واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: پرداخت 60 درصد مطالبات بيمارستان ها از بيمه، ظرف دو هفته آينده
به گفته رييس سازمان نظام پرستاري، بدهكاري بيمه ها به بيمارستان هاي دولتي باعث ورشكستگي اين بيمارستان ها شده كه با تصويب لايحه اي در كميسيون تلفيق قرار است كه 60 درصد مطالبات بيمارستان هاي طرف قرارداد بيمه ظرف دو هفته آينده و مابقي مطالبات نيز ظرف سه ماه آينده پرداخته شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي برنا سيد شهاب الدين صدر رئيس سازمان نظام پزشكي كشور طي نشست خبري در سازمان نظام پزشكي به حضور چشم گير انتخابات اخير سازمان اشاره كرد و افزود: در انتخابات اخير سازمان، افراد و نمايندگان حاضر از شهرستان ها و اقصي نقاط كشور با شور و جديت خاصي موضوع انتخابات را دنبال كردند. بنابراين انتخابات سازمان نظام پزشكي با يك توزيع خوب كشوري با حضور شهرهاي بزرگ و شهرستان ها صورت گرفت.
وي با بيان اين كه سازمان نظام پزشكي سازمان مستقل صنفي است گفت: وظيفه سازمان نظام پزشكي حمايت از بيماران است كه اين سازمان بايد تمام تلاش و جديت خود را جهت برقراري سلامت و بهداشت مردم انجام دهد.
صدر به مصوبات اخير مجلس اشاره كرد و ادامه داد: در چند سال گذشته هم مجلس مصوبات خوبي داشته و هم كميسيون بهداشت و درمان همدلي خوبي در زمينه بهداشت و سلامت انجام داده اند. تصميماتي كه در كميسيون تلفيق گرفته شد و در صحن علني مجلس در حال بررسي است و اميد است باعث بهبود وضعيت بهداشتي و سلامت مردم شود.
رييس سازمان نظام پزشكي به يكي از تغييرات انجام شده در بودجه 88 اشاره كرد و افزود: يكي از پيشنهادات سازمان نظام پزشكي به كميسيون بهداشت و درمان و كميسيون تلفيق، ايجاد تغييراتي در بودجه 88 بوده است كه اين پيشنهاد در حال حاضر در صحن علني مجلس در حال بررسي است.
وي به مشكلات بيمه سلامت در كشور اشاره كرد و گفت: مشكلاتي كه در حوزه بيمه سلامت داشتيم و ناكارآمدي بيمه ها بار هزينه اي زيادي بر دوش مردم تحميل مي كرد كه علت آن عدم پاسخگويي اعتبارات در نظر گرفته شده براي حوزه سلامت بود و پاسخگوي نيازهاي درماني مردم نبود.
صدر در ادامه به سرانه درمان اشاره كرد و ابراز داشت: يكي از مباحثي كه همواره در كشور با مشكل رو به رو بوده است مساله سرانه درمان است كه نياز است سرانه درمان به سمت يك سرانه واقعي حركت كند.
رييس سازمان نظام پزشكي به سرانه درمان پنج هزارو 500 توماني سال 87 اشاره كرد و افزود: همان طور كه مي دانيم سرانه درمان براي امسال پنج هزار و 500 تومان بود كه اين رقم حدود 50 درصد حداقل سرانه مورد نياز بيمه ها بود. از چند ماه پيش صاحبان امر در مجامع كارشناسي اعلام كردند كه سرانه درمان سال 88 بايد به حدود 12 الي 13 هزار تومان برسد اما متاسفانه در بودجه سال آينده كه دولت به مجلس ارايه داد سرانه درمان 6500 تومان پيشنهاد شد.
صدر با بيان اينكه با چنين سرانه اي در سال آينده حوزه سلامت از وضعيت مطلوبي برخوردار نخواهد بود گفت: روشن است كه با سرانه درمان 6500 توماني در سال آينده حوزه سلامت وضعيت مطلوبي نخواهد داشت به همين دليل تلاش شد تا سازوكار جديدي براي سرانه درمان سال آينده و سال هاي ديگر انجام شود به اين ترتيب كه سرانه درمان هرساله درصدي از حداقل حقوق و دستمزد كاركنان دولت و بازنشستگان كشوري و لشگري اختصاص يابد كه با توجه به قانون بيمه و سازو كاري كه در اين بند وجود داشت باعث مي شود كه ميزان فشار بر اقشار كم درآمد جامعه كاهش يابد و حوزه سلامت در جهت عدالت حركت كند.
وي ادامه داد: با چنين ساز و كاري اقشار كم درآمد جامعه سرانه درمان كمتري پرداخته و افراد مرفه جامعه، فشار وارده بر دوش اقشار كم درآمد را در اين زمينه جبران مي كنند.
رئيس سازمان نظام پزشكي به سرانه درمان 10 هزارتوماني براي سال آينده اشاره كرد و افزود: با اقدامات صورت گرفته در مجلس مي توان گفت كه تاكنون سرانه درمان براي سال آينده نزديك به 10 هزار تومان پيشنهاد شده است كه اين امر باعث مي شود كه بيمه كاركنان دولت و دستگاه هاي مختلف تعهدات خود را در وضعيت مناسب تري انجام داده و حمايت مبنايي از مردم به عمل آورد.
وي ابراز داشت: در بخشي از اين بودجه تا كنون 400 ميليارد تومان تامين شده كه درصدي از حقوق شاغلان و بازنشستگان كشوري را شامل مي شود. همچنين 800 ميليارد تومان ديگر از طريق سهام شركت هاي دولتي تامين مي شود كه با چنين اقدامي حدود 1200 ميليارد تومان بودجه به سازمان هاي بيمه خدمات درماني براي حمايت از بيماران تزريق مي شود.
صدر تصريح كرد: اقدام ديگري كه در اين خصوص صورت گرفت تقويت بنيه سازمان تامين اجتماعي و پرداخت دولت به اين سازمان براي پوشش بيمه اي كارگران است كه 24 الي 25 ميليون نفر در كشور تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي هستند. علاوه بر آن 2500 ميليارد تومان از طريق ديگري براي اصلاح حقوق بازنشستگان سازمان تامين اجتماعي گنجانده شده است كه اين چند مصوبه كميسيون تلفيق بوده كه در مجلس نيز به تصويب رسيده است. اين مصوبات باعث مي شود كه حمايت از كاركنان، كارگران و اقشار كم درآمد از پوشش بيمه اي بيشتر شود.
رييس سازمان نظام پزشكي ادامه داد: براي سال هاي آينده نيز نياز نيست كه شوراي عالي بيمه صدمه درمان را كارشناسي كند. زيرا به طور طبيعي هرساله ازسهم 7 درصدي مصوب شده يك سوم آن كه معادل 75/1 درصد مي شود توسط خود كاركنان تامين شده و مابقي توسط دولت تامين شود. همچنين با چنين اقدامي صدمه درمان اصلاح شده و باعث مي شود كه بيمه ها حمايت لازم را از مردم به عمل آورند.
وي در ادامه به حمايت از پزشك خانواده و بيمه روستايي در كميسيون تلفيق اشاره كرد و افزود: جهت گيري ديگري كه در مصوبات كميسيون تلفيق صورت گرفت حمايت از پزشك خانواده و بيمه روستايي كه در اين بخش با پيشنهاد جامعي كه به تصويب رسيد هم بر توليت نظام سلامت و وظايف وزارت بهداشت صحبت شد و هم بر كاهش تصدي گري دولت و استفاده از مشاركت مردمي و قرارگرفتن وزارت بهداشت در مكان برنامه ريزي و نظارت تاكيد شد.
صدر گفت: يكي از مصوبات بسيار مهم مجلس تقويت شبكه روستايي و تامين اختصاص اعتباراتي از حوزه سلامت براي تامين نيازهاي روستاهاي كشور است كه روستاييان بيش از 40 درصد جمعيت كشور را تشكيل مي دهند. جهت گيري ديگري كه در بودجه سال 88 رخ داد نحوه اداره بيمارستان ها است كه به صورت هيات امنايي به تصويب رسيد. در بودجه امسال 18 بيمارستان انتخاب شدند كه به صورت هيات امنايي اداره شود كه تعداد بيمارستان هاي اداره شده به صورت هيات امنايي در سال جاري كمتر از اين تعداد بود.
حال اينكه در سال 88 مقرر شده است هشت بيمارستان تهران در هر كدام از استان هاي كشور با شاخص هاي تعيين شده يك بيمارستان بتواند به صورت هيات امنايي اداره شود. در اين ساز و كار اصلاح تعرفه هاي دولتي صورت گرفته است كه بدين ترتيب بيمارستان هاي دولتي گردش مالي مناسبي را انديشيده و به خوبي اداره كنند.
وي جهت گيري ديگري را حمايت از دانشگاه ها و تقويت هيات امناي دانشگاه ها و تقويت پژوهش در همه دانشگاه ها ذكر كرد.
صدر افزود: همچنين اصلاح ديگري در فرآيند بيمارستان ها صورت گرفته است كه در كميسيون تلفيق به تصويب رسيد كه آن شامل بدهكاري بيمه ها به بيمارستان هاي دولتي است كه اين امر باعث ورشكستگي بيمارستان هاي دولتي شده است كه با چنين اصلاحي قرار است كه 60 درصد مطالبات بيمارستان هاي طرف قرارداد بيمه ظرف دو هفته آينده و مابقي مطالبات نيز ظرف سه ماه آينده پرداخته شود. از ديگر مصوبات كميسيون تلفيق حمايت از سازمان هلال احمر صندوق رفاه دانشجويي بود كه باعث ارايه تسهيلات بيشتر به دانشجويان مي شود.
رئيس سازمان نظام پزشكي ابراز داشت: همچنين در زمينه تامين داروهاي گران قيمت براي بيماران خاص نيز در كميسيون تلفيق مصوباتي ارائه شده است كه هزينه هاي مربوط به اين حوزه بايد تصويب شود.
صدر گفت: در انتخابات سازمان نظام پزشكي در دوره هاي آينده تلاشمان اين است كه براساس مصوبات مجلس و اختيارات سازمان نظام پزشكي كارها با كارشناسي جدي تري پيش رفته و حداكثر تعامل را با دستگاه هاي اجرايي مربوط در حوزه سلامت داشته باشيم.
رئيس سازمان نظام پزشكي در ادامه به اعتراضات شركت كنندگان آزمون دستياري گروه پزشكان اشاره كرد و گفت: اعتراضات شركت كنندگان در اين آزمون بر چند بخش استوار بود يكي اينكه براي شركت كنندگان شائبه اي وجود داشت كه سوالات امتحان قبل از برگزاري پخش شده و به فروش رسيده است. همچنين شركت كنندگان ادعا مي كردند كه مجموعه رتبه ها و معدل هاي حاصل شده از اين آزمون حكايت از آن دارد كه افرادي قبل از برگزاري آزمون به سوالات دسترسي داشته اند.
اعتراض ديگر شركت كنندگان اين آزمون بر اين اساس بود كه در كيفيت سوال ها اختلال و اشكالاتي وجود داشت. همچنين در مشخصات ذكر شده افراد براي شركت در آزمون نيز مشكلاتي وجود داشت به اين ترتيب كه افرادي كه شرايط حضور در آزمون را نداشتند در اين آزمون شركت كرده و افراد صاحب صلاحيت از ورود به اين آزمون بازماندند.
صدر بر برنامه كميسيون بهداشت و درمان بر اين زمينه اشاره كرد و گفت: كميسيون بهداشت و درمان به دنبال چنين مساله اي از وزارت بهداشت درخواست كرد كه به اين مسئله رسيدگي كند و تمام اعتراضاتي كه مورد نظر شركت كنندگان است به صورت آزاد به كميسيون منتقل شود تا اعضاي اين كميسيون بدون هيچ حساسيتي شكايات اعلام شده را دنبال كنند تا در صورت هرگونه تخلفي حتي يك مورد برخورد جدي صورت گيرد.
ما معتقديم كه در سلامت برگزاري امتحانات در كشور هيچ گونه ترديدي نبايد وجود داشته باشد و همچنين از حقوق افرادي كه ممكن است در اين جريان دچار خسارت و زيان شده باشند دفاع مي كنيم.
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//116 - 90 - 44//www.BornaNews.ir
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 234]