واضح آرشیو وب فارسی:مهر: فرهنگ و ادب در هفته گذشته/وضع مبهم موسسه نمايشگاهها و سكوت وزير/ «گفت» به گام سوم رسيد
وضع مبهم موسسه نمايشگاهها و سكوت وزير/ «گفت» به گام سوم رسيد
در حاليكه رقم بدهي «موسسه نمايشگاههاي فرهنگي ايران» كه فعاليت آن از يك سال پيش به دليل نداشتن هيئت مديره راكد شده، از يك ميليارد تومان فراتر رفته، وزير ارشاد تاكنون هيچ اظهارنظري درباره اين وضعيت مبهم نكرده و وعدههاي معاون وي در مورد بهبود وضعيت اين مؤسسه محقق نشده است.
به گزارش خبرنگار مهر، مرور اخبار فرهنگ و ادب اين هفته را با بررسي وضعيت موسسه نمايشگاههاي فرهنگي ايران آغاز ميكنيم.
فعاليت «موسسه نمايشگاههاي فرهنگي ايران» از يك سال پيش و به دليل معرفي نشدن اعضاي هيئت امناي آن - كه بايد با حكم وزير ارشاد منصوب شوند - دچار ركود شده است. گزارش خبرنگار مهر ميافزايد تمام بيمههاي اين كاركنان (شامل بيمه تامين اجتماعي، بيمه عمر و حوادث و بيمه تكميلي) از مدتي پيش قطع شده و آنها امكان تمديد مهلت بيمههاي مذكور را براي خود و افراد تحت تكفلشان ندارند.
قطع شدن سهم شير روزانه كاركنان اين موسسه در روزهاي اخير و تهديد شركت پيمانكار براي قطع كردن سهم غذاي افراد شاغل در آن، بر طنز تلخ ماجراي موسسه نمايشگاههاي فرهنگي افزوده است. «احسانالله حجتي» كه تا 4 ماه پيش به عنوان مديرعامل اين موسسه فعاليت ميكرد و بعد از چند روز از كنارهگيري از اين سمت، به عنوان مديركل دفتر تبليغات و اطلاعرساني وزارت ارشاد منصوب شد، پيشتر به خبرنگار گفته بود: «براساس قانون تا زمان معرفي مديرعامل جديد و معرفي او به بانك عامل، موسسه نمايشگاههاي فرهنگي ايران امكان پرداخت هزينههاي جاري خود را از طريق اين حساب ندارد».
همچنين به دليل اينكه موسسه مذكور از 4 ماه پيش و با رفتن احسانالله حجتي مديرعامل سابق آن بدون مسئول (كسي كه حق امضاي چكهاي موسسه را داشته باشد) است، حقوق و مزاياي كاركنان موسسه از طريق موسسهاي ديگر (كارآفرينان فرهنگ و هنر) و البته با حدود يك ماه تاخير پرداخت ميشود.
گفته ميشود رقم استقراض موسسه نمايشگاههاي فرهنگي ايران از «موسسه كارآفرينان فرهنگ و هنر» براي پرداخت حقوق و مزاياي كاركنانش، تاكنون از يك ميليارد تومان فراتر رفته است. توضيح اينكه بر اساس قانون مربوط به برگزاري نمايشگاههاي استاني، كتابهاي اين نمايشگاهها بايد با تخفيف 40 درصدي (20 درصد سهم معاونت فرهنگي وزارت ارشاد و 20 درصد سهم ناشر) به مخاطب عرضه شود كه 10 درصد از سهم معاونت فرهنگي را ادارات كل ارشاد در استانها و 10 درصد ديگر را موسسه نمايشگاههاي فرهنگي ميبايست، پرداخت كنند.
در تمامي اين مدت «سيدمحمد حسيني» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي هيچ گونه اظهار نظري درباره وضعيت مبهم موسسه نمايشگاههاي فرهنگي نكرده و تنها معاون وي (بهمن دري) وعده معرفي اعضاي جديد هيئت مديره را داده است؛ وعدهاي كه هنوز محقق نشده است. برخي كاركنان موسسه نمايشگاههاي فرهنگي از اين وضعيت آزردهاند و ميگويند: «وزير ارشاد حتي يك بار هم به موسسه نيامده تا از وضعيت رقتبار ما كه زماني مجري بزرگترين رويداد فرهنگي كشور (نمايشگاه كتاب تهران) بوديم، باخبر شود».
سومين دوره جشنواره «گفت» برگزار ميشود
نشست خبري سومين دوره جشنواره فرهنگي گذر فرهنگي تهران معروف به «گفت» دوشنبه 5 دي ماه در سالن اميرخاني خانه هنرمندان با حضور پژمان سلطاني دبير اجرايي جشنواره و بابك چمنآرا از اعضاي ستاد برگزاري اين جشنواره برگزار شد و در اين نشست اهداف و برنامههاي اين دوره جشنواره ترسيم و تشريح شدند.
چمنآرا در اين نشست خبري گفت: سومين جشنواره «گفت» كه دومين دوره آن در فصل زمستان است از 20 تا 20 دي در راسته خيابان كريمخان زند و با مشاركت 12 مركز فرهنگي برگزار خواهد شد. كه در اين دوره چند عضو جديد هم داريم و پيشبيني ميكنيم در آينده نزديك مرازك ديگري همچون استوديوها، گالريها، كافهها و مراكز آموزشي فرهنگي نيز به جمع ما اضافه شوند. همچنين در اين دوره تلاش داريم اختتاميهاي نيز داشته باشيم كه در آن گزارش عملكرد سه دوره و همچنين تبيين اهداف را در كنار تجليل از يكي از پيشكسوتان نشر خواهيم داشت.
سلطاني در بخشي از اين نشست در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، گفت: ما به دنبال كمك بلاعوض از هيچ نهادي نيستيم و تا امروز هم جز اختصاص 10 بيلبورد در جشنواره تابستاني از سوي سازمان زيباسازي شهرداري، هيچ كمك ديگري به ما نشده است و تنها آقاي احمد مسجدجامعي در شوراي شهر سعي دارد به ما كمك كند و اگر نامهنگارياي هم شده است، شخص آقاي مسجدجامعي همكاري كرده است كه در حال حاضر با تغيير شهردار منطقه 6 مذاكرات و تفاهمنامههاي قبلي هم به نتيجه نهايي نرسيده است.
چمنآرا در پايان اين برنامه گفت: ما فقط كتابفروشي نيستيم و مراكز فرهنگي متنوعي با ما همكاري دارند كه در دوره بعد بيشتر هم خواهند شد و همينها باعث ميشود مخاطبان متنوعي از جشنواره استقبال كنند و براي آنها جذابيت داشته باشد.
جعفريه: مشكلات اقتصادي بزرگترين مانع حرفه كتابفروشي
اما محمدعلي جعفريه مدير انتشارات ثالث در گفتگويي با خبرنگار مهر، نشست با شهردار منطقه 6 تهران را فرصتي براي رفع اين مشكلات عرصه كتاب و كتابخواني دانسته و گفت: ما در نظر داشتيم كه شهرداري را تشويق كنيم تا شرايطي فراهم كند تا بخشي از اين مشكلات برطرف شود. ما به دنبال كار صنفي هستيم و با كسي و نهادي هم كاري نداريم. ما زنگ خطر را به صدا درآورديم تا از تعطيلي بيشتر كتابفروشيها جلوگيري شود. در اين مساله وزارت ارشاد فقط يك بخش كار است و نهادهاي مختلفي چون شهرداري، وزارت دارايي و ... ميتوانند به صنف كتابفروشان ياري برسانند.
اين ناشر مشكلات اقتصادي را بزرگترين مانع در راه حرفه كتابفروشي دانست كه بعضاً باعث تعطيلي تعدادي از كتابفروشيها در سطح كشور شده است.
وي همچنين گفت: مطلبي كه درباره تعطيلي 100 كتابفروشي در يك سال در تهران مطرح شد ميبايست اينگونه مطرح ميشد كه تعداد زيادي كتابفروشي در سالهاي اخير در سطح كشور تعطيل شده است كه شايد آمار دقيق آن بيشتر از 100 كتابفروشي هم باشد.
هجدهمين جشنواره كتاب فصل برگزيدگانش را شناخت
هجدهمين دوره جشنواره كتاب فصل در بخشهاي مختلف 12 اثر برگزيده و 17 اثر شايسته تقدير خود را عصر ديروز چهارشنبه 7 دي معرفي كرد. برنامه اختتاميه و معرفي برگزيدگان، با حضور بهمن دري معاون فرهنگي وزارت ارشاد و دكتر كاظم معتمدنژاد پدر علم ارتباطات ايران در پژوهشكده فرهنگ، هنر و معماري برگزار شد.
اما موضوع مهم در اين جشنواره اختلاف نظر علي شجاعيصائين مديرعامل خانه كتاب و مجيد حميدزاده دبير جشنواره درباره علت كاهش آثار برتر «كتاب فصل» بود.
شجاعي صائين مديرعامل خانه كتاب - موسسه مجري جايزه كتاب فصل - در ابتداي اين مراسم با اشاره به روند رو رشد اين جايزه دست كم از نظر كمي (تعداد آثار)، تلويحاً در توضيح علت كم بودن تعداد آثار برگزيده نسبت به دوره قبل و دوره مشابه آن در سال قبل (پائيز 89) گفت: شايد داوران در اين دوره با معيارهاي سختگيرانهتري آثار را ارزيابي كردهاند.
ولي «مجيد حميدزاده» دبير جايزه كتاب فصل در گزارشي كه در اين برنامه، از هجدهمين دوره اين جايزه ارائه كرد، گفت: 4672 اثر مورد داوري قرار گرفت كه اين تعداد در مقايسه با دوره قبل 1113 اثر و در مقايسه با دوره مشابه جايزه در سال قبل 496 عنوان بيشتر است.
وي افزود: اين آثار در گروههاي 10 گانه كلي و بر اساس ردهبندي ديويي داوري شد و 230 اثر به مرحله دوم داوري راه يافت كه از اين تعداد هم 29 اثر به عنوان كتابهاي برتر انتخاب شدند كه 12 اثر به عنوان برگزيده و 17 اثر به عنوان شايسته تقدير دست يافتند.
سرشار انصراف داد
اما در حالي كه تصاوير منتشر شده و اخبار گروههاي سياسي از چهارمين روز ثبتنام نامزدهاي نهمين انتخابات مجلس شوراي اسلامي، حاكي از ثبتنام محمدرضا سرشار نويسنده و رئيس انجمن قلم ايران براي كانديداتوري انتخابات مجلس بود، خبرگزاري مهر، خبر انصراف سرشار از نامزدي در انتخابات مجلس را منتشر كرد.
محمدرضا سرشار نويسنده و رئيس انجمن قلم ايران در مصاحبه كوتاهي با خبرنگار مهر، كانديداتوري انتخابات مجلس را تائيد ولي اينگونه خبر داد كه پس از ثبتنام، از كانديداتوري انصراف داده است. وي درباره دليل انصراف خود نيز توضيحي نداده و اعلام كرد كه بيش از اين در اينباره اظهار نظر نميكند.
سرشار پيش از نيز در انتخابات مجلس ششم از سوي جامعه روحانيت مبارز تهران كانديداي نمايندگي مجلس شوراي اسلامي شده بود و در انتخابات مجلس هشتم نيز به صورت مستقل اعلام كانديداتوري كرده بود.
خاموشي: با راحتطلبي نميتوان «مبارز» تربيت كرد
حجتالاسلام والمسلمين سيدمهدي خاموشي رئيس سازمان تبليغات اسلامي با حضور در مراسم رونمايي از كتاب «پايي كه جا ماند» شامل خاطرات دوران اسارت سيد ناصر حسينيپور، كه روز دوشنبه 5 دي در حوزه هنري برگزار شد، سخنان خود را با ذكر خاطراتي از جبهه شروع كرده و گفت: در عمليات خيبر ديدم كه معاون گردانمان زير باران نشسته و ميگريد. از او پرسيدم كه چرا اينگونه ميگريد و او گفت براي مادرم و سه خواهرم گريه ميكنم كه در خانه تنها هستند چراكه پدرم مجروح شده و 2 داماد و برادرم هم شهيد شدهاند.
وي افزود: كسي كه در زندگي مرفه بزرگ شود، نميتواند مدافع دين باشد، بلكه بايد نظام تربيتي والايي داشت تا بتوان اينگونه دست به ازخودگذشتگي زد. راحتطلبي هرگز چنين آدمهايي تربيت نميكند و مفهوم مسجدي شدن اين است كه بچههايمان در پيوند با روحانيت به سمت و سوي معنويت بروند. ما در جاي جاي اين كتاب، دفاع از ولايت را ميبينيم كه اين نشان از تربيت ولايي مولف آن دارد.
«دانش ارتباطات» رونمايي شد
مراسم رونمايي از كتاب «دانش ارتباطات» نوشته حميد مولانا، ديگر خبر مهم عرصه فرهنگ و ادب در اين هفته بود. مراسم رونمايي از اين كتاب، صبح روز چهارشنبه 7 دي با حضور منصور واعظي، دبيركل نهاد كتابخانههاي عمومي كشور، مجدالدين معلمي معاون توسعه كتابخانههاي و كتابخواني نهاد كتابخانههاي عمومي كشور، نادر قدياني مدير انتشارات قدياني، محمدهادي همايون عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) و نويسنده اثر در سالن اجتماعات شوراي فرهنگ عمومي برگزار شد.
ديگر قرآن چيني وارد كشور نميشود
يكي از اخباري كه اوايل اين هفته منتشر شد، جلوگيري از واردات قرآن از چين بود. اين خبر در ميان گفتگوي يوسف افراش سرپرست دفتر امور چاپ وزارت ارشاد با خبرنگار مهر اعلام شد. افراش درباره مساله ورود قرآن چيني به كشور گفت: اين را به شدت تكذيب ميكنيم. الان هم كه نزديك سه ـ چهار ماه است كه جلوي ورود قرآن از چين گرفته شده است. اينگونه نبوده است كه حجم قابل توجهي از قرآن در چين چاپ شده و وارد كشور شده باشد.
وي در ادامه گفت: يكسري تابلوهاي قرآني بوده كه غلطهايي در آنها بوده است، ولي در شكل كامل قرآن نبوده است. شايد يكي ـ دو مورد بوده كه آن هم با حساسيتهايي كه به وجود آمد و اعتراضاتي كه ما در سطح جامعه با آن مواجه شديم، وزارت ارشاد تصميم گرفت، جلوي ورود قرآن از چين را بگيرد.
حضور فردي در جلسه هيئت مديره بنياد ادبيات داستاني
امير حسين فردي كه در دوران نقاهت بعد از جراحي قلب خود به سر ميبرد، روز دوشنبه 5 دي در جلسه هيئت مديره بنياد ادبيات داستاني حاضر شد. اعضاي شوراي كودك و نوجوان بنياد ادبيات داستاني نيز كه جلسه آنان با جلسه هيئت مديره كانون تلاقي پيدا كرده بود، با حضور در اتاق كنفرانس، ضمن گپ و گفتگوهاي دوستانه و صنفي، با اميرحسين فردي ملاقات و در جريان روند بهبودي وي قرار گرفتند.
هيئت مديره بيناد ادبيات داستاني ايرانيان به علت بيماري امير حسين فردي دو جلسه قبلي خود را در منزل وي برگزار كرده بود.
مترجم «دا» سفرش به تهران را تاييد نكرد
در حالي كه ناشر كتاب «دا» خبر از پايان ترجمه اين كتاب تا كمتر از دو ماه ديگر داده و اعلام كرده بود پال اسپراكمن مترجم اين كتاب در سفري از آمريكا به ايران اين ترجمه را ارائه خواهد داد، اسپراكمن در گفتگو با مهر از ترجمه تنها نيمي از اين اثر خبر داد. اسپراكمن در گفتگوي كوتاه خود با خبرنگار مهر با تاييد در جريان بودن فرآيند ترجمه اين اثر گفت: نيمي از ترجمه كتاب «دا» تمام شده است و الان سعي ميكنم كه نيم ديگر آن را به انجام برسانم.
اين مترجم همچنين خبر حضور خود در تهران به منظور ارائه ترجمه نهايي اين اثر به ناشر را تاييد نكرد.
اسپراكمن كه استاد دانشگاه راتجرز نيوجرسي در ايالات متحده آمريكا است تاكنون آثاري مانند «سفر به گراي 270درجه» نوشته احمد دهقان، «شطرنج با ماشين قيامت» و «داستانهاي شهر جنگي» نوشته حبيب احمدزاده و «اسماعيل» اثر امير حسين فردي را به انگليسي ترجمه كرده و از دو سال پيش تا كنون نيز در تدارك پژوهشهايي به منظور ترجمه «دا» است.
مجلد ششم از «تاريخ تمدن ايران» منتشر ميشود
شروين وكيلي در گفتگو با خبرنگار مهر از تدوين مجلدات تازهاي از مجموعه «تاريخ تمدن ايران» خبر داد و گفت: در سال جاري دو جلد از مجموعه تاريخ تمدن ايران كه به موضوع زندگي كوروش هخامنشي اختصاص داشت منتشر شد و سومين مجلد از اين مجموعه كه با موضوع زندگي داريوش هخامنشي تدوين شده نيز هماكنون در دست انتشار قرار گرفته است.
وي افزود: اين سه كتاب در واقع مجلدات پنجم و ششم و هفتم از اين مجموعه است كه به دليل تدوين سريعتر، پيش از چهار مجلد نخست منتشر شده است. چهار مجلد نخست اين مجموعه نيز كه به موضوع تكامل انسان و زندگي اجتماعي، عصر آهن، دوران شهرنشيني و نيز زندگي در عصر آشوريان و ايلاميان اختصاص دارد نيز در حال حاضر تاليف شده است اما كامل نيست و احتياج به بازنگري دارد اما اميدوارم تا نوروز امسال جلد نخست از اين چهار مجلد نيز توسط نشر شورآفرين منتشر شود.
© 2003 Mehr News Agency .
پنجشنبه|ا|8|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]