واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: مصائب جديد براي مسعود شصتچي
مهران مديري اين بار در «مرد دوهزارچهره» با خودش شوخي ميكند.
مهران مديري اين بار در «مرد دوهزارچهره» با خودش شوخي ميكند.
مهران مديري امسال نيز با ساختن طنز «مرد دوهزار چهره» سر و صداهاي زيادي در محافل گوناگون به پا كرده است و همه منتظرند تا ببينند اين بار او با چه كسي يا كساني قرار است شوخي كند. داستان «مرد دوهزار چهره» از آنجايي آغاز ميشود كه مسعود شصتچي به جاي مهران مديري اشتباه گرفته ميشود و در جايگاه مديري قرار ميگيرد، او به عنوان مديري كارگردان، بازيگر و خواننده دست به كارهاي مختلف ميزند و در ادامه به جاي سه شخصيت ديگر هم اشتباه گرفته ميشود.
يعني اين بار مديري از خود شروع كرده و ميخواهد به همگان ثابت كند كه ميشود با هر كسي شوخي كرد.
در «مرد هزار چهره» مسعود شصتچي ناآگاهانه در موقعيتهاي مختلف قرار ميگرفت، اما اين بار تيم نويسندگان تصميم گرفتهاند او را در موقعيتهاي خواسته و آگاهانه قرار دهند.
بهجز مهران مديري، سپند اميرسليماني، پژمان بازغي، شقايق جودت، سحر جعفري جوزاني، اميد روحاني، سحر زكريا، پروين قائممقامي، هادي كاظمي، شايان احديفر، كيهان ملكي، غلامرضا نيكخواه، سام نوري، محمدرضا هدايتي، بيژن بنفشهخواه، عارف لرستاني، سيامك انصاري، رضا فيض نوروزي و فلامك جنيدي در اين سريال ايفاي نقش ميكنند .
اين بار هم يك تيم نويسندگي قسمتهاي مختلف سريال را به عهده گرفتهاند و خشايار الوند و اميرمهدي ژوله به همراه چند نفر ديگر كار نويسندگي را به عهده دارند و از پيمان قاسمخاني هم خبري نيست. گويا او درگير فيلم سينمايي «سن پترزبورگ» است. بايد ديد غيبت قاسمخاني چقدر روي متنهاي «مرد دوهزار چهره» تأثير ميگذارد.
سريالهاي مهران مديري هميشه همراه با جنجال و هياهو بوده است؛ به طور مثال موسيقيدانها به موسيقي تيتراژ «شبهاي برره» ايراد گرفتند و صاحبنظران عرصه ادب و فرهنگ به اصطلاحات و كلمات نقطهچين، پاورچين و... .
جنجالها در «مرد هزار چهره» تاحدي پيش رفت كه پس از پخش چند قسمت از آن شاعران و مسئولان ثبت احوال شيراز به اين مجموعه خرده گرفتند و فولادگر، مسئول روابط عمومي اداره كل ثبت احوال استان فارس، از شكايت 2 ميليارد توماني اين اداره از تهيهكنندگان آن خبر داد. البته زمزمههايي هم از شكايت نيروي انتظامي از گروه مديري در ميان بود، اما سردار احمديمقدم در جشنواره فيلم پليس به تمام شبههها پايان داد و از دستاندركاران «مرد هزار چهره» تشكر كرد.
برخي از اهالي فرهنگ و ادب هم پس از پخش قسمتهاي مربوط به حلقه ادبي دروس از به سخره گرفتن شعرا برآشفتند و هر كدام از چهرههاي حاضر در اين قسمتها را به برخي از شعراي صاحبسبك و بنام ادبيات مانند ليلي گلستان، محمدرضا شفيعي كدكني، محمود مشرف آزاد تهراني، مرحوم منوچهر آتشي نسبت دادند. توكا نيستاني اولين فردي بود كه به شكل علني به انتقاد از اين مجموعه پرداخت و به نويسندگان و سازندگان آن انتقاد كرد. البته به دليل همين انتقادها بخشي از اين سريال حذف شد.
مجموعه «مرد هزار چهره»، بيش از آنكه به نقد شخص يا گروه خاصي بپردازد، به پديدههاي منفي و زمينههاي اجتماعي، جامعهشناختي و روانشناختي توجه ميكرد. اما گويا مديري و ساير دستاندركاران «مرد دوهزار چهره» تصميم گرفتهاند دراين مجموعه كاري به شخص يا اشخاصي نداشته باشند و صرفاً جنبه طنز كار برايشان مهم باشد.
خشايار الوند، سرپرست نويسندگان اين سريال، ميگويد: «هنوز هم در كشور ما اين مسئله وجود دارد كه هرگاه ميخواهيم با كسي شوخي كنيم، كل آن صنف معترض ميشوند. در حالي كه قائل به اين قضيه نيستند كه ممكن است همكار آنها اشتباه كند و كار او ضعف داشته باشد.»
وي افزود: «ما در «مرد دوهزار چهره» صرفاً هدفمان اين است كه بيننده سرگرم شود و كاري به مشاغل نداريم تا به كسي برنخورد. موقعيت اولي كه مسعود شصتچي با آن مواجه ميشود، قرار گرفتن به جاي مهران مديري است. موقعيت دوم، خلبان هواپيما و موقعيت بعدي او درباره فوتبال است. البته اميدواريم در حوزه فوتبال به كسي برنخورد، چون همه به ضعفهايي كه در اين ورزش وجود دارد، آگاه هستند و برنامه «نود» شاهدي بر اين مدعاست.»
عبدالرضا شهباززاده، مدير توليد مجموعه تلويزيوني «مرد دوهزار چهره» نيز اظهاركرد: «در اين سريال ما جوري حركت كردهايم كه از حاشيهها به دور باشيم و بر طبق قوانين صدا و سيما نه كسي و نه شغلي زير سؤال نرود.»
وي درباره استقبال مردم از سري دوم گفت: «البته اين به تجربه ثابت شده كه ممكن است قسمتهاي بعدي هر سريال يا فيلمي، جذابيت لازم را براي تماشاگران نداشته باشد اما با استقبال بينظيري كه مردم از «مرد هزار چهره» داشتند، ما سعي كرديم «مرد دوهزار چهره» هم براي مخاطب جذاب باشد.» شهباززاده به وقت كمي كه براي توليد اين سريال دارند، اشاره كرد و افزود: «باز هم طبق روال سال گذشته، مديران شبكه به ما دير اعلام كردند و گروه توليد مجبورند براي بهبود كيفيت كار شبانهروز كار كنند و تمام سعي ما اين است كه با افت كيفي مواجه نشويم.»
آنطور كه از حرفهاي دستاندركاران اين مجموعه ميتوان برداشت كرد، اين است كه در «مرد دوهزار چهره» از آن طنز نيشدار مديري خبري نيست و صرفاً طنز بودن كار سرلوحه سازندگان اين مجموعه است. بايد ديد آيا مديري امسال ميتواند با اين مجموعه موفقيت سابق را به دست آورد و يا اين كه صرفاً يك سريال طنز ميسازد؟!
شنبه|ا|17|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]