واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: چين: با تحريم بانك مركزي ايران مخالفيم
در پي امضاي تحريم بانك مركزي ايران از سوي باراك اوباما رئيس جمهور آمريكا كه قرار است از 6 ماه آينده اجرايي شود سخنگوي وزارت خارجه چين در موضع گيري صريح مخالفت پكن را با اين مصوبه كنگره آمريكا اعلام كرد.
سخنگوي وزارت خارجه آمريكا: تحريم ها عليه ايران ادامه خواهد داشت
ايسنا به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد: وزارت خارجه آمريكا در واكنش به اعلام آمادگي ايران براي مذاكرات با 1+5 اعلام كرد كه تهران بايد براي تعامل سازنده و جدي درباره برنامه هسته اي اين كشور آماده باشد.ويكتوريا نولاند، سخنگوي وزارت خارجه آمريكا در پاسخ به سئوالي درباره اعلام آمادگي ايران براي از سرگيري مذاكرات با گروه 1+5 گفت: آمريكا و شركاي اروپايي و ديگر شركاي آن به وضوح اعلام كردهاند كه ايران فرصت دارد بر مذاكرات مبتني بر شروط مطرح شده از سوي جامعه بينالمللي در ماه سپتامبر بازگردد، اما آن ها هنوز پاسخي ندادهاند.نولاند گفت: ايرانيها ميدانند كه چه توقعي از آن ها ميرود. آن ها بايد به تعهدات بينالملليشان عمل كنند و بايد براي تعامل سازنده و جدي براي راه حلي جامع كه اعتماد بينالمللي را به ماهيت برنامه آن ها احيا كند، آماده باشند.وي ادامه داد كه در عين حال تحريمهاي آمريكا عليه ايران ادامه خواهد داشت و در حال حاضر اين تحريمها سختترين تحريمهايي است كه در جهان اعمال شده است. سخنگوي وزارت خارجه آمريكا گفت: ما بررسي خواهيم كرد كه چه كارهاي بيشتري ميتوانيم انجام دهيم.وي گفت كه اعمال تحريمهاي بيشتر مهم نيست؛ بلكه اطمينان از اين كه آن تحريمها كه تاكنون اعمال شده توسط همه كشورها اجرا شود، بيشتر حائز اهميت است.سخنگوي كاترين اشتون، رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز روز سهشنبه اعلام كرده بود: براي آن كه مذاكرات بتواند از سر گرفته شود، ايران بايد به نامه اتحاديه اروپا پاسخ دهد.مايكل مان در اينباره به خبرگزاري فرانسه گفته بود: به ترتيب اولويت آنها بايد ابتدا به نامه كاترين اشتون به سعيد جليلي ، دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران كه از سرگيري بدون پيش شرط مذاكرات را خواستار شده بود پاسخ دهند.
مخالفت چين با تحريم بانك مركزي ايران
در همين حال، جمهوري خلق چين بار ديگر مخالفت خود را با تحريم هاي يك جانبه عليه ايران از سوي آمريكا مورد تاكيد قرار داد.به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، چين اعلام كرد كه مخالف تحريم هايي است كه رئيس جمهور آمريكا عليه بانك مركزي ايران امضا كرده است.هونگ لي سخنگوي وزارت خارجه چين در پكن در پاسخ به پرسشي درباره تحريم ايران گفت: چين مخالف برتر قرار دادن يك قانون داخلي بر قوانين بين المللي و تحميل تحريم هاي يك جانبه عليه ديگر كشورهاست.
تلاش تركيه براي استثنا شدن در تحريمهاي آمريكا عليه ايران
همچنين يك مقام تركيه اي اعلام كرد كه آنكارا در حال بررسي اين مسئله است كه آيا از آمريكا بخواهد شركت نفتي توپراس را در تحريمهاي جديد كه عليه ايران اعمال كرده مورد استثناء قرار دهد يا خير.به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري رويترز آمريكا خود را به شديدترين تحريمهايي مجهز كرده است كه موسسات مالي را كه با بانك مركزي ايران تبادلات داشته باشند هدف قرار ميدهد. قانوني كه باراك اوباما، رئيسجمهور آمريكا روز شنبه امضا كرد به او اجازه مي دهد كه موسساتي را در كشوري كه معاملاتش را به اندازه قابل توجهي با ايران كاهش داده است، مورد استثنا قرار دهد. اوباما همچنين مي تواند مواردي را كه به نفع امنيت ملي اين كشور و يا براي ثبات بازار انرژي ضروري باشد، ناديده بگيرد.يك مقام تركيه اي كه خواست نامش فاش نشود به خبرگزاري رويترز گفت: خيلي زود است كه بگوييم آيا تركيه خواستار مورد استثنا قرار گرفتن مي شود يا خير. ما در حال بررسي ماهيت اين قانون جديد هستيم. زماني كه آن را ارزيابي كنيم تصميم خواهيم گرفت.وي افزود: اما موضع تركيه درباره تحريم ها اين است كه فقط تحريم هاي سازمان ملل به لحاظ حقوقي الزام آور است.
سفر وزير خارجه تركيه به تهران
در اين ميان، وزارت خارجه تركيه روز سه شنبه اعلام كرد كه احمد داوود اوغلو، روز چهارشنبه (ديروز) براي گفتوگو با همتاي ايراني خود در باره برنامه هسته اي و تحولات در كشورهاي همسايه از جمله عراق و سوريه به تهران سفر ميكند.به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري رويترز سفر احمد داوود اوغلو ، وزير خارجه تركيه به ايران در چارچوب گفتوگوهاي معمول ميان 2 وزير خارجه توصيف شده است، اما در مقطع زماني مهمي براي منطقه و روابط 2 كشور انجام ميگيرد.تا زمان چاپ اين گزارش خبري از ورود داوود اوغلو وزير خارجه تركيه به تهران منتشر نشد.
داوود اوغلو: اشتون از تركيه خواسته در مذاكرات ايران و 1+5 مشاركت كند
در همين حال، وزير خارجه تركيه پيش از سفر به ايران گفت: كاترين اشتون از تركيه خواسته است در مذاكرات هسته اي ايران و 1+5 مشاركت كند.به گزارش ايسنا، به نقل از سايت خبري سون داكيكا، چاپ تركيه احمد داوود اوغلو وزير خارجه اين كشور پيش از انجام اين سفر در جمع خبرنگاران گفت: كاترين اشتون از تركيه خواسته است در مذاكرات هسته اي ايران و 1+5 مشاركت كند و اين موضوع را به صالحي منتقل كردم بر همين اساس از سرگيري مذاكرات هسته اي، سوريه، عراق و تحولات خاورميانه از محورهاي گفتوگو است.وي اضافه كرد: زمان اين سفر نيز بسيار مهم است زيرا در ماه آينده علاوه بر سفر ايران به روسيه سفر ميكنم، همچنين در اواخر اين ماه اجلاس شوراي همكاريهاي خليج فارس برگزار ميشود كه يك اجلاس استراتژيك است. در اين باره با عربستان مذاكراتي داشتهايم و با ايران نيز درباره احتمال بستن تنگه هرمز مذاكراتي انجام ميشود.داوود اوغلو اظهار كرد: همچنين براي كاهش تنشها بين ايران و آمريكا ابتدا با مقام هاي ايران ديدار مي كنم و سپس با مقامات آمريكايي گفت و گو خواهم كرد كه همه اين ديدارها مكمل يكديگر است.
عباسي: زمان سفر هيئت آژانس انرژي اتمي به ايران مشخص نيست
از سوي ديگر به گزارش مهر، رئيس سازمان انرژي اتمي با بيان اين كه زمان سفر هيئت آژانس بين المللي انرژي اتمي هنوز مشخص نشده، گفت: زمان انجام اين سفر در صورت انجام اعلام خواهد شد. فريدون عباسي رئيس سازمان انرژي اتمي ايران در حاشيه برگزاري جلسه هيئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگاري كه آيا زمان سفر اعضاي آژانس بين المللي انرژي اتمي به ايران مشخص شده است، گفت: زمان اين سفر هنوز مشخص نيست.
ارزيابي يك كارشناس از اهداف سفر وزير خارجه تركيه به تهران
جعفرقنادباشي، كارشناس مسائل بين المللي در گفت وگو با خراسان در بيان ارزيابي خود از اهميت سفر وزير خارجه تركيه به ايران گفت: برخلاف آن چه برخي رسانه هاي غربي مي كوشند تا سفر احمد داوود اوغلو به ايران را به موضوع هاي اخير در خليج فارس و روابط ايران و آمريكا مرتبط كنند، اين سفر به صورت خاص براي رايزني با ايران درباره تحولات عراق صورت مي گيرد. قنادباشي افزود: در پي كشتار اخير عده اي از كردها توسط ارتش تركيه و به وجود آمدن موج جديدي از اعتراض ها در اين كشور و هم زماني اين رويدادها با طرح دوباره تجزيه طلبي در مناطقي از عراق، دولتمردان آنكارا به شدت نگران هستندكه عراق با گام نهادن به سوي تجزيه و به تبع آن تشكيل منطقه اي با خودمختاري كامل و بدون رابطه با يك دولت مركزي توسط كردهاي عراق، مناطق كردنشين تركيه را هم تحت تاثير قرار دهد و به تجزيه اين مناطق بينجامد. به گفته اين كارشناس مسائل بين المللي، اين نگراني آن قدر در تركيه رو به فزوني است كه مقام هاي اين كشور به صورت محسوسي طي روزهاي اخير از شدت مواضع خود عليه سوريه كاسته اند. قنادباشي تاكيد كرد: تركيه خود را بزرگ ترين متضرر از تحولات تجزيه طلبانه در عراق مي داند و به همين دليل در اين برهه به رايزني و تعامل با ايران رو آورده است.
پنجشنبه|ا|15|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]