واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران خبر داد: ارسال فراخوان كنگره بينالمللي ابن شهرآشوب به 80 كشور
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران از ارسال فراخوان كنگره بينالمللي ابن شهرآشوب به 80 كشور جهان خبر داد.
ايلنا: -مازندران:حجتالاسلام عباسعلي ابراهيمي در ديدار اعضاي ستاد برگزاري كنگره بينالمللي ابن شهرآشوب ساروي مازندراني با آيتالله مكارم شيرازي از مراجع عظام تقليد اظهار كرد: اين كنگره به همت دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي استان مازندران و با حمايت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار خواهد شد.
به گزارش ايلنا از مازندران ،وي با اشاره به ضرورت برگزاري كنگره بينالمللي ابن شهرآشوب ساروي، گفت: آشنايي نسل جوان با شخصيت عظيم ابن شهرآشوب و تكريم مقام شامخ علم و عالمي بزرگ همانند ابن شهر آشوب از ضرورتهاي برگزاري اين كنگره در اين برهه از زمان است.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان مازندران خاطرنشان كرد: در مازندران طي يك سال گذشته موفق به برگزاري چندين كنگره و همايش بزرگداشت عالماني همچون آيتالله صالحي مازندراني، مرحوم طالب آملي، مرحوم ملا محمد اشرفي مازندراني و... شدهايم و آمادگي داريم تا كنگره بينالمللي ابن شهرآشوب را برگزار كنيم.
وي با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستاي برگزاري كنگره بينالمللي ابن شهرآشوب يادآور شد: پس از برنامهريزيهاي صورت گرفته، فراخوان اين كنگره در قالب سه زبان فارسي، انگليسي و عربي تنظيم شد.
ابراهيمي هماهنگي با سازمان اكو، سازمان ارتباطات و جامعةالمصطفي را از ديگر اقدامات صورت گرفته به منظور برگزاري كنگره ابن شهرآشوب ذكر كرد و بيان داشت: فراخوان كنگره ضمن ارسال به تمام مجامع علمي استانهاي كشور به ويژه حوزههاي علميه، دانشگاهها و كتابخانهها، به حدود 80 كشور جهان نيز ارسال شده است.
وي افزود: همچنين از برخي صاحبان قلم كه آثاري از آنها در جامعه وجود دارد،خواسته شده است تا از آنها نيز در اين كنگره استفاده شود تا بتوانيم كنگرهاي در خور شان اين شخصيت بزرگ برگزار كنيم.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان مازندران ابن شهرآشوب را داراي شخصيتي جامع دانست و گفت: اگر كسي بتواند به اين جايگاه و عظمت دست پيدا كند افتخار بزرگي كسب كرده است.
وي تاكيد كرد: ابن شهرآشوب ساروي مازندراني در تلاشي خاموش و در جو اتهام به بيهوده كاري، توانست خدمات بزرگ و ماندگاري را در اختيار جامعه اعتقادي قرار دهد.
ابراهيمي خاطرنشان كرد: امروز اين بستر آماده است و اميدواريم در فرصتي كه امروز در اختيار داريم بتوانيم در تكريم اين جايگاه و شخصيت عظيم ايفاي وظيفه كرده باشيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به تبيين محورهاي فراخوان مقالات كنگره بينالمللي ابن شهرآشوب پرداخت و «زندگي و شخصيت ابن شهر آشوب»، «انديشههاي ابن شهرآشوب»، «اوضاع سياسي، اجتماعي عصر ابن شهرآشوب» و «كتابشناسي ابن شهرآشوب» را چهار محور اصلي فراخوان اين كنگره برشمرد.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان مازندران در تشريح اين محورها اظهار داشت: در محور نخست كه به «زندگي و شخصيت ابن شهرآشوب» اختصاص دارد، سيره علمي و عملي ابن شهرآشوب و چگونگي الگوپذيري آن، موطن، مدفن و خاندان ابن شهرآشوب، شرح حال استادان و شاگردان ابن شهرآشوب، ابن شهرآشوب در نگاه معاصرانش و علماي شيعه و اهل سنت، تعامل ابن شهر آشوب با اهل سنت و وعظ و تبليغ در حيات علمي و عملي ابن شهر آشوب مورد تاكيد قرار دارد.
وي افزود: سيري در انديشه سياسي ابن شهرآشوب، ديدگاه قرآني و تفسيري ابن شهرآشوب، ديدگاه روايي و رجالي ابن شهرآشوب، آراي فقهي، اصولي و كلامي ابن شهرآشوب، سيري در سرودههاي ابن شهرآشوب، فلسفه و تاريخنويسي از ديدگاه ابن شهرآشوب و تاثير و تاثر ابن شهرآشوب در حوزه مناقبنويسي و نوآوريهاي او از موضوعات محور «انديشههاي ابن شهرآشوب» به شمار ميرود.
ابراهيمي خاطرنشان كرد: محور سوم فراخوان كنگره بين المللي ابن شهرآشوب شامل اوضاع سياسي، اجتماعي شيعه ساري و مازندران در عصر ابن شهرآشوب، ابن شهرآشوب و خلفاي عباسي، ابن شهرآشوب و فاطميان مصر و اسماعيليه، ابن شهرآشوب و ايوبيان، سفرهاي ابن شهرآشوب و علل سياسي و اجتماعي آن و نقش ابن شهرآشوب در گسترش و تعميق اسلام و تشيع ميشود.
وي با بيان اينكه چهارمين محور فراخوان مقالات كنگره بينالمللي ابن شهرآشوب به كتاب شناسي ابن شهرآشوب تعلق دارد، يادآور شد: اين محور شامل معرفي توصيفي آثار ابن شهرآشوب، معرفي توصيفي نسخههاي خطي ابن شهرآشوب، مقايسه تطبيقي مناقب ابن شهرآشوب با ديگر مناقب، سبك شناسي، نسخه شناسي، مرجع شناسي و جايگاه مناقب ابن شهرآشوب و نقد و بررسي آثار چاپ شده درباره ابن شهرآشوب ميشود.
ابوعبدالله محمد بن علي بن شهر آشوب سَرَوي مازندراني معروف به «رشيد الدين» از عالمان بزرگ و معروف شيعه در اواخر قرن پنجم و اوايل قرن ششم هجري است.
ابن شهرآشوب بعد از فراگيري قرآن و دروس مقدماتي و ادبي به تحصيل علوم و معارف ديني مثل فقه و اصول، حديث، رجال، كلام و تفسير پرداخت و در راه كسب علم و معرفت و براي استفاده از محضر دانشوران بزرگ شيعه در اواخر قرن پنجم و اوايل قرن ششم هجري سالها از اين شهر به آن شهر و از اين ديار به آن ديار در حال مهاجرت و گشت و گذار بوده است.
وي از محضر اساتيدي همچون واعظ نيشابوري، شيخ ابوعلي فضل بن حسن طبرسي، ابومنصور طبرسي، قاضي سيد ناصح الدين آمُدي، ابوالفتوح رازي، عبدالجليل رازي قزويني، سيد ضياءالدين فضل الله راوندي كاشاني و قطبالدين راوندي بهره برد.
ابن شهرآشوب شاگردان زيادي تربيت كرد كه از اين ميان ميتوان به علامه سيد محمد بن زهره حلبي، شيخ جمال الدين ابوالحسن علي بن شعره حلّي جامعاني، شيخ تاج الدين حسن بن علي دربي، شيخ يحيي بن محمّد سوراوي و يحيي بن ابي حلبي اشاره كرد.
متشابه القرآن و مختلفه، مناقب آل ابي طالب، معالم العلماء و مثالب النواصب از جمله آثار وي است.
سرانجام ابن شهرآشوب، فقيه فرزانه اهل بيت عصمت و طهارت(ع)، پس از گذراندن بيش از صد سال عمر و حدود هفتاد سال خدمت پر تلاش به تشيّع با محنتهاي بسيار در راه دين در شب جمعه 22 شعبان سال 588 قمري در شهر حلب به ديار باقي شتافت.
پايان پيام
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]