واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: هزينه پيوند مغز استخوان در ايران بسيار پايينتر از كشورهاي غربي است
پيوند سلولهاي بنيادي كه در درمان بيماريهاي صعبالعلاج مانند سرطان خون كاربرد دارد در ايران با هزينهاي ناچيز انجام ميشودولي هزينه همين خدمت درآمريكا ۸۵۰ هزار دلار است.
به گزارش سرويس اجتماعي برنا، اميرعلي حميديه متخصص خون و آنكولوژي و مسئول بخش پيوند سلولهاي بنيادي كودكان بيمارستان شريعتي در مورد پيوند سلولهاي بنيادي گفت: پيوند مغز استخوان كه اكنون به پيوند سلولهاي بنيادي معروف شده براي آن دسته از بيماران انجام ميشود كه فرد دچار يك بيماري خوني، نقص سيستم ايمني يا مشكل ارثي متابوليسم و بعضي تومورها ميشود و نياز است كه سلولهاي مشكلدار از بدن حذف شود و به جاي آن سلول سالم از يك فرد دهنده استفاده شود.
اين فوق تخصص خون و سرطان كودكان يادآور شد: پيوند سلولهاي بنيادي در ايران قدمتي طولاني دارد و حدود ۲۲ سال از آغاز فعاليت در زمينه سلولهاي بنيادي ميگذرد.
حميديه افزود: تاكنون بيش از ۳۵۰۰ مورد پيوند سلول بنيادي در بيمارستان شريعتي تهران انجام شده و الان در ۳ بخش بالغان، پيوند سرپايي و پيوند كودكان سالي ۴۰۰ پيوند انجام ميشود كه به جز اين مركز ۲ بيمارستان در تكزاس و سياتل آمريكا بالاي ۴۰۰ پيوند انجام ميشود و بقيه مراكز زير اين تعداد است.
وي پيوند سلول بنيادي را در كودكان ثمربخش تر دانست و تاكيد كرد: از حدود ۵ سال پيش بخش سلولهاي بنيادي كودكان راهاندازي شد و حدود ۱۰۰مورد پيوند سلول بنيادي در سنين زير ۱۵ سال رخ ميدهد.
مسوول بخش پيوند سلولهاي بنيادي كودكان تصريح كرد: در كودكان پيوند بهتر از بالغان نتيجه ميدهد،مهمترين اصل در سلولهاي بنيادي حضور دهنده است كه فرد اگر خواهر و برادري داشته باشد كه يك فاكتور خوني آنها به نام HLA همخواني داشته باشد امكان پيوند فراهم ميشود.
حميديه خاطر نشان كرد: فرد گيرنده پس از طي اين مراحل بستري و با استفاده از يك سري داروهاي سركوب كننده تمام مغز استخوان و سيستم ايمنياش را از بين ميبريم و از مغز استخوان يا خون فرد دهنده سلولهاي بنيادي را طي فرايندي جدا كرده و به بيمار منتقل ميكنيم.
وي در ادامه افزود: در اين مرحله نه فرد دهنده بستري ميشود نه به اتاق عمل ميرود فقط چند ساعت دستگاه خاصي به وي وصل ميشود تا از عروق محيطي سلولهاي بنيادي دريافت و به فرد گيرنده تزريق شود.
مسئول بخش پيوند سلولهاي بنيادي كودكان مركز پيوند سلولهاي بنيادي بيمارستان شريعتي تهران گفت: فرد بيمار بين ۱۰ روز تا يك ماه در بيمارستان بستري ميشود و ممكن است با عوارض كوتاه مدت مانند تغيير رنگ پوست مواجه شود كه پس از مدت كوتاهي درمان ميشود.
وي تصريح كرد: اما در كل اين پروسه بسيار پيچيده است و شايد سختترين رشته طب باشد و براي همين در همه جاي دنيا پرهزينهترين كار پزشكي پيوند سلولهاي بنيادي است.
فوق تخصص خون و سرطان كودكان كمبود متخصص در زمينه پيوند سلولهاي بنيادي كودكان را از دغدغههاي اين بخش عنوان كرد و گفت: يك پزشك پس از اخذ تخصص كودكان يا داخلي بايد در فوق تخصص بالغان يا فوق تخصص خون فعاليت خود را آغاز كند و بعد از آن يك سال دوره پيوند سلول بنيادي را بگذارند و تازه پس از اين پروسه طولاني كار را آغاز كند كه معمولاً افراد به اين پروسه طولاني تن نميدهند.
حميديه هزينه پيوند سلول بنيادي در خارج از كشور را با داخل غيرقابل مقايسه دانست و گفت: هزينه پيوند سلول بنيادي در آمريكا بين ۵۰۰ تا 850 هزار دلار براي هر بيمار است. در اروپا نزديك ۴۰۰ هزار دلار و در كشورهاي مجاور مانند تركيه نزديك 250 تا ۳۰۰ هزار دلار است. اين هزينه براي ايرانيان حدود ۲ ميليون تومان است كه در اكثر موارد با پيگيري بيمار از طريق هيئت امناي ارزي وزارت بهداشت اين هزينه به بيمار برگشت داده ميشود.
وي اضافه كرد: اين هزينه در ايران توسط هيات امناي صرفهجوي ارزي وزارت بهداشت تامين ميشود و بيمار هزينه بسيار كمي ميپردازد و شايد بتوان گفت در هيچ رشته پزشكي به اندازه پيوند سلولهاي بنيادي صرفه جويي ارزي نداشتهايم و از خروج بالاي 1.5ميليارد دلار طي اين سالها جلوگيري شده است.
حميديه در مورد ميزان اثر بخشي پيوند سلولهاي بنيادي گفت: 70 تا 75 درصد كودكان علاج قطعي شدهاند و اكنون تاپترين مقالات علمي دنيا را در زمينه پيوند سلولهاي بنيادي ارائه ميكنيم.
وي با اشاره به اينكه بخش پيوند مغز استخوان بيمارستان شريعتي تنها بخش تخصصي فعال در كشور است افزود: اگر يك بخش خصوصي بخواهد در اين زمينه فعاليت كند به ازاي هر بيماري زير 100ميليون تومان دريافت نخواهد كرد اما وزارت بهداشت مابهالتفاوت درمان را در بخش دولتي ميپردازد.
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 339]