واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييسجمهور: ـ جاي مجموعهاي از نقدهاي كامل خالي است ـ اقتصاد و رسانه با يكديگر ارتباط تنگاتنگ دارند ـ ما نيازمند مباني جديد براي اقتصاد جهاني هستيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
رييسجمهور گفت: ما نيازمند مباني جديد براي اقتصاد جهاني هستيم و تاكيد بر آن داريم كه اقتصاد بايد در خدمت انسان و جامعه انساني باشد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دكتر محمود احمدينژاد صبح روز دوشنبه در همايش «رسانه و اقتصاد» كه در مركز پژوهشهاي صداوسيما برگزار شد، در ابتدا با تشكر از دستاندركاران برگزاري اين مراسم اظهار كرد: رسانه و اقتصاد هر دو مقولهاي پيچيده هستند كه در برابر بشريت قرار دارند.
وي با بيان اينكه " رسانه ابزاري است كه تمام وجوه زندگي انسان را تحتالشعاع خود قرار داده است" افزود: رسانه در اقتصاد حضور دارد و اقتصاد رسانه نيز خود يك مقوله مهم است كه بايد در فضاي اقتصادي مورد بحث و بررسي قرار گيرد.
وي با بيان اينكه " اقتصاد و رسانه دو مقوله مهم هستند كه با يكديگر ارتباط تنگاتنگ دارند" ادامه داد: فصل مشترك اقتصاد و رسانه، انسان و جامعه انساني است.
رييسجمهور در ادامه به تشريح نقش رسانه در امر اقتصاد پرداخت و گفت: يك نقش رسانه در اقتصاد، اطلاعرساني است. شايد مهمترين و فوريترين كار رسانه، اطلاعرساني باشد، بهخصوص با توجه به سرعت تحولاتي كه ما امروز در عرصه كشور و جهاني شاهد هستيم. امروز اطلاعرساني نقش بسيار موثر و تعيينكنندهاي دارد.
وي با بيان اينكه " اطلاعرساني درست ميتواند جهتگيري سرمايه و نيروها را به سمت اهداف تعيين شده سازماندهي كند يا برعكس" گفت: يك اطلاعرساني درست ميتواند فضاي اقتصادي را به سمت اهداف مناسب سوق دهد يا اينكه فضاي اقتصادي را آشفته، مبهم و غيرهدفمند جلوه دهد يا همانطور كه گفتم توانمنديها را به سمت مناسب هدايت و آرامش ايجاد كند.
وي گفت: اطلاعرساني در امر اقتصاد يك كار دقيق و هوشمندانه است. نحوه استفاده از واژهها، نحوه ورود به بحث بسيار مهم است. مثلا اطلاعرساني ميتواند انتظار تورمي را دامن بزند يا برعكس. به نظر من وقت آن شده است كه براي نفس اطلاعرساني اقتصادي يك كار دقيق و عالمانه انجام شود. البته رسانه ملي در اين زمينه كارهاي خوب و متنوعي انجام داده است اما شاهد تنوع در نحوه اطلاعرساني هستيم.
احمدينژاد ادامه داد: اما من معتقدم كه بايد متخصصين اطلاعرساني در امر اقتصاد بنشينند و ادبيات اطلاعرساني در حوزه اقتصاد را طراحي كنند. مثلا اينكه چه موضوعي را سريع، چه موضوعي را تحليل يا چه موضوعي را با تاخير منتشر كنيم.
وي كار دوم رسانه در بخش اقتصاد را نقد درست و بيان نقاط ضعفها و اشكالات دانست.
رييسجمهور گفت: نقادي خوب يك كار هنرمندانه و دقيق است كه بايد با احاطه كامل به شرايط اقتصادي، برنامههاي اقتصادي و فضاي عمومي اقتصاد انجام شود. البته ما اكنون شاهد نقدهاي خوبي هستيم، ولي جاي مجموعهاي از نقدهاي كامل خالي است و بسياري از نقدها جزيي يا با اطلاعات ناقص است و شايد بدون آنكه نقاد اراده كند وارد فضاهايي ميشود كه از سازندگي آن كاسته ميشود.
وي گفت: در مجموع حجم نقد قابل توجه است اما بايد به جايي برسيم كه هر اقدام اقتصادي در كشور توسط متخصصان مورد ارزيابي و كنكاش قرار بگيرد؛ چراكه اقدامات اقتصادي همه زندگي كل جامعه را تحت تاثير قرار ميدهد و متعلق به آحاد جامعه است.
وي همچنين يكي ديگر از وظايف رسانه را در امر اقتصاد، آموزش دانست و گفت: بايد رسانهها حقوق مردم را با مفاهيم اقتصادي، كاركردهاي اقتصادي و جهتگيريهاي اقتصادي و مقررات آن بيشتر آشنا كنند؛ چراكه اين امر باعث ميشود حركت اقتصادي ما بالندهتر و شتابندهتر باشد. دانش اقتصادي نبايد منحصر به مراكز و مجموعههاي خاصي شود. من از اساتيد محترم ميخواهم كه در رسانهها حضور پيدا كنند و به روشهاي قابل فهم، مفاهيم اقتصادي را به مردم آموزش دهند. البته كارهاي خوبي صورت گرفته ولي كافي نيست.
احمدينژاد در بخش ديگري از صحبتهاي خود به اهميت خودباوري ملي اشاره كرد و گفت: ما در همه بخشها نيازمند خودباوري ملي هستيم، بهخصوص در بخش اقتصاد، و زماني موفق هستيم كه بالاترين درجه خودباوري را در كشور داشته باشيم. ما بايد خودمان را باور كنيم.
وي با اشاره به گذشته گرانبهاي ملت ايران و وجود دانشمندان بسيار در كشور گفت: ما بايد به اين گذشته افتخار كنيم اما بايد دانشمندان عصر امروز را نيز داشته باشيم. بايد ابوريحان و ابوعلي سيناي امروز را داشته باشيم. صاحبنظران بزرگ اقتصادي در عصر حاضر داشته باشيم و اين مستلزم خودباوري است. اگر خودباوري در جامعه افزايش پيدا كند اين زمينه فراهم ميشود كه نظرات اقتصادي جديد از ايران به دنيا معرفي شود و آن وقت رشتههاي اصلي اقتصاد در دست ملت ايران خواهد بود.
وي با بيان اينكه " ما بايد از دستاوردهاي مليمان بهخصوص در عرصه اقتصادي تجليل و آن را معرفي كنيم" گفت: همانطور كه گفتم رسانه و اقتصاد هردو مقولههاي پيچيدهاي هستند و فصل مشترك آنها انسان است و زماني اقتصاد و رسانه شكوفا ميشود كه موضوع آنها يعني انسان نيز شكوفا شود. رسانه و اقتصاد هدف نيستند، بلكه هردوي آنها بايد در خدمت شكوفايي انسان قرار بگيرند و اگر ميخواهيم اين دو در خدمت انسان باشند، بايد مباني نظري اقتصادي و رسانهايمان انساني باشد. در واقع نوع طراحيهاي اقتصادي و مباني نظري رسانه برميگردد به نوع نگاه و دريافت از انسان. اگر دريافت ما از انسان يك موجود لذتجوي صرف باشد، اقتصاد و رسانه ما در آن راستا شكل ميگيرد، اما اگر از نگاه متعالي فرهنگ ايراني و اسلامي به انسان نگاه كنيم آنگاه اقتصاد و رسانه ايراني اسلامي خود را خواهيم داشت.
رييسجمهور با اشاره به وضعيت كنوني اقتصاد سرمايهداري و با طرح اين پرسش كه چرا اين بحران در اقتصاد سرمايهداري غرب ايجاد شده است؟ گفت: آيا اشكال آن مربوط به عملكرد چند بانك بوده است؟ اشتباه در كجا بوده است؟ آيا در استراتژيها يا در مباني نظري اقتصاد سرمايهداري بوده است؟
وي گفت: به نظر ما اشكال برميگردد به مباني نظري و تعريفي كه آنها از انسان ارايه كردهاند. البته برخي تصور ميكنند بحراني كه ايجاد شده بالاخره مهار خواهد شد ولي من اين اعتقاد را ندارم؛ چراكه ما معتقديم آن چيزي كه به نفع مردم و انسانها باشد ماندگار است. اين موضوعي است كه اساتيد و صاحبنظران ما بايد در ارتباط با آن به بحث و بررسي بپردازند و بررسي كنند كه چرا آنها دچار اين وضعيت شدهاند.
وي خاطرنشان كرد: ما نيازمند مباني جديد براي اقتصاد جهاني هستيم و تاكيد بر آن داريم كه اقتصاد بايد در خدمت انسان و جامعه انساني باشد. ما امروز چشمانداز 20 ساله را در پيش رو داريم و در كنار آن سياستهاي اجرايي قانون اصل 44 و برنامه تحول اقتصادي را. تاكيد بر آن است كه ساختار به گونهاي اصلاح شود كه ما بتوانيم به اهداف دسترسي پيدا كنيم. اما آيا اينها براي رسيدن به اهداف چشمانداز كافي است؟ باور من اين است كه در اين ارتباط خلائي وجود دارد كه شما صاحبنظران بايد آن خلاء را پر كنيد و اين خلاء برميگردد به مباني نظري.
احمدينژاد با بيان اينكه " در فرهنگ ما يك مكتب جامعه اخلاقي و انساني وجود دارد و ما داراي مفاهيم متعالي هستيم" گفت: ما بر اساس اين مفاهيم متعالي بايد مباني اقتصاد خود را تبيين كنيم. ما اقتصاد را براي آرامش جامعه ميخواهيم. اقتصاد بايد در خدمت تحكيم روابط خانوادگي و اجتماعي باشد، نه اينكه اينها قرباني اقتصاد. ما اقتصادي ميخواهيم كه در آن استعدادها شكوفا شود، رقابت نيز وجود داشته باشد و كساني كه بيشترين تلاش را ميكنند بيشترين بهره را ببرند و مجموعه جامعه در يك فضاي مهربان و بانشاط و تعامل و عشق و محبت و برادري زندگي كند و انسانيت شكوفا شود. بايد بر اين اساس مباني اقتصاد را تدوين كنيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: من متواضعانه دست دانشمندان كشور را ميبوسم و با افتخار اعلام ميكنم كه باور قلبي دارم كه اقتصاددانان ما ميتوانند مباني نظري يك نظام اقتصادي جديد را به جامعه بشري ارايه دهند. فقط كافي است كه خود را باور كنيم. متخصصان ما بايد سازوكارها را طراحي كنند و مباني نظري جديد را ارايه دهند و من باور دارم كه اقتصاددانان ما ميتوانند اين كار را انجام دهند.
رييسجمهور همچنين در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالي در ارتباط با اينكه كليات لايحه بودجه سال 88 در مجلس تصويب شد، از طرف ديگر دولت طرح هدفمند كردن يارانهها را در بودجه در نظر گرفته كه ممكن است در مجلس تغييراتي را در ارتباط با آن شاهد باشيم، آيا دولت نميخواهد لايحهاي به صورت جداگانه ارايه دهد؟ گفت: لايحه به صورت جداگانه در مجلس هست ولي در بودجه نيز اين طرح هدفمند كردن يارانهها ديده شده است و نمايندگان در حال بحث و بررسي هستند و ما منتظر نظرات نمايندگان هستيم تا در مجلس تصويب شود و بعد ببينيم كه چه كار كنيم.
وي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه عملكرد رسانهها را در حوزه اقتصاد چگونه ميبينيد؟ با خنده به خبرنگاران گفت: كمي شلوغ ميكنند ولي خوب كار ميكنند.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]