واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: متكي در ديدار وزير حمل و نقل ارتباطات تركيه: روابط ايران با كشورهاي منطقه بر اساس منافع و ساختارهاي دوجانبه شكل گرفته است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
بينالي يلدريم وزير حمل و نقل ارتباطات تركيه با منوچهرمتكي، وزير امور خارجهي كشورمان ديدار و پيرامون راههاي تحكيم مناسبات بحث و تبادل نظر كرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) متكي با اشاره به مناسبات متين دو كشور اظهار داشت: روند مناسبات تهران و آنكارا رو به جلو و چشمانداز مثبت دارد، شبكه حمل و نقل در پيشرفت مناسبات نقش مهم و حائز اهميت داشته و دارد.
وزير امور خارجهي كشورمان با تبيين چشمانداز مناسبات و زمينههاي مختلف آن خاطرنشان كرد: ايران و تركيه از ظرفيتهاي فراواني براي تعميق مناسبات برخوردارند و شناسايي ظرفيتهاي جديد و مديريت صحيح مشكلات فراروي آن ميتواند ما را به اهداف جديد رهنمون سازد.
متكي درخصوص بحران اقتصاد جهاني اظهار داشت: بحران اقتصاد جهاني با خوشبينانهترين برآوردهاي كارشناسي، راه حل سريع و كوتاه مدت نداشته است و ما ميبايست در چارچوب ظرفيتهاي بومي، اهداف و منافع مشترك خويش را طراحي نماييم.
وي افزود: روابط ايران با كشورهاي منطقه همواره بر اساس منافع و ساختارهاي دوجانبه منظم شكل گرفته و ما اميدواريم بتوانيم با طراحي جديد فرآيند پايدارتري را محقق سازيم.
متكي جايگاه ايران و تركيه را راهبردي دانست و گفت: دو كشور همواره لنگرگاه صلح و ثبات در منطقه است و نقش آنها را در تحولات برجسته دانست.
وزير امور خارجهي كشورمان با اشاره به نقش اجلاس اكو در پيشرفت مناسبات و همكاريهاي اقتصادي منطقهاي دو يا چندجانبه گفت: ما اميدواريم اجلاس آتي اكو بتواند زيرساختارهاي جديد را در زمينهي مواصلات، راه آهن در حوزهي منطقهاي و قارهي آسيا شناسايي و طراحي نمايند.
متكي با تاكيد بر تاثير رخدادهاي قفقاز بر تحولات سياسي، اقتصادي منطقه اظهار داشت: بحران قفقاز آثار خود را بر خطوط انتقال گاز گذاشت و هر طرحي درخصوص انتقال گاز ميبايست با در نظر گرفتن واقعيتهاي انكارناپذير محقق گردد. نقش ايران و تركيه به عنوان ثبات و استقراردهنده بر منطقه همواره مورد اهتمام ديپلماسي منطقهاي و جهاني بوده است.
وزير امور خارجهي كشورمان با اشاره به تردد كاميونداران و مراودات تجاري و اقتصادي دو كشور ابراز اميدواري با تدبير مقامات عاليه دو كشور روند امور كاميونداران و مشكلات آنها در پرتو ارادهي جدي مناسبات عاليه دو كشور رتق و فتق گردد.
وزير حمل و نقل تركيه با اشاره به پيامدهاي مالي بينالمللي ناشي از اقتصاد جهاني اظهار داشت: ايران و تركيه با توجه به ظرفيتهاي فراوان ميتوانند در چارچوب منافع متقابل، آثار پيامدهاي ناشي از بحران مالي جهاني را به نفع منافع دو كشور هدايت نمايند.
وي افزود: افزايش سرمايهگذاري مشترك در چارچوب همكاريهاي راهبردي دو كشور ميتواند نقش برجستهاي در تحقق اهداف عاليه آنكارا – تهران داشته باشد.
انتهاي پيام
شنبه|ا|10|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]