واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييسكل گمرك به ايسنا خبر داد: سپردهشدن صدور مجوز واردات و صادرات به سازمان استاندارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
رييس كل گمرك ايران يكي از علل طولاني شدن تشريفات گمركي در مرزها را استقرار تعداد زياد سازمانهاي صادركننده مجوز ذكركرد و گفت: واردكنندگان و صادركنندگان در آينده نزديك براي اخذ مجوز تنها بايد به سازمان ملي استاندارد مراجعه كنند.
عباس معمارنژاد در گفتوگو با خبرنگار بازرگاني ايسنا با تاكيد بر كاهش زمان ترخيص كالا در گمرك درباره اين فرايند توضيح داد: بر اساس آمارهاي بانك جهاني در بحث فضاي كسب و كار شاخصي به نام تجارت فرامرزي تعريف شده كه يكي از زير شاخههاي آن مدت زمان لازم براي صادرات و واردات است.
وي ادامه داد: بر اين اساس براي واردات 31 روز و براي صادرات 27 روز تعيين شده كه از اين ميزان فقط دو روز مربوط به تشريفات گمركي و مابقي مربوط به آمادهسازي اسناد، اخذ مجوزها، تخليه و بارگيري در بنادر و حمل و نقل داخلي است.
معمارنژاد مدت زمان آمادهسازي اسناد و مجوزها را 15 روز، حمل و نقل، تخليه و بارگيري در بنادر و پايانهها را پنج روز، انجام تشريفات گمركي را دو روز و مابقي را مربوط به حمل و نقل داخلي ذكر كرد.
به گفته وي تمام سازمانهاي مجوز دهنده، گواهي دهنده و تحويل گيرنده كالا در مرزها بايد زمان انجام كار را پايين بياورند زيرا كاهش زمان تشريفات گمركي به كاهش زمان صادرات و واردات محصولات از طريق گمرك كمك مي كند.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي در ادامه با اشاره به حساسيت مباحث حقوقي در گمرك تاكيد كرد: در سازمان گمرك بايد به مقوله بازبيني توجه بيشتري شود تا مسائل به صورت تخصصي مورد تجزيه و تحليل قرار بگيرد.
وي يكي ازعلل طولاني شدن تشريفات گمركي در مرزها را استقرار تعداد زياد سازمانهاي صادركننده مجوز ذكر كرد و گفت: مراجعه به هر يك از اين سازمانها به خودي خود زمانبر است و موجب طولاني شدن زمان انجام تشريفات گمركي مي شود.
رييس كل گمرك ايران در عين حال از طرح مديريت واحد مرزي به عنوان يكي از سه مصوبه دولت در راستاي مبارزه با قاچاق كالا و ارز ياد كرد و گفت: بر اساس آنچه در ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز به تصويب رسيد تنها دو سازمان يكي گمرك به منظور اعمال نظارت و كنترل ورود و خروج كالا و ديگري موسسه استاندارد در مرزها مستقر ميشوند و ساير دستگاههاي اجرايي و سازمانهاي صادركننده مجوز اختيار خود را به سازمان استاندارد واگذار ميكنند.
انتهاي پيام
يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]