تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):ميان حق و باطل جز كم عقلى فاصله نيست. عرض شد: چگونه، اى فرزند رسول خدا؟ فرمود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816643479




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سينما و معنويت


واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: سينما و معنويت
سينما و معنويت
خديجه سادات ميرنظامي
بعضي ها مي گويند سينما چون با تصوير سروكار دارد و امور معنوي، تجريدي هستند و در عالم معنا سير مي كنند پس با هم نمي توانند ارتباطي داشته باشند. ولي در واقع سينما صورت را نشان نمي دهد،‌ فعل آدمها را،‌ كنشها را و واكنشها را نشان مي دهد و فعل و رفتار، يك امر معنوي است. ( سخنراني استاد پناهيان)
سينما ظرفيت بسيار بالايي دارد براي پيام دادن،‌ تربيت كردن و تأثير فرهنگي گذاشتن. سينما هيچ وقت نمي تواند پيام ندهد،‌
نمي تواند فرهنگ سازي نكند،‌ وليكن اينكه چه پيامي مي دهد و چه فرهنگي درست مي كند،‌ بستگي به اهداف تعريف شده آن دارد.‌ سينما يعني تصوير متحرك و تصوير متحرك كنش و واكنش انسانها را نشان مي دهد. در حديث شريفي از رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم داريم كه «كونوا دعاة الناس بغير السنتكم» يعني با غير از زبانتان مردم را دعوت كنيد؛‌ يعني با عملتان،‌ با رفتار و كنش و واكنشتان، سينما جاي نشان دادن اين عمل است،‌ پس جايگاه سينما در فرهنگ و دين، جايگاه بسيار حساسي است.
مقام معظم رهبري مد ظله العالي در ديدارشان با مسئولين صدا و سيما مي فرمايند:‌ «ما صدا و سيما را عمده ترين مركز هدايت فكري مي دانيم. (ايشان نفرمودند از عمده ترين، بلكه فرمودند عمده ترين) اينكه امام خميني رحمت الله عليه فرمودند دانشگاه بزرگ كشور است (صدا و سيما)‌ نخواستند تعارف كنند، حقيقتاً‌ همين جور است. يك دانشگاه بزرگ است. ما مي خواهيم از اين قله‌، از اين سرچشمه،‌ زلال معارف درست الهي و انساني و سياسي و درسهاي گوناگون زندگي به سمت مردم سرازير شود.» ( صراط مستقيم،‌ص768)
ايشان خطاب به هنرمندان مي فرمايند كه در آثار هنري خود سياه نمايي نكنيد،‌ يأس پراكني نكنيد. اينكه جهتي نشد براي هنرمند،‌ امتيازي نيست،‌ افتخاري نيست،‌ وقتي زشتي را نشان مي دهيد اما آن عامل خيري را كه بناست بر زشتي غلبه كند يا با آن مبارزه كند نشان نمي دهيد، در جامعه يأس پراكنده مي شود و نوميدي به وجود مي آيد. مبارزه و چالش خير و شر را در (آثار هنري)‌ نشان دهيد تا معلوم شود اگر اين نقطه زشت و مردود در جامعه هست،‌ اما انگيزه اي براي رفع آن وجود دارد،‌ جرياني براي نابودي وجود دارد و تلاش مي كند.
سينمايي كه مي خواهد در خدمت اسلام و معنويت باشد بايد روي خطاب خويش را به فطرت انسان بگرداند. (براي اينكه سينما در خدمت اسلام درآيد بايد حجاب تكنيك را خرق كند،‌ شرط اصلي همان تقواست كه انسان را به اخلاص مي رساند و با اخلاص، درهاي حكمت نيز برقلب گشوده مي شود،‌ تنها راه خروج از ولايت تكنيك و گذشت از متافيزيك غرب،‌ نخست تقواست و آن‌گاه در پرتو نور حكمت متقين،‌ به تمدن غرب و آثار و اجزاي‌ آن نگريستن. اين در حالي است كه اصالت روش و ابزار از خصوصيات ذاتي و ماهوي تمدن غرب است. اين صنمي است كه روح تمدن غرب بدان گرفتار است.

جمعه|ا|9|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: رسالت]
[مشاهده در: www.resalat-news.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن