تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):روزه سپرى است از آفت هاى دنيا و پرده اى است از عذاب آخرت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816938335




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وقتي آمريكا به دست و پاي پاكستان مي افتد


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: وقتي آمريكا به دست و پاي پاكستان مي افتد
درحالي كه مناسبات پاكستان و آمريكا به سردي گرائيده است، پنتاگون درحال دست و پا زدن براي ايجاد شرايط مناسب است تا شايد يخ زدگي روابط پاكستان با آمريكا را ذوب كند.
آمريكا همچنان گفتگوي نظامي خود را با پاكستان ادامه مي دهد

جورج ليتِل ، سخنگوي وزارت دفاع آمريكا ( پنتاگون ) گفت : آمريكا با وجود ناكامي هاي اخير ، گفتگوي نظامي خود را با پاكستان پيگيري مي كند ، زيرا مناسبات دو كشور را سرنوشت ساز مي داند .

وي گفت : آمريكا تحقيق گسترده اي درباره حادثه مرزي 25 و 26 ماه نوامبر 2011 انجام داده است ،‌ حادثه اي كه به كشته شدن 24 سرباز پاكستاني در حمله هوايي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي ( ناتو ) نزديك مرز افغانستان انجاميد .

وي با ابراز همدردي با مردم پاكستان درخصوص اين حمله و اذعان به اينكه ، آمريكا مسئوليت خطاي خود را برعهده مي گيرد ، و اعتراف به اشتباه آمريكا در ايجاد اين حادثه و بحران آفريني در پاكستان ، تاكيد كرد : آمريكا به خانواده هاي قربانيان اين حملات خسارت پرداخت خواهد كرد .

با وجود رفتارهايي كه آمريكا براي جبران خسارت هاي وارده به روابطش با پاكستان در اين حملات ، از خود بروز مي دهد ، مسيرهاي رساندن تجهيزات و آذوقه بين پاكستان و افغانستان ، همچنان به روي نيروهاي ناتو در افغانستان بسته است . از زماني كه پاكستان در پي اين حادثه ، مسيرها را بسته است ، رساندن آذوقه و تجهيزات مورد نياز نيروهاي ناتو به اجبار به صورت هوايي و همچنين از طريق يك شبكه توزيع در شمال افغانستان صورت مي گيرد ، شبكه اي كه شامل يك سري امكانات ستادي با ماهيت تجاري است و بنادر بالتيك و درياي خزر را از طريق روسيه ، آسياي ميانه و قفقاز به افغانستان وصل مي كند .

ليتل ابراز اميدواري كرد : شركاي پاكستاني راه هاي رساندن تجهيزات و امكانات مورد نياز نيروهاي ناتو را به زودي بازگشايي كنند .

وي تصريح كرد : " روابط ما با پاكستان در تمام سطوح ، بسيار بااهميت است . پاكستان شريكي سرنوشت ساز براي ما به شمار مي رود ، شريكي كه ما در زمينه مبارزه با تروريسم و همچنين مسائل ديگر با آن همكاري مي كنيم . » سخنگوي وزارت دفاع آمريكا افزود : ما مي دانيم مناسباتمان با پاكستان به ويژه در سال هاي اخير ، لحظات دشواري را پشت سر گذاشته است ، اما مصمم هستيم اين مناسبات را ارتقاء‌ دهيم .

2011 سال شكست ديپلماسي آمريكا در پاكستان

مقامات ارشد آمريكا هنگام نهايي كردن برنامه سالانه اين كشور در بخش پاكستان ، بر اين گمان بودند كه سال 2011 را بي هيچ چالش جدي سپري مي كنند ، اما دريافتند اين گمان ؛ در حد گمانه زني است . باراك اوباما ، رئيس جمهور و هيلاري كلينتون ، وزير امور خارجه آمريكا ، در ماه دوم سال 2011 گفتگوهاي راهبردي را در واشنگتن پشت سرگذاشتند و ماه بعد آمريكا ، ميزبان سيد يوسف رضا گيلاني بود و اوباما در ديدار نخست وزير پاكستان تاكيد كرد كه روابط دو كشور راهبردي و چند وجهي بوده و فراتر از مسائل امنيتي است .

گويا زماني كه مقامات آمريكا صفحات دفتر ديپلماسي خود مربوط به سال 2011 را ورق مي زدند ؛ به سرعت از صفحه پاكستان گذر كردند و نخواستند به خود بقبولانند ستاره بختشان در اين كشور رو به افول است ؛ اما واقعيت به گونه اي ديگر شد .

بروز بحران هاي ديپلماتيك بين آمريكا و پاكستان در اين سال سبب شد واشنگتن با پي بردن به ناكامي ديپلماسي خود در قبال اسلام آباد ، به ناچار در سياست خارجي اش با اسلام آباد بازنگري كند .

اين بازنگري كه نشان دهنده ناكارآمدي ديپلماتيك مقامات كاخ سفيد است ، با قطع بخشي از كمك هاي مالي اين كشور به پاكستان آغاز شده است كه با تصميم باراك اوباما ، رئيس جمهور صورت گرفته و بر اساس آن قرار است بخشي از كمك هاي دو ميليارد دلاري آمريكا به پاكستان قطع شود .

همچنين تحولات اخير در روابط پاكستان و آمريكا سبب شده است اميد واشنگتن به كمك اسلام آباد در زمينه آنچه مبارزه با تروريسم مي خواند ، به ياس بدل شود . در سال هاي اخير ، حمله هواپيماهاي بي سرنشين آمريكايي به بهانه تخريب نيروها و مواضع طالبان ، سبب كشته شدن مردم غير نظامي پاكستان و بروز خشم مردم و دولت اين كشور شد .

آمريكا در سال 2010 ، 116 نوبت مناطق قبايلي پاكستان را هدف قرار داد كه به كشته شدن بيش از 650 نفر منجر شد و اين كشتار در سال 2012 نيز ادامه يافت ، امري كه تشديد انزجار مردمي را در پي داشته است .

ماجراي ريموند ديويس ، از كارمندان كنسولگري آمريكا در پاكستان ؛ و كشته شدن دو غير نظامي در اين كشور به دست وي نيز جامعه پاكستان را ملتهب كرد .

پس از آن ، با مرگ اسامه بن لادن ، سركرده سازمان القاعده در خاك پاكستان در ارديبهشت 90 ، فردي كه آمريكايي ها وي را عامل وقوع حادثه 11 سپتامبر سال 2001 و 10 سال جنگ در افغانستان مي دانستند ؛ پاكستان موضوع تجاوز به تماميت ارضي خود توسط آمريكا را مطرح كرد .

در مقابل ، آمريكايي ها فشار بين المللي ضد اسلام آباد را تشديد كردند و بر ايده خود مبني بر همكاري پاكستان با تروريسم مهر تائيد زدند . با وقوع اين حادثه ، كشمكش ديپلماتيك بين آمريكا و پاكستان شدت گرفت كه در نهايت ، اسلام آباد با اخراج 25 مستشار نظامي آمريكا در پاكستان ، اقدامي جدي انجام داد .

در پي اين تحولات ، سفر جان كري ، از اعضاي سناي آمريكا ؛ مارك گراسمن ، نماينده ويژه اوباما در امور افغانستان و پاكستان ، در كنار سفر ديگر مقامات نظامي و اطلاعاتي آمريكا به پاكستان ، از جمله هيلاري كلينتون نيز نتوانست سردي روابط دو كشور را متعادل كند .

با حمله 5 آذر 90 ، هواپيماهاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) به يك پست بازرسي پاكستان نزديك مرز افغانستان كه به كشته شدن 24 سرباز پاكستاني منجر شد ، اين بحران ها به اوج خود رسيد ، به طوري كه اسلام آباد در واكنش به اين كشتار ، مسير رفت و آمد خودروهاي متعلق به نيروهاي ناتو مستقر در افغانستان را بست و با اعلام مهلتي دو هفته اي ، از آمريكا خواست پايگاه نظامي " شمسي" را در پاكستان تخليه كند .

همچنين در پي حمله مرگبار ناتو به مرز پاكستان ، اين كشور به صراحت اعلام كرد ؛ سياست خارجي ، خود را تغيير داده است و درباره روابط خود با آمريكا در تمام امور ، بازنگري مي كند .

مقامات آمريكايي نيز اذعان كرده اند ، روابط پاكستان با آمريكا پس از حمله بالگردهاي ناتو به پست هاي مرزي اين كشور ، به پائين ترين سطح خود در تاريخ روابط دو كشور رسيده ، اين در حالي است كه پاكستان تحقيقات ناتو را در زمينه اين حادثه كه در آن ، پاكستان و آمريكا هر دو مقصر شناخته شده اند ؛ نپذيرفته است .

اين در حالي است كه آمريكا اكنون در روابط خود با مقامات اسلام آباد نيز به طرز چشمگيري دچار مشكل شده و از برقراري آنچه صلح و آشتي مي نامد ، بازمانده است . اين موضوع از ديدگاه بسياري نشئت گرفته از پاره اي از مسائل ، از عمليات ويژه " سي آي اي " در خاك پاكستان گرفته تا مسائل پيچيده تري درخصوص حملات هوايي آمريكاست كه به طور روزانه ملاحظه مي شود . همچنين از ديدگاه بسياري از مردم پاكستان ، آمريكا در حال جنگ براي حل و فصل چالشي غير قابل حل است .

از سوي ديگر ، آمريكا بي ترديد منفورترين كشور در پاكستان به شمار مي رود و بخشي از احساسات ضد آمريكايي در پاكستان ، از خشم مردم از بيشتر سياست هاي واشنگتن در قبال جهان اسلام است كه نمود آن در جنگ هاي افغانستان و عراق در سال هاي اخير و مسائل و موضوع هاي مربوط به فلسطين به چشم مي خورد . اقداماتي كه ناتو و ارتش آمريكا ضد مردم پاكستان انجام مي دهند ، مسئله آمريكا را در سياست داخلي پاكستان به قدري برجسته كرده كه شايد هيچ گاه در تاريخ روابط واشنگتن و اسلام آباد ، جامعه پاكستان نسبت به آمريكا ، اهداف و نيت هاي آن تا اين حد حساس و بدبين نبوده است ، به طوري كه در ماه هاي اخير ، يكي از مناطق اوج هيجان هاي ضد آمريكايي در پاكستان ديده مي شود .

از سوي ديگر ، مسئله نحوه تعامل ميان واشنگتن و اسلام آباد به يكي از گفتمان هاي استراتژيك عمده در محافل تصميم گيري آمريكا تبديل شده است .

اگرچه برخي تحليلگران مي گويند روابط آمريكا و پاكستان بايد بر اساس يك برنامه راهبردي باشد و در عين حال همكاري دو كشور در زمينه هاي مختلف ، از جمله عرصه نظامي و اطلاعاتي ادامه يابد ، اما به نظر مي رسد اين امر با توجه به اوضاع كنوني كه نفرت از آمريكا به اوج خود رسيده است ، تحقق نيابد و واشنگتن بايد به زودي به شكست كامل ديپلماسي خارجي خود در قبال پاكستان اذعان كند .

در حالي كه مناسبات پاكستان و آمريكا به سردي گرائيده است ، پنتاگون درصدد است با ايجاد اوضاع مناسب ، شايد بتواند يخ زدگي روابط پاكستان با آمريكا را ذوب كند .

چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن