واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير راه و ترابري: *حدود13هزار كيلومتر پروژههاي مختلف راهآهن در دست مطالعه است *پروژه خط آهن خرمشهر ـ شلمچه در مرز عراق بهزودي افتتاح ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: راه و ساختمان
وزير راه و ترابري گفت: 21 اسفندماه همزمان با دهمين اجلاس سران اكو قطار كانتينري در مسير سه پايتخت كشورهاي تركيه، ايران و پاكستان به صورت نمايشي و در آگوست 2009 نيز راهاندازي كامل ميشود.
به گزارش خبرنگار راه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حميد بهبهاني امروز در اجلاس سه جانبه وزراي حمل و نقل ايران، تركيه و پاكستان به منظور راهاندازي قطار نمايشي كانتينري در مسير اسلامآباد ـ تهران، استانبول اظهار كرد: براي بهرهبرداري از محور ريلي كرمان ـ بم ـ زاهدان ضروري است هماهنگيهاي لازم در كليه زمينههاي موردنياز ميان كشورهاي واقع در مسير صورت گيرد تا براساس آن قطار كانتينري اسلام آباد ـ تهران ـ استانبول هرچه سريعتر حركت خود را در اين محور به نمايش بگذارد.
بهبهاني با توصيه بر اينكه دبيرخانه اكو نتايج جلسات كارشناسي متخصصان راهآهن كشورهاي مربوطه را بهطور جدي پيگيري و گزارش كند، اظهار كرد: اين پروژه بزرگ ملي و منطقهاي با صرف صدها صرف ميليون دلار از اعتبارات كشور و همچنين با استفاده از توانمنديها، تخصص و ظرفيتهاي داخلي و بدون هيچگونه نياز و استفاده از متخصصان خارجي احداث شده است كه بهرهبرداري از آن همزمان با دهمين اجلاس سران كشورهاي عضو سازمان همكاري اقتصادي اكو در تهران آغاز خواهد شد و تحول بزرگ اقتصادي را در ميان كشورهاي منطقه به وجود خواهد آورد و موجب ميشود تا خط آهن كشور پاكستان از طريق شبكه ريلي جمهوري اسلامي ايران به كشور تركيه و در آينده به اروپا و همچنين از طريق خط آهن ايران به آسياي مركزي متصل شود.
وي تصريح كرد: در حال حاضر شبكه ريلي اكو به ويژه بين سه كشور ايران، پاكستان و تركيه نيازمند توجه جدي در دو زمينه احداث خط راهآهن دور درياچه وان كه در دستور كار وزارت حمل و نقل تركيه قرار گرفته و بازسازي خط آهن كويته ـ تفتان در پاكستان كه بسيار فرسوده است و بدون بهسازي آن نقش قابل قبولي در استفاده از شبكه ريلي منطقه نخواهد داشت نيازمند توجه جدي است و بايد پيگيريهاي لازم از سوي كشور مربوطه صورت گيرد.
وزير راه و ترابري با تاكيد به جايگاه ويژه راهآهن در اقتصاد كشورها، ابراز عقيده كرد: براي پويايي شبكه ريلي كشورهاي منطقه بايستي كشورهاي عضو به آن اهتمام ويژه ورزند و رفع نواقص و گسيختگي خطوط با تخصيص اعتبارات مناسب مورد حمايت واولويت قرار گيرد.
بهبهاني تصريح كرد: در حال حاضر ايران متجاوز از 13 هزار كيلومتر پروژههاي مختلف راهآهن در دست مطالعه دارد و در برنامهريزيهاي بلندمدت كشور بايد سالانه بيش از هزار كيلومتر خط آهن ساخته شود و به بهرهبرداري برسد.
وزير راه و ترابري احداث خط آهن بافق ـ مشهد به طول 800 كيلومتر را از ديگر پروژههاي مهم راهآهن در سالهاي اخير عنوان كرد و افزود: با گشايش اين پروژه در سال 2005 مسير حمل و نقلي از بندرعباس در خليج فارس تا سرخس در مرز تركمنستان حدود 900 كيلومتر كوتاهتر شد كه براي صاحبان كالا صرفهجويي اقتصادي قابل ملاحظهاي را در پي داشته است.
وزير راه و ترابري يادآور شد: طول شبكه ريلي ايران با احتساب خط آهن كرمان ـ زاهدان به بيش از 9 هزار كيلومتر خواهد رسيد و طول خطوط اصلي و فرعي كشور به حدود 12 هزار كيلومتر خواهد رسيد.
بهبهاني اعلام كرد: پروژه خط آهن خرمشهر ـ شلمچه در مرز عراق بهزودي به بهرهبرداري خواهد رسيد. پروژه خط آهن سنگان ـ خواف ـ هرات در قلمرو افغانستان كه 60 كيلومتر از مرز ايران به سمت هرات توسط ايران احداث شده و زيرسازي آن به پايان رسيده است. همچنين پروژه خط آهن قزوين ـ رشت ـ انزلي ـ آستارا به طول 370 كيلومتر كه در قطعه قزوين ـ رشت ـ انزلي به طول 205 كيلومتر در دست احداث است و پيشبيني ميشود ظرف يكسال آينده به بهرهبرداري برسد كه اين پروژه در ابتداي كريدور شمال ـ جنوب قرار دارد.
به گفته وزير راه و ترابري بندر چابهار ـ فهرج ـ مشهد به طول تقريبي هزار و 400 كيلومتر، پروژه رشت ـ آستار به طول 170 كيلومتر، تهران ـ قم ـ اصفهان به طول 413 كيلومتر، گرگان ـ بجنورد ـ مشهد به طول 600 كيلومتر، كرمانشاه ـ خسروي به طول 300 كيلومتر، ساري ـ رشت به طول 300 كيلومتر از پروژههاي ريلي داراي اولويت كه از طريق سرمايهگذاريهاي خارجي اجرايي خواهند شد.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|11|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]