واضح آرشیو وب فارسی:موج: فرهنگ جامع مصرف بهينه آب بايد در جامعه نهادينه شودخبرگزاري موج -
۱۳ دي ۱۳۹۰ (۱۰:۵ق.ظ)
فرهنگ جامع مصرف بهينه آب بايد در جامعه نهادينه شود
خبرگزاري موج - مدير كل صدا و سيماي مركز خراسان شمالي و مدير عامل شركت آب منطقهاي اين استان در نشست مشتركي با اشاره به چالشهاي فراروي مديريت و مصرف آب، بر ضرورت اطلاعرساني و فرهنگ سازي براي مصرف بهينه آب در استان تاكيد كردند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي شركت آب منطقهاي خراسان شمالي، عليرضا عامري مدير عامل اين شركت، با تاكيد بر نقش و اهميت اطلاعرساني و فرهنگ سازي، آن را مولفه اصلي و بسيار مهم براي رفع چالشهاي مديريت توزيع و مصرف آب عنوان كرد.
وي گفت: مصرف بي رويه و بيحساب منابع آب در بخش هاي كشاورزي و عمومي، اين منابع را در معرض خطر قرار داده است و اطلاع رساني و تبيين عمومي اين چالش به منظور نجات آب، ضروري است.
او تاكيد كرد: حفظ منابع آب استان براي توسعه پايدار منطقه و مصارف نسل هاي آينده در گرو توجه ويژه عمومي به ارزش و جايگاه آب است و تمامي امكانات و تجهيزات ممكن براي اطلاع رساني و نجات آب بايد به كار گرفته شود.
وي گفت: علاوه بر كمبود منابع آب سطحي در استان، سالانه 70 ميليون متر مكعب آب زيرزميني به صورت غير مجاز و بيش از توان تغذيه آبخوان هاي اين منابع برداشت ميشود؛ در حالي كه هيچ جايگزيني براي جبران كسري اين منابع نداريم.
مدير عامل شركت آب منطقهاي خراسان شمالي گفت: به همين علت توسعه بهرهبرداري از منابع آب زيرزميني در هفت دشت از 11 دشت استان در سال هاي اخير ممنوع شده و منابع آب زيرزميني در سه مورد از اين دشت ها در وضعيت بحراني قرار گرفته است.
مهندس عامري، از بين رفتن آبخوان ها و سفرههاي آب زيرزميني و كاهش ظرفيت تغذيه منابع آب زيرزميني و به تبع آن نشست زمين و وارد شدن خسارت سنگين به زيرساخت ها و تاسيسات زيربنايي، كاهش كيفيت منابع آب موجود و هجوم آب هاي شور، خشك شدن قنوات و چشمهها، باير شدن زمين هاي كشاورزي و ايجاد بيكاري و هجوم كشاورزان به شهرها را از جمله پيامدهاي ناگوار برداشت بي رويه از آب هاي زيرزميني ذكر كرد.
مدير كل صدا و سيماي مركز خراسان شمالي نيز در اين نشست گفت: رسانهها به ويژه صدا و سيما، در تبيين مسائل و مشكلات امور زيربنايي از جمله آب براي مردم ميتوانند نقش بسيار موثري ايفا كنند.
"احمد مهدوي"، اطلاعرساني به موقع، تبيين ظريف، دقيق و همگاني و توجه به نيازهاي مخاطب در فرهنگ سازي را از جمله مولفههاي موثر در بهبود فرهنگ توزيع و مصرف آب كشاورزي، صنعت و شرب و بهداشت برشمرد.
وي با اشاره به نقش حياتي آب در حفظ زندگي و توسعه پايدار در خراسان شمالي، بر آمادگي صدا و سيماي مركز اين استان براي اطلاع رساني و فرهنگ سازي توزيع و مصرف آب و رفع چالشهاي فراروي منابع آب، تاكيد كرد.
سه|ا|شنبه|ا|13|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]