واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ميزان رضايت مندي مردم با پرداخت يارانه ها افزايش يافته است
گنبدكاووس - با اجراي مرحله نخست قانون هدفمند كردن يارانه ها، ميزان رضايت مندي اقشار مختلف مردم بويژه اقشار آسيب پذير نسبت به پرداخت مستقيم يارانه ها، افزايش يافته است.
به گزارش خبرنگار ايرنا و براساس گفت و گوهايي كه با اقشار مختلف مردم گنبدكاووس انجام شده است، مردم از پرداخت مستقيم يارانه ها توسط دولت ابراز رضايت كرده و آن را گامي مهم در تحقق و توسعه عدالت اجتماعي دانستند.
به گفته اكثر مصاحبه شوندگان، اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها سبب شده تا آنان ضمن رعايت الگوهاي مصرف انرژي، در مصرف ساير هزينه زندگي نيز بيشتر دقت نموده و از مخارج و هزينه هاي غيرضروري پرهيز نمايند.
اين عده معتقدند كه اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها، بركات زيادي بر زندگي آنان داشته است كه افزايش قدرت خريد و دربرخي مواقع نيز پس انداز بخشي از يارانه نقدي از آن جمله است.
اما به رغم افزايش رضايت مندي مردم از اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها بويژه در پرداخت مستقيم يارانه به خانوارها، برخي مصاحبه شوندگان نيز با ابراز گلايه مندي نسبت به افزايش بي رويه قيمت برخي كالاها و اقلام اساسي زندگي و درمجموع افزايش نرخ تورم درجامعه، معتقدند درصورت نظارت و كنترل بيشتر قيمت ها و جلوگيري از افزايش بي رويه قيمت ها از سوي دولت و مسوولان، مي توان حلاوت و شيريني اين قانون را بر اقشار مختلف جامعه بويژه اقشار آسيب پذير دوچندان نمود.
يك شهروند گنبدي دراين خصوص گفت: از زماني كه قانون هدفمند كردن يارانه ها اجرا شد، دقت و نظارتم بر هزينه هاي زندگي و نيز رعايت الگوهاي مصرف انرژي دوچندان شده است به گونه اي كه تغيير چنداني درهزينه هاي انرژي مصرفي (آب، برق و گاز) واحد مسكوني ام به رغم افزايش قيمت حامل هاي انرژي، ايجاد نشده است.
"اكبر مسلمي" افزود: يكي از محاسن اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها، ترويج و نهادينه شدن فرهنگ صحيح مصرف و نظارت بيشتر بر خرج و دخل زندگي افراد بوده است كه بنده به عينه آن را در زندگي خود مشاهده و اجرا مي كنم.
وي گفت: خانوارهاي زيادي را در بين اقوام و محل زندگي ام مي شناسم كه از زمان اجراي قانون هدفمندكردن يارانه ها، سطح زندگي و قدرت خريدشان افزايش يافته است و برخي از آنان نيز موفق شده اند از محل مازاد يارانه هاي نقدي خود برخي اقلام ضروري زندگي خود را بصورت تقسطي خريداري نمايند.
يك شهروند ديگر گنبدي نيز با مثبت خواندن اجراي قانون هدفمندكردن يارانه ها، گفت: بطور متوسط 50 درصد يارانه هاي نقدي خانوارها مردم بويژه در خانوارهاي آسيب پذير پس انداز يا صرف خريد اقلام ضروري زندگي آنان مي شود.
"رسول صلاحي" افزود: اگر يارانه پرداختي به مردم فقط صرف پرداخت هزينه حامل هاي انرژي مصرفي آنان شود، هر ماه مي توانند بخش قابل توجهي از يارانه دريافتي را پس انداز يا صرف امورات ديگر زندگي خود نمايند.
وي با اشاره به افزايش قيمت برخي اقلام و مايحتاج زندگي مردم و افزايش قيمت برخي خدمات عمومي و تخصصي، گفت: متاسفانه اين افزايش قيمت ها سبب شده تا بخش قابل توجهي از يارانه هاي پرداختي دولت به خانوارها، دراين موارد هزينه شود كه طبعا حلاوت و شيريني خانوارها بويژه اقشار آسيب پذير را از اجراي اين قانون كاهش داده است.
به گفته وي، دولت و مسوولان بايد ساز و كارهايي را براي نظارت بيشتر بر قيمت كالاها و خدمات داشته باشند تا محاسن و مزاياي اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها بر خانواده ها بويژه اقشار آسيب پذير جامعه بيشتر لمس شود.
يك شهروند ديگر نيز با مثبت خواندن اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها، گفت: اجراي اين قانون بويژه براي خانوارهايي كه داراي حداقل هاي زندگي بوده و هستند، بسيار مفيد و عالي بوده است زيرا ازمحل پرداخت مستقيم يارانه ها، يك منبع درآمدي براي آنان ايجاد شده است كه مي توانند آن را مديريت و هزينه نمايند.
"خانم زاهدي"، افزود: مصرف بهينه انرژي يا مديريت هزينه هاي زندگي يكي از اصول مهم و مورد تاكيد دين مبين اسلام است كه هر انساني بايد آن را رعايت و عمل كند زيرا فوايد آن نيز به خود فرد و خانواده اش و دركل نيز به جامعه بر مي گردد.
وي گفت: به نظر من هدف اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها، آموزش صحيح مصرف بهينه در همه زمينه ها به مردم بود كه از اسراف و يا هزينه هاي غير ضروري در زندگي خودداري كرده يا آن را كاهش دهند و پول آن را از دولت دريافت كنند.
اين خانم گنبدي اضافه كرد: وقتي خانوارها بدانند اگر درست مصرف كنند مي توانند پاداش يا پول آن را از دولت دريافت كنند قطعا رغبت بيشتري به رعايت الگوهاي مصرف و مديريت هزينه در زندگي خواهند داشت و ديگران را نيز به رعايت الگوهاي صحيح مصرف تشويق مي كنند.
به هرحال آنچه مسلم است اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها موفق بوده است و گامي مهم در تحقق عدالت اجتماعي و بهينه سازي مصرف حامل هاي انرژي درجامعه و نيز ارتقاي سطح معيشت خانوارهاي ايراني بويژه خانوارهاي آسيب پذير جامعه داشته باشد.
با اين حال به نظر مي رسد، نظارت و كنترل بيشتر دولت و مسوولان بر قيمت ساير كالاها و خدمات و جلوگيري از افزايش بي رويه قيمت ها برخي از اقلام و كالاهاي مورد نياز مردم، در افزايش رضايت مندي، حمايت و همكاري بيشتر مردم با اجراي كامل اين قانون موثر باشد.
دربخش مصارف انرژي و تاثير قانون هدفمند كردن يارانه ها بر مصرف حامل هاي انرژي بايد گفت، اجراي اين قانون سبب شده تا در مصرف تمامي حامل هاي انرژي صرفه جويي قابل توجهي صورت گيرد و عواملي چون اطلاع رساني و تبليغات، افزايش قيمت برخي حامل هاي انرژي و توجه بيشتر خانوارها به آموزه هاي ديني در مصرف بهينه و پرهيز از اسراف، درتحقق اين مهم نقش اساسي داشته اند.
شهرستان گنبدكاووس با بيش از 300 هزار نفر جمعيت درشرق استان گلستان واقع است.
/7479/622/508/
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30746951
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 783]