واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: انجام مذاكرات براي كاهش قيمت خودرو
وزير بازرگاني از انجام مذاكراتي با شركتهاي خودروسازي براي كاهش قيمت محصولات آنان خبر داد و ابراز اميدواري كرد كه كاهش قيمتها همچنان تداوم يابد.
به گزارش مهر، سيد مسعود ميركاظمي در حاشيه برگزاري همايش حمايت از حقوق مصرفكنندگان و توليد كنندگان در جمع خبرنگاران با اشاره به تلاش وزارت بازرگاني مبني بر آرام نگه داشتن بازار كالاهاي مورد نياز مردم در ايام پاياني سال، گفت: براي نظارت و كنترل در بازار و رعايت حقوق مصرف كنندگان تمهيداتي انديشيده شده است كه قطعا قانون حمايت از حقوق مصرفكنندگان كه مراحل پاياني تصويب خود را طي ميكند، ميتواند در آينده منجر به حمايتهاي قانونمدار از حقوق مصرفكنندگان شود.
وزير بازرگاني افزود: سازمان حمايت مصرفكنندگان، توسعه واحدهاي بازرسي و نظارت را در دستور كار قرار داده است. البته براي اينكه اين امر منافاتي با برنامه چهارم توسعه نداشته باشد، امور مربوطه به اصناف سپرده شده است، چرا كه هويت بخشي به اصناف وتشكلها و آماده كردن آنها براي پذيرش مسئوليت در قبال مصرفكنندگان ميتواند يكي از راههاي حفظ حقوق اين قشر عظيم جامعه باشد.
وي تصريح كرد: كاهش قيمتها به صورت صرف به معناي حمايت از حقوق مصرفكنندگان نيست، چرا كه قيمت بايد به صورت منطقي تعيين شود؛ به اين معنا كه وقتي عوامل توليد گران ميشود، اگر قيمتها به صورت منطقي افزايش پيدا نكند، قطعاً توليد لطمه خواهد خورد و مضرات اين امر در نهايت شامل حال مصرفكنندگان ميشود.
به گفته ميركاظمي امروزه دليلي بر افزايش قيمتها با توجه به شرايط بازارهاي جهاني وجود ندارد و سازمان حمايت از مصرفكنندگان و توليدكنندگان نيز بر همين اساس سامانهاي را تهيه كرده است كه ليست قيمتهاي كاهش يافته شده را در معرض ديد عموم قرار دهد.
وي در خصوص عدم كاهش قيمت محصولات شركتهاي خودروساز گفت: اميدواريم كه همه كالاها در سطح خرده فروشي وعمده فروشي و نيز كارخانجات توليدي كاهش منطقي قيمتها را صورت دهند، اين در حالي است كه سازمان حمايت از حقوق مصرفكنندگان و توليدكنندگان نيز در حال انجام مذاكره با شركتهاي خودروسازي مبني بر اعمال كاهش قيمتها است.
ميركاظمي از دريافت نامهاي از انجمن كارخانجات توليدكننده شكر خبر داد و گفت: اين انجمن تقاضاي عدم تغيير تعرفه واردات شكر را داشت در صورتي كه دولت ميتوانست اين تعرفه را افزايش دهد و خريدهاي دولتي را انجام ندهد، اين در حالي است كه از سال 84 تاكنون بيش از يك و نيم ميليون تن شكر با قيمتي بالاتر از قيمتهاي جهاني از كارخانجات شكر خريداري شده است كه اين رفتار وزارت بازرگاني ناشي از حمايت از حقوق توليدكنندگان است.
وي ادامه داد: درخواست اين انجمن از وزارت بازرگاني اين بود كه توليد كنندگان شكر خود به تنظيم بازار بپردازند و هر طور كه بخواهند تعرفه را وضع كنند ولي اين امر در صورتي پذيرفته است كه قيمت در بازار براي مصرفكنندگان افزايش پيدا نكند.
وزير بازرگاني با اشاره به روند تصويب لايحه حمايت از حقوق مصرف كنندگان و توليد كنندگان، اظهار داشت: شوراي نگهبان ايراداتي را بر اين لايحه وارد كرد كه بر همين اساس، به كميسيون مربوطه برگشت خورد تا اين اصلاحات صورت گيرد و سپس به مجمع تشخيص مصلحت نظام ارسال شود، اما وزارت بازرگاني با توافق مجلس، قرار را بر اين گذاشت كه جلساتي را تشكيل دهد تا بتوان به نتيجه رسيد كه اميد ميرود هر چه زودتر اين قانون ابلاغ شود.
ميركاظمي بهرهوري در حوزه بازرگاني كشور را خواستار شد و گفت: از تامين مواد اوليه تا فرايندهاي متنوع براي توليد يك محصول بايد بهرهوري را لحاظ كرد به اين معنا كه در جاي جاي حلقههاي تأمين كالا و خدمات بايد استفاده بهينه از منابع صورت گيرد تا در نهايت به توسعه دانش و اقتصاد مبتني بر دانش دست يافت.
وزير بازرگاني همچنين با اشاره به تهيه بسته حمايت از صادرات غير نفتي گفت: اين بستههاي حمايتي در حال انجام است و البته 30 سند توسعه صادرات نيز براي هر استان ديده شده كه بر اساس آن تأمين اعتبار صورت ميگيرد.
وي خاطرنشان كرد: اميدواريم تأثير كاهش قيمتها در بازار روزهاي ابتداي سال جديد نيز ادامه يابد، چرا كه بر اساس قوانين و مقررات اول فروردين ماه بايد برابر با تورم سال قبل دستمزدها افزايش پيدا كند كه بر اين اساس، اين روند بر روي قيمتها نيز اثر گذار است.
وزير بازرگاني ابراز اميدواري كرد با تمهيدات انديشيده شده بتوان راهكارهاي جدي براي تنظيم بازار روزهاي ابتداي سال آتي صورت داد.
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 435]