واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آيتالله تسخيري:تبلور وحدت امت اسلامي ضامن ارائه مناسب قرآن به جهانيان است
گروه سياسي: دبيركل مجمع تقريب مذاهب اسلامي با تأكيد بر لزوم پيگيري راههاي تحقق وحدت امت اسلامي تصريح كرد: اگر بخواهيم قرآن را به جهان خوب عرضه كنيم، بايد وحدت امت اسلامي را نشان دهيم؛ چرا كه در جاي جاي اين كتاب مبين صحبت از وحدت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، آيتالله محمدعلي تسخيري، دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، پيش از ظهر امروز، دوشنبه 20 اسفند در نشستي خبري اهداف و برنامههاي بيست و دومين كنفرانس بينالمللي وحدت اسلامي را كه با عنوان «امت اسلامي و برنامههاي راهبردي براي چالشهاي فراروي وحدت» از 23 اسفند به مدت سه روز برگزار ميشود، تشريح كرد.
وي در آغاز با اشاره به آيات 105و 106 سوره آلعمران؛ «وَلاَ تَكُونُواْ كَالَّذِينَ تَفَرَّقُواْ وَاخْتَلَفُواْ مِن بَعْدِ مَا جَاءهُمُ الْبَيِّنَاتُ وَأُوْلَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ»، «يَوْمَ تَبْيَضُّ وُجُوهٌ وَتَسْوَدُّ وُجُوهٌ فَأَمَّا الَّذِينَ اسْوَدَّتْ وُجُوهُهُمْ أَكْفَرْتُم بَعْدَ إِيمَانِكُمْ فَذُوقُواْ الْعَذَابَ بِمَا كُنْتُمْ تَكْفُرُونَ» تصريح كرد: قرآن مسئله تفرقه و فعاليت ضدوحدت را مساوي با كفر ميداند و حركت در اين راستا تشويق كفر و نشر تفكرات شرك است.
تسخيري با بيان اينكه تأسيس مجمع تقريب مذاهب اسلامي گامي از سوي جمهوري اسلامي در جهت تحقق شعار وحدت اسلامي است، برگزاري سالانه كنفرانس بينالمللي وحدت اسلامي، برنامههاي فرهنگي، مطبوعاتي، آموزيش، تأسيس دانشگاه مذاهب اسلامي و ارسال هيئتهايي به بيش از 400 كنفرانس جهاني مبشر وحدت اسلامي را از جمله مهمترين فعاليتهاي اين مجمع بيان كرد.
دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي درباره بيست و دومين كنفرانس بينالمللي وحدت اسلامي توضيح داد: اين كنفرانس با محور چالشهاي عظيمي كه فراروي امت اسلامي است و فرهنگ و وجود اين امت را تهديد ميكند كه نقش در مسير اين تمدن نداشته باشد، برگزار ميشود.
وي شناخت چالشها داخلي و خارجي امت اسلامي و طراحي مقابله با اين چالشها را محور اصلي كنفرانس امسال وحدت اسلامي بيان كرد و از حضور اعضاي مجمع عمومي مجمع تقريب مذاهب اسلامي شامل 160 شخصيت و متفكر خارجي و 60 شخصيت داخلي در اين كنفرانس براي تبيين سياستهاي دو سال آينده اين مجمع خبر داد.
به گفته آيتالله تسخيري در پايان اين مراسم نيز جلسهاي براي بررسي مهمترين موضوعات جهان اسلام از جمله مسئله غزه و جنايات صهيونيستها در غزه و نيز مسئله صدور حكم جلب رئيسجمهور سودان توسط دادگاه لاهه برگزار ميشود.
دبيركل مجمع تقريب مذاهب اسلامي با بيان اينكه كنفرانس وحدت روز جمعه 23 اسفند با سخنراني آيتالله هاشمي رفسنجاني در محل ساختان سابق مجلس شوراي اسلامي برگزار ميشود، اعلام كرد: بنا داريم شركتكنندگان در كنفرانس ديداري با مقام معظم رهبري داشته باشند تا از رهنمودهاي ايشان بهرهمند شوند.
وي با بيان اينكه مراسم اختتاميه كنفرانس با حضور محمدحسين صفار هرندي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار ميشود، از برپايي همايشهاي تقريب در ساير استانهاي كشور همزمان با كنفرانس وحدت خبر داد.
دبيركل مجمع تقريب مذاهب اسلامي در ادامه اين نشست خبري در پاسخ به سؤال خبرنگاري درباره برنامههاي مجمع تقريب براي نهادينهشدن فرهنگ وحدت در جامعه گفت: اگر ما دعوت به تقريب كنيم، در حقيقت يكي از مقدمات وحدت را ايجاد كردهايم؛ تقريب زمينه تحقق وحدت را به وجود ميآورد.
تسخيري با تأكيد بر لزوم پيگيري راههاي تحقق وحدت امت اسلامي ابراز كرد: يكي از اين راهها، تقريب علما و نخبگان و سپس منتقلكردن اين ايده به تودههاي مردم است.
وي با بيان اينكه اگر بخواهيم قرآن را در جهان خوب عرضه كنيم، بايد وحدت را ارائه دهيم، گفت: علت آن است كه در جايجاي قرآن صحبت از وحدت است و اگر بخواهيم اين وحدت را به دست آوريم بايد موانع آن را از سر راه برداشت.
دبيركل مجمع تقريب مذاهب، تعصب، افراطگري، جهل به گفته ديگران، رفتارهاي تحريكانگيز و اهانت به مقدسات را از جمله مهمترين موانع تحقق وحدت امت اسلامي بيان كرد و افزود: بر اين اساس مقام معظم رهبري دائما اشاره ميكنند كساني كه تحريكبرانگيز هستند دشمنان مسلمانان بوده و نه شيعه و نه سني هستند.
آيتالله تسخيري يادآور شد: وحدت دشمنان عليه امت اسلامي يكي از مهمترين دلايل براي وحدت امت اسلامي دانست؛ چرا كه قرآن ميفرمايد: «وَالَّذينَ كَفَرُواْ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاء بَعْضٍ» و كسانى كه كفر ورزيدند ياران يكديگرند اگر اين [دستور] را به كار نبنديد در زمين فتنه و فسادى بزرگ پديد خواهد آمد.
وي همچنين با اشاره به تأكيد مقام معظم رهبري مبني بر لزوم برخورد قانوني با كساني كه در امت اسلامي تحريك ايجاد ميكنند، ابراز كرد: در بسياري از مؤسسات و نهادهاي بزرگ جهان اسلام از جمله آيسسكو ايده تقريب پذيرفته شده و كميتههاي تقريب ايجاد شده است.
خبرنگاري از تسخيري درباره علت عدم توجه به مسئله هتك حرمت شيعيان در عربستان در برنامههاي كنفرانس وحدت سؤال كرد و وي در پاسخ گفت: اين مسئله در بطن محورهاي كنفرانس است و مسئله اين تحركات نمونهاي از افراطگريهاست و در اين كنفرانس همه روشهاي افراطگري مطرح ميشود.
وي با بيان اينكه يكي از چالشهاي دروني جهان اسلام مسئله افراطگري است، افزود: ما در اين كنفرانس دست خود را به سوي همه مسلمانان حتي سلفيها كه غير از وهابيون تكفيري هستند، دراز كردهايم و بايد تلاش كنيم امت اسلامي متوجه شوند كه پديده تكفير غيراسلامي و به ضرر جهان اسلام است.
تسخيري همچنين در پاسخ به سؤال خبرنگاري كه خواستار اقدام عملي عليه اين رفتارها با شيعيان شد، تصريح كرد: حادثه مدينه پايان يافته و آثار آن نيز مرتفع شده و همه زندانيان نيز آزاد شدهاند و مسئله به شكلي كه در تبليغات بزرگ شده، نبوده است و ما نيز پيگيريهايي در اين ارتباط داشتهايم ولي آن را رسانهاي نكردهايم و تأكيد ميكنيم كه بيشتر به اين مسئله دامن زده نشود.
دبيركل مجمع تقريب مذاهب با اشاره به تصويت طرح 10 ساله تقريب در اجلاس فوقالعاده كنفرانس اسلامي با همت جمهوري اسلامي اظهار كرد: ما نيز در كنفرانس قبلي وحدت اسلامي منشور وحدت اسلامي را به تصويب رسانديم كه تاكنون به امضاي 3 هزار نفر از علما و متفكران اسلامي رسيده است ولي متأسفانه برخي دسيسههاي خارجي براي ايجاد دو خط مقاومت و ديگري خطي تحت عنوان اعتدال كه در واقع خلاف اعتدال است، باعث شده برخي از كشورها به اين دسيسهها پاسخ مثبت ميدهند و اختلافاتي در جهان اسلام به وجود آيد.
آيتالله تسخيري همچنين با اشاره به مسائل پيشآمده در روابط ايران و مغرب با اظهار تأسف از اقدام دولت اين كشور، اظهار اميدواري كرد نمايندگاني از مغرب در كنفرانس وحدت شركت كنند.
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]