واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: سيستم جامع املاك در استان گيلان راهاندازي ميشود
سرويس شهرستانها: مديركل ثبت اسناد و املاك گيلان از نصب و راهاندازي سيستم جامع املاك شهرهاي استان در سال جديد خبر داد.
علياكبر كيميايي در گفتگو با خبرگزاري فارس با اشاره به فعاليتهاي كاداستر گيلان افزود: كاداستر به عنوان بستري مناسب براي انجام مشاركت در زمينه مديريت و داراييهاي زمين در سطح جهاني است.
وي سرعت و سهولت دسترسي به اطلاعات ملك، مستندسازي اطلاعات اراضي در ارتباط با شهروندان، استناد قانوني و دقيق در محاكمات براي نيل به احقاق حقوق عامه، افزايش امنيت حقوقي مالكان و آسانسازي معاملات اراضي را از جمله مزاياي طرح كاداستر اعلام كردو اظهار داشت: از بين بردن زمينههاي تصرف اراضي دولتي و ملي، ايجاد توسعه پايدار و امنيت ملي، زمينهسازي تأسيس نظام كارآمد و منصفانه براي وصول ماليات اراضي و املاك و همچنين جلوگيري از بورس بازي در مناطق شهري از ديگر مزاياي طرح كاداستر است.
مديركل ثبت اسناد و املاك گيلان آغاز اجراي طرح كاداستر در گيلان را از سال 75در لنگرود اعلام كرد و اظهار داشت: تا سال 81 نقشه زمينهاي سه شهر لنگرود، لاهيجان و آستانه اشرفيه كاداستر استان تهيه و در سال 82 با پلاكگذاري اين شهرها پيادهسازي نقشههاي آن آغاز و عملاً كار به روزرساني نقشهها انجام شد.
وي اضافه كرد: در سال 85 نيز با ابلاغ اعتبار، عمليات داده آماري و اسكن دفاتر املاك شهرهاي لنگرود، آستانه اشرفيه و نيمي از دفاتر واحد ثبتي لاهيجان انجام گرفت و در حال حاضر با نصب نرمافزارهاي تهيه شده توسط دفتر مركزي كاداستر پس از تلفيق اطلاعات حقوقي با نقشههاي كاداستر عمليات به روزرساني در بخش املاك و وضعيت هندسي پلاكهاي ثبتي در دست اجرا است.
كيميايي آغاز پيادهسازي نقشه كاداستر در واحد ثبتي فومن را از ديگر اقدامهاي ثبت اسناد در سال گذشته اعلام كرد و افزود: عمليات عرصهسازي و پلاكگذاري نقشههاي هوايي شهر رشت با وسعت تقريبي 16 هزار هكتار و نيز عمليات داده آماري و اسكن دفاتر در عقد قرارداد با شركتهاي خصوصي صورت گرفت كه اكنون مراحل بازبيني و كنترل آن در حال اجرا است.
مديركل ثبت اسناد و املاك گيلان با اشاره به وضع اجراي طرح كاداستر در سال جاري خاطرنشان كرد: امسال قرارداد دادهآمايي و اسكن دفاتر املاك 10 شهر انزلي، املش، رودسر، صومعه سرا، تالش، شفت، فومن، سياهكل، كلاچاي و سنگر با تعداد يك هزار و 767 دفتر املاك منعقد شد كه توسط بخش خصوصي در حال انجام است.
كيميايي گفت: عرصهسازي، پلاكگذاري، درج كد پستي و كد ملي نيز در تفاهمنامه تنظيمي با اداره كل پست گيلان درانزلي مراحل پاياني خود را ميگذراند.
وي تصريح كرد: اعتبار ابلاغي اخير نيز صرف عمليات به روزرساني دادهآمايي و تهيه نقشه كاداستر در شهرهايي خواهد شد كه در حال پيادهسازي نقشهها هستند.
كيميايي با اشاره به اقدامهاي انجام شده در راستاي تهيه نقشههاي كاداستر و بانك جامع اطلاعات بيان داشت: نصب و راهاندازي شبكه واحدهاي پستي، نصب و راهاندازي نرمافزار اتوماسيون ثبت شركتها در واحد ثبتي رشت، بانك جامع ممنوعالخروج و رفع ممنوعالخروج و... از جمله اين اقدامها است.
وي به اهداف چشماندازهاي آينده استان با اجراي طرح كاداستر اشاره كرد و اظهار داشت: با اجراي پروژه پايلوت در استان كه واحد ثبتي لنگرود در نظر گرفته شده است، پس از گذشت چند ماه معايب و نواقص احتمالي برطرف و سيستم جامع املاك در ديگر شهرهاي گيلان در سال آينده نصب و راهاندازي ميشود.
وي طرح كاداستر را در راستاي خدمات دولت الكترونيك دانست و خاطرنشان كرد: با نصب و راهاندازي سيستم جامع املاك گامي مهم در ايجاد يك بانك اطلاعات پر بار و بازار مطمئن زمين برداشته خواهد شد كه راه را براي رسيدن به توسعه بر مبناي دولت الكترونيك هموار ميكند.
كيميايي افزود: همزمان با جمعآوري اطلاعات حقوقي املاك و تهيه نقشههاي كاداستر در سطح استان زيرساختهاي لازم براي ارائه خدمات اينترنتي نيز با طراحي وبسايت كاداستر ادارهكل ثبت اسناد و املاك گيلان انجام خواهد شد. وي كمبود فضاي فيزيكي براي استقرار نيروهاي كاداستر و پرسنل شركتهايي كه عمليات به روزرساني در مركز استان انجام دهند را از مشكلات كاداستر عنوان كرد.
وي گفت: تراكم پوشش گياهي و بارشي نزولات جوي و تأثير منفي آن در انجام عمليات نقشهبرداري، نوع معماري بناهاي احداثي در سطح استان كه استفاده از نقشههاي هوايي نيز به دليل وجود شيروانيها و پوشاندن قسمتي از سطح عرصه املاك سبب ميشود دقت نقشهها پايينتر از نقشه هوايي استانهايي باشد كه پوشش سقف ساختمانهاي آنها به صورت شيرواني نيست از جمله مشكلات پيش روي اجراي طرح كاداستر در گيلان است.
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 402]