تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خود را از تمامى مردم با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و قل هو اللّه‏ احد حفظ كن. آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851235347




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مرتضي الويري:ميرحسين تنها در صورت عدم حضور خاتمي وارد صحنه انتخابات مي‌‏شوداتاق بازرگاني به رياست آقاي خاموشي در دوران ميرحسين، خاموش ماند


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مرتضي الويري:ميرحسين تنها در صورت عدم حضور خاتمي وارد صحنه انتخابات مي‌‏شوداتاق بازرگاني به رياست آقاي خاموشي در دوران ميرحسين، خاموش ماند


تهران- خبرگزاري كار ايران
در ادامه كارگاه‌‏هاي بررسي عملكرد دولت‌‏هاي پس از انقلاب اسلامي توسط كميته دانشجويي جبهه مشاركت حوزه اصفهان، كارگاه بررسي عملكرد دوران نخست‌‏وزيري مهندس ميرحسين موسوي با حضور مهندس مرتضي الويري در دفتر جبهه مشاركت حوزه اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ايلنا، الويري با بيان اينكه براي بررسي عملكرد مديريتي ميرحسين موسوي بايد چند پديده اثرگذار را در نظر گرفت، تصريح كرد: جنگ ايران و عراق شرايطي را بوجود آورده بود كه اقتصاد دولتي را به كشور تحميل مي‌‏كرد و اين فقط مختص كشور ما نبود و كشورهاي متفقين هم كه معتقد به نظام‌‏هاي سرمايه‌‏داري بودند در دوران جنگ جهاني دوم به سمت كوپنيسم (نظام يارانه‌‏اي و كوپني) رفتند.
وي افزود: در انگلستان در زمان جنگ حتي سيب زميني هم كوپني شد زيرا در شرايط جنگي مواد مورد نياز مردم كم است و بايد دولت متولي توليد و توزيع و مصرف شود. پس در واقع عملكرد آقاي ميرحسين موسوي به شدت تحت تأثير جنگ بود و شايد ايشان امروز نظرات متفاوتي داشته باشند.
شهردار اسبق تهران خاطرنشان ساخت: پيش‌‏تر در يك مصاحبه گفته بودم ميرحسين موسوي به درد زمان جنگ مي‌‏خورد كه ايشان با دلخوري به من پاسخ دادند كه عملكرد دوران نخست وزيري من متأثر از جنگ بود و ما حتي نسبت به متفقين خفيف‌‏تر عمل كرديم و در آن دوره اين‌‏گونه ايجاب مي‌‏كرد.
الويري با اشاره به افكار سوسياليستي و ديدگاه‌‏هاي مطرح در زمان انقلاب گفت: با پيروزي انقلاب بسياري معتقد بودند كه سرمايه‌‏داري محكوم به زوال و نابودي است ولي اگر كمي عقب‌‏گرد تاريخي كنيم پيش از انقلاب كتاب‌‏هاي اقتصاد اسلامي جز تعداد معدودي، متأثر از ديدگاه سوسياليستي و ماركسيستي بودند و نمونه آن اقتصاد به زبان ساده سازمان مجاهدين خلق بود كه سرشار از ماترياليسم تاريخي ماركس بود.
وي خاطرنشان ساخت: در دوران نخست وزيري مهندس موسوي، ديدگاه قابل فهم و مورد پذيرش مردم، فعال بودن اقتصاد دولتي و محدودتر بودن بخش‌‏خصوصي بود و به برخي اقدامات قبل از تشكيل مجلس اول از جمله مصادره اموال كه آقاي خلخالي در آن نقش زيادي داشت و البته نظر مرحوم بازرگان مخالف آن بود به عنوان چيزي كه به نفع كشور است دفاع مي‌‏كرديم و به آن به شدت به ديده تحسين نگاه مي‌‏كرديم.
الويري خاطرنشان ساخت: ما در مجموع با ديدگاه دولتي كردن اقتصاد وارد مجلس شديم كه در آن جا نيز صحبت‌‏هاي مختلفي وجود داشت، به عنوان مثال آقاي مهدوي كني به عنوان رئيس شوراي نگهبان با دولتي كردن تجارت خارجي به دليل مغايرت با اصل 44 قانون اساسي مخالف بود.
وي با بيان اينكه مهندس موسوي با وجود ديدگاه‌‏هاي مخالف بر روي سياست كوپنيسم كه پايه‌‏گذار آن شهيد رجايي بود ايستاد، تصريح كرد: البته كه حمايت‌‏هاي مرحوم امام در فضايي كه برنامه‌‏ريزي را رد و معتقد به فعاليت بر اساس رساله توضيح‌‏المسائل بود، بي‌‏نهايت در اجراي برنامه مهندس موسوي ياري‌‏رسان بود و اولين برنامه توسعه در حالي كه به اقتضاي شرايط آمار و ارقام آن مخدوش بوده و اميد نبود راه به جايي برد به مجلس اول تقديم شد و در مجلس دوم نيز دوباره مطرح شد كه بسياري افراد با آن مخالفت كردند اما بعد از قطعنامه و روانه شدن بسياري از نماينده‌‏ها به سمت جبهه‌‏ها، آقاي هاشمي تكليف كردند كه پيگيري شود و بالاخره برنامه تصويب شد.
الويري وجود احتمال تحريم نفت ايران در آن زمان را يكي از پديده‌‏هاي تأثيرگذار در رفتار اقتصادي دولت توصيف دانست و افزود: در وضعيت بد جنگي و در شرايط كاهش درآمد دولت به 7 ميليارد دلار در حالي كه هزينه جنگ 3 ميليارد دلار بوده و هزينه كالاهاي ضروري هم 3 ميليارد بود و مبلغ باقيمانده براي سرمايه‌‏گذاري كفاف نمي‌‏داد، احتمال تحريم نفت ايران داده مي‌‏شد كه در اين شرايط بهترين راهي كه به نظر مي‌‏رسيد بستن تنگه هرمز بود تا به اين طريق از صدور نفت كشورهاي عربي هم جلوگيري شود كه براي اين منظور برنامه شرايط بحران تدوين شد با اين ملاحظه كه اگر تنگه هرمز بسته شود، مملكت چگونه اداره شود.
وي به حضور همه جناح‌‏ها در كابينه مهندس موسوي اشاره كرد و افزود: در كابينه مهندس موسوي در كنار افرادي مانند بهزاد نبوي و توسلي، افرادي مانند حجت‌‏الاسلام ناطق نوري، توكلي و عسگراولادي هم حضور داشتند و مهندس موسوي با وجود تنوع كابينه در مسائل اساسي قاطع و مصمم بود و عقب‌‏نشيني نمي‌‏كرد.
الويري در ادامه به بررسي فضاي مجلس در آن دوران پرداخت و افزود: به جرات مي‌‏توان گفت مجلس اول متنوع‌‏ترين و قوي‌‏ترين مجلس، بود و اگر يك منحني از مجالس ترسيم شود، اين مجلس در بالاترين وضعيت منحني قرار دارد سپس منحني سير نزولي مي‌‏يابد تا در مجلس ششم يك جهش مي‌‏بينيم و دوباره اين سير نزولي مي‌‏شود.
وي با اشاره به شرايط مجلس در دوران مهندس موسوي، افزود: در آن زمان در مجلس يك فراكسيون 36 نفره از ليبرال‌‏ها مثل مهندس بازرگان، دكتر سحابي، دكتر سامي، غضنفر پور و سلامتيان هم حضور داشتند و از نظر مبادله آرا بسيار آزاد بوده و شامل اعمال نظرهاي تنگ‌‏نظرانه شوراي نگهبان هم نشده بود و اين مجلس در افزايش بازده دولت بسيار تاثيرگذار بود.
وي خاطرنشان ساخت: آيت‌‏الله خامنه‌‏اي در مرحله اول دكتر ولايتي را به عنوان نخست وزير معرفي كردند كه مجلس نپذيرفت و در پيشنهاد بعدي مهندس موسوي مطرح شد كه توسط مجلس پذيرفته شد و در مرحله دوم آيت‌‏الله خامنه‌‏اي تصميم به انتخاب فرد ديگري داشتند كه امام به مجلس ضرورت حضور آقاي موسوي را پيغام دادند ولي علي‌‏رغم اين پيغام امام، 99 نفر راي ديگري دادند كه عده‌‏اي آن را به عنوان تخطي از نظر امام تلقي مي‌‏كنند و عده‌‏اي به عنوان ارزش قلمداد مي‌‏كنند كه البته من جز دسته دوم هستم چراكه معتقدم در هر حال مجلس بايد جايگاه خود را حفظ كند و بر مبناي تشخيص خود رفتار كند.
وي با بيان اينكه جريان چپ و اصلاح‌‏طلب در آن زمان كه مهندس موسوي نيز يكي از آنان محسوب مي‌‏شود امروز دچار تحول شده است، خاطر نشان، ساخت: اين تحولات به گونه‌‏اي است كه در برخي موارد موضع‌‏گيري‌‏هاي آن روز را اشتباه مي‌‏داند به عنوان نمونه شخص من نظري كه در خصوص 99 نفر دارم حاصل همين تحولات است و البته من نمي‌‏دانم مهندس موسوي چه قدر تحت تاثير اين تحولات قرار گرفته است.
الويري در ادامه به مقايسه افكار اصلاح‌‏طلبان امروز و چپ‌‏هاي فعال در زمان نخست‌‏وزيري مهندس موسوي پرداخت و افزود: در آن زمان چپ‌‏ها با در نظر گرفتن فاكتور جنگ، معتقد به دولتي عمل كردن بودند و امروز اصلاح طلبان معتقد به خصوصي‌‏سازي هستند.
به عنوان نمونه تغييرات مرحوم نوربخش در دوران جنگ اعتقاد به دولتي كردن داشت اما در مجلس سوم به تصويب برنامه توسعه كمك كرد البته اين خصوصي‌‏سازي امروز شعار همه جناح‌‏ها شده و همه‌‏گير شده است اما آن چه دولت با نام خصوصي‌‏سازي انجام مي‌‏دهد جاي انتقاد زيادي داشته و اساسا از اين دست به آن دست كردن است.
وي دومين تفاوت چپ‌‏هاي دوران مهندس موسوي و اصلاح‌‏طلبان امروز را در اعتقاد به اقتصاد يارانه‌‏‌‏اي دانست و افزود: چپ‌‏هاي آن دوره معتقد به اقتصاد يارانه‌‏اي بودند و معتقد بودند اقشار كم‌‏درآمد كه جنگ را اداره مي‌‏كنند، نبايد تحت فشار باشند اما امروز اصلاح‌‏طلبان معتقدند يارانه‌‏ها راه به جايي نمي‌‏برد و بايد قيمت‌‏ها واقعي شده و با در نظر گرفتن قيمت واقعي، اقتصاد را سامان داد.
الويري با اشاره به سومين تفاوت اصلاح‌‏طلبان امروز و چپ‌‏هاي ديروز، گفت: در آن زمان دو جناح چپ و راست در خصوص اميد نداشتن به مجامع بين‌‏المللي اشتراك فكري داشتند اما پس از قطعنامه بيشتر جناح‌‏ها معتقد شدند كه ما براي اخذ حقوق متوسل به مجامع بين‌‏الملل شويم.
وي يكي ديگر از تفاوت‌‏هاي كلي مشترك بين دو جناح كشور در زمان فعلي و دوران نخست‌‏وزيري مهندس موسوي را مواضع دو جناح در خصوص سرمايه‌‏گذاري خارجي دانست و افزود: در دوران نخست‌‏وزيري مهندس موسوي افراد معتقد بودند كه سرمايه‌‏گذاري خارجي به هيچ وجه قابل قبول نيست و با اصل 81 قانون اساسي در تضاد است ولي امروز به اين نتيجه رسيده‌‏اند كه سرمايه‌‏گذاري خارجي لازم بوده و نشان وابستگي نيست و به دنبال آن هستند.
الويري در پايان يكي از نكات مثبت دوره مهندس موسوي را شكل‌‏گيري مجمع تشخيص مصلحت نظام دانست و افزود: در زمان مهندس موسوي شوراي نگهبان عاملي بازدارنده و دردسرساز براي مصوبات مجلس بود كه معمولاً آن را خلاف شرع و قانون اساسي مي‌‏دانست و حتي اين عمل امام كه گفتند كسب دو سوم آراي مجلس براي تصويب قانون كافي است هم جوابگو نبود. بنابراين كاري كه حضرت امام(ره) به لحاظ تئوريك انجام دادند اين بود كه گفتند احكام مستحدثه مي‌‏تواند به تناسب مكان و شرايط احكام اوليه را تغيير دهد كه در مساله افزايش جمعيت، نامه امام به محمد علي انصاري و ابلاغ وزير بهداشت به كابينه، به عنوان لايحه تصويب شد كه جمعيت كنترل شود و آن موضع‌‏گيري تئوريك امام چيزي نبود كه بعضي‌‏ها منحصر به شطرنج و موسيقي مي‌‏كنند.
وي ابراز عقيده كرد: نكته مثبت بازنگري قانون اساسي كه شخصاً به آن راي منفي دادم و معتقدم در مجموع نسبت به متن اوليه دچار شرايط بدتري شد، شكل‌‏گيري مجمع تشخيص مصلحت نظام بود.
الويري در پايان تصريح كرد: در مجموع با در نظر گرفتن افت توليد ناخالص داخلي و درگيري 7 استان كشور با جنگ و مخالفت‌‏هاي فقها با دولت، دولت مهندس موسوي عملكرد مثبتي داشت.
الويري در پايان جلسه به پرسش‌‏هاي دانشجويان حاضر در جلسه پاسخ داد.
وي در پاسخ به پرسشي در خصوص نقش اتاق بازرگاني در آن دوران تصريح كرد: در آن دوران مراكز تهيه و توزيع كه براي رساندن حداقل‌‏هاي مورد نياز مردم شكل گرفته بودند با اتاق بازرگاني كه ادعا مي‌‏كرد مسؤوليت اين كار را بر عهده دارد درگير بودند. آقاي عسگراولادي به عنوان وزير بازرگاني بر سر ماجراي برنج استيضاح شد و آقاي جعفري به جاي ايشان آمد و در نهايت اتاق بازرگاني به رياست آقاي خاموشي در دوران ميرحسين خاموش ماند.
الويري در پاسخ به پرسشي در مورد تصويب قانون كار و حمايت دولت از كارگران، گفت: در اوايل دوره مهندس موسوي، آقاي ميرمحمد صادقي كه وابسته به جناح چپ بود وزير كار بود و جريان چپ هم هميشه مدافع حقوق كارگري است و فضاي سياسي آن موقع هم همين را مي‌‏طلبيد و ما در مقابل ماركسيست‌‏ها هم پيامبر را به عنوان الگوي بهتر مدافع زحمتكشان مطرح كرديم و اينكه اقتصاد اسلامي به فكر كارگران است و تحت تأثير اين نظرات قانون كار نوشته شد. اما با اجراي آن خيلي كارگرها به نوعي تغيير رفتار پيدا كردند و كاري كه با 15 تا كارگر مي‌‏توانست انجام شود مثلا با23-22 نفر انجام مي‌‏شد و طبيعتاً بهره‌‏وري پايين آمد و تا به امروز هر چه كردند كه قانون كار را اصلاح كنند به دليل فضاي سياسي امكان‌‏پذير نشد.
وي افزود: البته در مناطق آزاد آن را لغو و بر طبق موازين بين الملل قرار داديم اما به نظرم مهمترين كار آينده همين اصلاح قانون كار است و بدون ملاحظات سياسي بايد به خود كارگر تفهيم شود كه اين قانون در پرداخت دستمزدها به ضرر كارگر است.
الويري در پاسخ به پرسشي در خصوص وقايع اخير و احتمال حضور ميرحسين موسوي در انتخابات سال 88 تصريح كرد: در سال 76 نيز خيلي افراد براي دعوت به كانديداتوري از مهندس موسوي دعوت كردند ولي ايشان معتقد است در آن زمان احساس مسؤوليتي براي آمدن نمي‌‏كردم و هر كس رأي مي‌‏آورد، فرقي نمي‌‏كرد.
وي افزود: مهندس موسوي وضعيت امروز كشور را وضعيت مناسبي نمي‌‏بيند و معتقد است كه دلارهاي نفتي براي مردم مثل مسكني است كه درد بي‌‏مديريتي را احساس نكنند ولي وقتي اثرش تمام شد، مردم درد را مي‌‏فهمند و خطرات زيادي كشور را تهديد مي‌‏كند.
الويري در پايان تصريح كرد: از نزديكان آقاي موسوي شنيده‌‏ام كه اگر خاتمي در صحنه باشد، ايشان وارد صحنه نخواهد شد و ايشان تنها در صورتي وارد صحنه انتخابات مي‌‏شوند كه به هر دليل حضور سيد محمد خاتمي منتفي شود.
پايان پيام

كد خبر: 476539

جمعه|ا|9|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن