واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سازمان هاي امدادي و حقوق بشري خواستار بازشدن فوري گذرگاههاي غزه شدند
لندن - تعدادي از مقامات سازمان هاي امدادي و حقوق بشري كه به همراه جمعي از نمايندگان پارلمان انگليس در سمينار "غزه، اقدام بعدي چيست؟" شركت كرده بودند، خواستار بازگشايي فوري گذرگاههاي مرزي غزه شدند.
به گزارش خبرنگار ايرنا، سخنرانان اين سمينار كه در يكي از ساختمان هاي پارلمان انگليس در لندن برگزار شد، تاكيد كردند: شرايط انساني در غزه بسيار وخيم است و كمك هاي امدادي بايد هرچه سريعتر به دست مردم جنگ زده غزه برسد.
"تام پرتوس" مدير گروه "ديدبان حقوق بشر" در اين باره گفت: نگراني هاي جدي درباره نقض حقوق بشر در غزه وجود دارد. پيش از هر چيز بايد توجه داشت خروج اسراييل از غزه در سال 2005 به معني پايان اشغالگري نيست زيرا اسراييل همچنان كنترل مرزها، آسمان و حتي برق غزه را در دست دارد كه اين به معني ادامه اشغالگري بوده و به همين دليل اسراييل به عنوان كشور اشغالگر وظيفه حفاظت از شهروندان را بر عهده دارد.
وي افزود: با اين وجود اسراييل به جاي حفاظت از مردم غزه يك محاصره شديدا غيرانساني را عليه مردم غزه اعمال كرده است كه اين يك تنبيه دسته جمعي بوده و ناقض قوانين بين المللي و حقوق بشري مي باشد.
پرتوس اظهارداشت: اين محاصره مشكلات شديدي را براي مردم غزه ايجاد كرده است تا حدي كه به اعتقاد برخي افراد پرتاب موشك توسط حماس تنها راه فلسطينيان براي ابراز نارضايتي شان از وضعيت موجود بوده است.
وي با اشاره به كشتار مردم غيرنظامي غزه توسط اسراييل گفت: تعداد فلسطينيان كشته شده در جريان تجاوزات اسراييل بسيار زياد بود و سه عامل عمده باعث اين افزايش شديد تلفات در ميان شهروندان فلسطيني شد.
اين فعال حقوق بشري گفت: اولين عامل بستن غيرقانوني مرزها بود كه باعث شد كل غزه به منطقه جنگي تبديل شود در حالي كه آمريكا و اروپا نيز از اين عمل غيرقانوني اسراييل حمايت كرده و يا حداكثر نسبت به آن بي تفاوت بودند.
دومين عامل افزايش تلفات فلسطينيان، بمباران شديد مناطق غير نظامي و استفاده اسراييل از تسليحات غير متعارف مانند بمب هاي فسفري سفيد بود كه تاثير مخربي داشت و عملي كاملا غيرقانوني بود.
وي افزود: ظاهرا توجيه بمباران شديد مناطق غيرنظامي اين بود كه اسراييل مي خواست نيروهاي آن هيچ تلفاتي نداشته باشند و به همين دليل ابتدا با توسل به بمباران هاي شديد مناطق مسكوني را كاملا تخريب كردو سپس نيروهاي نظامي و تانك هاي خود را به اين مناطق فرستاد.
وي اظهارداشت: دليل ديگر افزايش قربانيان جنگ غزه اين بود كه اسراييل در حملات خود بسياري از اهداف غير نظامي مانند مدارس، مساجد، بيمارستان ها و مراكز سازمان ملل را به بهانه استفاده حماس از آنها بمباران كرد كه عملي كاملا غيرقانوني بود درحالي كه اگر ما بخواهيم چنين بهانه اي را از اسراييل بپذيريم آنگاه فلسطينيان نيز مي توانند با تكيه بر همين توجيه تمامي مناطق غير نظامي اسراييل را هدف قرار دهند.
وي تاكيد كرد: ادعاي اسراييل كه حماس از شهروندان غير نظامي غزه به عنوان سپر انساني استفاده مي كرد كاملا بي مورد و بي پايه است زيرا با وجود اينكه نيروهاي حماس از مناطق غير نظامي موشك به سمت اسراييل پرتاب مي كردند اما هيچ مدركي درباره استفاده حماس از مردم به عنوان سپر انساني وجود ندارد.
اين مدير گروه ديدبان حقوق بشر، تاكيد كرد: ما خواستار انجام يك تحقيق بين المللي درباره موارد نقض حقوق بشر در جريان حمله اسراييل به غزه هستيم زيرا صرف آغاز يك تحقيق در سازمان ملل درباره حملاتي كه در آنها دفاتر سازمان ملل هدف قرار گرفته است كافي نبوده و ما نيازمند يك تحقيق بين المللي براي شناسايي و برخورد با عاملان نقض حقوق بشر در درگيري غزه هستيم.
وي در پايان سخنان خود اظهارداشت: فاجعه غزه هنوز هم ادامه دارد زيرا مردم اين منطقه هم اكنون در شرايط بسيار نامناسب و بدون هيچگونه امكانات زندگي مي كنند و به همين دليل مهمترين مساله در حال حاضر باز شدن مرزها است كه بايد هرچه زودتر انجام بگيرد و هيچ بهانه اي در جلوگيري از باز شدن مرزها قابل پذيرش نيست.
"دان ماركوان" از وكلاي حقوق بشري نيز طي سخناني گفت: در بررسي حمله اسراييل به غزه بايد توجه داشت كه خروج نيروهاي اسراييلي از اين منطقه در سال 2005 به معني پايان اشغالگري نبود زيرا اسراييل همچنان كنترل كامل غزه را در اختيار داشته و مي تواند هر زمان كه اراده كند آن را دوباره اشغال كند.
وي افزود: اسراييل همچنان كنترل مرزهاي زميني، هوايي و دريايي اين منطقه را در اختيار دارد و به همين دليل بر اساس كنوانسيون ژنو به عنوان نيروي اشغالگر شناخته شده و وظيفه دارد امنيت مردم تحت اشغال غزه را تامين كند.
"با اين وجود اسراييل به جاي عمل به وظيفه خود، با استفاده از نيروي نظامي و به صورت غير قانوني غزه را محاصره كرد و در جريان حملات نظامي نيز با نقض گسترده حقوق بشر به قتل عام فلسطينيان پرداخت."
ماركوان گفت: رفتار اسراييل در غزه نمونه كاملي از جنايات جنگي است و دولت انگليس نيز هم بر اساس كنوانسيون ژنو و هم بر اساس قوانين داخلي خود وظيفه دارد جانيان جنگي را پيدا كرده و آنها را بر اساس قوانين بازداشت و محاكمه كند.
وي افزود: بدون ترديد همه سياست ها و اقدامات اسراييل در جريان جنگ غزه غير قانوني بود. اسراييل نخست با وضع تحريم مردم غزه را به صورت دسته جمعي تنبيه كرد و سپس با بمباران شديد و با استفاده از تسليحات غيرمتعارفي مانند بمب هاي فسفري سفيد مناطق غيرنظامي از جمله مدارس، بيمارستان ها و مساجد را هدف قرار داد كه اينها همگي جنايات جنگي سازمان يافته برضد فلسطينيان بوده است.
اين حقوقدان تصريح كرد: دولت انگليس بايد به وظيفه خود در تحقيق درباره اين جنايات جنگي عمل كند و عاملان را به دست قانون بسپارد، نه اينكه از اسراييل حمايت كرده و تحت فشار اسراييل به تغيير قوانين داخلي خود بپردازد.
سر "نيكولاس يانگ" مدير ارشد سازمان صليب سرخ انگليس نيز گفت: به اعتقاد من نقض حقوق بشر و قوانين جنگي در حمله اسراييل به غزه اتفاق افتاده است كه بايد توسط نهادهاي مربوطه مورد تحقيق قرار بگيرد اما بزرگترين نگراني من در حال حاضر وضعيت انساني موجود در غزه است.
وي افزود: وضعيت انساني غزه هم اكنون بسيار وخيم است زيرا در حدود 50 هزار نفر از مردم اين منطقه بر اثر حملات اسراييل كاملا بي خانمان شده اند و هم اكنون در اردوگاههاي پناهندگان و يا در چادرها زندگي مي كنند.
"وضعيت بيمارستان هاي غزه نيز هم اكنون بسيار بحراني است زيرا اسراييل در حملات خود بسياري از آمبولانس ها و بيمارستان ها را به بهانه هاي مختلف هدف قرار داد. بيمارستان ها همچنين به دليل بسته بودن مرزها با كمبود شديد دارو و امكانات ضروري مواجه هستند."
وي گفت: ما توانسته ايم از طريق كمك هاي مردمي در حدود پنج ميليون پوند جمع آوري كنيم اما اين به هيچ عنوان كافي نيست. ما نيازمند كمك هاي بيشتري هستيم. همچنين مهمترين مساله براي ما هم اكنون باز شدن مرزها است زيرا بسياري از مايحتاج ضروري مردم غزه به پايان رسيده و بايد هرچه سريعتر اقلام ضروري براي زندگي مردم وارد آن منطقه شود.
اروپام**222**345
چهارشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]