واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ورزش به مكانيزم مشخصي براي توسعه نياز دارد
مديركل تربيت بدني مدارس وزارت آموزش وپرورش گفت: براي توسعه ورزش به مكانيزمي مشخص نياز است كه تربيت بدني آموزش و پرورش، نيروي هاي مسلح، وزارت علوم و وزارت كار را به يكديگر متصل كند.
"سيد غلامرضا كمانه" روز پنجشنبه در گفت و گو باخبرنگار ايرنا در خصوص راهكارهاي توسعه ورزش كشور در ابعاد مختلف تربيت بدني، دستگاه ها و نهادهاي مختلف كشور را به جزايري تشبيه كرد كه هيچ ارتباطي مابين آنها وجود ندارد.
وي با بيان اينكه بايد جزاير ورزش به گونه اي عمل كنند كه هم افزايي در ورزش ايجاد شود، گفت: ايجاد يك اتصال مابين جزاير ورزش تنها از سوي سازمان تربيت بدني متولي ورزش كشور امكان پذير است.
كمانه در ادامه با بيان اينكه توسعه فضاهاي ورزشي، نيروي انساني ، آموزش نيروها، استعداد يابي و تخصيص منابع و خريد تجهيزات بايد در همه نقاط كشور به يك گونه حركت كنند، بخش هاي ورزش كشور را به چرخ هاي يك خودرو تشبيه كرد كه براي حركت روان يك خودرو بايد در يك جهت و با يك توان حركت كنند.
مديركل تربيت بدني وزارت آموزش و پرورش گفت: آموزش مهارت هاي ورزشي و ايجاد نشاط و شادي به وسيله فعاليت هاي ورزشي نيز بايد در راستاي تامين سلامت اقشار مختلف جامعه دنبال شود و در اين ميان ميوه هاي قهرماني برداشت شود و قهرمانان و نخبگان به تيم هاي حرفه اي و ملي هدايت شوند.
مديركل تربيت بدني مدارس آموزش و پرورش افزود: به موازات توسعه فضاهاي ورزشي بايد نيروي انساني و تجهيزات توسعه يابد، انگيزه به وجود آيد و ابزارهاي آموزشي و منابع مالي به ميزان لازم به ورزش تزريق شود.
كمانه اظهار داشت: اگر هر يك از چرخ هاي ورزش دچار مشكل شود ، ورزش كشور دچار بحران خواهد شد.
وي با مثبت ارزيابي كردن تلاش هاي صورت گرفته در بخش ساخت و سازهاي ورزشي در دولت نهم، اظهار داشت: سازمان تربيت بدني در اين زمينه به بهترين شكل ممكن عمل كرده است.
كمانه تصريح كرد: اما بايد به ساير بخش ها نيز همانند بخش زيرساخت توجه شود.
وي در خصوص گزارش مجلس شوراي اسلامي در خصوص عملكرد ضعيف در ورزش دانش آموزي در مقطع تحصيلي دبستان نيز گفت: تربيت بدني آموزش و پرورش ساختار و پايه ورزش حرفه اي و قهرماني محسوب مي شود و ميزان قابل توجه اي از جمعيت نوجوان كشور را در برگرفته است.
كمانه گفت: براي آموزش همه دانش آموزان در عرصه ورزش ابزار و امكانات حداقلي نياز است كه بايد در اختيار آموزش و پرورش قرار گيرد.
مديركل تربيت بدني مدارس افزود: يك قهرمان المپيكي غالبا در طول 10 سال ساخته مي شود، بنابراين بايد از هم اكنون براي المپيك هاي 2016 ، 2020 و 2024 برنامه ريزي كرد و در اين راستا مجلس شوراي اسلامي مي تواند نقش كليدي ايفا كند و برنامه ها و اعتبارات مشخصي را براي ساختن قهرمانان فردا در اختيار ورزش كشور قرار دهد.
به گفته وي، در اين صورت است كه وزارت آموزش و پرورش آمادگي آن را دارد كه مسووليت قهرمانان آتي كشور را كه هم اكنون در مدارس حضور دارند و شناسايي شده اند را پذيرفته و آنان را در المپيك هاي آتي به جامعه ورزش كشور تحويل دهد.
وي با تجليل از اقدام مجلس شوراي اسلامي براي تهيه چنين گزارشي، اظهار داشت: نمايندگان مردم نبايد به ورزش به عنوان يك مقوله كوتاه مدت بنگرند و براي ارتقاء آن در المپيك هاي آينده بايد برنامه و اعتبارات كارشناسي شده اي در نظر گرفته شود.
كمانه افزود: در اين راستا بايد طرحي كلان تهيه و تصويب شود تا تمام دستگاه هاي ورزش كشور با هم افزايي توان و ظرفيت خود در جهت ارتقاء ورزش كشور در المپيك هاي آتي حركت كنند.
وي با بيان اينكه وزارت آموزش و پرورش نيازهاي خود را براي قهرمانان آتي المپيك به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و سازمان تربيت بدني اعلام كرده است، خاطر نشان كرد: در تبصره هفت قانون احياء تربيت بدني، رديف مستقل بودجه اي در اين خصوص درخواست شده است.
كمانه ابراز اميدواري كرد مسوولان ورزش و نمايندگان مجلس همانطور كه به زير ساخت هاي ورزش و پركردن سرانه ورزش در كشور اهميت داده اند به سرمايه گذاري در قهرمانان آتي المپيك در مدارس كشور نيز نگاه كنند.
مديركل تربيت بدني مدارس آموزش و پرورش همچنين يادآور شد: اين وزارتخانه با تمام كاستي ها و مشكلات پيش رو در حوزه ورزش همچون كمبود فضاي ورزشي براي دانش آموزان بيش از توان خود در اين حوزه فعال بوده است.
وي گفت: سرانه ورزش دانش آموزي در كشور هم اكنون به 32 صدم متر رسيده است در حالي كه تا پيش از روي كار آمدن دولت نهم سرانه ورزش كمتر از اين ميزان و در حدود 18 صدم متر بود.
كمانه افزود: در سه سال و نيم اخير، 14 صدم متر به سرانه فضاي ورزشي دانش آموزي افزوده شده است اما همچنان تا رسيدن به يك متر كه حداقل استاندارد سرانه ورزشي است ، فاصله داريم.
مديركل تربيت بدني وزارت آموزش و پرورش با بيان اينكه اين وزارتخانه حمايت هاي گسترده اي از ورزش دانش آموزي كرده است، اظهار داشت: در دولت نهم اعتبارات ورزش در وزارت آموزش و پرورش نزديك به دو برابر از 240 ميليارد ريال در سال 84 به 410 ميليارد ريال در سال 87 افزايش يافت.
وي گفت: با اين حال به دليل گستردگي تعداد دانش آموزان كشور نياز بيشتري به كمك و حمايت جامعه ورزش احساس مي شود كه مجلس شوراي اسلامي در اين زمينه مي تواند اقدامات اساسي و بنياديني انجام دهد.
پنجشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]