واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: موج انتقادات مجلسي ها از وكيل الدوله ها
وكلاي ملت دفاع برخي افراد از توهين به مجلس را نشانه زير پاگذاشتن اخلاق و آموزههاي ديني خواندند و يادآور شدند: آئين نامه داخلي، مسئوليت حفظ انتظام جلسات آن را برعهده رئيس مجلس گذاشته و مجلس احتياج به وكلاي ملت دارد، نه وكيل الدولههايي كه حفظ اقتدار مجلس براي آنها اولويتي ندارد.
بنايي: دفاع از توهين به مجلس، نشانه زير پاگذاشتن اخلاق و آموزههاي ديني است
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس، دفاع برخي افراد از توهين به مجلس را نشانه زير پاگذاشتن اخلاق و آموزههاي ديني خواند و گفت: مدافعان كساني كه توهين به مجلس را هدف قرار دادهاند، با واقعبيني و بصيرت به مسائل نگاه كنند چون دفاع از بداخلاقي آن هم در سطح كلان، آثار و عواقب سويي را بر بنيانهاي اخلاقي جامعه به جا ميگذارد.
علي بنايي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري خانه ملت، درباره دفاع برخي افراد از توهين يك مسئول دولتي به نمايندگان، گفت: در حادثه تلخي كه در مجلس پيش آمد بايد به چند مسئله توجه كرد چون آنجا شأن و اخلاق اسلامي مطلقاً رعايت نشد.
بهروز مرادي رئيس سازمان هدفمند سازي يارانهها روز سه شنبه (۸دي) به منظور ارائه توضيحاتي پيرامون طرح دوفوريتي استفساريه ماده ۱۲قانون هدفمند كردن يارانهها در صحنه علني مجلس حاضر شد كه در اين جلسه پس از درگيري لفظي با سيدحسين حسيني نماينده فريمان، سرخس، احمدآباد و رضويه، به صورت او سيلي زد و بعد به تمامي نمايندگان توهين كرد.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي افزود: همه مسلمانان بدون تعصب جناحي، گروهي و صنفي موظف به رعايت اخلاق اسلامي هستند، اما آن مسئول دولتي كاري كرد كه در سطح ملي يك حالت انزجاري بوجود آمد چرا كه جامعه نسبت به توهين به نمايندگان ملت ساكت نمي ماند. نمايندگاني كه امام خميني (ره) درباره آنها فرمودند «اينها عصاره فضائل ملت هستند» يا رهبر معظم انقلاب همواره به حفظ احترام و جايگاه مجلس تأكيد دارند.
وي ادامه داد: مقام معظم رهبري در ديدار با نمايندگان مردم به مناسبت سالگرد مجلس شوراي اسلامي فرمودند؛ «تقواي جمعي را تقويت كنيد»، خطاب اين توصيه فقط به وكلاي ملت نبود ، بلكه همه آحاد جامعه، مسئولان و كارگزاران نظام را شامل ميشود چون سخن ايشان برگرفته از آموزههاي ديني و قرآني است.
عضو فراكسيون روحانيون مجلس، تصريح كرد: وقتي آن مسئول دولتي حرف ركيكي را به نمايندگان زد و همه شنيدند، متأسفانه آنجا رعايت تقوا مغفول ماند، چون آن فرد بايد رفتار و گفتار خود را كنترل ميكرد، اما چنين كاري انجام نداد، به فرض كه گفتوگوي دو نفر به مشاجره لفظي كشيده شود، اما معنا نداشت كه وي كل مجلس را مورد دشنام قرار دهد.
وي افزود: رئيس مجلس از سوي نمايندگان انتخاب شده و يكي از وظايفش حفظ انتظام مجلس است و در داخل و خارج نهاد قانونگذاري نيز نماد قوه مقننه شناخته ميشود، بنابراين وظيفه دارد اگر كسي به مجلس توهين كرد از حقوق و شئون قوه مقننه و نمايندگان دفاع كند.
به موجب ماده ۶آيين نامه داخلي نهاد قانونگذاري، حفظ انتظام و امنيت محوطه مجلس بعهده رئيس مجلس و در غياب او به عهده نواب رئيس است. هيچ مقام و قوهاى بدون اجازه رئيس، حقمداخله در محوطه و امور مجلس را ندارد.
عضو كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: تعجب برانگيزتر آن است كه نمايندهاي بخواهد براي دفاع از فرد توهين كننده به وكلاي مردم، حيثيت ديني و اخلاقياش را زير پا بگذارد؛ بهتر است مدافعان اين فرد با واقع بيني و بصيرت به مسائل نگاه كنند، چون دفاع از بداخلاقي آن هم در سطح كلان، آثار و عواقب سويي را بر بنيانهاي اخلاقي جامعه به جا ميگذارد.
نماينده مردم قم يادآور شد: همه افراد مسئول، بايد با بصيرت، عقل و درايت در قبال حوادثي كه در پيرامون آنها ميگذرد، قضاوت كنند و از جانب داريهاي بيمورد خودداري كنند؛ اينكه برخي بخواهند يك موضوع عادي را با مانورهاي رسانهاي به چالشي بين دولت و مجلس تبديل كنند قطعا به ضرر منافع ملي است.
وي افزود: وارونه جلوه دادن قضايا، توجيه و طولاني كردن مسئله توهين به نمايندگان جز بدآموزي بيشتر و فرصت دادن به عناصر ضدنظام اثر ديگري ندارد، چون بحث دو قوه مجريه و مقننه مسئلهاي حاكميتي است كه چالشزايي ميان آنها موجب سوءاستفاده ضد انقلاب ميشود.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس تأكيد كرد: اگر يك نماينده مجلس يا مسئولي دولتي حدود قانوني را ناديده بگيرند و از وظايف خود تخطي كند بايد براساس عدل و حق با آنها برخورد شود.
وي با بيان اينكه واقعيت با مصلحت ذبح نميشود و هر آنچه قاضي حكم كرد بايد اعمال شود، ادامه داد: سوابق اين مسئول دولتي توجيهي بر توهين و كار خلاف قانون وي نيست
سيدعلي محمد بزرگواري در نشست علني چهارشنبه (۷دي) مجلس شوراي اسلامي در اخطاري به استناد اصل ۶۷قانون اساسي و تذكري مطابق ماده ۷۸و بند ۱۱ماده ۲۳آييننامه داخلي گفت: روز گذشته شأن و جايگاه مجلس رعايت نشد و فردي قوه مقننه را حيوانخانه ناميد.
علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به نماينده كهگيلويه، تصريح كرد: ديروز عبارات زشتي بيان شد و تكرار آن درست نيست، يك فردي به خود اجازه داد تا به قوه مقننه حرف ناروا بزند، حتي اگر اين حرف از سر عصبانيت باشد، نبايد به زبان ميآمد. محمد دهقان نيز از طرف هيات رئيسه مامور شد تا اين مساله را از لحاظ قضايي پيگيري كند تا فرد توهينكننده به مجازات برسد، چرا كه حرفهاي وي در شأن نظام نبود.
بنايي تصريح كرد: ادب، انصاف، اقتدار و صلابت علي لاريجاني در مديريت صحن مجلس در طول اين ۳سال واضح و روشن است، عملكرد ايشان را مردم ميبينند و ميشنوند و كسي نميتواند عملكرد شايسته ايشان را در مقام رياست كتمان كند مگر آنكه بخواهد چشمش را بر واقعيت ها ببندد.
وي با بيان اينكه آغاز تا پايان جلسه علني مجلس از راديو پخش ميشود، افزود: تمام حرفها را ملت ميشنوند و از نزاكت و نحوه ورود و خروج علي لاريجاني به بحثها آگاهي دارند.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس يادآور شد: در بعضي زمانها مخالفان يك موضوع بلند ميشوند و حرفهاي ناصحيحي را بازگو ميكنند، اما علي لاريجاني با متانت و صبوري به آن افراد پاسخ ميدهد ، به طوري كه گاهي بعضي نمايندگان مجلس ناراحت ميشوند و از ايشان ميخواهند كه تندخويي آن نمايندگان را تحمل نكند و سختتر پاسخ دهد.
به موجب ماده ۱۱۰آيين نامه داخلي مجلس، قطع كلام ناطق و عدم مراعات سكوت از طرف نمايندگان و هرگونه تهمت و توهين و ايرادگيريهاى شخصى و حركات و تظاهراتى كه موجب بىنظمى مجلس باشد ممنوع است و مرتكب مشمول مجازاتهاى مندرج در اين آئيننامه خواهد گرديد. رئيس مجلس مسؤول جلوگيرى از اين تخلفات است.
عباسپورتهراني فرد: وكيل الدولههاي مجلس، حفظ منافع را بر حفظ نظم مجلس مقدم ميدانند
همچنين در همين ارتباط، رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس هشتم، مجلس را خانه مردم دانست و گفت: آئين نامه داخلي، مسئوليت حفظ انتظام جلسات آن را برعهده رئيس مجلس گذاشته و مجلس احتياج به وكلاي ملت دارد، نه وكيل الدولههايي كه حفظ اقتدار مجلس براي آنها اولويتي ندارد.
علي عباسپور تهراني فرد، در گفتو گو با خبرنگار سياسي خبرگزاري خانه ملت، مجلس را خانه مردمي دانست كه آئين نامه داخلي مجلس، مسئوليت حفظ انتظام جلسات آن را برعهده رئيس مجلس گذاشته و گفت: در ماجراي توهين رئيس سازمان هدفمندي يارانهها به نماينده مردم، نمايندگان انتظار اخراج اين فرد از جلسه علني مجلس را از مسئول جلسه يعني علي لاريجاني داشتند.
نماينده مردم تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه تصميم لاريجاني در اخراج مرادي اجراي بندي از آئين نامه داخلي مجلس براي حراست از حيثيت خانه مردم بود، گفت: بندهاي متعددي درآئين نامه مجلس وجود دارد كه بر اين وظيفه هيئت رئيسه صراحت دارد.
وارونه جلوه دادن واقعيتها وظيفه نماينده مردم نيست
وي، درباره انتقاد كوچك زاده، ديگر نماينده تهران از تصميم رئيس مجلس، گفت: انتظار ازهر نمايندهاي است كه واقعيتها را وارونه جلوه ندهد، ما وكيل مردمي هستيم كه از آنها راي گرفتهايم و درعين حال مجلس هم احتياج به وكلاي ملت دارد، نه وكيل الدولههايي كه حفظ اقتدار مجلس براي آنها اولويتي ندارد.
اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس ادامه داد: نماينده مجلس مي تواند خود را موظف به حمايت از دولت نمايد، آنجايي كه دولت موفق عمل كرده، تشكر كند و اين موفقيت را ارج نهد، اما روزي كه قانون اجرا نمي شود و وكلاي مردم به بدترين نحو مورد خطاب و برخورد دولت قرار مي گيرند، عدالت حكم مي كند، قضاوت در اين باره صادقانه باشد.
عباسپور تهراني، تصريح كرد: سخن برخي وكيل الدوله ها مبني بر اينكه هيچ مزيتي براي مجلس برخواسته از راي مردم وجود ندارد و همه خوبيها در دولت و همه بي مهري در قوه قانونگذاري رخ مي دهد، بي احترامي به مردم و همه نمايندگان مجلس است.
اين نماينده مردم تهران به بخشي از نامه يكي از نمايندگان در دفاع از رئيس سازمان هدفمندسازي يارانه ها اشاره كرد و گفت: اين نامه توهين به رئيس مجلس نيست، بي احترامي به همه جايگاه مجلس است، وقتي حق مي دهيم كه كسي به نمايندهاي بتازد و پاسخي نشود، ملتي را فاقد اعتبار نشان دادهايم كه با انتخاب آنها اين نماينده به مجلس آمده است.
يك مجلس شاهد متانت نماينده فريمان بود
اين عضو فراكسيون اصولگرايان منشهاي اخلاقي حسيني نماينده فريمان را مورد اشاره قرار داد و گفت: يك مجلس شاهد متانت رفتاري و اخلاق وي نه در اين دوره بلكه در دو دوره نمايندگي مجلس است.
عباسپور با تشريح ماجراي فريادها و توهين مرادي بر سر مجلس و شخص آقاي حسيني نماينده فريمان، گفت: تعريف آن نماينده حامي دولت از ماجراي آن روز در نامه مذكور جاي تامل دارد، اين در حالي است كه نشستهاي علني زيادي در مجلس بوده كه رئيس جلسه با متانت و به رسم مهماننوازي تصميم بر دادن وقت اضافه و حتي خارج از آئين نامه براي بيان نظرات نمايندگان دولت داده است.
ميزباني مجلس هشتم بر همگان ثابت شده است
اين نماينده مردم تهران، با بيان اينكه مجلس هشتم ،همان مجلسي است كه سرداران زيادي درآن به سخنراني پرداختهاند و شاهد حضور چهرههاي زيادي به ميزباني نمايندگان مردم بوده است، اظهار كرد: نبايد سينه سپر كردن مرادي در نگاه نمايندهاي دفاع از شرف انساني تعريف شود، بسياري از نمايندگان اين دوره مجلس، هم سنگران امثال مرادي و سرداران نظام بودهاند.
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس هشتم ، ادامه داد: مجلس هميشه تلاش داشته اختلاف نظرها به جلسات علني كشيده نشود، اما نماينده دولت با خطاب قرار دادن نماينده مردم آن هم با الفاظ زشت، غيرمستقيم به ملت توهين كرد كه براي مجلس قابل قبول نبود.
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]