واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: نقش منافقين براى اعطاي جايزه صلح نوبل به شيرين عبادي
متهم متواري پرونده نوارسازان كه در پوشش گزارشگر ويژه ديدبان حقوق بشر به ايران تردد داشت، اذعان كرد انتخاب گزارشگر ويژه حقوق بشر براي ايران از سوي كميسيون حقوق بشر سازمان ملل حركتي سياسي بود.
الهه شريف پور كه به خاطر نام شوهر انگليسي اش به الهه هيكس معروف شده در گفت وگو با راديو زمانه به روايت سفرهايش به تهران در دولت سازندگي و اصلاحات پرداخت و ضمن اشاره به آشنايي اش با شيرين عبادي در سال 1377 گفت: «برادر خانم عبادي در آن زمان معاون بود. آقاي لاهيجي ] همكار وكيل مدافع گروهك تروريستي منافقين[ به من گفته بود شما برو و با خانم عبادي صحبت كن. من با او در همان سال ملاقات كردم و او را براي جايزه صلح و حقوق بشر نامزد كردم».
عبادي اخيراً اذعان كرد كه در پي جلوگيري ايران از سفر ناظران حقوق بشر، اقدام به تهيه و ارسال گزارش كرده و پول جايزه نوبل را هم به خريد ساختمان و انجام امور مرتبط اختصاص داده است.
الهه هيكس درباره حادثه كوي دانشگاه هم كه بهانه آشوب طلبي سازمان يافته از خارج بود، گفت: انتقال اخبار آن واقعه نقطه عطف در فعاليت هاي مربوط به ايران بود. من از هتلي در تهران، گزارش هاي زنده به نيويورك مي فرستادم، كاري كه هيچ كس نمي كرد. يعني مي نوشتم و مي رفتم طبقه پائين و مي گفتم اين را فكس كنيد به نيويورك. البته همه اين فعاليت ها براساس كرديت ]اعتبار[ آقاي خاتمي بود. وقتي پاسپورتم را گرفته بودند، تلفن كردم به آقاي ابطحي ]معاون رئيس جمهور[، گفتم اگر پاسپورتم را ندهند، سفرم را قطع مي كنم و برمي گردم. ظرف 48 ساعت پاسپورتم را دادند.
اين جاسوس آمريكايي مدعي تهديدهايي در تهران شد و گفت: آقاي رمضان زاده سخنگوي دولت مرا پذيرفت. ايشان خبر تهديد را خودشان درز داده بودند. هيكس اضافه كرد: من تبعه آمريكا بودم و جايي نمي توانستم بروم به سفارت انگليس رفتم و خود سفير در را باز كردند و مرا به خانه شان بردند و بعد به فرودگاه بردند. در خانه سفير انگليس گفتم حالا مي فهمم چرا زمان مشروطه به اينجا پناه مي آوردند.
وي با اشاره به همراهي هايش با موريس كاپيتورن گزارشگر ويژه سازمان ملل گفت: 8 كشور از جمله ايران جزو ليست سياه آمريكا بودند و به همين دليل گزارشگر ويژه داشتند اما عربستان سعودي و مصر در اين ليست نبودند. خود كاپيتورن در بسياري از صحبت هايش گفته بود انتخاب گزارشگر ويژه يك حركت سياسي است. در دوران آقاي خاتمي من 4 بار و آقاي كاپيتورن 2 بار به ايران رفتيم. ايران از سياسي شدن كار كميسيون حقوق بشر انتقاد مي كرد و اينكه چرا به عربستان و مصر نمي پردازند. كار كميسيون به جايي كشيد كه اعتبار سازمان ملل را براي كار حقوق بشر زير سوال برد. به همين دليل آن را جمع و جور كردند و اصلاً برداشتند.
در پي ممانعت از ورود اين جاسوسان آمريكايي به ايران، شيرين عبادي و گروهك همسو با وي (كانون مدافعان حقوق بشر) در پوشش دفاع از حقوق بشر ادامه ماموريت هيكس را برعهده گرفت.
نظرات كاربران:
يکشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]