واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: بيكاري از همدان رخت برميبندد
جام جم آنلاين: قديميها ميگويند: كار را ياد بگير، بگذار در صندوقچه و درش را ببند. معناي اين سخن آن است كه حرفهآموزي بالاخره در زندگي روزي به كار ما خواهد آمد و گره از زندگي خواهد گشود.
درست است كه نرخ بيكاري در كشور ما كم نيست و بسياري از جوانانمان به دنبال كار ميگردند، اما اگر نگاهمان به كاريابي را تغيير دهيم، هيچكس بيكار نميماند. ميپرسيد چگونه؟
كارشناسان علوم اجتماعي بر اين باورند مشاغل خانگي و ارائه تسهيلات به صاحبان اين مشاغل ظرفيت زيادي در كارآفريني دارد؛ همان نگاهي كه در همدان مورد توجه مسوولان قرار گرفته و موجب رونق كسب و كار مردم اين استان شده است.
مديركل تعاون كار و رفاه اجتماعي استان همدان روز گذشته از پرداخت 30 تا 50 ميليون ريال تسهيلات به متقاضيان ايجاد كسب و كار خانگي خبر داد.
مسعود اقلامي در گفتوگو با مهر با ذكر اينكه 500 ميليارد ريال تسهيلات براي رونق مشاغل خانگي در همدان پيش بيني و ابلاغ شده، افزود: اين ميزان تسهيلات بر مبناي ميزان تعهد اشتغال در شهرستانها تقسيمشده تا بتوان از آن براي پيشبرد مشاغل خانگي به صورت عادلانه استفاده كرد.
وي گفت: مجوز لازم براي ارائه تسهيلات به مشاغل خانگي از سوي دستگاههاي اجرايي نظير جهاد كشاورزي، ميراث فرهنگي، فني و حرفهاي و سازمان صنعت و معدن و تجارت و با هماهنگي دبيرخانه كارگروه اشتغال صادر ميشود.
البته مديركل تعاون كار و رفاه اجتماعي استان همدان شرط اعطاي تسهيلات به صاحبان مشاغل خانگي را عدم ايجاد مزاحمت براي همسايهها عنوان كرده و گفته است: در مشاغل و كسب و كارهاي خانگي، كار بايد توسط اعضاي خانواده و در محيط خانه انجام شود و مزاحمتي براي همسايگان ايجاد نشود. به گفته وي، در كسب و كار مشاغل خانگي توليد خدمت و كالا در محيط خانه صورت ميگيرد و عرضه، فروش و بازاريابي آن به خارج از محيط مسكوني منتقل ميشود. ضمنا از ويژگيهاي طرح كسب و كار خانگي اين است كه محيط خانه تغيير كاربري نمييابد و معافيت از عوارض مالياتي و تجاري شامل حال اينگونه محيطهاي كسب و كار خواهد شد.
تسهيلات ويژه
مديركل كار و تعاون و رفاه اجتماعي استان همدان اضافه كرد: اين دستگاهها با همكاري دبيرخانه كارگروه اشتغال مجوزهايي با 2 امضا صادر كرده و در اختيار متقاضيان قرار ميدهند. اقلامي با بيان اينكه هيچگونه رقمي براي افرادي كه متقاضي فعاليتي غير از مشاغل خانگي هستند اختصاص نمييابد، اظهار كرد: مجوز متقاضيان از سوي دستگاه اجرايي مرتبط مورد بررسي قرار گيرد و قبل و بعد از پرداخت تسهيلات مسير و مكان هزينهكرد تسهيلات مورد بررسي قرار ميگيرد تا اعتبار پرداخت شده در مسير ايجاد اشتغال هزينه شود.مدير كل كار و تعاون رفاه اجتماعي استان همدان افزود: افراد زير پوشش كميته امام خميني(ره) و بهزيستي ميتوانند با 4 دستگاه پيشبينيشده براي ارائه مجوز مشاغل خانگي هماهنگي كرده تا براي پرداخت تسهيلات مجوز به آنها ارائه دهند.
124 رشته شغل خانگي
اقلامي با ذكر اينكه طبق بررسيهاي صورتگرفته به 124 رشته از مشاغل خانگي تسهيلات تعلق ميگيرد، در ارتباط با نحوه نامنويسي و پرداخت تسهيلات به متقاضيان مشاغل خانگي اظهار كرد: افراد واجد شرايط بايد با مراجعه به 4 دستگاه جهاد كشاورزي، ميراث فرهنگي، فني و حرفهاي و سازمان صنعت و معدن و تجارت طرح خود را ارائه دهند و دستگاه اجرايي نيز مكلف به بررسي صلاحيت افراد براي انجام فعاليت مورد نظر است.
وي اضافه كرد: مراجعهكنندگان بايد با ارائه مدارك فني و حرفهاي مسوولان را با تخصص و نوع حرفه خود آشنا كنند تا متوليان اين امر بعد از بررسي و تشكيل پرونده، فرد داراي مجوز را به بانك معرفي كنند.به گفته اين مسوول، بانكهاي عامل هيچگونه مشكلي از لحاظ پرداخت تسهيلات ندارند و دستگاههاي اجرايي براي اينكه متقاضيان در بازپرداخت تسهيلات با مشكل مواجه نشوند، مكلف به نظارت به محل هزينه اعتبار اختصاص يافته هستند.
وي با تاكيد بر اينكه تنها به مشاغلي مجوز ارائه ميشود كه هيچگونه مزاحمتي براي ساكنان آن محدوده ايجاد نكند، گفت: طبق قانون، شهرداريها موظف هستند در بوستانها بازارچههايي ايجاد كرده تا توليدكنندگان بتوانند اقلام توليدي خود را در آن مكانها عرضه كنند.
تسهيلات به مشاغل روستايي
اقلامي با ذكر اينكه تسهيلات مشاغل خانگي به مشاغل روستايي نيز پرداخت ميشود، گفت: طبق تاكيد استاندار همدان در كارگروه اشتغال بايد كارگروههايي در شهرستانها تشكيل و فرمانداريها به همراه دستگاه اجرايي مسائل مرتبط با اشتغال روستايي را پيگيري كنند.
وي افزود: ايجاد اشتغال در روستاها و ايجاد درآمد براي آنها موجب ساكنشدن آنها در روستا و جلوگيري از مهاجرت آنها ميشود.
مدير كل كار و تعاون و رفاه اجتماعي همدان يكي از مشكلات مشاغل خانگي را بازار فروش آن دانست و گفت: اعضاي كارگروه اشتغال و سرمايهگذاري استان همدان با ايجاد بازارچههاي خوداشتغالي در مبادي ورودي و خروجي شهرهاي استان كه بتواند پشتيبان مشاغل خانگي و رونق فروش آنها باشد، موافقت كردند.
اقلامي گفت: بيشتر توليدات استان به علت نداشتن بازار فروش رونقي نداشتهاند. چنانچه اينگونه اقدامات براي شناساندن ظرفيتها و توليدات استان صورت گيرد ميتواند در توسعه اينگونه حرفهها و مشاغل تاثيرگذار باشد.
صدور 97 مجوز مشاغل خانگي صنايعدستي
معاون هنرهاي سنتي و صنايعدستي استان همدان نيز گفت: از ابتداي سال جاري تا اواسط آبان، 97 مجوز مشاغل خانگي براي طرحهاي صنايعدستي در اين استان صادر شده است.بهجت عباسي افزود: هنرمندان 223 طرح در سال جاري خواستار دريافت مجوز مشاغل خانگي بودند كه از اين تعداد 97 طرح واجد شرايط اعلام شد.
وي با اشاره به اين كه 70 نفر در شهرستان همدان متقاضي مجوز مشاغل خانگي صنايعدستي بودند، افزود: از اين تعداد 40 طرح اين مجوز را دريافت كردند.
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]