واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: اينترنت ملي دليل كندي اينترنت است؟
ايتنا - اين گونه رفتار متفاوت و تغييرات قابل مشاهده در مسيريابيهاي ارتباط با اينترنت، كاربران را كلافه كرده است.
طي چند هفته اخير و شايد بهتر باشد بگوييم چند ماه اخير آنقدر شبكه اينترنت كشور با اختلال و افت سرعت مواجه بوده كه جان كاربرانش را به لبانشان رسانده است.
به گزارش ايتنا از دنياي اقتصاد، در اين بين به دليل عدم پاسخي روشن از سوي مسئولان تنها تامين كننده پهناي باند كشور، يعني شركت ارتباطات زيرساخت، شركت مخابرات و شركتهاي ندا شايعاتي در خصوص بروز اين اختلال در شبكه اينترنت كشور شنيده ميشود.
يكي از اين شايعات كه توسط برخي رسانهها منتشر شده، علت اختلال در شبكه اينترنت كشور را به راهاندازي شبكه ملي اطلاعات توسط وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات ارتباط ميداد.
براي اطلاع از درستي اين خبر با پيام كرباسي، كارشناس اينترنتي گفتوگوي كوتاهي انجام دادهايم كه ميخوانيد:
آيا درست است كه برخي اختلالات اخير در شبكه اينترنتي را به راهاندازي شبكه ملي اطلاعات ارتباط ميدهند؟
به اعتقاد من اين ادعا صحيح نيست، چرا كه مسئولان مربوطه براي اجراي اين طرح هنوز اقدامات عملياتي موثر در راهاندازي اين شبكه را شروع نكردهاند. شايد بخشهايي از اجراي اين پروژه شروع شده باشد، اما به اعتقاد بنده، جنبه عملياتي آن هنوز اجرايي نشده است.
بعد از راهاندازي شبكه ملي اطلاعات چطور. آيا اين راهاندازي ميتواند باعث كند شدن سرعت اينترنت بينالمللي شود؟
به نظر نميرسد راهاندازي اين شبكه باعث كند شدن سرعت اينترنت بينالمللي شود، چرا كه اين دو هيچ ارتباطي به يكديگر ندارند. البته طبيعي است كه اگر شبكه ملي به درستي بارگذاري، تنظيم و برنامهريزي شود، نه تنها از بار ترافيكي دروازههاي بينالمللي كشور كم خواهد شد، بلكه آن بخشي از ترافيك كه بايد از كشور خارج شود پهناي باند كمتري را اشغال كرده و طبيعي است كه ظرفيت نظارت بر آن نيز كاهش خواهد يافت.
آيا اطلاعي از دليل اصلي كند شدن و به نوعي اختلال در سيستم اينترنت كشوري داريد؟
خير. به نظر من اختلالي وجود ندارد به جز آنكه چند بار در يك ماهه اخير شاهد عدم امكان اتصال به بانكها(داراي پروتكل https) يا سرويسهايي چون ايميل يا چت بودهايم، اما اين اختلالات مقطعي بودهاند. البته بندرت مسئولان در خصوص قبول اختلالات و تعيين بازهاي جهت رفع آن اقدام ميكنند، مگر آنكه قطعي كامل سرويس و آن هم براي چندين ساعت پياپي اتفاق بيافتد. اين عدم اطلاعرساني همواره مورد انتقاد ما بوده است.
يعني اختلال و كاهش سرعت بيشتر روي پروتكلهاي https ديده ميشود؟
به طور قطع نميتوانم بگويم. چون من دراين زمينه نبايد پاسخگو باشم و مسئولان مربوطه يعني زيرساخت بايد در اين زمينه اظهارنظر كنند كه تاكنون هم در اين زمينه سكوت خبري ديده شده است. البته اين اختلالات گاهي در سطح كشوري مشاهده ميشوند و گاهي به صورت شركتي. حتي گاهي از اوقات، كاربر ميتواند از https براي اتصال به سايتي در خارج از كشور صبح وصل شود، اما در شب خير. شايد اين گونه رفتار متفاوت و تغييرات قابل مشاهده در مسيريابيهاي ارتباط با اينترنت، كاربران را كلافه كرده است. همچنين آنچه مسلم است اين است كه وزير ارتباطات استفاده از فيلترشكنها و VPN را غيرقانوني عنوان و جلوگيري از ايجاد شبكههاي مجازي خصوصي نيز تاييد شده است.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]