واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: با هدفمندكردن يارانهها برخورد حذفي كردند نه اصلاحي
يك اقتصاددان در گفتگو با رجانيوز عنوان كرد:
يك اقتصاددان با بيان اينكه در طرح هدفمند كردن يارانهها به يك جو نگراني در جامعه دامن زده شد، گفت: بيش از اينكه با لايحه برخورد مثبت و اصلاحي انجام شود، برخورد حذفي شد.
صادق خليليان درگفتگو با رجانيوز، در خصوص حذف بند مربوط به هدفمند كردن يارانهها از لايحه بودجه 88 و تبعات آن براي كشور اظهار داشت: بر روي اين طرح حدود 3 سال كار كارشناسي شد و در نهايت به صورت يك لايحه از سوي دولت به مجلس تقديم شد.
وي ادامه داد: مطالعات كارشناسي قوي با پشتوانههاي علمي و تجربي، چه درسطح ايران و چه در سطح جهان از اين طرح پشتيباني ميكرد كه نهايتاً انتظار مي رفت نمايندگان آثار آن را در بودجه لحاظ كنند و مردم از تبعات مثبت آن بهره مند شوند.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه با تشكيل كميسيون تلفيق كارهاي تخصصي بيشتري روي اين طرح انجام شد، تصريح كرد: انتظار ميرفت كه هم در قسمت منابع و هم در قسمت مصارف بودجه، اين كارهاي كارشناسي مورد پشتيباني قرار گيرد.
خليليان با ابراز تأسف نسبت به حذف اين بند از لايحه بودجه، به ناديده گرفتن كارهاي كارشناسي و تغيير ساختار بودجه اشاره كرد و گفت: با اين كار به ساختار بودجه لطمه وارد آمد از اين رو اگر بتوانند اصلاحيهاي بزنند و تجديد نظر كنند، به نفع كشور خواهد بود.
معاون سابق وزارت جهاد كشاورزي هدفمند كردن يارانهها براي كشور را بسيار ضروري توصيف كرد و گفت: آثار اين طرح ميتوانست براي كشور بسيار مفيد باشد كه اميدوار بوديم از سال 88 به اجرا در آيد اما متأسفانه فعلاً با عدم تصويب نمايندگان روبرو شده است.
وي با اشاره به تبعات منفي حذف بند هدفمند كردن يارانهها از لايحه بودجه 88 اظهار داشت: قطعاً مسايلي مانند مصرف بيرويه حاملهاي انرژي، كسري بودجه و همچنين تضعيف پشتيباني از دهكهاي پايين و محروم جامعه از آثار منفي اين تصميم مجلس خواهد بود كه قطعاً اينها آثار مثبتي به ارمغان نخواهد آورد، بلكه ممكن است اثرات منفي هم در بخشهاي اقتصادي كشور ايجاد كند و در مجموع حذف آن براي كشور مفيد نبود.
اين اقتصاددان با تأكيد بر اينكه هماكنون بخش عظيمي از يارانهها به صورت مصرفي ارايه ميشود، تصريح كرد: ارايه يارانه به صورت مصرفي به اين معنا است كه هركس توان مصرف بالاتري دارد، از يارانههاي بيشتري برخوردار خواهد شد و در اين وضع، طبيعتاً طبقات ثروتمند و دهكهاي پردرآمد جامعه به اين دليل كه مصرف بالاتري دارند، يارانههاي بيشتري به خود اختصاص ميدهند، در حالي كه اين بودجه ميآمد تا از طبقات محروم و بخشهاي توليدي حمايت كند.
خليليان درخصوص كسري به وجود آمده در بودجه كه از حذف اين بند در لايحه ناشي ميشود، توضيح داد و گفت: قاعدتاً با حذف اين بند، بايد ساختار بودجه را دوباره تنظيم كنند و بايد ديد چه راهكاري براي جبران آن دارند، به نظرم ميآيد در شرايط فعلي راهكار جبران آن برداشت از حساب ذخيره ارزي است و اين يعني ارايه يارانه به طبقات ثروتمند جامعه كه معقول به نظر نميرسد.
اين استاد اقتصاد دانشگاه تربيت مدرس با تأكيد بر اينكه حذف اين بند، طرحهاي عمراني را دچار مشكل ميكند، درخصوص برخورد سلبي و ايجابي با اين بند نيز توضيح داد و اظهار داشت: متأسفانه بيشتر سعي شد به يك جو نگراني در جامعه دامن زده شود.
وي در پايان گفت: بيش از اينكه با لايحه برخورد مثبت و اصلاحي شود، برخورد حذفي شد كه قطعاً اين نه كار كارشناسي محسوب ميشود و نه از نظر اقتصادي پشتوانهي قوياي داشت.
نظرات كاربران:
چهارشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]