واضح آرشیو وب فارسی:سایت ریسک: تازه ها
اعلام حمايت بحرين از مراكش پس از قطع رابطه با ايران !
پس از تصميم مراكش در اعلام قطع روابط ديپلماتيك با ايران شيخ « خالد بن احمد آل خليفه » وزير امور خارجه بحرين در اقدامي تحريك آميز در تماس تلفني با همتاي مغربي خود « الطيب الفاسي الفهري » همبستگي بحرين و حمايت كامل اين كشور را از مراكش در مقابل ايران اعلام كرد. به گزارش « الوطن » بحرين وزير امور خارجه اين كشور در عين حال از « برادران مسوول در جمهوري اسلامي ايران » نيز خواست كه « با اقدام مناسب مشكل به وجود آمده را حل كنند! » وي همچنين تقدير ملت و دولت كشورش را از مواضع مراكش به رهبري محمد ششم در حمايت از بحرين اعلام كرد. وزير امورخارجه بحرين اخيرا با سفر به تهران با تمام شده دانستن سو تفاهم پيش آمده دوستي منامه با تهران را مورد تاكيد قرار داده بود. گفته مي شود دولت مراكش به تهران فرصت يك هفته اي داده بود تا به اين كشور درباره بحرين و آنچه دخالت ايران در امور اهل سنت توضيح دهد! ولي مسوولان جمهوري اسلامي در رويكردي مناسب اعتنايي به اين زياده خواهي گستاخانه مراكشي ها نكردند.
« گاف » وزارت خارجه آمريكا و متلك لاوروف به كلينتون
هيلاري كلينتون وزير خارجه آمريكا در سفر دوره اي خود به اروپا باسرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه در مسكو ديدار كرد ديداري كه اشتباه يا همان « گاف » وزارت خارجه آمريكا باعث شد به شدت تحت تاثير حاشيه ها قرار گيرد و عرق شرمساري و خجالت را بر پيشاني دستگاه عريض و طويل بزرگترين ديپلماسي دنيا بنشاند. ماجرا از اين قرار بود كه « هيلاري كلينتون » در ديدار با لاوروف و در حضور ده ها خبرنگار جعبه اي سبز رنگ كه روباني سبز نيز به دور آن بسته شده بود را به وزير خارجه روسيه اهدا كرد. اين جعبه سبزرنگ كه هديه ويژه و نمادين هيلاري كلينتون به لاوروف محسوب مي شد; در حقيقت يك دكمه (شاسي ) ساده بود كه بر روي آن به دو زبان روسي و انگليسي عبارت « آغاز دوباره » به چشم مي خورد. قرار بود كه كلينتون و لاوروف در اقدامي نمادين با هدف تاكيد بر آغاز دوباره روابط دوستانه آمريكا و روسيه اين دكمه را فشار دهند. كلمه « آغاز دوباره » نيز در اصل از سخنراني « جوزف بايدن » معاون باراك اوباما به عاريه گرفته شده بود. بايدن در آن سخنراني تاكيد كرد كه دولت جديد آمريكا قصد دارد پس از يك دوره پرتنش در روابط مسكو و واشينگتن در دوران زمامداري جرج بوش به سوي « آغازي دوباره » در روابط دو كشور گام بردارد. اما « گاف » دستگاه عريض و طويل وزارت خارجه آمريكا زماني روشن شد كه سرگئي لاوروف بسته اهدايي خانم كلينتون را باز كرد. در حالي كه لاوروف مشغول باز كردن روبان سبزرنگ اين هديه نمادين بود هيلاري كلينتون تاكيد كرد كه همكارانش تمام تلاش خود را به كار گرفته اند تا معادل دقيقي را در زبان روسي براي عبارت « آغاز دوباره » انتخاب كنند. وزير خارجه آمريكا سپس با خنده اي كش دار از لاوروف پرسيد : « آيا درست است » پاسخ سرگئي لاوروف اما نشان داد كه وزارت خارجه آمريكا يك « گاف » بزرگ داده و كلمه كاملا غلطي را به عنوان ترجمه روسي « آغاز دوباره » انتخاب كرده است . وزير خارجه روسيه در حالي كه مشغول وارسي دكمه اهدايي بود خطاب به هيلاري كه شما انتخاب كرده ايد به معناي « بيش از ظرفيت پر كردن » است و اصلا به peregruzka كلينتون گفت : نه خير شما اشتباه كرده ايد! كلمه معني « آغاز دوباره » نيست . اگرچه اين گاف عجيب و غريب براي آمريكايي ها مايه شرمساري بود اما دو طرف لبخند زنان در مقابل خبرنگاران دكمه « آغاز دوباره » را فشار دادند تا تمايل خود را براي بهبود روابط دو كشور نشان داده باشند. كلينتون و لاوروف حدود دو ساعت بعد يعني پس از مذاكرات محرمانه نيز بار ديگر به ميان خبرنگاران بازگشتند و اظهارات خود را با شوخي و خنده درباره اين گاف استثنايي آغاز كردند. لاوروف در اين كنفرانس خبري به شوخي گفت ; ما در مذاكرات خود به اين توافق دست يافتيم كه چگونه كلمه « آغاز دوباره » را به روسي و انگليسي هجي كنيم . از اين به بعد ديگر هيچ اختلافي بين ما وجود ندارد. هيلاري كلينتون نيز در حالي كه حداقل در ظاهر به شدت مي خنديد رو به همتاي روس خود كرد و گفت : « جناب وزير اشتباه لغتي ما را اصلاح كردند. اما كلمه اي كه ما نوشته بوديم از يك جهت هم درست بود. اگر فرض كنيم ما دكمه آغاز دوباره را فشار داده ايم بنابراين من و جناب وزير كارهايي بيش از ظرفيت و توانمان براي انجام خواهيم داشت » ...
واشنگتن پست : زمان به سود آمريكا پيش نمي رود
تحليل گر سياسي روزنامه واشنگتن پست نوشت : ظريف كاري هاي ديپلماتيك با ايران مهم است اما بايد توجه كرد كه زمان به نفع آمريكا پيش نمي رود و واقعيت آنست كه اگر اوباما خواهان گفتگوست بايد به سرعت دست به كار شود. يك تحليل گر امور بين الملل در مقاله اي در روزنامه واشنگتن پست مي گويد : يك مساله مهم براي آمريكا در تعامل با ايران و سوريه تعيين ميزان سرعت به نتيجه رسيدن بحث هاست . به گفته وي دولت آمريكا مي گويد كه خواهان مذاكره است و ايران و سوريه نيز همين نظر را دارند اما آيا گفتگوها بايد به آرامي و با صبر و حوصله پيش برود و يا يك جدول زماني خاص بايد مورد نظر باشد و ديگر اينكه آيا آمريكا بايد بر برخي امتيازگيري ها در مسائل كليدي در ابتداي كار تاكيد ورزد و يا اينكه طرفين به گفتگو بنشينند و ببينند كه بحث ها به كجا كشيده مي شود. به گفته وي بحث ديگر در مورد اعلام مواضع است و مي پرسد آيا ايران گمان دارد كه مي تواند با آمريكا وارد تعامل شود. وي اين شيوه را دعوت به بستن راه مذاكره به جاي آغاز گفتگو مي داند و مي گويد با توجه به بحث هاي شديد در ايران درباره چگونگي رفتار با آمريكا اين موضع گيري مي تواند نشانه اي از طرز تفكر حاكميت تلقي شود. نويسنده در عين حال مي گويد به رغم اعلام مواضع صريح در ايران و پاپس كشيدن هاي سوريه دولت آمريكا كماكان طرفدار تماس است و به دعوت هفته پيش كلينتون از ايران براي پيوستن به مذاكرات افغانستان اشاره مي كند. وي مي نويسد در عين حال مقامات دولت آمريكا در بررسي خط مشي ها در قبال ايران و سوريه بر چند موضوع كليدي متمركز شده اند كه نحوه پيشبرد كار گفتگوها را شكل خواهد داد. نويسنده معتقد است كه در مورد ايران اولين چالش آنست كه مقامات آمريكايي خواهان يك روند آهسته مستمر محتاطانه و مستقيم هستند اما آنها واقف بر اين موضوع هستند كه ساعت برنامه هسته اي ايران به سرعت جلو مي رود و تا سال آينده ايران مي تواند به اندازه كافي سوخت داشته باشد.
انتقاد از سفر نمايندگان هاليوود به ايران
نماينده ولي فقيه در نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گفت : هاليوود به دنبال ترويج فرهنگ سكولاريسم در ايران است . به گزارش ايرنا حجت الاسلام « علي شيرازي » در همايش حماسه سازان انديشه بسيج طلاب و روحانيون استان كرمان در سالن اجتماعات هلال احمر كرمان افزود : بررسي اسناد و سياستهاي سازمان سيا حاكي از آن است كه هاليوودي ها بدنبال برقراري ارتباط با هنرمندان ايراني براي برنامه ريزي و ترويج فرهنگ سكولاريسم در ايران هستند. وي با اشاره به حضور برخي فعالان صنعت فيلمسازي هاليوود در خانه سينماي ايران اظهار داشت : اگر چه اين افراد هدف خود را آموزش بازيگران ايراني بيان كرده اند اما حركت آنها در واقع شبيخون فرهنگي است . وي درباره شكل گيري برخي جريان ها براي ايجاد خدشه و از بين بردن نظام جمهوري اسلامي هشدار داد و افزود : اين موضوع از زمان قاجار شكل گرفت و در دوران بعد از انقلاب نيز اين جريان ها به كار خود ادامه داده است . حجت الاسلام شيرازي گفت : در دوران طاغوت فراماسويونرها بهائي ها و ملي گراها در مطبوعات براي شكستن دين و نفي اسلام و ترويج فساد و فحشا تلاش كردند و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي و بعد از دوران جنگ تشكيلات خود را در خارج از كشور سر و سامان دادند. وي با بيان اين مطلب مدعي شد : در سال 72 اين تشكيلات نماينده خود را به نام « رامين جهانبگلو » براي ايجاد يك انقلاب نرم و آرام براي براندازي جمهوري اسلامي به ايران روانه كرد. نماينده ولي فقيه در نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي تصريح كرد : نابودي مهدويت فرهنگ عاشورا و از بين بردن ريشه ولايت از سال 65 از سوي دشمنان مطرح شد و برهمين اساس نيز از سوي آمريكا برنامه ريزي هاي صورت مي گيرد. وي ايجاد هاليوود براي ترويج فرهنگ آمريكايي لشكركشي به عراق و افغانستان براي پيشگيري از توسعه جريان مهدويت در جهان اسلام و نيز دعوت از « جهانبگلو » در مقطعي براي براندازي نرم در ايران آنهم با حضور مركز پژوهش هاي اسلامي و خانه هنرمندان ايران از اقدامات دشمنان براي مقابله با نظام اسلامي بود.
وخامت اوضاع جسمي و روحي تاجيك در حبس خانگي
به دنبال عدم اظهار نظر وزير كشور انگليس در مورد حكم استرداد نصرت الله تاجيك به آمريكا در شش ماه گذشته و با توجه به شدت بيماري وي حسب اطلاع واصله در لايحه دفاعيه اي 11 صفحه اي كه از سوي وكلاي نصرت الله تاجيك ديپلمات كشورمان براي وزير كشور انگليس ارسال شده است ضمن اشاره به خلاصه و نكات مهم 4 گزارش پزشكي و روانپزشكي تهيه شده توسط پزشكان معالج وي طي 6 ماه گذشته از نامبرده خواسته شده است كه هر چه سريعتر نسبت به لغو حكم استرداد آقاي تاجيك به آمريكا اقدام كند . به گزارش « تابناك » در اين لايحه كه به دنبال شش ماه بلاتكليفي وي و تاخير در اعلام نظر وزير كشور انگليس و بر اساس نظر متخصصين قلب و روانكاوي و روانپزشكي تاكيد شده است كه طولاني شدن مدت محاكمه كه يك امر تنش آفرين براي وي شده و اثرات مخربي بر وضعيت قلبي و رواني او دارد از تاخير بيشتر خودداري و هرچه زودتر راي نهايي خود را اعلام كند. در اين لايحه با اشاره به تخريب تدريجي ميزان سلامت جسمي و روحي نصرت الله تاجيك در 6 ماه گذشته نتيجه گيري شده است كه اجراي حكم استرداد مخالف قوانين حاكم بر دادگاه اروپايي حقوق بشر بوده و ناقض حقوق اوليه انساني وي است . در اين لايحه به وزير كشور گوشزد شده است كه با طولاني شدن محاكمات و گذشت دو سال و نيم از دستگيري و طي مراحل دادگاهي احتمال ورود ضربات جبران ناپذير روحي و جسمي بر وي كه از مشكلات قلبي رنج مي برد افزايش پيدا كرده و هم اكنون نيز وي در شرايط حادي قرار دارد و هرچه سريعتر بايد اقدامي انجام داد تا وي ابتدا به شرايط طبيعي بازگشته و دچار اضطراب و نگراني نباشد. در اين لايحه تاكيد شده است كه عدم صدور راي ابطال حكم دادگاه انگليس و تاخير در اعلام نظر وزير كشور كه يك آينده نامعلومي را براي وي به وجود آورده به نوبه خود يك منبع تنش آفرين و ايجاد اضطراب و نگراني شده است و اين خود باعث دردسينه وتشديد بيماري قلبي نامبرده شده است . قابل ذكر است كه جك استراو وزير دادگستري انگليس در پاسخ به پرسشي درباره آخرين وضعيت نصرت الله تاجيك ديپلمات سابق كشورمان كه پس از بازداشت در انگليس به استرداد به آمريكا محكوم شده است گفته است : « پرونده تاجيك هم اكنون از سوي وزير كشور در دست بررسي است و با توجه به پايان روند قضايي رسيدگي به اين پرونده من به عنوان وزير دادگستري به طور مستقيم با اين پرونده درگير نيستم . » اين نخستين مقام انگليسي است كه قبول كرده كه پرونده دست دولت انگليس است و از گردونه قوه قضائيه خارج شده است . بنابراين جا دارد كه مسئولان كشورمان كه تاكنون اين پاسخ كليشه اي كه پرونده در دست قوه قضائيه است را از سوي طرف انگليسي دريافت مي كردند تحرك بيشتري از خود نشان دهند تا اقداماتشان هرچه سريعتر به آزادي اين فرد ايراني كه سرنوشت خود و خانواده اش دستخوش اين آدم ربايي دولت آمريكا و گروگانگيري انگليس قرار گرفته است بينجامد. گفتني است نصرت الله تاجيك سفير اسبق ايران در اردن به اتهام واهي تلاش براي خريد دوربين هاي ديد در شب براي ايران در انگليس دستگير شد و دادگاه انگليس حكم به استرداد وي به آمريكا داد كه با تلاش هاي رسانه ها و وكلاي وي از اين كار تا به حال ممانعت به عمل آمده است .
سفر بي سر و صداي مشايي به كانادا و زمزمه تشكيل خانه ايرانيان
سايت خبري « آينده » گزارش داد از اواخر هفته گذشته اسفنديار رحيم مشايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در سفري عازم كانادا شده است . بنابراين گزارش وي كه متولي موضوع ايرانيان خارج از كشور در دولت كنوني به شمار مي رود در برخي شهرهاي اين كشور چون « ونكور » و « كوانتو » جلساتي با ايرانيان خارج از كشور داشته و از جمله در اين جلسات موضوع تاسيس » خانه ايرانيان خارج از كشور « مطرح شده است . هم اكنون در كشور آمريكا يك تشكل غيردولتي كه توسط عناصر ضد انقلاب اداره مي گردد با نام خانه ايرانيان وجود دارد و در ايران نيز توسط برخي افراد يك تشكل غيردولتي با همان نام » خانه ايرانيان « در حال شكل گيري است . منتقدان راه اندازي اين تشكل ارائه خدمات اقتصادي كنسولي حقوقي و قضائي به ايرانيان خارج از كشور مانند كنسول افتخاري توسط عقد قرارداد بلندمدت با معاونت كنسولي وزارت امور خارجه و تاسيس بانك خصوصي جهت انتقال قسمتي از دارائي هاي ايران در خارج از كشور به اين بانك را از اهداف اين تشكل عنوان مي كنند. عقد يك قرارداد حقوقي بلندمدت با شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور جهت انتقال ساليانه قسمتي از بودجه شورا به اين تشكل به صورتي كه دولت هاي آينده نتوانند اين قرارداد را لغو نمايند هم از اهداف راه اندازي اين تشكل عنوان شده است . هنوز وزارت كشور براي چنين تشكلي مجوز صادر نكرده اما گفته مي شود يك معاون و يك مدير كل كنوني وزارت خارجه و يكي از سفراي سابق ايران در آلمان نيز در كنار برخي مسئولان كنوني شوراي عالي ايرانيان جزو پشتيبانان راه اندازي چنين تشكلي هستند كه قرار است با تابلوي غيردولتي فعاليت كند و البته ديدگاه خوش بينانه مدعي مصادره اين عنوان از اپوزيسيون مي باشد.
يکشنبه|ا|18|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت ریسک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 332]