واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ضرغامي در گفتگو با مهر:اميدوارم جايزه «زيباترين كتابهاي جهان» به ايران برسد
اميدوارم جايزه «زيباترين كتابهاي جهان» به ايران برسد
مدير نشر سرزمين اهورايي كه با 4 عنوان اثر در مسابقه «زيباترين كتابهاي جهان» شركت كرده است، ابراز اميدواري كرد، نام يك كتاب ايراني به عنوان زيباترين كتاب جهان رقم بخورد.
مجيد ضرغامي، مدير انتشارات سرزمين اهورايي كه چهار عنوان از كتابهاي اين انتشارات از ايران براي نمايشگاه كتاب «زيباترين كتابهاي جهان» انتخاب شده است، به خبرنگار مهر گفت: 105 ناشر از سراسر كشور كتابهاي خود را در مسابقه زيباترين كتابهاي جهان شركت دادند و از ميان كتابهاي منتشرشده در سالهاي 1389 و 1390، 24 عنوان از 15 ناشر ايراني بهآلمان رفتند تا بهعنوان نمايندگان ايران در اين مسابقه حضور يابند.
وي ادامه داد: از انتشارات سرزمين اهورايي نيز كتابهاي «ايران سراي جاويدان»، «اصفهان ميراث اهـورايي»، «حلقه خورشيد» و «اسم اين كتاب سلطنت ارديبهشت نيست» براي نمايش در نمايشگاه كتاب زيباترين كتابهاي جهان انتخاب شده است.
اين ناشر با اشاره به اينكه كتابهاي اشاره شده از سوي دبيرخانه اين جايزه انتخاب شدهاند، بيان كرد: آنچه در اين جايزه مدنظر قرار ميگيرد ويژگيهاي بصري و ظاهري كتابها شامل چاپ، عكس، گرافيك، كيفيت چاپ و كاغذ، خلاقيت و نوآوري، نفيس بودن، تطبيق متن و عكس و گرافيك، شكيل بودن و ... است.
ضرغامي افزود: البته ما مذاكرهاي با دبيرخانه جايزه براي اينكه آيا لازم است كتابهايمان را به آلماني ترجمه كنيم يا خير؟ داشتيم كه گفتند لازم نيست و با همين ويژگيهاي ظاهري داوري را انجام ميدهند.
وي كسب رتبه در اين جايزه را براي ايران حائز اهميت دانسته و تشريح كرد: تاكنون از ايران كتابي برگزيده اين جايزه نشده است و اميدوارم در اين دوره يك برگزيده ايراني داشته باشيم.
مدير نشر سرزمين اهورايي در پايان گفت: «ايران سراي جاويدان» از جمله آثار ماست كه در نمايشگاه كتاب هم با اقبال خوبي روبهرو شد و اميدوارم در اين جايزه هم مورد توجه قرار گيرد. ما همچنين در بخش آثار بصري جايزه شركت كردهايم كه در آنجا مجموعهاي از كارت پستالهايمان را كه قابي ترمه و مخمل دارد و دوخت عشايري نيز در آن به كار رفته است، ارائه دادهايم.
جايزه ويژه را كتابي از كشور هلند دريافت كرد. مدال طلا را كتابي از جمهوري چك گرفت، دو مدال نقره به دو كتاب هلندي و سوييسي اهدا شد. پنج مدال برنز را كتابهايي از كشورهاي هلند (2 مدال)، اتريش، لهستان و سوييس دريافت كردند. همچنين، ديپلم افتخار به كتابهايي از كشورهاي چين، آلمان (3 ديپلم) و سوييس داده شد.
اين مسابقه كه با همكاري اتحاديه ناشران آلمان، كتابخانه ملي آلمان، شهرداري فرانكفورت و شهرداري لايپزيك به وسيله بنياد هنر كتابآرايي آلمان برگزار ميشود، براي نخستين بار در سال 1963 در شهر لايپزيك برگزار شد.
از سال 1991 شهر فرانكفورت نيز به مسابقه پيوست. از آن زمان تاكنون همه ساله تمام كتابهاي برگزيده از سراسر جهان در نمايشگاههاي كتاب لايپزيك و فرانكفورت بهنمايش درميآيند.
در نمايشگاه كتاب لايپزيك كتابها در زير نام كشورهاي ارسالكننده بهنمايش گذاشته ميشوند، اما در نمايشگاه كتاب فرانكفورت، كتابها برحسب موضوع بهنمايش درميآيند و پس از پايان نمايشگاه كتاب فرانكفورت، كتابها در اختيار موزه كتاب آلمان قرار ميگيرند تا هميشه محفوظ بمانند.
نمايشگاه كتاب لايپزيك از 15 تا 18 مارس 2012 برابر با 25 تا 28 اسفند ماه 1390 در شهر لايپزيك و نمايشگاه كتاب فرانكفورت از 10 تا 14 اكتبر 2012 برابر با 18 تا 22 مهرماه 1391 در شهر فرانكفورت آلمان برگزار خواهد شد.
كتابهاي برگزيدهشده ايراني را ميتوان در هر دو نمايشگاه همراه با نام ايران تماشا كرد.
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]