واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: پايه هاي لرزان روابط تل آويو - اهره
سفير رژيم صهيونيستي در روزهاي تعطيلات سال نو ميلادي ، به همراه محافظانش ، به قاهره بازگشت تا روابط تيره شده دو طرف را گرمي ببخشد . اين در حالي است كه در بحبوحه ماه ها نوسان در روابط مصر و اين رژيم ، سفارتخانه صهيونيست ها در قاهره غير فعال بوده است .
سه ماه پيش بود كه انقلابيون مصري در پاسخ به كشته شدن چند سرباز مصري در مرز اين كشور با سرزمين هاي اشغالي ، به دست نظاميان رژيم صهيونيستي ، به سفارت اين رژيم در قاهره حمله كرده و اين رويداد ، به فرار سفير تل آويو به همراه خانواده اش و بسياري از كاركنان سفارتخانه منجر شد ؛ آنچه پس از 13 ساعت ادامه يافتن ، در نهايت به مداخله نيروهاي كماندوي مصري انجاميد تا كاركنان مخفي شده در سفارت را نجات دهند و اين سفارتخانه ويران شده را تا سه ماه ديگر خالي نگه داشت .
با وجود اين ، 20 روز پيش ، دوباره " اسحاق ليفانون " ، سفير رژيم صهيونيستي به مصر بازگشت تا بهبودي در روابط با دولت قاهره را به دست آورد ؛ موضوعي كه پس از سرنگوني حسني مبارك ، زمامدار پيشين اين كشور ، به تيرگي گرائيده بود .
در چند ماه گذشته ، رژيم اشغالگر قدس ، دو متحد مهم خود را در منطقه از دست داده است . يكي از اين دو متحد ، تركيه بود كه پس از خودداري تل آويو از عذرخواهي بر سر كشته شدن چند شهروند تركيه اي حامي فلسطين كه در راه انتقال كمك هاي بشردوستانه ، سوار بر كشتي آزادي غزه ، به دست نظاميان صهيونيستي كشته شدند ، روابط تركيه با رژيم صهيونيستي ، دچار نوسان شد تا آنجا كه تركيه ، سفير تل آويو را براي مدتي از كشور اخراج كرد .
افزون بر اين ، ناآرامي هاي مصر نيز براي تل آويو چندان خوش يمن نبود . مصر كه يكي از حاميان جدي تل آويو در منطقه بود و ميان آن دو ، پيمان كمپ ديويد امضا شده و تا كنون در روابط دو طرف ، جايگاه ويژه اي داشت ، پس از سقوط حسني مبارك و سپس كشته شدن چند نظامي مصري در مرز مصر به دست صهيونيست ها با توجيه تعقيب چند عضو جنبش حماس ؛ دچار تيرگي روابط با تل آويو شد و اين مسئله ، به حمله انقلابيون به سفارتخانه رژيم صهيونيستي منجر شد و در پي آن ، سفير صهيونيست ها براي تامين جان خود ، از مصر خارج شد .
مهم تر آنكه ، حال پس از 30 سال از امضاي پيمان كمپ ديويد ، اخوان المسلمين مصر كه در انتخابات اين كشور ، اكثريت كرسي ها را به خويش اختصاص داده است ، اعلام مي كند ، پيمان كمپ ديويد و تل آويو را به رسميت نمي شناسد و هيچ الزامي هم براي اين كار وجود ندارد و هر گاه شرايط در مصر به ثبات بازگشت و ناآرامي ها پايان يافت ، براي ادامه همكاري هاي برآمده از پيمان كمپ ديويد ، از مردم نظرخواهي خواهد كرد و آن را به همه پرسي خواهد گذاشت .
در پيمان كمپ ديويد آمده است ، در صورت همكاري مصر با تل آويو ، اين كشور از سوي آمريكا كمك هاي نظامي دريافت مي كند ، آنچه در اين 30 سال ، صورت گرفته بود ، اما در پي نوسان و تحولات اين چند ماه در مصر و سپس حمله به سفارت صهيونيست ها ، اين كشور از سوي آمريكا تهديد شده بود چنانچه به همكاري با تل آويو ادامه ندهد ، كمك هاي نظامي را قطع خواهد كرد.
به نظر مي آيد ،حضور دوباره سفير تل آويو در خاك مصر نيز ، بر سر همان تهديد صورت گرفته و شوراي نظامي را واداشته با وجود اكراه مردم اين كشور ، دوباره حضور سفير را در خاك مصر بپذيرد .
با وجود اين ، هرچه روابط تركيه و مصر با تل آويو تيره شد ، دو كشور تركيه و مصر ، كه سال ها روابط سردي داشتند ، پس از سقوط مبارك ، به يكديگر نزديك تر شدند .
دوشنبه|ا|12|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]