تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:   
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851236426




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مشكلات كاشت درخت صنوبر در زنجان بررسي مي‌شودتيشه واردات چوب بر ريشه درخت سرمايه آفرين


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مشكلات كاشت درخت صنوبر در زنجان بررسي مي‌شودتيشه واردات چوب بر ريشه درخت سرمايه آفرين
دنياي اقتصاد – زنجان - اسدا... قربان زاده: زنجان از استان‌هاي پيش رو در كاشت درختان صنوبر است. در روزهايي كه قاچاقچيان چوب شمال كشور دنبال فرصتي براي نابودي اين گونه از درختان هستند، ورود چوب روسي تيشه به ريشه صنوبر اين ديار زده است.
اين در حالي است كه ثابت ماندن قيمت چوب صنوبر در چند سال اخير، كنترل قيمت چوب توسط دلالان و نيز افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي بر مشكلات صنوبركاران استان افزوده است. با اين حال كاشت درخت صنوبر به لحاظ كاربرد در صنايع چوب و سلولزي كشور چندان سودآوري ندارد و صنوبركاران استان تحمل زمان طولاني براي سودآوري اين درخت را ندارند.استان زنجان به لحاظ موقعيت اقليمي شرايط مستعدي براي كشت درخت صنوبر دارد، ولي از اين فرصت سرمايه‌گذاري استفاده مطلوبي نشده است. صنوبر از درختاني است كه رشد سريع و دوره بهره‌برداري كوتاهي دارد و يكي از منابع مهم تامين چوب در كشور محسوب مي‌شود. به لحاظ اقتصادي نيز طول مدت زمان برگشت سرمايه آنها كوتاه بوده و درآمد حاصل از صنوبركاري نيز قابل توجه است.
قاچاق ممنوع
مهندس قدرت سعادتي، مدير كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان زنجان با اشاره به قاچاق چوب به خصوص در شمال كشور اظهار كرد: موقعيت استان زنجان امن بوده و براي سرمايه‌گذاران صنعت چوب زمينه مساعدي را فراهم كرده است. به گفته سعادتي، اگر صنوبركاري بخواهد از اداره منابع طبيعي استان صنوبر يارانه‌اي بگيرد، نمي‌تواند از تسهيلات يارانه‌اي استفاده كند. اين مقام مسوول با اعلام اينكه در حال حاضر 16 هزار و 400 هكتار از اراضي استان به كاشت اين درخت اختصاص يافته است، اضافه كرد: حدود 10 هزار هكتار از مساحت اراضي استان را نيز مي‌توان براي كاشت اين گونه درخت توسعه داد. سعادتي از اشتغال پايدار بيش از 8 هزار نفري حاصل از كاشت اين گونه از درختان در استان خبر داد و اضافه كرد: ماحصل اين تعداد اشتغال توليد بيش از 246 هزار مترمربعي چوب خواهد بود. وي در ادامه گفت: 6 هزار و 400 هكتار در شهرستان زنجان، 5 هزار و 670 هكتار در شهرستان‌هاي ابهر و خرمدره و يك هزار و 600 هكتار در ماهنشان به كاشت صنوبر اختصاص يافته است. سودآوري درختان صنوبر در 10 الي 12 سال موضوعي بود، كه سعادتي در ادامه صحبت‌هايش به آن اشاره كرد و كمبود اعتبار و آب را از مشكلات صنوبركاران در استان عنوان كرد. وي با اشاره به پتانسيل‌هاي نهفته كاشت صنوبر در استان تصريح كرد: انطباق‌پذيري درخت صنوبر با محيط و اهميت آن در صنايع سلولزي و قابليت رشد آن در شرايط مختلف اقليمي ويژگي‌هاي اين درخت به حساب مي‌آيد. سعادتي، زنجان را جزو 10 استان نخست كشور در زمينه كاشت درخت صنوبر معرفي كرد و گفت: به تناسب متقاضي، استان ظرفيت بالايي براي كاشت و نگهداري اين گونه از درختان دارا است.
كنترل واردات
ورود بي‌رويه چوب وارداتي از روسيه، بازار داخل را با مشكل مواجه ساخته و بر مشكلات صنوبركاران استان دامن زده است.
محمدرضا گل محمدي، كارشناس جنگل با اعلام اين موضوع، اظهار كرد: واردات چوب از كشورهايي همچون روسيه، بازار خريد و فروش داخل را با ركود مواجه ساخته و بايد در كنترل واردات چوب اهتمام بيشتري كرد.وي با بيان اينكه بايد به تناسب نياز داخل حجم واردات را كنترل كنيم، افزود: ماحصل اين اقدام توسعه و گرايش بيشتر به سمت صنوبركاري در بين درختكاران استان خواهد بود.گل محمدي پيشنهاد خريد سالانه صنوبر به تناسب رشد را مطرح كرد و گفت: اگر تسهيلات پرداختي به صنوبركاران در مدت زمان رشد هر ساله پرداخت شود، مي‌تواند انگيزه آنها را با توجه به مدت زمان طولاني سوددهي ارتقا دهد. وي در خصوص تسهيلات اختصاص يافته به پرورش و كاشت اين گونه از درختان در سطح استان نيز افزود: براي پرورش اين نوع از درختان، به ازاي هر هكتار رقمي بالغ بر 48 ميليون ريال تسهيلات مورد نياز مي‌باشد كه در اين زمينه مديريت بانك كشاورزي استان پيشقدم است.گل محمدي يادآور شد: حمايت‌هاي دولت در قالب تسهيلات بانكي براي زراعت چوب، وجود شرايط اقليمي بسيار مناسب، معرفي گونه‌هاي صنوبر كه رشد سريع دارند با طول دوره بهره‌برداري كمتر از 10 سال و ارائه مشوق‌ها از سوي منابع طبيعي استان در جذب علاقه‌مندان به كاشت اين گونه از درختان موثر است. وي مصرف متوسط سالانه چوب در صنايع و ساير بخش‌ها را 12 ميليون مترمكعب اعلام و اظهار كرد: تامين اين ميزان چوب در كشور نيازمند استفاده بهينه و اصولي از عرصه‌هاي موجود و اراضي مستعد كشت اين گونه از درختان است. به گفته وي، شهرستان ابهر و خرمدره به لحاظ خاك مستعد شرايط مطلوبي براي صنوبر كاري دارند.
مبناي علمي نداريم
صنوبر نياز بيشتري به آب روان، جاري، خنك و سرشار از اكسيژن دارد. در اين بين، يك صنوبركار مي‌تواند با كاشت گونه‌هاي پرمحصول و رعايت نكات فني توليد، درآمد خود را تا دو برابر افزايش دهد. مدير شعب بانك كشاورزي استان معتقد است: بايد براي زراعت صنوبر مبناي علمي تعريف شده را در نظر گرفت.بهزاد نيكخواه با اعلام اين مطلب گفت: سرمايه‌گذار در اين طرح بايد زمان سوددهي اين درخت را مشخص كند و از لحاظ مالي نيز به خود اتكا داشته باشد. وي با يادآوري فعاليت كارخانه سابق كبريت زنجان در صنعت سلولزي استان اظهار كرد: در حال حاضر در اين عرصه عملكرد مطلوبي نداريم و نتوانسته‌ايم امكانات بالقوه را به بالفعل برسانيم. نيكخواه بر اين باور است كه براي حفظ و نگهداري و جلوگيري از تخريب جنگل‌ها بايد به سمت كاشت درخت صنوبر روي بياوريم. به گفته اين مقام مسوول، چوب اين درخت در صنايع گوناگون از جمله مبلمان‌سازي، كبريت‌سازي، درب و پنجره‌سازي، خراطي و به‌خصوص كاغذسازي كاربرد دارد.
صنوبركاران چه مي‌گويند؟
با اين حال صنوبركاران نپرداختن وام براي توسعه آبياري قطره‌اي را با توجه به مصرف بالاي آب اين گونه از درختان يكي از مشكلات مي‌دانند.
محمود قرباني كه در روستاي «باغلوجه آغا» نزديك به 30 هكتار از اراضي خود را به كاشت صنوبر اختصاص داده، گفت: تسهيلات پرداختي براي آبياري قطره‌اي به صنوبركاران تعلق نمي‌گيرد. وي با بيان اينكه نبايد سياست اعطاي وام آبياري قطره‌اي تنها مختص درختان بارده باشد، تصريح كرد: آبياري قطره‌اي، صرفه‌جويي در آب‌هاي زيرزميني را در پي خواهد داشت. اين صنوبركار با بيان اينكه بانك‌ها نبايد به خاطر مثمر نبودن صنوبر، از ارائه تسهيلات براي ايجاد شبكه آبياري قطره‌اي خودداري كنند، اظهار كرد: مسوولان بايد براي حل اين مشكل فكري كنند؛ چرا كه درخت صنوبر، در صنايع چوب حائز اهميت است. به گفته وي، ميزان آب مورد نياز براي صنوبر به اندازه محصول برنج است و تسهيلات حمايتي صرفه‌جويي در آب مصرفي را در پي خواهد داشت. قرباني در خصوص اعطاي صنوبر يارانه‌اي از سوي منابع طبيعي استان به صنوبركاران نيز گفت: اين صنوبرها كيفيت پايين داشته و صرف سرمايه براي اين گونه‌ها سودآوري را نخواهد داشت. با اين حال اين استان قابليت بهره‌برداري اصولي و علمي از اين نوع درختان را دارد، برگزاري كلاس‌ها و آموزش‌هاي لازم براي آشنايي از نحوه كاشت و نگهداري از اين گونه درختان و اعطاي وام براي آبياري قطره‌اي مي‌تواند مورد توجه قرار گيرد. از سوي ديگر با كنترل ورود چوب روسي به كشور و تعيين بازار هدف تا حدودي مي‌توان صنوبركاران را براي ادامه كار اميدوار كرد.

پنجشنبه|ا|8|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7825]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن