واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آملي لاريجاني: بيداري اسلامي در غرب زلزله سياسي و اجتماعي ايجاد كرد بعضي كشورها كه دست سارق را قطع ميكنند، پاي قطعنامه عليه ايران امضا ميزنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق سياسي
رييس قوه قضاييه گفت: بيداري اسلامي در سطح سياسي و اجتماعي زلزلهاي در مغربزمين ايجاد كرده است؛ حال اينكه غربيها چگونه ميخواهند خود را بازسازي كنند و روابطشان را در اين رابطه تغيير دهند، مساله ديگري است.
به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آيتالله صادق آملي لاريجاني طي سخناني در همايش سراسري روساي نمايندگيهاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور كه در وزارت امور خارجه برگزار شد، تصريح كرد: ظرف چند ماه اخير مطالب زيادي در رابطه با بحث بيداري اسلامي در رسانههاي داخل و خارج از كشور منتشر شده است و بحث مهمي كه از بالاترين مرتبه اين نظام تا مراتب بعدي نسبت به آن بايد ديد روشني داشته باشند، تحليل آن چيزي است كه واقع شده است كه من فكر ميكنم در اينجا اختلاف نظرهايي وجود داشته باشد.
وي ادامه داد: در مورد اين مساله دو تحليل وجود دارد؛ يك تحليل آن است كه بيداري اسلامي حركتهايي هستند كه از ناحيه كشورهاي غربي خصوصا آمريكا صورت ميگيرد. اگرچه انگيزهها و دعاوي اسلامي هم وجود دارد ولي نقشه راه را غربيها ترسيم ميكنند كه دليل اين تحليل ممكن است برخي رفت و آمدهاي منطقه و برخي پشت صحنهها باشد.
رييس قوه قضاييه افزود: واقعيت اين است كه اين نحو تحليل راجع به جنبشهاي اسلامي تحليلي نيست كه با دادههاي علمي و واقعي ارتباط داشته باشد و بيشتر به نظر ميآيد پيشفرضهاي خودشان است.
آملي لاريجاني اظهار كرد: آن چيزي كه پيداست و بر اساس آنچه گرايشهاي مردم اين كشورها نشان داده است نحوه حركت در اين كشورها يك حركت اسلامي بوده و كفه ترازو را به نفع غربيها سنگين نكرده است و خطري كه اينها براي غربيها ايجاد كردند در همه سطوح آشكار است؛ بنابراين اينكه نقشه راه را غربيها ترسيم كردهاند، تحليل صحيحي نيست.
وي خاطرنشان كرد: اين مطلب كه بيداري اسلامي هراسي در ميان غربيها ايجاد كرده است به دليل اينكه ميگويند كفه ترازو به نفع ايران سنگين شده است خود دليلي براي اين امر است؛ البته طبيعي است مردم در ابتدا با گروههاي مختلف و سطوح بيروني ارتباط برقرار كنند، منتها بحث اين است كه اگر ما تحليل درستي نداشته باشيم استراتژياي كه تعريف ميكنيم استراتژي درستي نخواهد بود.
رييس قوه قضاييه با بيان اينكه رهبر انقلاب بارها بر تحليل دوم تاكيد كردهاند، يادآور شد: اجماعي هم در بين مسئولان است مبني بر اينكه بيداري اسلامي برانگيخته از يك جنبش اسلامي است و يك زلزله در سطوح اجتماعي و سياسي در غرب ايجاد كرده است كه به نظر من اين زلزله كمتر از نفس حركت سياسي در خاورميانه نيست.
آملي لاريجاني گفت: به اينكه در جهان اسلام زلزلهاي پديد ميآيد و بنيانهاي نظري ليبرال دموكراسي را با سابقه زيادي كه دارد به لرزه در ميآورد بايد توجه داشت چون ما معمولا از ريشهيابي تفكرات سياسي از جمله ليبرال دموكراسي غفلت ميكنيم.
وي تصريح كرد: ليبرال دموكراسي حداقل سه مولفه دارد؛ اول اينكه آنها ميگويند هر انساني مسير زندگياش را خودش تعيين ميكند. نكته دوم اين است كه ميگويند ارزشها نسبي هستند و انسان آنها را خلق ميكند و ارزشها غاياتي نيستند كه در عالم واقع خلق شده يا دين آنها را تعيين كرده باشد و مولفه سوم هم بحث عقل ابزاري است يعني عمده بحث بر سر اين است كه با چه ابزاري به چه نتايجي برسند.
آملي لاريجاني با اشاره به فشار غربيها به ايران در زمينه حقوق بشر افزود: همه شما ميدانيد در كشورها خصوصا كشورهاي غربي فشاري كه بر ايران و ديگر كشورها ميآورند، فشار سياسي است و اينطور نيست كه دلشان براي حقوق بشر بسوزد.
وي اظهار كرد: اينجا دو بحث مطرح است؛ يكي اينكه از حقوق بشر به عنوان يك ابزار استفاده كرده و بر اساس آن قطعنامههايي عليه ما صادر ميكنند. در صورتي كه كشورهايي وجود دارند كه اصلا در آنها انتخابات برگزار نميشود اما مورد حمايت غربيان قرار دارند ولي در بحرين ميبينيد چه جنايتهايي ميكنند، تنها به دليل اينكه ميگويند ما بايد حق راي داشته باشيم اما صداي مردم بحرين به جايي نميرسد. به كشور ما كه تمام مراحل انتخابات در آن با حضور ناظران به صورت روشن و شفاف انجام ميشود، فشارهايي ميآورند و عليه ما قطعنامه صادر ميكنند.
رييس قوه قضاييه خاطرنشان كرد: در اينجا يك بحث نظري مطرح است و بايد ديد منظور آنها از حقوق بشر چيست. آنها ميگويند تفكر ليبرالي جهانشمول است و ميگويند حق را ما تشخيص ميدهيم و اين همان حق شماست در صورتي كه ما ميگوييم شما اول بياييد با ما بحث كنيد زيرا ما بنيانهاي فكري شما را قبول نداريم.
آملي لاريجاني يادآور شد: نكته ديگر اين است كه بعضي كشورهاي اسلامي كه خودشان دست سارق را قطع ميكنند وقتي بحث قطعنامه پيش ميآيد پاي آن را عليه ايران امضا ميكنند در صورتي كه ما با بعضي كشورهاي اسلامي مشتركاتي داريم؛ مثلا ما در بحث ارث مشترك هستيم اما متاسفانه برخي كشورهاي اسلامي پاي قطعنامهاي را كه اين مسائل در آن آمده عليه ايران امضا كردهاند.
وي گفت: حرف ما اين است كه به غربيها ميگوييم رفتار شما دوگانه است؛ به عنوان مثال وقتي در آمريكا خيزش 99 درصدي پيش ميآيد شما خودتان چه كار ميكنيد؟ آن وقت فيلمهايي را پخش ميكنيد و ميگوييد كه در كشور ما با باتوم بر سر معترضان زده شده است.
رييس قوه قضاييه با بيان اينكه ما چارچوبهايي داريم كه نه تنها قابل دفاع بوده، بلكه قابل افتخار هم هستند، تصريح كرد: آيا تساوي زن و مرد را مكتبي بهتر از اسلام ترسيم كرده است؟ وقتي گفته ميشود معيار ارزش انسانها تقرب به خداوند است و زن و مرد با هم فرقي ندارند يا وقتي كه اسلام آمد و گفت فرزندانتان را زنده به گور نكنيد، آيا اسلام ضد حقوق بشري است؟
آملي لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود خطاب به روساي نمايندگيهاي ايران در خارج از كشور تاكيد كرد: شما بايد به كشورهاي ديگر اين پيام را برسانيد كه ما به لحاظ تفكرات زيربناييمان راجع به حقوق بشر حرف داريم. گرچه قدرت مالي و رسانهاي دست آنهاست اما اعتقاد داريم كه حضرت حق پشتوانه ماست زيرا ما اعتقاداتي داريم و روي آنها ايستادهايم.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]