تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد و مى گويد: «صداي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851158477




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آموزش و پرورش غافلگير شده است


واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: آموزش و پرورش غافلگير شده است
عدم توجه به استفاده بهينه و صحيح از تلفن همراه موجب بروز مشكلات و آسيبهاي جدي اجتماعي و فرهنگي ميان اين گروه سني كودكان و نوجوانان شده كه قطعا مي تواند تبعات منفي را در آينده براي جامعه به همراه داشته باشد.
عدم توجه به استفاده بهينه و صحيح از تلفن همراه موجب بروز مشكلات و آسيبهاي جدي اجتماعي و فرهنگي ميان اين گروه سني كودكان و نوجوانان شده كه قطعا مي تواند تبعات منفي را در آينده براي جامعه به همراه داشته باشد.

به گزارش مهر، در سالهاي اخير تلفن همراه به عنوان يكي از پديده هاي ارتباطي در دنياي امروز در بين تمام اقشار و گروههاي مختلف سني جامعه گسترش پيدا كرده و حتي بسياري از دانش آموزان در دوره ابتدايي نيز به تلفن همراه دسترسي دارند. به گفته بسياري از اساتيد ارتباطات نمي توان استفاده از تلفن همراه را در بين كودكان و نوجوانان ممنوع كرد ولي مي توان راه حلهايي براي استفاده درست از آن ارائه داد كه نياز به عزم ملي از سوي مسئولان فرهنگي دارد.

طي سه تا چهارسال گذشته با فراهم آمدن امكانات زيرساختي مخابرات در كشور و گسترش همراه اول و ايرانسل و ارزان شدن گوشيهاي همراه كه مجهز به امكاناتي همچون بلوتوث، دوربين عكسبرداري و فيلمبرداري با كيفيت بالا هستند گروه سني مشتركين تلفن همراه به حداقل رسيده است و كودكان و نوجوانان زيادي نيز اين فناوري نوين را در اختيار دارند.

عدم توجه به استفاده بهينه و صحيح از اين تكنولوژي موجب بروز مشكلات و آسيبهاي جدي اجتماعي و فرهنگي ميان اين گروه سني شده كه قطعا مي تواند تبعات منفي را در آينده براي جامعه به همراه داشته باشد. هم اكنون بسياري از خانواده ها بدون توجه به تبعات منفي اين تكنولوژي براي فرزندان خود تلفن همراه تهيه مي كنند و حتي بسياري از آنها در مقابل درخواست فرزندان خود در خريد گوشيهاي مدرن تر تسليم مي شوند.

پخش فيلمها و عكسهاي مختلف از مدارس دخترانه و پسرانه و توزيع آن در جامعه با توجه به بافت فرهنگي كشورمان نيز يكي از معضلات عدم استفاده درست از تلفن همراه شده است كه نشان از بي برنامگي دستگاههاي مربوط در اين زمينه است و گويا پاياني براين ماجرا وجود ندارد. چرا كه هر روز تصاوير و فيلمهاي جديدي از دانش آموزان مدارس منتشر و موجب مختل شدن جريان زندگي آنها و خانواده هايشان مي شود.

دكترعلي گرانمايه پور استاد ارتباطات يكي از دانشگاههاي كشور در اين باره مي گويد: استفاده از تلفن همراه در سنين پايين علاوه بر تبعات جسمي و روحي، تبعات رفتاري مثبت و منفي را به دنبال دارد.

اين استاد رشته ارتباطات افزود: در دهه 60 و 70 با ورود تكنولوژي تلويزيون، ويدئو و بعد ماهواره بسياري از مسئولان نظام آموزشي معتقد بودند كه اين پديده ها باعث افت تحصيلي دانش آموزان مي شود كه امروز نيز اين واكنشها نسبت به تلفن همراه وجود دارد.

اين استاد ارتباطات معتقد است كه با حذف يكسري از امكانات گوشيهاي تلفن همراه و آموزش استفاده بهينه از آن به دانش آموزان مي توان اين تكنولوژي را كنترل كرد.

دكتر گرانمايه پور ايجاد حساسيت در خانواده ها را از ديگر راههاي كنترل تلفن همراه دانش آموزان مي داند و مي گويد: علاوه بر آموزش و پرورش نهادهاي فرهنگي ديگر نيز بايد در مورد استفاده از گوشي همراه براي كودكان و نوجونان برنامه ريزي كنند.

اگر چه مسئولان وزارت آموزش و پرورش طي سالهاي گذشته بارها نسبت به اين مسئله از خود واكنش نشان داده اند و حتي يكبار معاونت توسعه و برنامه ريزي اين وزارتخانه با ارسال بخشنامه اي در 17 آبان ماه سال 85 خواهان استفاده بهينه و صحيح از تلفن همراه در مدارس شده بود اما اين بخشنامه هيچگونه پشتوانه اجرايي نداشت و شواهد عيني نشان مي دهد كه مديران مدارس در اجراي آن اصلا موفق نبوده اند.

در حالي كه اين تكنولوژي به سرعت در حال گسترش در جامعه است آموزش و پرورش هيچ برنامه اي براي اين پديده ندارد و تنها ممنوع كردن همراه داشتن تلفن همراه را آخرين راه حل مواجه با اين پديده مي داند.

دكتر گرانمايه پور با بيان اينكه تلفن همراه در كنار مزاياي مثبت خود، آثار سويي هم براي دانش آموزان دارد مي گويد: « مسئولان آموزش و پرورش نبايد سعي كنند كه استفاده از تلفن همراه در مدرسه را ممنوع كنند چرا كه دانش آموزان مي توانند به راحتي آن را بدون اينكه معلمانشان متوجه شوند حمل كنند بلكه بايد استفاده بهينه از تلفن همراه را به آنها بياموزند.»

به گفته معاون دبيركل شوراي عالي وزارت آموزش و پرورش بسياري از مديران و معلمان مدارس نسبت به جلوگيري از به دنبال داشتن تلفن همراه توسط دانش آموزان درمانده اند و بايد چاره اي براي اين موضوع انديشيد.

زنگ خوردنهاي متعدد تلفن همراه در كلاس درس و به هم زدن نظم كلاس، تقلب كردن، فيلمبرداري و عكسبرداري از شيطنت همكلاسيها هنگام برگزاري زنگ تفريح و انتقال آن از طريق بلوتوث به ديگران و يا قرار دادن در وب از جمله مشكلاتي است كه به گفته معلمان به وسيله تلفن همراه ايجاد شده است.

به گفته محمد بطايي، شوراي عالي وزارت آموزش و پرورش هيچ مصوبه اي درباره تلفن همراه دانش آموزان تا كنون نداشته است ولي اين شورا قصد دارد با بازنگري در بندهاي اجرايي قانون مدارس اين مشكل را مرتفع كند.

بر اساس بند اجرايي قانون مدارس كه در سال 78 تصويب شد، همراه داشتن هرگونه وسيله كه به آموزش ربطي نداشته باشد براي دانش آموزان ممنوع است.

بطايي در اين باره مي گويد: «البته در اين بند اجرايي هيچ اسمي از تلفن همراه عنوان نشده است و به همين دليل قصد داريم اين بند را مورد بازنگري قرار دهيم و استفاده از تلفن همراه در مدرسه را ممنوع كنيم.»

معاون دبيركل شوراي عالي وزارت آموزش و پرورش درپاسخ به اينكه آيا با كوچك شدن ابعاد تلفن همراه و حمل آسان آن اين قانون مي تواند كارايي داشته باشد با توجه به اينكه پيش از اين نيز اين راه حل با ارسال بخشنامه نتايج خود را نشان داده گفت: «شايد در جلسه شوراي عالي مطرح كرديم كه استفاده از تلفن همراه را به شوراي مدرسه سپرده شود.»

جالب اينكه بسياري از برنامه هاي تلويزيوني نيز استفاده از تلفن همراه را در بين كودكان و نوجوان بسيار عادي تلقي مي كنند و حتي يكي از سريالهاي تلويزيوني كه چندي است با محوريت مدرسه و تربيت از شبكه پنجم سيما پخش مي شود استفاده از اين تكنولوژي در كلاس درس را به تصوير كشيد.

همچنين معاون آموزش و نوآوري وزير آموزش و پرورش معتقد است كه استفاده نادرست از تلفن همراه در مدارس موجب دور شدن تمركز دانش آموزان از آموزشهايشان مي شود بنابراين توصيه مي كنيم دانش آموزان تلفن همراه با خود به مدرسه نياورند يا اگر آرودند آن را در كلاس درس خاموش كنند.

عباسي رهي در پاسخ به اين سوال كه به جاي مقابله با اين تكنولوژي چه برنامه اي براي استفاده درست و بهينه از آن داريد، گفت: « آموزش و پرورش به دنبال ايجاد مدارس هوشمند است و سعي دارد كه آموزش از راه دور را تقويت كند. اما براي ارائه آموزش از طريق تلفن همراه برنامه اي نداريم و اگر برنامه اي بخواهد صورت گيرد بايد از سازمان پژوهش و برنامه ريزي و از طريق كتابهاي درسي صورت گيرد.»

معاون آموزشي وزيرآموزش و پرورش با بيان اينكه هم اكنون جنبه هاي منفي كاربرد تلفن همراه در جامعه و به تبع آن در مدارس وجود دارد تا اثرات مثبت و مفيد گفت: «برنامه خاصي در معاونت ما نسبت به تلفن همراه نمي توان انجام داد.»

اگر چه آموزش و پرورش بسياري از كشورهاي پيشرفته دنيا بعد از برخورد اوليه با اين معضل در مدارس همچون ايران نتوانستند تصميم قاطع درباره حمل تلفن همراه توسط دانش آموزان اتخاذ كنند ولي بعد از مدتي سعي كرده اند كه به جاي جلوگيري از اين تكنولوژي در ميان كودكان و نوجوانان، آن را به سمت آموزشي جهت دهي كنند.

به طور مثال دانش آموزان مدرسه هوريكاوا در كيوتو ژاپن از تلفنهاي همراهشان براي انجام تحقيقات علمي خود استفاده مي كنند و با اتصال به اينترنت درباره موضوع مورد تدريس معلم جستجو كرده و منابع تازه را جمع آوري مي كنند و از اين طريق به پويايي تدريس معلم و بهروري از كلاس مي افزايند.

همچنين مديران برخي از مدارس نيويورك با ايجاد يك سامانه پيام كوتاه توانسته اند در هر مدت از شبانه روز محتواي آموزشي خود را به دانش آموزان منتقل كنند و حتي انجام تكاليف و ساعتهاي برگزاري امتحانات را به آنها گوشزد كنند.

به گفته بسياري از اساتيد ارتباطات نمي توان استفاده از تلفن همراه را در بين كودكان و نوجوانان ممنوع كرد ولي مي توان راه حلهايي براي آن ارائه داد كه نياز به عزم ملي از سوي مسئولان فرهنگي نظام دارد.

سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[مشاهده در: www.baztabonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 235]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن