در شستشوي خون از مواد چربي و كلسترول و همچنين سوخت و ساز سلولهاي بدن كمك موثري مينمايد، بخصوص اشخاصي كه دچار چربي خون (كلسترول) ميباشند حتما از اين سبزي مصرف نمايند.
نسخههاي شفابخش- علي محمد حيدري نراقي
جمعه|ا|16|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]