محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826534181
سمينار فاجعه انساني در غزه، 1.5ميليون نفر در غزه درمحاصره هستند
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: سمينار فاجعه انساني در غزه، 1.5ميليون نفر در غزه درمحاصره هستند
جام جم آنلاين: سمينار يك روزه حقوقدانان بين المللي با عنوان «فاجعه انساني در غزه و مسووليتهاي مشترك ما» با حضور مقامات قضايي كشورمان و حقوقدانان كشورهاي اسلامي برگزار شد. در اين سمينار،دادستان كل كشور تصريح كرد كه ملتهاي جهان انتظار دارند در كنار مباشران، عاملان و عامران فاجعه انساني غزه، دولتهايي كه به هر طريق از اين مشي غير انساني حمايت كردهاند مورد مجازات قرار گيرند.
به گزارش ايسنا، آيت الله دري نجف آبادي در سمينار يك روزه حقوقدانان بين المللي با عنوان «فاجعه انساني در غزه و مسووليتهاي مشترك ما» اظهار كرد: ملت ايران مفتخر است كه براي ديگر بار ميزبان انديشمندان دلسوز و متعهد به كرامت و شرافت انساني از اقصي نقاط جهان است. چهرههايي كه ظلم و خشونت، جنايت، نسل كشي و اشغالگري را برنتابيده و در كنار مظلومان و محرومان عالم از حريم انسانيت صيانت ميكنند.
وي با تاكيد بر اينكه بيترديد خواسته تاريخي جامعه بشري ايجاد جامعهاي برخوردار از رفاه، امنيت و مبتني بر عدالت و فضيلت است، گفت: در اين اجلاس اجتماع كردهايم تا موانع ايجاد اين خواستههاي تاريخي را بررسي كرده و براي برون رفت از شرايطي كه به واسطه زيادهخواهي، خودخواهي و عدم التزام به ضوابط انساني كه براي بشريت پيش آمده و عدالت، كرامت، شرافت، فضيلت انساني، اجتماعي و بين المللي را قرباني مطامع اقليتي انحصارگرا و تماميت خواه كرده است، ارايه طريق كنيم.
دري نجف آبادي افزود: امروز زخم كهنه شصت ساله جراحات وارده بر پيكر ملت مظلوم فلسطين خصوصا طي جنگ 22 روزه غزه، قلب هر انسان آزاده، فطرت بيدار و وجدان عدالت خواهي را به درد ميآورد، صحنه دلخراش شهادت كودكان مظلوم و شهيدان بي دفاع از زن و مرد و كوچك و بزرگ اين ملت چهره كريه و پليدي را از مباشران، شركا و حاميان اين جنايات به تصوير كشيده و ماهيت وجدان خفته اين جريانات و عناصر را براي جهانيان به اثبات رسانده است.
استراتژي قاطعي براي حل مساله فلسطين در دستور كار قرار گيرد
وي گفت: حافظه تاريخي ملتها فراموش نخواهد كرد كه طي اين تهاجم خانمان برانداز و ويرانگر هزاران بي گناه به خون خود غلطيدهاند و در فاصله دسامبر 2008 تا 18 ژانويه 2009 نيز طي حملاتي گسترده نظامي، هوايي، زميني و دريايي عليه نوار غزه رسوايي ديگري بر رسواييهاي پيشين خود افزودند.
دادستان كل كشور افزود: نظر به اينكه موجوديت دولت فلسطين به ويژه در نوار غزه در اثر محاصره طولاني، حملات گسترده نظامي، جنايات سازمان يافته و استمرار آنها و فقدان حداقل تضمينهاي لازم براي عدم تكرار آنها در آينده مورد تهديد قرار گرفته و آحاد شهروندان سازمانهاي غير دولتي و احزاب و جنبشهاي مقاومت و نيز دولت منتخب مردم آن را رسما اعلام كردهاند و به منظور دفاع از حيثيت ذاتي شهروندان فلسطيني كه از اعضاي خانواده بشري هستند و بنا به اعلاميه جهاني حقوق بشر، حقوق يكسان و انتقال ناپذير آنان و همه افراد بشر اساس آزادي، عدالت و صلح را در جهان تشكيل ميدهد و نظر به اينكه عدم توسل به زور جزو اصول عامره حقوق بين الملل و از قواعد عرفي لازم الاجراي عمومي و جهاني است و با توجه به اينكه عدم تجاوز از شناخته شدهترين اصول كلي حقوقي است و با عنايت به ضرورت توقف تجاوز و اعمال ناقض صلح و يا وضعيتي كه ميتواند منجر به نقض صلح شود و الزام كشورها در حل و فصل آنها طبق اصول عدالت و حقوق بين الملل كه در منشور سازمان ملل متحد مورد تاكيد واقع شده است براي تحقق ارزشهاي شناخته شده انساني كه مورد تاييد اديان الهي است و از جمله اجراي عدالت كيفري و مبارزه به ظلم، تجاوز و جنايت و مجازات جنايتكاران و احقاق حق و حمايت از حقوق انساني از راه اجراي قانون براي جلوگيري از تكرار اين قبيل جنايات بر مبناي مسووليت همه ابناي بشر در تحقق اين آرمانها و تعهد دول عضو، سازمان ملل متحد براي احترام جهاني و رعايت واقعي حقوق بشر و آزاديهاي اساسي اقدام كند.
وي گفت: با استناد به مواد 146 و 148 كنوانسيون چهارم 1949 ژنو كه بر تعهد دول متعهد براي اعمال كليه اقدامات قضايي به منظور تعيين مجازاتهاي جزايي متناسب در باره مرتكبان يا عامران به تخلفات مذكور در ماده 147 تاكيد دارد و آنها را مكلف به جست و جو و تسليم به دادگاه از هر مليتي ميكند و با استناد به اساسنامه ديوان كيفري بين المللي كه مقرر ميدارد فجيع ترين جناياتي كه موجب اضطراب جامعه بين المللي شود نبايد بدون مجازات بماند و بايد با اتخاذ تدابير لازم در سطح ملي و بين المللي تعقيب موثر مرتكبان تضمين شود و براي پايان دادن به مصونيت مرتكبان و فرار آنها از مجازات و در نتيجه پيشگيري از وقوع مجدد چنين جناياتي وظيفه هر يك از دولت هاست كه صلاحيت كيفري خود را بر اشخاصي كه به نحوي در ارتكاب جنايات بين المللي مسووليت دارند، اعمال كنند.
وي گفت: با اعمال رويههاي قضايي كشورهاي مختلف در سالهاي اخير به ويژه كشورهاي اروپايي و ديدگاه كميسيون حقوق بين الملل، سازمان ملل متحد در پيش نويس اوليه جنايت عليه صلح و امنيت بشري مبني بر لزوم اعمال صلاحيت جهاني در مورد جنايتهاي بني المللي و به ويژه نسل كشي و با اعلام ضرورت پيگيري پرونده اتهامات تمام عامرين، مباشران و شركا و معاونان جرم كه حاميان بين المللي رژيم اسرائيل بخشي از آنها هستند را به عنوان تنها راه جلوگيري از تكرار اين تجاوزها و جنايتها تا مجازات قاطع جنايتكاران دادستاني كل جمهوري اسلامي ايران ضمن اعلام جرم عليه كساني كه بنابر گزارشها و ادله موجود در جنايات فجيع بين المللي در سرزمين فلسطين و به ويژه در جنگ 22 روزه غزه به هر عنواني دست داشتهاند خواستار رسيدگي قانوني و عادلانه براي مجازات مجرمان و احقاق حقوق زيان ديدگان است.
وي از صاحب نظران حقوقي و قضايي خواست چاره جويي براي حمايت از ملت بي دفاع و مظلوم فلسطين به عمل آورند و افزود: با شركت فعال در اين اجلاس افقي نويد بخش و موثر براي مجازات عاملان و مباشران اين اعمال ارتكابي و خصوصا نسل كشي جنايت عليه بشريت، تجاوز، نقض فاحش و مكرر سازمان يافته حقوق بشر، تهديد عليه صلح و امنيت منطقه و نقض مقررات و قوانين و قطعنامههاي بين المللي و ناپايداري به معاهدات و پيمانها، باز كرده تا شاهد جهاني عاري از ظلم، جنايت و عدم تكرار جنايتي از اين قبيل در سطح جهان و آينده باشيم.
وي گفت: انتظار ميرود به دور از حركتهاي مقطعي و كوتاه مدت استراتژي بلندمدت و قاطعي براي حل مساله فلسطين در دستور كار دلسوزان جهان قرار گيرد و موضوع به صورت مستمر و مداوم پيگيري شود.
او با تاكيد بر اينكه بي ترديد بايد حصر غزه به صورت كامل شكسته و در آزادسازي گذرگاهها حقوق حقه ملت فلسطين تامين شود و دارو و تجهيزات مورد نياز مردم به نحو مناسب ارايه شود، افزود: نسبت به بازسازي و تامين خسارات وارده به ملت فلسطين و نوار اشغالي غزه بايد تمهيدات مناسبي اتخاذ شود.
وي گفت: از آنجايي كه اهمال نسبت به رخدادهاي فاجعه انساني غزه براي وجدانهاي بيدار پذيرفتني نيست پاسخگويي كشورهاي انساني و عربي و به ويژه همسايگان ملت فلسطين در برابر تاريخ امري ناگزير خواهد بود و انتظار ميرود نمايندگان هر يك از ملتها مراتب اعتراض آزادگان جهان و ملتهاي اسلامي را به سردمداران اين كشور اعلام كنند.
دري نجف آبادي افزود: وقوع چنين رخدادهاي ناگواري در سطح منطقه و جهان اسلام مويد عدم استفاده جهان اسلام از فرصتها و غفلت از ايجاد وحدت و تشريك مساعي حول محور اهداف و آرمانهاي مشترك است كه برگزاري اين قبيل نشستها مايه قوام وحدت و موجب انسجام هر چه بيشتر ميشود.
وي افزود: در طي اين مدت انفعال مجامع بين المللي و سكوت نهادهايي كه فلسفه وجودي حمايت از صلح و امنيت جهاني است ترديدهاي فراواني را ايجاد كرده و دولت جمهوري اسلامي مصرانه، از ديوان بين المللي كيفري و تمامي محاكم مستقل و آزاد جهان ميخواهد با در نظر گرفتن موجوديت دولت و ملت فلسطين و هم چنين نقض فاحش حقوق اوليه اين ملت سريعا جنايات ارتكابي در نوار غزه را بررسي كرده و احكام قاطعي را در اين خصوص صادر كند.
كشورهاي اسلامي جنايات غزه رامورد اغماض قرار ندهند
معاون اول قوه قضاييه گفت: بدون ترديد آنچه در غزه اتفاق افتاد جنايت عليه بشريت، جنايت جنگي و نسل كشي بود و جا دارد كه كشورهاي اسلامي و حقوقدانهاي آزاده جهان اين مساله را مورد اغماض و مرور زمان قرار ندهند.
حجت الاسلام والمسلمين سيد ابراهيم رييسي تصريح كرد: در حقوق بين الملل چند دسته قواعد داريم كه در اين نشست قابل استناد است. دسته اول مساله اشغال و اشغالگري است كه به موجب ميثاق مدني و سياسي و اعلاميه حقوق بشر و تمام قوانين و ميثاقهاي بين المللي ممنوع بوده و اين موضوعي است كه در ميثاقهاي جهاني به آن اشاره و تاكيد شده است.
وي گفت: دسته دوم حقوق اشغال شدگان و تعهد اشغالگران است يعني كشتن اشغال شدگان، سلب آزادي آنها و ايجاد محدوديت براي زندگي شان جزو ممنوعيتهايي است كه در قواعد بين المللي بر آن تاكيد شده است.
معاون اول قوه قضاييه با بيان اينكه آنچه در غزه اتفاق افتاد نقض قوانين دسته اول و دوم بود، خاطرنشان كرد: دسته سوم حقوق بين المللي حق دفاع است كه نه فقط مستند به قواعد انساني و اسلامي بلكه حتي براي حيوانات نيز به عنوان امري غريضي اين حق وجود دارد. دسته چهارم حقوق بين الملل رعايت چارچوبها در جنگ و مناقشات ميان كشورهاست كه اين دسته از حقوق نيز در فلسطين نقض شد.
رييسي ادامه داد: نقض اين مقررات به نحوي است كه برآيند بيروني براي نظاره گران، از بين بردن يك نسل و جايگزين كردن نسل و نژاد ديگر است و لذا از همين جا ميتوان گفت كه موضوع جنايات جنگي نسل كشي و جنايت عليه بشريت در حادثه غزه قابل استناد است.
وي گفت: ما به واسطه وجود جريان سلطه انتظار نداريم كه در سطح بين المللي محكمه عادلانه تشكيل شود اما اين مساله نبايد موجب شود كه ما از جنايات غزه غافل شويم.
وي حوادث غزه را در بردارنده دو صفحه سفيد و نوراني و صفحه تاريك و ظلماني بر شمرد و اظهار كرد: بخش تاريك حوادث غزه كه يك تراژدي انساني است موجب ميشود انسان از انسان بودن خود شرمنده شود چرا كه افرادي به اسم انسان اين همه جنايت كردهاند اما در صفحه نوراني اتفاقات اخير در غزه اعتماد به نفس، اتكال به خدا، مقاومت و ايستادگي در راه هدف و دفاع از دين و شرف انساني به خوبي مشهود است.
رييسي اضافه كرد: اتفاقاتي كه در فلسطين رخ داد چند چيز را به همه جهان ثابت كرد، اول آنكه سازمانهاي بين المللي و به ويژه سازمان ملل متحد ديگر ملجا و پناهگاه مردم نيست. ديگر آنكه جريان فلسطين از سران عرب به دست مجاهدان فلسطيني منتقل شده و نهايتا اينكه با توجه به حوادث غزه امروز تشخيص اسلام ناب و اسلام آمريكايي راحت تر شده است.
او در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان كرد: ما در بخش صفحه فاجعه بار غزه اميدي به سازمانهاي بين المللي نداريم و معتقديم حقوقدانها ، دادستانها و وكلا در سراسر جهان بايد در اقدامي هماهنگ در رابطه با حق ملت فلسطين فرياد زده و مستند سازي كنند چرا كه سنگين ترين پرونده جنايت در عصر ما متعلق به اسراييل است و اين پرونده بايد در محكمه عادلانه مورد رسيدگي قرار گيرد.
معاون اول قوه قضاييه افزود: انقلاب اسلامي ايران خط مبارزه را در جريان فلسطين عوض كرد و باعث شد كه مجاهدان دل به نشستهايي مانند نشستهاي شرم الشيخ و پيمانهاي اسلو و كمپ ديويد نبندند بلكه با توكل به خدا و اعتماد به نفس در راه هدف متعالي خود مقاومت كنند.
رييسي در پايان تصريح كرد: اميدواريم كه امروز با افزايش وحدت فلسطينيان روز به روز در مقاومت و ايستادگي آنها افزوده شود. ما روز پيروزي را دور نميبينيم و اميدواريم كه روزي بتوانيم به امامت امام مسلمين نماز را در قدس اقامه كنيم.
اسراييل سياست تنبيه جمعي را دنبال كرده است
دكتر محمدجواد ظريف در جمع بندي ميزگرد بعدازظهر سمينار فاجعه انساني در غزه و مسووليت مشترك ما گفت: موضوع بحث ما نقض حقوق بينالمللي در اسراييل است و نكتهي مهمي كه مطرح شد اشغالي بودن سرزمين فلسطين است.
نماينده سابق ايران در سازمان ملل متحد همچنين استفاده از سلاحها و روشهاي ممنوعه در جنگ توسط اسراييل را محكوم و اظهار كرد: استفاده از سلاحها و روشهاي ممنوعه در جنگ با هدف مجرمانهي اسراييل كه توسط مسوولان اين كشور بارها اعلام شده است به عنوان هدف مجرمانه در استفاده از روشهاي ممنوعه مطرح است.
وي افزود: نقض حقوق بشردوستانه با توجه به تعداد شهداي غيرنظامي يعني زنان و كودكان كه بيش از 40 درصد آمار را شامل ميشدند نشانهي هدف گرفتن غيرنظاميان است و توجيه آثار جانبي و استفاده رزمندگان از سپر انساني براساس مقررات بينالمللي رافع مسووليت عمومي و مسووليت شخصي جنايتكاران نيست.
وي سياست ديگر دولت اسراييل در محاصرهي غزه را سياست تنبيهي معرفي و بيان كرد: از ابتدا تا كنون اسراييل سياست تنبيه جمعي را دنبال كرده است. مانند محاصرهي غزه كه البته پيش از آن در دههي هفتاد توسط سازمان ملل محكوم شده بود و حتي با استناد به كنوانسيون نسلكشي ميتوان از نكات آن در محكوم كردن اسراييل استفاده كرد.
ظريف با اشاره به اينكه حقوق بينالملل ميتواند جنايات عليه بشريت را مطرح كند، گفت: مسووليت ساير دولتها براساس كنوانسيون ژنو و ژنوسايد براي محاكمهي افرادي كه نقض كردهاند بحث صلاحيت جنايي را مطرح ميكند.
وي افزود: تاثير حمايت دولتهاي خارجي در جرايم جنگي هم در جنگ اسراييل عليه لبنان و جنگ اسراييل عليه غزه مطرح شده است كه ميتواند براي دولتها و افراد مسووليت كيفري بينالمللي ايجاد كند.
1.5 ميليون نفر در غزه تحت محاصره هستند
دبير كل جبههي آزاديبخش فلسطين گفت: بايد در پايتختهاي كشورهاي عربي و اسلامي چنين اجلاسهايي برگزار شود در حالي كه بسياري از كشورهاي اسلامي و عربي روابط اقتصادي با اسراييل دارند!
احمد جبرئيل با اشاره به تشكيل دادگاهي در اسراييل و محاكمهي شارون در آن، اظهار كرد: شارون در اين دادگاه از خودش بيشرمانه دفاع كرد و سپس او را به عنوان نخستوزير و مسوول يهوديان انتخاب كردند.
وي گفت: بر اساس گزارش سازمان ملل آنها جنايات بزرگي در حق مردم فلسطين انجام دادند و گفته ميشود حتي كودكان و زنان تحت پرچم سازمان ملل نيز از جنايات آنها جان سالم به در نبردند و در سال 1969 مدرسهاي را با هواپيما بمباران كردند و دانشآموزان در حال درس خواندن به خاك و خون كشيده شدند.
دبير كل جبههي آزاديبخش فلسطين، افزود: آنها در كشورهاي لبنان، فلسطين، سوريه و تونس جنايتهاي متعددي را انجام دادند و كودكان، كهنسالان و زنان بيدفاع را كشتند.
جبرئيل با طرح اين سوال كه اين شرارتها از كجا آمده است و آيا معقول و عاقلانه است؟ گفت: مردم در آنجا بر اساس تورات جعلي تربيت ميشوند و در اين تورات جعلي خدا از آنها ميخواهد كه كودكان، بيگناهان، زنان و كهنسالان را بكشند. آيا اين دستوري است كه خداد داده است؟
وي گفت: خداوند در تورات جعلي نسبت به يكي از پادشاهان اسراييل خشمگين شده به دليل اينكه تعدادي از كنعانيان را به قتل رسانده اما حيوانات آنها را نكشته و از آنها استفاده كرده، آيا اينها تعاليم حياتبخش دين است؟
دبير كل جبههي آزاديبخش فلسطين، افزود: اين تربيت و فرهنگ ديني ما است كه جلوي ما را گرفته است. صهيونيستها، مذهبي نيستند و لائيك هستند و رهبران آنها بويي از دين و مذهب نبردهاند و همواره كساني كه جنبش صهيونيستي را به حركت در ميآورند لائيك بوده و مرتكب چنين جناياتي شدهاند.
جبرئيل افزود: آنها قاتلان و جنايتكاراني هستند كه مردم هيروشيما را بمباران كردند و در ويتنام آن جنايتها را به بار آوردند و در الجزاير نيم ميليون از كودكان اين ملت را شهيد كردند و استعمارگران طي دو روز 70 نفر از كودكان و زنان را در الجزاير شهيد كردند.
وي خطاب به آمريكا، گفت: بس است ديگر. آنقدر فرزندان ما را نكشيد. آنها نيز به پاكستان حمله ميكنند و جنايت جنگي در حق انسانيت انجام ميدهند. ما ميخواهيم اين قاتلان و جنايتكاران را محاكمه كنند. چه كسي ميخواهد آنها را محاكمه كند؟ چه كسي اجازهي ارتكاب چنين جنايتي را به آنها داده است؟
دبير كل جبههي آزاديبخش فلسطين، با اشاره به برگزاري اجلاس شرمالشيخ افزود: وزير خارجهي آمريكا در اين اجلاس و محل كانون اعراب، گفت اين موشكهاي فلسطيني كه از نوار غزه شليك ميشود مورد قبول نيست. او هنوز متوجه نشده است كه بر سر نوار غزه چه بلايي آمده است و آنها غذا، برق، آب، دارو ندارند. ما در برابر خداوند مسوول هستيم. يك ميليون و پانصد هزار نفر در غزه تحت محاصره هستند و صدها نفر به دليل نبود دارو و مواد غذايي قبل از تجاوز اخير صهيونيستها كشته شدند.
وي گفت: ببينيد در شرمالشيخ چگونه با وقاحت انسانيت را زير پا گذاشته و وزراي خارجهي آمريكا و فرانسه حضور پيدا ميكنند. آيا يكي از آنها مطلبي در تاييد عدالت و حقوق انساني فلسطينيها ميگويد؟ آيا آنها از مصدومان عيادت كردند؟ و فقط به ساختمانهاي ويران رفتند و گفتند آنها را آباد خواهيم كرد. آنها در مقابل كساني ايستادند كه مردم آنها را در مقابل ناظران بينالمللي انتخاب كردند تا به كشور خود كمك كنند.
جبرئيل افزود: آنها از فلسطينيها ميخواهند كه اسراييل را به رسميت بشناسند و وقيحانه و بيشرمانه به دنبال اين هستند كه مردم فلسطين و اهالي غزه كه 65 درصد آنها را پناهندگان تشكيل ميدهند اسراييل را به رسميت بشناسند تا در امان باشند.
دبير كل جبههي آزاديبخش فلسطين، گفت: اسراييليها از فلسطينيها ميخواهند 85 درصد سرزمينشان را در اختيار آنها بگذارند.
اميدي به سازمانهاي بينالمللي نبستهايم
عضو شوراي رهبري حزب الله لبنان گفت: جهان غرب به عنوان جهان متمدن از جنايات حمايت ميكند و فرهنگي كه برادري و برابري را سرلوحهي خود قرار داده را تروريسم معرفي ميكند.
شيخ يزبك اظهار كرد: اسراييليها عنصري نيستند كه امتياز داشته باشند بلكه يك طرفي هستند كه همواره بايد محاكمه، تعقيب و مجازات شوند تا پاسخ گناهانشان را بگيرند. آنها فكر ميكنند كه آقاي بشريت هستند و خداوند آنها را برگزيده است.
يزبك افزود: در آغاز قرن بيستم ما با كشمكش و درگيري بين ارزشهاي انساني كه اسلام آن را متبلور كرده و ميان طاغوتهاي وحشي كه همواره خواهان سلطه و هيمنه بر انسان هستند تا انسانيت را از آنها بگيرند روبرو هستيم.
عضو شوراي رهبري حزبالله لبنان، با تاكيد بر اينكه دنيا پاسخ نخواهد داد، گفت: شوراي امنيت، سازمان ملل و كليهي NGOها در مقابل اسراييل عقبنشيني ميكنند و 425 تصميم كه پس از اشغال در اين 20 سال گرفته شده است هيچكدام اجرايي نشده است. ما اميدي به اين سازمانها نبستهايم و ميدانيم رژيم صهيونيستي محاكمه نخواهد شد. آنها از ظلم و ستم حمايت ميكنند و ما مقاومت را اساس كار خود قرار دادهايم.
وي گفت: آنچه امام خميني (ره) پايهي آن را گذاشت و اين غدهي سرطاني كه دنيا را مورد جرم و جنايت قرار داده بايد از بين برود. اگر دنيا صلح، امنيت و آرامش ميخواهد ممكن نخواهد شد مگر اينكه اين جرثومهي فساد را برطرف كند. اين غدهي سرطاني بايد جراحي شود و از بين برود.
يزبك افزود: زماني كه امام خميني (ره) ارتش 20 ميليون نفري را اعلام كرد ديگران در غفلت به سر ميبردند و امام (ره) خواستار روز قدس شد و اعتبار روز قدس را احياء كرد و نفسهاي مبارك ايشان و حضرت آيتالله خامنهاي و سيد حسن نصرالله سرور مقاوممان، امروز موجب پيروزي شد و در سال 2000 اسراييل براي اولين بار شكست خورد و در سال 2006 پيروزي الهي حاصل شد.
وي با اشاره به مقاومت 22 روزه غزه در محاصرهي كامل، گفت: آنها ميخواهند نسلكشي و جنايت كنند و ما را به تسليم بكشند اما مردم با توكل به خدا مقاومت را ادامه خواهند داد و تا خون در رگهاي ما جاري است مقاومت خواهيم كرد و در مقابل وحشيها خواهيم ايستاد.
نبايد اجازه دهيم فلسطين را تكه تكه كنند
يك حقوقدان لبناني با تاكيد بر اينكه نبايد اجازه دهيم فلسطين را تكه تكه كنند، گفت: اگر متحد نباشيم نتيجه حاصل نميشود و اگر متحد شويم پيروز خواهيم شد و ما متجاوز نيستيم و تجاوزگر خشونت را انجام داده است.
دكتر محمود رمضان به بررسي قانوني بودن مقاومت فلسطين پرداخت و اظهار كرد: اين ملت عقب نشيني نميكند و بالاخره پيروزي محقق ميشود و بايد بر اساس موقعيت و برنامه حركت كنيم.
وي گفت: مقاومت،عزت، شرافت و كرامت را به ما داده است و از جمهوري اسلامي ايران ميخواهيم تا حد امكان از مقاومت حمايت كند براي اينكه نماينده شريف اين ملت است.
رمضان افزود: اين اميد وجود دارد كه ما پيروزي خواهيم داشت، اگر رهايشان كنيم اين رژيم صهيونيستي ناجوانمرد به اقدامات وحشيانهاش ادامه خواهد داد و اين مقاومت در مقابله با دو فرهنگ و دو خط موازي است كه به عنوان عرب و مسلمان بايد باشيم.
وي افزود: از مردم آزاده كشورهاي جهان و كشورهاي اسلامي و اتحاديه آفريقا ميخواهيم تا جبهه بزرگي تشكيل دهند و در تمام زوايا با هم هماهنگ شويم.
اين حقوقدان لبناني افزود: كاملا روشن است كه بايد مقاومت در كليه موارد هماهنگ باشد و با صبوري و قوت با موضع واحد حركت كنيم، دو راه تسليم و سازش و مقاومت پيشس روي ما است.
اسراييل بايد طبق كنوانسيون ژنو وظايف اشغالگري را ايفا كند
يك مدرس حقوق دانشگاه، گفت: در حال حاضر غزه يك سرزمين اشغالي است و اسراييل به عنوان يك اشغالگر بايد مطابق كنوانسيون ژنو وظايف اشغالگري را ايفا كند.
دكتر سيد حسين عنايت تصريح كرد: دليل اشغالي بودن غزه آن است كه اسراييل هنوز در اين سرزمين حضور امنيتي داشته و هر لحظه كه اراده كند ميتواند وارد اين منطقه شود.
اين حقوقدان افزود: اسراييل عليرغم اينكه كنوانسيون 1975 را امضا نكرده و به مقررات آن احترام نميگذارد اما بايد به عرف بينالمللي احترام بگذارد.
وي با اشاره به پيشنهاد جمهوري اسلامي ايران در خصوص برگزاري رفراندوم در سرزمينهاي اشغالي، اظهار كرد: يكي از پيامدهاي منفي اشغال اين است كه با حق تعيين سرنوشت ملتهاي تحت اشغال دچار تعارض ميشود و لذا از اين رو است كه مقامات ايران از مدتها قبل برگزاري رفراندوم در سرزمينهاي اشغالي را توصيه كردهاند.
تمام روشها براي نجات كودكان غزه به كار گرفته شوند
يك حقوقدان هنگكنگي با بيان اينكه بايد به صورت غيرخشونتآميز رو به جلو حركت كنيم، گفت: خلع سلاحهاي اتمي يك نياز است و ما اميدواريم كه روزي تسليحات معمولي نيز جمعآوري شود.
دكتر توني هندرسون تصريح كرد: اسراييل با حمايت نيروهاي غربي موفق شد فلسطين را در اختيار بگيرد و از سوي ديگر غرب سعي ميكند منابع نفتي را كنترل كند.
وي با بيان اينكه فلسطين مظلوم و قرباني است، افزود: اسراييل داراي سلاح اتمي است و سوال اينجاست كه چرا تسليحات اتمي بايد در خاورميانه وجود داشته باشد. ايران ميتواند منادي خاورميانهي عاري از سلاح هستهيي باشد زيرا در موقعيتي است كه يك نهضت غيرخشونتآميز به راه انداخته است.
اين حقوقدان اظهار كرد: مسوولان فاجعهي غزه بايد در دادگاههاي بينالمللي حاضر شوند و تمام روشهاي غيرخشونتآميز براي نجات كودكان غزه بايد به كار گرفته شود.
رژيم صهيونيستي هولوكاست جديدي را در غزه ايجاد كرد
يك حقوقدان زن لبناني گفت: رژيم صهيونيستي كليهي مقررات بينالمللي و معاهده ژنو را زير پا گذاشته و هولوكاست جديدي را در غزه ايجاد كرد.
دكتر مي الخنساء با اشاره به حملات رژيم صهيونيستي به افراد غيرنظامي، خانوادهها، مراكز تجاري و بيمارستانها، اظهار كرد: اسراييل از آغاز اشغال غزه در سال 2005 سياست بسيار سختي را براي تنبيه دستهجمعي مردم اتخاذ كرد و به همين دليل نيمي از مردم غزه دچار مشكلاتي شدند.
وي با تاكيد بر اينكه اسراييل اقدام غيرمشروع و غيرقانوني در غزه اتخاذ كرده است، گفت: ورود دارو و غذا را به غزه ممنوع كرده و حتي مطبوعات را براي پوشش خبري مناسب ممنوع كرده است. فاجعهي غزه فاجعهي انساني را به وجود آورد هزاران نفر را قرباني كرد و هزاران نفر مجبور به مهاجرت شدند. برق و دارو در غزه كمياب و مشكلات زياد شده است.
الخنساء با اشاره به اينكه حملات هواپيماها به بيمارستانها مشكلاتي را ايجاد كرده، افزود: با توجه به كمبود پزشك، دارو و تجهيزات مردم بيگناه شهيد شدند.
اين حقوقدان لبناني با تاكيد بر اينكه آتشبس هرگز در غزه صورت نگرفته، افزود: يك هزار و 300 نفر در اين تهاجم شهيد شدند كه نيمي از آنان را كودكان و زنان بيدفاع تشكيل ميدادند.
وي با بيان اينكه اسراييل در غزه مرتكب جنايت نسلكشي شد، گفت: طبق قوانين اساسي بشر دوستانه اين سياستها ممنوع است و انگلستان و برخي كشورها از اين جنايت رژيم صهيونيستي در تشديد محاصره غزه حمايت كردند.
وي با تاكيد بر اينكه اسراييل از سلاح ممنوعه عليه مردم غزه استفاده كرده، گفت: اسراييل در حملاتش عليه غيرنظاميان در غزه از بمبهاي فسفري استفاده كرده و بمبهاي سنگين و آتشزا كه ساختمانها را يكجا خراب ميكند به كار برده است و برخي از موشكهاي پرتاب شده از سوي اسراييل در غزه منفجر نميشود و به عنوان مين در زمين ميماند تا پس از سالها قرباني بگيرد.
اين حقوقدان لبناني افزود: اسراييل در لبنان به دليل ربودن دو سربازش به دفاع از خود پرداخت كه اين حركت نياز به جنگ نداشت. اسراييل جنايات جنگي در لبنان مرتكب شد اما وضع در لبنان بهتر بود زيرا مانند غزه در محاصره كامل نبوديم.
الخنساء افزود: سه شكايت از طرف من در ديوان بينالمللي دادگستري وارد شده و تحقيقات به طور ممتاز با احضار تعداد زيادي از مسوولان انگلستان كه اقدام به فروش سلاح به اسراييل كرده بودند ادامه دارد.
وي گفت: اسراييل به زودي در مقابل عدالت بايد پاسخ بدهد و جنايتكاران بايد پاسخ بدهند و ما نبايد مايوس شويم.
بمبهاي فسفر سفيد هنوز در غزه مي سوزند
يك استاد دانشگاه گفت: شيوه به كارگيري برخي از سلاحهاي متعارف تعريف شده است اما در جنگ غزه، اصل محدوديت و به كارگيري برخي سلاحها و شيوهي استفاده از آنها به شدت و به صورت فاحش نقض شده است.
توكل حبيبزاده به بررسي نحوه به كارگيري سلاحهاي ممنوعه در اين جنگ پرداخت و اظهار كرد: 22 روز جنگ نابرابر و غيرانساني با بيش از يك هزار و 300 كشته و سه هزار زخمي كه نيمي از آنها را زنان و كودكان تشكيل ميدادند، تراژدي غمباري بود.
وي با بيان اينكه از حدود شصت سال پيش حق تعيين سرنوشت فلسطينيان نقض شده است، گفت: حقوق بينالمللي بشردوستانه، ممنوعيت و محدوديتهايي را در نحوهي هدايت عمليات نظامي مقرر داشته است كه به موضوع اصل محدوديت طرف متخاصم از گزينش محدودي براي به كارگيري انواع سلاحها برخوردار است و محدوديتهاي جدي در به كارگيري و شيوه استفادهي آن وجود دارد.
به گفته وي، اسراييليها متهم به استفاده از بمبهاي قدرتمند در مناطق غيرنظامي، استفاده از بمبهاي حاوي فسفر و حمله به پرسنل پزشكي و غيرنظاميان هستند كه يك تيم از سازمان عفو بينالمللي اين موضوعات را پيگيري ميكند.
اين استاد دانشگاه افزود: تيم سازمان عفو بينالمللي عنوان كرده است كه اسراييل در تهاجماتش از موشك جديدي استفاده كرده كه تعداد تركشهاي نوك تيزش در ابعاد دو تا چهار ميليمتر حفره ايجاد ميكند و ميتواند دربهاي آهني را سوراخ كند كه در اثر استفاده از اين موشك تعداد زيادي از كودكان و زنان به شكل فجيعي در خيابانها كشته شدند. بمبهاي حاوي فسفر سفيد هنوز در خيابانهاي غزه در حال سوختن است.
وجدان بينالمللي در برابر جنايات رژيم اسراييل مسوول است
دكتر حسنجوني، حقوقدان لبناني گفت: وجدان بينالمللي در برابر جنايات رژيم اسراييل مسوول است و بايد به اين سوال پاسخ دهيم كه چگونه ميتوانيم اين مسووليت را اجرا كنيم و بايد ابتدا آن را محكوم كنيم و از كشورهاي مختلف بخواهيم به جاي بيانيه صادر كردن اقدام كنند.
جوني با انتقاد از نقض قوانين بينالمللي از سوي رژيم صهيونيستي اظهار كرد: نه تنها قوانين بينالمللي را ناديده ميگيرند بلكه وجود اين رژيم، نقض قوانين بينالمللي است.
وي افزود: هنگامي كه بخواهيم اسراييل قوانين انساندوستانه را رعايت كند بايد توجه كنيم كه اين كشور از منظر بسياري از كشورها رسمي و قانوني نيست.
وي با اشاره به اينكه از سال 67 اشغالي بودن منطقه از سوي اسراييل رد شده است گفت: توافقنامه چهارم ژنو ميگويد كه اشغالي است و صليب سرخ بينالمللي تاكيد ميكند كه غزه هنوز يك منطقه اشغالشده است و يك منطقه اشغالشده نبايد محاصره شود و اسراييل بايد بر اساس توافقنامه چهارم ژنو اقدام كند.
جوني با اشاره به مسووليت مسوولان مصر در گشايش گذرگاه رفح اظهار كرد: مسوولان مصري ميگويند كه گشايش گذرگاه رفح برخلاف توافقنامهي آنها با اسراييل است اما آنها بايد با گشايش گذرگاه براي حمل مواد غذايي و بهداشتي اقدام كنند و بگذارند تا اسراييل خود مانع شود.
وي با تاكيد بر اينكه ما بايد مكانيزم اجراي قانون بينالمللي را داشته باشيم اظهار كرد: قانون بينالمللي اين گونه نيست كه تنها دولت مرتكب جرم، مجرم است بلكه مسووليت در دولت زيانديده، كشورهاي ثالث و كشورهاي ديگر نيز هست كه مرتكب جرم نشدهاند و زيان نيز نديدهاند. ما بايد جنايتكاران را محاكمه كنيم.
وي كشورهاي زياننديده از جرم را نيز مسوول دانست و مسووليتهاي آنها را چنين برشمرد: اولين مسووليت اين است كه بايد جنايتكار را دستگير و به پليس بينالمللي تحويل دهند، مسووليت دوم اين است كه بايد آن را با تاكيد بر جنايت جنگي، دستگير و تحويل دهند. كشورهاي غيرمتعهد بايد اسراييل را با تاكيد بر جنايات جنگي محكوم كنند.
وي افزود: مسووليت ديگر كشورهايي كه زيان نديدهاند اين است كه با اتكا به مادهي 89 پروتكل الحاقي، احترام به آن را بخواهند.
جوني، وجدان بينالمللي را مسوول دانست و گفت: وجدان بينالمللي در برابر جنايات رژيم اسراييل مسوول است و بايد به اين سوال پاسخ دهيم كه چگونه ميتوانيم اين مسووليت را اجرا كنيم و بايد ابتدا آن را محكوم كنيم و از كشورهاي مختلف بخواهيم به جاي بيانيه صادر كردن اقدام كنند.
وي خاطرنشان كرد: ما از ساير كشورها ميخواهيم تا به دادگاه وجدان مراجعه كنند؛ ما در بلژيك در دادگاه وجدان حاضر شديم تا اگر دادگاه عدل بينالمللي نميتواند حكمي را صادر و اجرا كند، در دادگاه وجدان آماده باشيم. افكار عمومي بايد بدانند كه اسراييل مجرم است و گروههاي زنان و كودكان را تشويق كنيم تا اقدام كنند.
مقاومت نشان داد ميتوان در مقابل جنايات اسراييل ايستاد
يك حقوقدان لبناني گفت: مقاومت فلسطين به ويژه مقاومت حماس نشان داد كه به راحتي ميتوان در مقابل جنايات اسراييل ايستاد.
دكتر وسيم منصوري به بررسي پيگرد و مجازات جنايتكاران در غزه و حقوق بينالملل پرداخت و با انتقاد از سكوت مجامع بينالمللي نسبت به فجايع غزه اظهار كرد: دشمن بعد از 50 سال تجاوز و عليرغم يك عمر 60 ساله در زمان اشغال يك حكمي را صادر ميكند و اشخاصي را محاكمه ميكند و هنوز سوييس در حال پرداخت غرامت به يهودياني است كه در جنگ جهاني دوم خسارت ديدند.
منصوري با تاكيد بر اينكه سازمان عفو بينالمللي اعتراف كرده است كه رژيم صهيونيستي مرتكب جنايتهاي متعدد شده است، افزود: آنچه امروز حماس انجام داده براساس قوانين و مقررات بوده و جنايات نسلكشي، تجاوز و زيرپا گذاشتن تمام معاهدات و قواعد بينالمللي به ويژه معاهدهي ژنو از سوي اسراييل انجام شده است.
وي به بررسي ضرورت مستندسازي جنايت در غزه پرداخت و گفت: در حقوق جزا بايد ادله كاملا مستند جمع شود و نام قربانيان، محل و علل شهادت و خسارت وارده به تاسيسات بايد ذكر و مستند شود و رسانهها در اين زمينه نقش موثري را ايجاد كردند كه اين مستندسازي از سوي رسانهها دليلي براي اثبات جنايت نسلكشي در غزه است.
منصوري به بررسي راهكارهاي پيگيري قانوني جنايات پرداخت و گفت: شوراي امنيت بايد كاري در اين زمينه انجام بدهد و از طريق شوراي امنيت به دادگاههاي بينالمللي شكايت كنيم اما رسيدن به شوراي امنيت كار غيرممكني است.
وي گفت: امروزه مسالهي فلسطين يك مسالهي بسيار حياتي و پويا است و بايد از آمريكا درخواست كنيم كه نظرات و ديدگاهش را نسبت به فلسطين تغيير بدهد.
وي افزود: تا كنون چندين نامه به دادستان دادگاه جنايت بينالمللي و روساي برخي از كشورها ارسال كرديم تا موضوع را مورد توجه قرار بدهند.
اين حقوقدان لبناني گفت: ميخواهيم اعمال فشار شود و نبايد فكر كنيم كه يك نظر در جهان حاكم شود بلكه نظرات خودمان را مطرح كنيم.
جنايات سران رژيم صهيونيستي به عنوان جنايات ويژه مطرح شود
محمد طي، حقوقدان لبناني به بيان راهكارهاي بينالمللي پيگرد جنايتكاران اسراييلي پرداخت و ايران را به عنوان نمايندهي 40 كشور اسلامي موثرترين كشور و فعال ترين كشور در پيگرد جنايتكاران اسراييلي دانست و گفت: ايران به نمايندگي از 40كشور اسلامي و 5/ 1 ميليارد مسلمان دفاع از مردم غزه را به شكل گسترده اجرا كرد.
وي افزود: مشكل در مسالهي قانون و افكار عمومي است، قانون و اجراي آن با هم تفاوت دارند قانون عدالت نيست و اگر كسي اين گونه فكر كند ناكام ميماند.
وي با اشاره به اهميت اراده در اجراي قانون بيان كرد: در هنگام وضع يك قانون ارادهاي وجود دارد كه اين اراده در حركت آزاد نيست تنها ارادهي خداوند آزاد است و قانون در هنگام اجرا با مشكل روبهرو است پس قانونگذار نيازمند ارادهاي براي اجرا است و اگر ارادهاي نباشد ناكام ميشويم.
او جايگاه قوي را نيازمند اقدام در سطح جامعهي جهاني دانست و گفت: بايد به وضعي در جامعهي جهاني برسيم كه بتوانيم به حقوقمان دست يابيم.
وي افزود: جنايت نسلكشي حتي ممكن است نسبت به يك شخص صورت بگيرد و در آن تعداد مهم نيست.
وي با تعريف نسل كشي به معناي تجاوز به يك گروه معين و گرفتن حق حيات از آنها گفت: توافقنامهي منع نسلكشي 1951 تصويب شده است و هرگونه جنايتي براي از بين بردن يك گروه نسلكشي است و در زماني كه عمدا اين عمل صورت گيرد نسلكشي رخ ميدهد.
اين حقوقدان لبناني اظهار كرد: اسراييل ميگويد شما نميتوانيد ثابت كنيد كه اقدامات جنگي من نسلكشي بوده است و اين مساله هم اكنون مسالهاي دشوار است زيرا اثبات آن در چنين بازيچهاي سخت است.
وي افزود: زيان رساندن جسمي و مادي و ايجاد شرايط سخت براي عدهاي تجاوز به آنها محسوب ميشود. محاصرهي غزه و حملات هوايي، زميني و دريايي عليه مردم غزه صورت ميگيرد اين حملات بدون هدف بودهاند و طبق گزارش سازمان ملل هيچ جاي امني وجود نداشته است.
وي با استناد به گزارش سازمان ملل از وضعيت مردم در غزه بيان كرد: همه بايد در زمان صلح و جنگ براساس مواد كنوانسيون ژنو در امان باشند اما براساس گزارش سازمان ملل 1300 نفر كه اكثرا كودك بودند در محاصرهي غزه كشته شدند. براساس معيارهاي دادگاههاي بينالمللي اين عمل نسلكشي است و هيچ شكي بر جا نميگذارد.
وي افزود: در مسالهي صلاحيت دادگاه بايد به اين نكته توجه كرد كه فلسطينيها دولتي ندارند و اگر فرض كنيم كه دولتي هم داشته باشند بايد اين مساله را دوباره بررسي كرد.
وي با تاكيد بر اينكه بايد اين حقيقت را پذيرفت كه اسراييل قوانين را نميپذيرد بيان كرد: اين احتمال وجود دارد كه كساني كه داراي تابعيت مضاعف هستند در برابر كشور دوم ميتوانند اعلام جرم كنند و به اين وسيله اقدام كنند. از سوي ديگر ميتوان جنايات سران رژيم صهيونيستي را به عنوان جنايات ويژه مطرح كرد و تنها راهكار عملي طرح اين جنايات در مجمع عمومي است و زماني ممكن است كه با اكثريت از طريق ديپلماسي اقدام كنيم.
محاكمه غيابي متهم به جرايم بينالمللي پذيرفته شده است
استاد دانشگاه علامه طباطبايي با تاكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران قرار جلب تعدادي از مقامات عاليرتبهي رژيم اشغالگر قدس را صادر كرده است، به بررسي اصل صلاحيت جهاني براي تعقيب، محاكمه و مجازات متهمان ارتكاب جرايم جنگي در غزه پرداخت.
دكتر قاسم زماني اظهار كرد: كنوانسيونهاي چهارگانهي ژنو كه مقبوليت جهاني يافتهاند و تقريبا همهي دولتها از جمله اسراييل عضو آن شدهاند به همراه پروتكل الحاقي اول و دوم به آن قاعدهاي را مقرر كردند مبني بر اينكه اگر كنوانسيون يا پروتكل به صورت جدي نقض شود دولتهاي عضو مكلف به تعقيب، محاكمه و مجازات آمران و مرتكبان به جرم هستند.
عضو هيات علمي دانشگاه علامه با تاكيد بر اهميت پايبندي به كنوانسيون ژنو بيان كرد: فارغ از مليت، محل جرم و قطع نظر از تابعيت قرباني هر دولتي ميتواند مجرم را پيگيري كند. قوانين ژنو از مباني مستحكمتري برخوردارند و تكليف به جرايم جنگي را مورد تاكيد قرار دادند و سياق آنها وجه تكليفي دارد و صرفا از حق دولتها در تعقيب، محاكمه و مجازات صحبت نميكند بلكه تكليفي است.
زماني تكليف را محدود به كشورهاي درگير جنگ ندانست و گفت: اين تكليف جنبهي عمومي دارد. رويهي بينالمللي دولتهايي كه به تعقيب مجرمان جنگي پرداختهاند اين مساله را نشان ميدهد و تكليف در راستاي تعهد دولتها به تضمين اجراي قوانين انساندوستانه است.
وي با اشاره به اصل صلاحيت جهاني تاكيد كرد: كليهي دادگاهها صالح اعلام ميشوند ولي رويههاي مختلفي براي اجرا در دولتها استفاده شده است و اجراي آنرا منوط به حضور متهم مانند انگليس، فرانسه و هلند ميدانند اما دولتهاي ديگر مانند بلژيك، اسپانيا، اسراييل و آمريكا محاكمه غيابي متهم به جرايم بينالمللي را پذيرفتهاند و نيازي به حضور متهم در دادگاه نيست.
وي با اشاره به اهميت جنايت جنگي و جنايات بينالمللي آنها را ناقض قواعد آمره حقوق بينالملل دانست و گفت: هدف حقوق بينالملل حفظ نظام عمومي بينالمللي است پس بايد تمام اعضاي جامعهي بينالمللي به مقابله با اين جرايم بپردازند.
وي افزود: دولتي مانند جمهوري اسلامي ايران كه پيشگام در تعقيب متهمان جرايم جنگي است اجراي تعقيب و محاكمه مجرمان را براساس اصل صلاحيت جهاني حق خود ميداند و حتي الامكان محاكمه غيابي متهمان نيز با توجه به اسناد موجود و رويهي كشورهاي مختلف وجود دارد كه ناقض حقوق بينالمللي نيست.
زماني با اشاره به نقض فاحش قواعد اساسي حقوق بينالملل توسط دولت اسراييل در نوار غزه اظهار كرد: جامعه جهاني در برابر آزموني جديد قرار دارد ارتكاب جرايم جنگي توسط اسراييل در شصت سالهي اخير با مسامحه نهادهاي بينالمللي مواجه بوده است.
استاد دانشگاه علامه طباطبايي در پايان تاكيد كرد: مبادرت اسراييل به معاونت و مباشرت در جنايات بينالمللي به دليل مسامحه جامعه جهاني بوده است اصل صلاحيت جهاني از چنان پايههاي مستحكمي برخوردار است كه نميتوان از آن طفره رفت.
اين سمينار يك روزه بعدازظهر امروز با صدور بيانيهاي به كار خود پايان داد.
بيانيه پاياني همايش فاجعه انساني در غزه:
1- ادله كافي وجود دارد كه ثابت مي نمايد كه نيروهاي نظامي رژيم صهيونيستي مرتكب جنايات بين المللي بويژه جنايات جنگي و جنايات عليه بشريت و نسل كشي شده اند.
2- جنگ اسرائيل عليه غزه مشمول حقوق بين الملل عرفي و قراردادي بويژه حقوق بشردوستانه بين المللي و حقوق بشر مي باشد، رژيم صهيونيستي موظف است كه تعهدات خود را طبق حقوق بين الملل اجرا نمايد.
3- عليرغم عقب نشيني نيروهاي صهيونيستي از غزه همچنان نيروهاي اين رژيم كنترل موثر خود را نسبت به اين سرزمين اعمال مي نمايند و غزه در معناي كنوانسيون چهارم ژنو 1949 سرزمين اشغالي به شمار مي رود.
4- اسناد راجع به نقض هاي حقوق بين الملل در حمله به غزه به طور كامل گردآوري شده است كه از جمله شامل توسل به نيروي نظامي نامتناسب، حمله عليه اهداف غيرنظامي شامل منازل، مساجد، دانشگاهها و مدارس است.
5- كليه دولتها خواه طرف مخاصمه باشند خواه نباشند ضمن كنوانسيون هاي ژنو 1949 مسئول تضمين اجراي تعهدات بشردوستانه مي باشند، بنابراين بسياري از دولتها با فعل يا ترك فعل خود تعهدات بين المللي خود را در اين زمينه نقض نمودند.
6- عمليات گسترده رژيم صهيونيستي در نوار غزه موجب نقض فاحش حقوق شهروندان فلسطيني و وخيم تر شدن بحران انساني در غزه شد، قدرت اشغالگر تعهدات خود را طبق كنوانسيونهاي ژنو نقض نموده و مسئوليت بين المللي متوجه آن است.
7- شركت كنندگان تاييد نمودند كه محاصره نوار غزه توسط اسرائيل شامل بستن گذرگاههاي مرزي و قطع سوخت، غذا و دارو، مجازات دستجمعي غيرنظاميان تلقي و منجر به فاجعه انساني مي گردد و داراي تبعات زيست محيطي است.
8- ضروريست به فوريت هياتهاي بين المللي مستقل حقيقت ياب جهت رسيدگي به كليه نقض هاي حقوق بشر و بشردوستانه ارتكابي توسط قدرت اشغالگر عليه مردم فلسطين بخاطر تجاوز اخير به غزه اعزام گردند.
9- حملات عمدي بدون تفكيك نظاميان اسرائيلي عليه غيرنظاميان در غزه و استفاده گسترده از سلاحهاي ممنوعه نقض حقوق بشردوستانه و جنايت جنگي تلقي مي گردد.
10- رهبران و فرماندهان نظامي رژيم صهيونيستي بخاطر نقض هاي فاحش حقوق بين الملل و ارتكاب جنايات عليه بشريت و جنايت جنگي بايد تحت پيگرد قرار گيرند.
11- شوراي امنيت و ديوان بين المللي كيفري بايد به مسئوليت خود براي به دست عدالت سپردن مجرمان و پايان دادن به بي كيفري عمل نمايند.
12- مردم فلسطين از حق مقاومت عليه قدرت اشغالگر برخوردار مي باشند.
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]
-
گوناگون
پربازدیدترینها