واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: معاونت سينمايي خانه سينما را به كدام سو مي برد؟ / پرونده هفته
سينما - مسائل خانه سينما و مشكلات يكه از سوي معاونت سينمايي براي اين نهاد صنفي در دو سال اخير ايجاد شده در هفته گذشته شكل تازه اي به خود گرفت.
به گزارش خبرآنلاين، صنوف كه در هفته هاي گذشته با پيشهاد محمد خزاعي براي معرفي نامزدهاي هئيت هاي انتخاب و داوري در سي امين جشنواره فيلم فجر روبرو شده بودند و در نهايت دبير جشنواره به ديدار آنان رفت (اينجا) و پس از جلسه اي تعيين شد صنوف در صورت امكان كانديداهاي خود را معرفي كنند و همه اين ها نشان از شروع يك آشتي بين مديريت دولتي و صنوف سينمايي داشت، با تعيين 21 دي ماه به عنوان تاريخ تشكيل دادگاه خانه سينما براساس شكايت وزارت ارشاد شكل ديگري به خود گرفت (اينجا).
برنامه هفت در تاريخ دوم دي ماه بخشي از برنامه خود را به بررسي همين مسئله اختصاص داد و عليرضا سجادپور مديركل اداره نظارت و ارزشيابي با حضور روي خط تلفني برنامه گفت برنامه معاونت انحلال خانه سينما و جمع كردن صنوف زير سقف جديدي با عنوان سازمان سينمايي است (اينجا).
ديداري كه با جواد شمقدري معاون امور سينمايي در محل معاونت ترتيب داده شد و هيچ يك از صنوف در آن شركت نكردند موجب شد تا سيدضيا هاشمي رئيس اتحاديه تهيه كنندگان، صنفي كه از سوي معاونت سينمايي راه اندازي شده، آن را فرصت سوزي صنوف تلقي كند(اينجا).
در ادامه حسن حسندوست رئيس كانون تدوينگران بيان كرد به دليل صورت نگرفتن دعوتي رسمي اصناف سينمايي ترجيح داده اند نظرات خود را در قالب نامه اي در اختيار معاون سينمايي قرار دهند (اينجا).
صحبت در مورد تعطيلي خانه سينما مسئله اي نبود كه صنوف را ساكت بگذارد و در نتيجه ابتدا كانون كارگردانان سينماي ايران نسبت به تعيين زمان دادگاه واكنش نشان داد. همچنين چهار صنف كانون تدوينگران سينماي ايران، انجمن تهيهكنندگان سينماي مستند ايران، انجمن فيلمبرداران سينماي ايران و كانون آهنگسازان با انتشار بيانيه اي موضع خود را در اين زمينه روشن كردند (اينجا).
تعابير مختلفي از بيانيه اين چهار صنف به وجود آمد و يكي از خبرگزاري ها بعد از پيگيري هاي متعدد از تعدادي چهره سينمايي و غيرسينمايي سعي كرد اقدام اين صنوف را به مسائل ديگري مربوط بداند. طبيعتا خبرسازي هاي اين خبرگزاري واكنش روابط عمومي خانه سينما را به همراه داشت (اينجا).
به فاصله يك روز از اين خبرسازي ها در همان خبرگزاري از سوي دبير شوراي فرهنگ عمومي كشور اعلام شد خانه سينما غيرقانوني است (اينجا).
عنوان غيرقانوني بودن دو سالي است كه ديگر به صراحت از سوي بخشي از مديريت دولتي سينما به خانه سينما اتلاق مي شود و اين بار باز هم مسئولان شوراي فرهنگ عمومي بعد از ديدار با معاون امور سينمايي چنين عنواني را به خانه سينما نسبت دادند.
فرهاد توحيدي رئيس هيئت مديره خانه سينما در تنها موضع گيري خود نسبت به اين اظهار نظر همه چيز را به دادگاه 21 دي ماه موكول كرد و از اعضاي شوراي فرهنگ عمومي و معاونت سينمايي درخواست كرد تا زمان برگزاري اين دادگاه صبوري كنند تا همه چيز براساس قانون پيش برود (اينجا).
همه اين ها طي يك هفته خانه سينماي ايران را كه در اين مدت با تلاطم بسيار همراه با معضلات جديدي روبرو كرد؛ معضلاتي بيشتر از جنس جوسازي هايي كه در تلاش است زمينه ساز براي رسيدن به نتيجه مطلوب معاونت سينمايي در روز دادگاه 21 دي ماه باشد.
243/56
پنجشنبه|ا|8|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]