واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: حديث دشت عشق
به ياد سردار رشيد، شهيد «محمدحسن حسنيان»
شير بيشه گمنام
شهيد «محمدحسن حسنيان» فرزند حاجي محمد حسنيان در سيزدهمين روز از دومين ماه بهار سال 1341 در جوار آرامگاه دانشمند بزرگ ايراني ابوعلي سينا از استان همدان ديده به جهان گشود و در يك خانواده مذهبي رشد نمود.
او از خردسالي همواره همراه پدر و برادر بزرگش حاج علي در جلسات متعدد مذهبي اعم از داخل منزل و خارج از منزل شركت مي نمود. تا اينكه خانواده به ضرورت شغلي نقل مكان كرده و از همدان به تهران عزيمت كردند.
خانواده شهيد چون آقاي حاجي محمد حسنيان از انقلابيون سال 1341 بودند همواره در پخش اعلاميه ها و نوارهاي صوتي امام رضوان الله عليه كوشا بودند لذا محمدحسن با امام و انقلاب بيگانه نبود و از همان دوران كودكي و نوجواني با امام و اهدافش آشنا بود تا اينكه وجودش حاكي از عشق مذهبي و روح انقلابي شد.
او همواره در تظاهرات خياباني شركت مي كرد و امام و امت را ياري مي رساند. بعد از پيروزي انقلاب از جمله كساني بود كه به طور ضربتي آموزش هاي نظامي را فرا گرفت و به اولين نداي سپاه پاسداران انقلاب لبيك گفت و در سال 1358 وارد سپاه شد و به عضو رسمي سپاه درآمد.
از جمله مسئوليت هايش حفظ امنيت محل استقرار امام رضوان الله عليه و كنترل تردد افراد بود و وي از جمله افرادي بود كه در تسخير لانه جاسوسي آمريكا تلاش فوق العاده اي داشت. و در زمان رياست جمهوري حضرت آيت الله خامنه اي محافظ ايشان بود و در شروع جنگ از جنوب تا غرب همچنان پرتلاش بود كه به «شير بيشه گمنام» معروف بود.
محمدحسن حسنيان در اكثر عمليات ها شركت نمود و در عمليات فتح المبين تير به يك ميلي گردنش اصابت كرد كه به گفته پزشك معجزه الهي شد كه از گردن فلج نشد و افتخار 75 درصد جانبازي را داشت و طي چند نوبت از كتف، دست و پا هم مجروح شده بود. او شيميايي هم شده بود. در عمليات هايي چون عاشوراي(3) جزء فرماندهاني بود كه خوش درخشيد و در عمليات والفجر(8) و كربلاي (4) در زمره فرماندهاني بود كه مشكلات عملياتها را بررسي مي كرد و راهكار ارائه مي داد.
شهيد محمدحسن حسنيان با بزرگاني چون شهيد كاظم رستكار و شهيد علي موحددانش همدوره بود و ارادت خاصي به آنان داشت و در طي اين آشنايي توانسته بود درجات عالي نظامي را به اتمام برساند.
او سرانجام در عمليات بازپس گيري فكه كه در 13/2/1365 انجام شد در حالي كه دو چشمش را تقديم راه نوراني انقلاب كرده بود به شهادت رسيد.
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]