واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /كنفرانس خصوصيسازي و سرمايهگذاري برگزار ميشود/ رييس اتاق ايران خبر داد: تشكيل هلدينگ بزرگ گردشگري كشورهاي اسلامي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
سومين كنفرانس خصوصي سازي و سرمايهگذاري و دومين همايش توريسم كشورهاي عضو كنفرانس اسلامي در ارديبهشت ماه سال آينده به ميزباني اتاق بازرگاني ايران برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، محمد نهاونديان ـ رييس اتاق ايران ـ در نشست خبري اين كنفرانس يكي از آثار بحران مالي در اقتصاد جهاني را تغيير جريان سرمايه برشمرد و گفت: جريان ورود سرمايه به آمريكا مورد تامل و بازنگري قرار گرفته و به دنبال كاهش توليد و تجارت نيز برخي از مازاد تجاري كه به حساب و سرمايه تبديل ميشد تغيير جهت خواهد يافت البته چالش بزرگي است كه فرصتي براي اقتصادهايي كه خود را نامزد جلب سرمايه كنند، ايجاد ميشود.
نهاونديان پتانسيل سرمايههاي كشورهاي اسلامي را از جمله مهمترين فرصتها برشمرد و افزود: شرايطي بوجود آمده است تا با توليد پروژههاي مشترك مازاد سرمايههاي كشورهاي اسلامي به سمت ايجاد اشتغال و ارزش افزوده در داخل اين كشورها كشيده شود.
رييس اتاق ايران خاطرنشان كرد: در اين همايش بخشهاي خصوصي كشورهاي اسلامي و نيز داخل كشور حضور خواهند داشت.
نهاونديان اهميت گردشگري در امر سرمايهگذاري و ايجاد ارزش افزوده بالا عنوان كرد: متاسفانه كشورمان در زمينه كسب درآمد صادراتي در اين حوزه توفيق نداشتهاست البته در حال حاضر توجه به اين مقوله بيش از گذشته شده و اميد است اين همايش در كسب سهم بيشتر در حوزه گردشگري موثر باشد.
رييس اتاق ايران گفت: تشكيل هلدينگ بزرگ گردشگري كشورهاي اسلامي از پيشنهادهاي اصلي است كه در همايش طرح خواهد شد.
وي افزود: ميتوان با همكاري يك زنجيره منسجم گردشگري كشورهاي اسلامي با توجه جدي به فرهنگ اين كشورها را بوجود آورد.
نهاونديان با بيان اينكه تاسيس شركت بينالمللي سرمايهگذاري در كشورهاي اسلامي در دستور كار اتاق اسلامي قرار دارد اظهار كرد: تاسيس اين شركت در ايران نيز در دستور كار قرار گرفته و اميد است در جريان اين همايش پيشرفت لازم دراين زمينه انجام گيرد.
وي افزود: پيگيري ايجاد پيوند بين سرمايهگذاران بخش داخلي و خارجي با هدف دسترسي به منابع ارزان قيمت هستيم لذا براي اين منظور جذابيتهاي سرمايهگذاري لازم بايد ايجاد شود.
مددي گردشگري را از مهمترين بخش هاي مزيتدار براي سرمايهگذاري برشمرد و افزود: در برگشت سرمايه ايجاد اشتغال بالا و توسعه فرهنگي از طريق اين سرمايهگذاري مهمترين ويژگي سرمايه گذاري در اين بخش محسوب ميشود در حالي كه در بحث گردشگري كاري نكرده و حتي در بين كشورهاي اسلامي نيز عقب ماندهايم.
مديرعامل منطقه آزاد كيش خاطرنشان كرد: محور توسعه كيش هم گردشگري تعريف شده است كه اميدواريم با افزايش سرمايهگذاريها اين جذابيتها را افزايش دهيم.
در ادامه نيز كرباسي ـ دبير همايش ـ عنوان كرد: برپايي اين همايش در بيست سال گذشته در ايران بي سابقه بوده است و تعامل مطلوب اتاق ايران فرصت ميزباني در همايش مذكور را براي كشورمان به ارمغان آورد.
وي گفت: در راستاي برپايي همايش در هشتم و نهم ارديبهشت در تهران و روز دهم ارديبهشت نيز ادامه همايش در جزيره كيش خواهد بود.
دبير اين همايش اظهار كرد: روساي سازمانهاي خصوصي سازي، بانك توسعه اسلامي، دبير كل سازمان اسلامي، نمايندههاي تشكلهاي تورگردان، هتلداران و توريسم سلامت از كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي حضور خواهند داشت و از سازمان جهاني توريسم، UNDP، ايكائو و ساير سازمانهاي وابسه به سازمان كنفرانس اسلامي هم خواهند بود.
كرباسي بيان كرد: در حاشيه همايش نيز دو پانل با موضوع تقسيم، سرمايهگذاري و خصوصي سازي برگزار ميشود كه به بررسي زنجيره توريسم كشورهاي اسلامي و نقش اتاقهاي بازرگاني در توسعه صنعت گردشگري ميپردازد. همچنين يك پانل ويژه هم براي توريسم سلامت و اكو توريسم پيشبيني شده است.
وي افزود: در بخش سرمايهگذاري هم پانلها به معرفي فرصتهاي سرمايهگذاري ايران، نقش OIC در افزايش سرمايهگذاري كشورهاي اسلامي، خصوصي سازي در ايران، بانكداري اسلامي و نقش آن در توسعه تجارت بين كشورهاي اسلامي و راهكارهاي ايجاد رابطه بين بازارهاي مالي كشورهاي اسلامي برپا ميشود.
در ادامه اين نشست نهاونديان حضور بانك اسلامي در تاسيس شركت سرمايهگذاري بينالمللي ايران را با اهميت برشمرد و افزود: بانك توسعه اسلامي با 5/1 ميليارد دلار سرمايهگذاري اسمي كه در اين شركت دارد و با توجه به رتبه بالاي بينالمللي آن از اعتبار دهي قابل اعتنايي در جذب منابع مالي برخوردار است و البته از سوي ديگر در بحران مالي اخير بانكهاي اسلامي به دليل عقود اسلامي كمترين آسيب را از سهامهاي آلوده داشتهاند.
وي خبر داد كه در مرحله نهايي كردن طراحي شركت سهامي (عام) سرمايهگذاري بينالمللي ايران هستيم.
رييس اتاق ايران در پاسخ به سوالي كه درباره تداخل مسائل امنيتي و سرمايهگذاري در بحث توريسم و گردشگري ميشود گفت: يكي از موانع اصلي تصور ذهني است براي مثال تصور اينكه توريست خاصي وارد كشور شود و سخن ديگري انتشار دهد! بنابراين نفع روابط فرهنگي قابل مقايسه با هزينه آن نيست.
نهاونديان افزود: نبود ارتباط فرهنگي را بدخواهان ايران خواستهاند و گردشگري يكي از بهترين روشهاي ارتباط فرهنگي است و البته كمتر گردشگري است كه داخل ايران بيايد و با شگفتي خارج نشود.
وي اظهار كرد: برنده اصلي توسعه گردشگري ملت و نظام ايران خواهد بود لذا براي تشويق سرمايه گذاري در اين بخش بايد در توجيه اقتصادي آن گام بلندي برداريم.
نهاونديان با تاكيد بر لزوم توجه به سرمايهگذاري و ايجاد هلدينگ گردشگري تاكيد كرد: نميتوانيم در امر گردشگري جزيرهاي عمل كنيم بنابراين حضور بخش خصوصي كشورهاي اسلامي در ايران فرصت بي نظيري است و حضور فعال سازمان گردشگري ضروري است.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 260]