واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: آلودگي صوتي، عاملي در وقوع جرم
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز:آلودگي صوتي موضوعي است انكار ناپذير و آثار آن چنان بر بروز عصبانيت تاثير دارد كه خشم ناشي از آن در برخي از موارد زيان ها و خساراتي را متوجه آدمي مي كند كه جبران آن به هيچ عنوان ميسر نخواهد بود.
خشم احساس طبيعي در انسان استكه همه افراد آن را به خوبي تجربه مي كنند ، وقتي عاملي مانع رسيدن فرد به هدف و خواسته هايش مي شود عصبانيت بروز مي كند.
ملاحظه مي شود كه وجود مانع در راه رسيدن به هدف يكي از عوامل عصبانيت و بروز خشونت در انسان است، رسيدن به آرامش ذهني و دروني يكي از مهمترين اهداف انسان در زيستن است حال اگر مانعي همچون آلودگي هاي صوتي باعث جلوگيري از رسيدن انسان به آرامش شود رخدادي كه شاهدش خواهيم بود همان عصانيت و خشونت است.
واقعيت هم اين است كه در بسياري از مواقع زماني كه ذهن انسان با عوامل خارجي از جمله آلودگي هاي صوتي تحريك مي شود باعث سلب اراده فردي مي شود كه ظرفيت كنترل اعصاب و خشم خود را ندارند چرا كه بيشتر رفتارها مجرمانه افراد نشان دهنده خشونت گري آنها است و از آنجا كه اعمال انسان و رفتار وي ارتباط تنگاتنگ با يكديگر دارد توجه به آن حائز اهميت است و هر چند نتيجه آن جرم را در بر نداشته باشد مي تواند در روند اجتماع اخلال ايجاد كند.
در مورد آلودگي آب و هوا قوانين بسياري توسط مراجع قاننگذاري تصويب شده در مورد آلودگي هاي صوتي با توجه به اهميت آن در وقوع جرايم توسط انسان ها كمتر حساسيت به خرج داده شده است در حالي كه مطابق اصل يازدهم اعلاميه ريو در محيط زيست دولت بايد قوانين موثري را در زمينه محيط زيست تصويب كنند.
ايجاد هرگونه آلودگي صوتي بيش از حد مجاز ممنوع است و هيات وزيران در سال جاري آيين نامه اجرايي نحوه جلوگيري از آلودگي صوتي را به تصويب رساند.
اين در حالي است كه سازمان محيط زيست مكلف شده تا ضمن شناسايي منابع و كانون هاي آلودگي صوتي و تعيين ميزان آلودگي آنها بر اساس استانداردهاي در نظر گرفته شده مراتب را به عامل يا عاملان مذكور اعلام و مهلت مناسبي را براي رفع آلودگي تعيين كند و عاملان صوتي مكلفند به رفع آلودگي صوتي اقدام كنند.
در صورتي كه عاملان آلودگي در كارخانجات و كارگاهي در پايان مهلت مقرر نسبت به رفع آلودگي صوتي اقدام نكنند طبق ماده16 قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوا به درخواست سازمان محيط زيست و دستور مراجع قضايي ذي ربط محل ،كه بلافاصله توسط ماموران انتظامي به مورد اجرا گذاشته مي شود از كار و فعاليت كارخانجات و كارگاه هاي آلوده كننده جلوگيري خواهد شد.
به هر حال ،خشم و خشونت، آفتي است كه زندگي انسان را به مخاطره مي اندازد، استعدادهاي آدمي را مي گيرد و آرامش و آسايش افراد را تهديد مي كند و اگر به درستي كنترل نشود عوارض خارجي آن باعث ناهنجاري هايي مي شود كه اجتماع را نيز به مخاطره مي اندازد، هر چند وجود دارند افرادي كه خشم خود را فرد مي نشانند و در مقابل عوامل خارجي از جمله آلودگي هاي صوتي ساكت مي مانند ولي در آينده از اختلالات عصبي و اضطراب رنج مي برد و چه بسا افسرده مي شوند.
بنابراين آلودگي هاي صوتي كه خود يكي از عوامل به وجود آوردنده عصبانيت و خشم است باعغث بروز منفي در آدمي مي شود ،اثر كوتاه آن جرم را به ارمغان مي آورد و اثر بلندمدت آن بيماري رواني را، بنابراين بهترين راه حل براي حفظ سلامت روحي و رواني انسان برطرف كردن علت اصلي عصبانيت و خشم است كه يكي از بهترين آنها آلودگي صوتي است./110
پنجشنبه|ا|8|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 347]