واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: اطلاعات مهمترين كالاي قرن 21 محسوب ميشود
كارشناس معاونت برنامهريزي رئيس جمهور:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: كارشناس ارشد معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري گفت: مهمترين كالاي قرن 21 اطلاعات محسوب ميشود و بدون ترديد فنآوري اطلاعات در اقتصاد ملي و جهاني تاثير مهم و بهسزايي داشته و اين فنآوري در تجارت الكترونيكي مزايايي مثل ارزانتر بودن، خروجي بيشتر با هزينه كمتر و در زمان كمتر و كيفيت بهتر است.
به گزاش خبرگزاري اقتصدي ايران، "دكتر سيدهادي ميرركني" در نخستين همايش علمي، پژوهشي درآمدي بر كارنامه نظام جمهوري اسلامي درباره نقش توسعه كارآفريني در ارتقاء نظام جمهوري اسلامي با رويكرد الكترونيكي سخنراني كرد.
وي با بيان اين كه كارآفريني درواقع فعاليتهاي هدفمندي است كه تصميم منسجمي را اتخاذ ميكند و اگر وضعيت اقتصادي مطلوب باشد، سيستم نوآوري ميشود، درباره عوامل كليدي كارآفريني گفت: شناخت هدف، ترسيم آينده، بهكارگيري ابزارها و خلاقيتها و نهادينه كردن آنها، ريسكپذير بودن و واقعبينانه برخورد كردن به عنوان عوامل كليدي كارآفريني محسوب ميشوند.
ميرركني با تاكيد بر اينكه خلاقيت و نوآوري، ويژگي لاينفك كارآفريني محسوب ميشود اظهار كرد: بحث هدفگرايي و ريسكپذيري جزء ويژگيهاي كارآفريني مطلوب محسوب ميشود و از طرفي انعطافپذير بودن، فرصتشناسي و فرصتگرايي نيز از ديگر موارد مهم است.
اين كارشناس تاكيد كرد: كارآفريني بر اساس يك نوع واقعبيني شكل ميگيرد و باعث بسترسازي فنآوري اطلاعات در كشور و دولت ميشود و از سويي كارآفريني به تشويق و ترغيب سرمايهگذاري منجر ميشود.
ميرركني با تاكيد بر اين كه در هر دولت يا مجموعهاي كه كارآفريني وارد شود، نوآوري را در پي خواهد داشت گفت: كارآفريني اشتغال را ايجاد ميكند و كيفيت زندگي را نيز بهبود بخشيده و به توزيع مناسب درآمد در كل كشور منجر ميشود.
وي با اشاره به اين كه وقتي كارآفريني در كشور يا دولت نهادينه شد بايد از ابزارهاي IT براي نهادينه كردن آن استفاده كنيم تصريح كرد: از سال 1965 ماشينهاي خودپرداز ATM شروع به كار كرده و در سالهاي آغازين دهه 90 شركتهاي بزرگي مبادلات الكترونيكي را آغاز كردند همچنين از سال 1975 تا 1994 عصر سيستمهاي اطلاعات مديريتي و از سالهاي 1995 تا 2014 را عصر اينترنتي ميدانيم و عصر چهارمي نيز بهعنوان عصر مجازي نامگذاري شده كه جهان به سمت آن در حركت است.
ميرركني ايجاد بحث اعتمادسازي را موضوع و يكي از مباحث اصلي در اين زمينه عنوان كرد كه هنوز ايجاد نشده است و در ادامه با اشاره به مشخصات سازمانهاي مجازي گفت: اين سازمانها مرز مشخصي ندارند و از منابع مشترك استفاده كرده و از نظر مكان غيرمتمركز هستند.
وي در ادامه با بيان اينكه شهر الكترونيكي شهري است كه شهروندان به راحتي بتوانند با مركز خدمترساني شهري ارتباط برقرار كرده و سرويسهاي خود را از آنجا بگيرند تصريح كرد: براي ايجاد شهر الكترونيكي در ابتدا بايد تقاضاهاي شهروندان جمعآوري شده و سيستمهاي ارتباطي ايجاد شود و پس از آن سيستمهاي نظارتي بايد برروي اين سيستم ايجاد گردد كه بسترش بايد در دولت الكترونيكي كارآمد ايجاد شود.
ميرركني در پايان با تاكيد بر اين كه تنها شهر مجازي واقعي جهان شهر لندن است خاطر نشان كرد: شهرهاي مجازي كه در جهان ايجاد شده هيچ كدام شهرهاي مجاز واقعي نيست.
وحيد يزدانيان - مدير كل آموزش و پژوهش وزارت ارتباطات و فنآوري اطلاعات - نيز در اين همايش درباره كارنامه نظام جمهوري اسلامي در حوزه فنآوري اطلاعات سخنراني كرد و گفت: پيش از انقلاب بحث پيوستهاي به نام IT نبوده و در حوزه ارتباطات پست و مخابرات بود و اگر در حوزه فنآوري اطلاعات به معناي بسيط آن در نظر بگيريم فعاليتهاي محدودي مثل ايجاد بانكهاي اطلاعاتي يا مركز اسناد علمي بود اما بعد از انقلاب توسعه IT به صورت هدفمند با الگوي هوشمند دنبال و يك الگويي براي آن ارائه شد.
وي با اشاره به سه نظام توسعهاي كه در اين همايش عنوان شد گفت: اين نظامها شامل توسعه زيرساخت، نظام توسعه كاربردها و نظام توسعه الزامات است كه در بحث زيرساختها، تحقق آرمانهاي انقلاب در حوزه خدماترساني به مناطق محروم مدنظر است.
يزدانيان گفت: در حوزه كاربردها سه موضوع سلامت الكترونيكي، تجارت و آموزش الكترونيكي مطرح است و در حوزه توسعه الزامات بحث توسعه منابع انساني ارائه شد كه در اين زمينه تربيت نيروي انساني متخصص وجود دارد كه در اين زمينه دستاوردهايي مثل ايجاد دانشكده پست و مخابرات، ايجاد و فعالسازي مركز تحقيقات مخابرات را داشتيم و از جمله اقداماتي كه جديدا انجام شده بهرهگيري از فنآوريهايي مثل وايمكس و شبكه هوشمند در اين حوزه است.
وي تصريح كرد: در تمام شاخصها رشد چشمگيري را شاهد بوديم كه اين از خودباوري و برخوردار بودن از الگوي هوشمند ناشي شده است.
به گفته يزدانيان در آستانه انقلاب تعداد تلفن ثابت دايري به ميزان 850 هزار بود كه در حال حاضر بيش از 24 ميليون تلفن دايري ثابت رسيده و در حوزه تلفن همراه به بيش از 30 ميليون رسيده است كه اين جاي خوشحالي و اميدواري دارد.
انتهاي پيام//
دوشنبه|ا|12|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]