تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850348151




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش خبري/بانكداري اسلامي عزم ملي مي طلبد/ با نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم!


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري/بانكداري اسلامي عزم ملي مي طلبد/ با نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم!
بانكداري اسلامي عزم ملي مي طلبد/ با نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم!
خرم آباد - خبرگزاري مهر: در حالي در نظام اسلامي همواره بر ضرورت اجرايي شدن بانكداري اسلامي و بانكداري بدون ربا تاكيد مي شود كه هنوز تا رسيدن به نقطه مطلوب در اين زمينه فاصله زيادي داريم.

به گزارش خبرنگار مهر، بانكداري بدون ربا، موسوم به بانكداري اسلامي را مي‌توان ارائه دهنده‌ خدمات مالي منطبق با احكام فقهي معاملات، كه شاخه‌اي از احكام شريعت اسلامي است، دانست.

مهم‌ترين ويژگي بانكداري بدون ربا تاكيد بر فعاليت بانك‌ها طبق اصول اسلامي و رعايت مضمون آيه‌ شريفه‌ "احل الله البيع و حرام الربا" است كه بنياد فكري يك جامعه اسلامي شكل مي‌دهد. ويژگي‌هاي متمايز كننده‌ واسطه گري مالي اسلامي عبارت است از "سهيم شدن در سود و زيان، تقويت نظارت رابطه‌ وكيل ـ موكل، مديريت دارايي و بدهي و هيئت شريعت."

اين در حاليست كه بانكداري در كشور اسلامي ما سالهاست شبهاتي را در اذهان ايجاد كرده است و همگان بر شفافيت در سيستم بانكداري و نوع خدمات‌رساني اين بخش تاكيد دارند.

بانكداري بدون ربا هنوز به طور كامل محقق نشده است

بحث اصول بانكداري و مطابقت آن با دستورات فقهي ـ اسلامي مبتني بر زمينه هايي است كه بايد در ابتدا زمينه ها مشخص و تحت عنوان مباني بانكداري مورد توجه قرار گيرد.

تعاريف مشخص و قابل قبول از پول، ربا، تورم، مشاركت، وكالت و...از جمله اين زمينه ها هستند كه با نبود آنها نمي توان اميدوار بود كه اركان و پايه هاي نظام بانكداري بر آنها استوار و پابرجا بماند.

اين در حاليست كه قانون عمليات بانكي بدون ربا در سال 1362تصويب شده و به تأكيد شوراي نگهبان هم رسيده است ولي مسئله اي كه از همان زمان مطرح بود، اين بود كه آيا مي خواهيم سيستم بانكداري فعلي را در قالب شرع بگنجانيم يا اينكه مي خواهيم سيستمي بنا كنيم كه از ابتدا هم فعاليتش بر اساس احكام اسلامي باشد؟

در اوايل كار كه بحث بانكداري ربوي و غير ربوي مطرح بود، دو تفكر وجود داشت. يكي اينكه، يك دگرگوني نسبتا اساسي در عمليات بانكداري بايد ايجاد شود، به‌طوريكه داراي قالب‌بندي اسلامي باشد كه به آن بانكداري اسلامي مي گفتند و تفكر دوم اين بود كه به‌جاي اينكه يك بانكداري اسلامي درست كنيم، همين سيستم فعلي را مورد توجه قرار دهيم و ببينيم كدام قسمت آن مغايرت ظاهري با ربا دارد، آن را اصلاح كنيم، لذا اسم اين سيستم را گذاشتيم بانكداري بدون ربا، يعني قرار شد بانكداري اسلامي را به آينده بسپارند و في‌الحال يك بانكداري درست كنند كه ظاهرش ربوي نباشد.

نتيجه اين شد كه هم اكنون پس از گذشت سالها عنوان مي شود كه قانون به طور كامل پياده نمي شود

لقمه حرام دنيا را زشت مي كند

نماينده ولي فقيه در موسسه مالي و اعتباري مهر اقتصاد نوين در حاشيه همايش "آب و آئينه" در اين رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر با تاكيد بر اينكه بانكها بايد در مسيري حركت كنند كه اسلام مي خواهد، اظهار داشت: موسسات مالي كشور بايد تجارتي را انجام دهند كه مطابق با اسلام و موازين شرعي باشد.

حجت الاسلام مهدوي با اشاره به رواياتي از ائمه معصومين پيرامون تاثير ربا و لقمه حرام در زندگي افراد، بيان داشت: لقمه حرام دنيا را زشت مي كند چرا كه حرام اثر ذاتي و طبيعي دارد.

فاصله زيادي تا حلال شدن معاملات بانكي داريم

وي با بيان اينكه تحقق بانكداري اسلامي حركتي است كه از عزم ملي و اراده جدي مي طلبد، افزود: آنچه بانكها براي تحقق اهداف در اين حوزه انجام مي دهند تنها 50 درصد كار است و 50 درصد ديگر در رابطه با مردم، حوزه هاي علميه و تلاش رسانه ها براي معرفي بانكداري اسلامي است.

نماينده ولي فقيه در موسسه مالي و اعتباري مهر اقتصاد نوين ادامه داد: در حال حاضر در كشورمان فاصله زيادي تا بانكداري بدون ربا و همچنين حلال شدن معاملات بانكي وجود دارد.

حجت الاسلام مهدوي با بيان اينكه متاسفانه مشتريان تمايل چنداني براي آشنايي با بانكداري اسلامي و ضوابط شرعي معاملات بانكي ندارند، بيان داشت: تحقق بانكداري اسلامي نيازمند همكاري عمومي مردم است.

مشكلات شرعي در برخي فعاليتهاي بانكها

وي ادامه داد: در برخي از فعاليت هاي بانكي كه هم اكنون در بانكها صورت مي گيرد مشكلاتي به لحاظ بانكداري اسلامي وجود دارد كه بايد زمينه رفع آن فراهم شود.

نماينده ولي فقيه در موسسه مالي و اعتباري مهر اقتصاد نوين همچنين به پيشگامي اين موسسه به عنوان صندوق قرض الحسنه بسيجيان در پرداخت سود قطعي سپرده هاي مشتريان و تبيين قراردادهاي اسلامي اشاره كرد و بيان داشت: اين موسسه هم اكنون در راستاي بانكداري بدون ربا فعاليت خود را آغاز كرده است ولي هنوز نتوانسته است به بانكداري اسلامي دست يابد.

حجت الاسلام مهدوي با بيان اينكه بيش از 97 درصد قراردادهايي كه در اين موسسه بسته مي شود قراردادهاي اسلامي هستند، افزود: در اين راستا بيش از 300 هزار نفر ساعت پيرامون بانكداري اسلامي براي مديران كل و روساي شعب دوره آموزشي برگزار شده است.

وي تصريح كرد: همچنين 5 هزار نفر ساعت زمان از سوي متخصصان و علما صرف شده است تا قراردادهاي اسلامي در اين موسسه تدوين شده است.

نماينده ولي فقيه در موسسه مالي و اعتباري مهر اقتصاد نوين يادآور شد: همچنين در اين راستا گروههاي نظارت شرعي براي بررسي معاملات در شعب سراسر كشور اين موسسه تشكيل شده است.

© 2003 Mehr News Agency .

دوشنبه|ا|12|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن